Usch för åska..

Har precis kommit hem från Emilia, jag var med hon och Angelica en stund efter att jag varit och träffat nya klassen i 7:an. Inte alltför roligt, kände ingen. Eftersom vissa personer inte kom ;) Men tror det kommer bli super, 7B :D

Det åskar just nu, så ska snabbt skriva klart inlägget. Bilderna jag lovade kommer sen :)

Kramis!

//Eran egen Emma.



Fruktsallad

Nu ska jag göra min spanska läxa:P Vi ska göra en fruksallad. Det står på spanska, men det är lätt ändå:)

Ska ladda in en film sen från i lördags när jag rider Thea. Eller nej nu börjar det åska så kan inte blogga mer eftersom man ska helst inte ha datorn på då:(

Men hörs imorgon!

//Sara

Ovana?

Min katt har en ovana, han har alltid öppen mun. Hummm...

Har något utav dina djur en ovana?



Fototips

En viktig sak som man ska tänka på när man fotar speciellt små djur är att man inte ska fota uppifrån oftast blir resultat inte så bra. Skälvklart finns det bilder som blir bra i den vinkeln men oftast ska man försöka komma i jämn höjd med djuret eller lite underifrån.


Kameran nästan längs backen



uppifrån

ännu mer uppifrån

Sedan om djuret har blicken uppåt/huvudet  högt så kan det bli fint med vinkeln uppifrån



Det är små marginaler men jag tycker att bilden oftast blir mysigare om den är i jämhöjd eller nerifrån.

//Sara






Tobbe

Ni minns hästen jag provred för ett tag sen?

På Torsdag kommer jag att börja på han, och rida han 2 dagar i veckan. Känns jätteroligt och hoppas verkligen att det kommer att funka bra. Men kommer såklart sakna Emelie och Aeiti :(

Aja, är glad att jag har en ny medryttarhäst iallafall, ska försöka anställa Sara som fotograf så fort som möjligt. Ni är säkert nyfikna på hur han ser ut.

På torsdag har jag och Emelie (tror Sara skulle följa med..) planerat en heldag i stallet, vi ska bada med hästarna, rida på ängen och longera. Sista gången för mig, så jag tar med tårta. Maräng :)


Hoppning "bana"

Idag följde min mamma med till stallet och filmade, dock som denna "mäster" fotograf hon är så vart allt suddigt, så det är ingen idé att lägga upp det...


Men vi hoppade bana och inte högre än 70cm tror jag. Men jag är super stolt över hästen, han jobbade fint och vart inte alls så dragig och stark som han brukar bli.



Vita ridstövlar

Vad tycker ni om vita ridstövlar? Själv vet jag inte riktigt. Det kan inte vara speciellt snyggt till vita ridbyxor.



//Sara

Trevligt väder

Som ni vet så fotade vi kaniner idag, jag kommer att lägga upp bilderna under morgondagen. Bildbomb :)

Vädret var på vår sida, sol. Det var inte jättevarmt i luften, men det tyckte kaninerna bara var skönt. För mig också, som var tvungen att springa med alla kaniner. Det vart rätt jobbigt, hehe.

Hoppas ni också haft en trevlig dag. Idag kommer jag inte uppdatera något mer, men jag är tillbaka imorgon med nya inlägg :)


Fotat

idag har jag och Emma fotat hela eftermiddagen. Vi fotade på Tempe, Bella och teddy. Vi hann inte med Mollie. Jag fotade och Emma fick springa och se till så att kaninerna stod still. Bilderna är på Emmas kamera så det är hon som kommer lägga in alla bilder:).

Nu kommer man kunna blogga mycket, iallafall jag för jag har inget skolarbete kvar utan allt är klart nu och det är superskönt. MEN nu vill jag ha tips vad ni vill att jag ska blogga om. Kanske se bilder och filmer på nått speciellt? Eller kanske läsa om nått speciellt? Kom med förslag.

//Sara

Hoppning ikväll.

Ikväll står det hoppning på mitt schema.
Vi kommer att få välja häst och då hoppas jag på Lorrimar, en riktig liten busfis som älskar att hoppa. Han var den första hästen jag hoppade 1m på.


Om jag har tur kanske man får med mamma med kameran?
Lorrimar till vänster.

Hiss

Förvaringsväska från Eskadron
Vad tycker ni?

Skulle gärna ha sett att den funnits i fler färger dock, men annars riktigt snygg!

Hittad här.


Snart sommarlov

Den här veckan går vi bara tre dagar, måndag, tisdag och onsdag. Nästa vecka går vi 4 dagar, tisdag, onsdag, torsdag och fredag. Dessutom så ska vi bada på två av dom dagarna och spela brännboll en. Och sista veckan går vi en dag och sen är det skolavslutning!

Det är alltså bara 3+4+1=8 skoldagar kvar!

Så sjukt skönt, taggar sommarlov!

När får du sommarlov?


Nedsatt pris!

Cheval ridsport har dom många prissänkta varor, så passa på att fynda ;)

Jag har valt ut ett urval därifrån.

Ladies Bomber Jacka Röd från KingslandSecure-Fit ™ Overreach Boots från PCExklusiva Jin Stirrup – LilaAgnes Jeans Blue Denim från Martha RideweareLädergrimma med mönstersöm - Dyón Working Collection


Bella hoppar 3


Bella hoppar 2


Bilder från igår

Nu kommer bilderna från igår på mig och Thea:) Förut idag fick jag se Emelies supersöta kaniner, dom va mycket mindre än va jag trodde^^ Vi skulle ha fotat på alla kaniner tillsammans men det regnade och jag skulle bort.


En söt liten kattunge












Det kommer fler bilder imorgon för det är jättemånga bilder som inte går att ladda upp:O och dom ä några av mina favoriter från igår.

Tack till Emma som fotade

//Sara


Bella hoppar 1


Här tvekade hon på Parkbänken och rev det sista hindret. Men annars hade hon fin fart, hon springer inte på superfort, men det tycker jag bara är bra. Då slarvar hon inte så mycket.


Fler bilder på Bella & Tempe

Det är bara roligt att bjuda på mycket bilder, och så många som Sara fotat så finns det massvis att visa. Jag har hoppfilm på Bella också, som ni ska få se.


Paraply ;)








Dom första bilderna med kameran






Thea bilder?

Vill någon se bilder från när jag red Thea igår? Först red jag ut och sedan red jag i paddocken. Det kändes mycket bättre än va det såg ut på bilderna:O


Bella & Tempe















//Sara

Sjuuuuuk

Idag är jag superförkyld:( Var lite förkyld igår också men idag är det värre. Imorse hade jag inte speciellt mycket röst men den är tillbaka:D.

Bilderna som vi fotade igår när kaninerna hoppade eller jag fotade väll mest, men dom blev inte alls nå bra inne på datorn :O åtminstonde långt iffrån så bra som jag trodde dom blev.

Men ska lägga in bilder snart ändå.

//Sara

Kaninhoppning

För er som inte vet så mycket om kaninhoppning.



Kaninhoppning påminner lite om hästhoppning. Kaninen ska ta sig runt banan på snabbast möjliga tid med så få nedslag som möjligt. Man får fel om man till exempel river, tar fel väg i banan, måste lyftas över ej rivet hinder, tjuvstartar eller går för långsamt genom banan. Det finns olika svårighetsklasser och olika typer av banor.

Kaninen måste vara minst 4 månader för att få delta i kaninhoppning. Om du vill tävla i höjdhopp eller längdhopp är åldersgränsen 8 månader. Alla typer av kaniner kan delta. För att din kanin ska få delta i de svårare klasserna inom kaninhoppning (elit, svår, höjdhopp, längdhopp) måste den vara registrerad inom Sveriges Kaninhoppares Riksförbund. 

Det är viktigt är att du får kaninen att tycka att det är kul att hoppa. Alla kaniner kan hoppa. Så om du är tålmodig och duktig på att träna din kanin så kan du få vilken kanin som helst att bli en bra hoppare. 

Det finns ingen speciell ålder att börja träna kaninen i hoppning. Din kanin ska vara minst 8 veckor när du köper den. Därefter kan du börja lära känna din kanin, efter att du lärt den att trivas med dig och kunna gå i koppel. Ta det försiktigt tvinga inte kaninen.Både hanar och honor fungerar bra i kaninhoppning.

Träna kaninen i kaninhoppning



När din kanin har blivit tam och går bra i koppel kan du börja träna kaninhoppning. Börja med låga hinder. Din kanin ska tycka att det är lätt. Ställ låga krav i början. 5-10 cm höga hinder är bra att börja med. Låt din kanin lukta och titta på hindret innan du börjar försöka hoppa. Höj hinderna bara lite grann åt gången. Det viktigaste är att kaninen tycker att det är roligt.

Regler vid kaninhoppning

Det finns ett förbund om kaninhoppning som heter Sveriges Kaninhoppares Riksförbund (SKHRF) Förbundet har 20 klubbar runt om i landet. 

Det finns flera olika typer av banor inom kaninhoppningen, rak och krokig bana är vanligast. Det finns också tävlingar i höjd- och längdhopp. I dessa tävlingar hoppar kaninen bara över ett hinder och den kanin som hoppat högst/längst vinner. 

Kaninhoppningen går ut på att ägaren ska leda sin kanin genom en bana över hinder. Kaninen flyttas upp i klasserna genom ett pinnsystem. Kaninen får en uppflyttningspinne om den placerar sig bra i en tävling och inte river mer än totalt fyra hinder. 

Lätt klass
Lätt klass innebär minst 8 hinder med maxhöjd 30 cm, minsta avstånd mellan hindren är 2,50 m 

Medelsvår klass 
Medelsvår klass innebär minst 10 hinder med maxhöjd 38 cm, minsta avstånd mellan hindren är 2,50 m 

Svår klass
Svår klass innebär minst 10 hinder med maxhöjd 45 cm, minsta avstånd mellan hindren är 2,50 m, vattengrav är obligatorisk 

Elitklass 
Elitklass innebär minst 12 hinder med maxhöjd 50 cm, minsta avstånd mellan hindren är 2,50 m, vattengrav är obligatorisk





Källa
// Emelie

Emelie kommer hit idag :D





//Glad Emma.

Lite tankar som kommer fram

När Bella och Molly (hon hette så då) kom till oss så började vi vara med dom direkt. Dom fick aldrig vara ifred. Kompisars högljudda skrik och lyft skrämde dom, men fattade vi att vi gjorde fel? Nej, inte direkt.

När dom bott hos oss i lite mer en en vecka, och var lite över 8 veckor så ansåg vi att vi skulle börja selträna dom. Selarna var så stora på dom, och kopplen var 1 meter långa. Selar vi aldrig använt förut och knappt visste hur dom skulle sitta satts på. Sen fick våra kaniner ge sig ut på en första promenad.
En promenad där vi la ut bommar som dom skulle hoppa över.

Jag byggde ett hinder och började hoppa med dom. Det slog mig aldrig att hindret var felbyggt och att dom egentligen hoppade över ett hinderstöd. Att planken jag använde var asvedda bakom stödet, och att inte hindret kunde vara 20 cm brett.

Jag kan inte säga att vi misshandlade dom, men att vi gjorde omedvetet elaka saker mot dom. Men vi älskade dom, och följde instruktioner från kaninboken. Där stod det inget om varken hoppning eller selträning. Det var nog därför dom två sakerna vart så fel. Allt annat vart ju rätt, den punkten känns det bra att se tillbaka på.

Om jag inte hade börjat för tidigt med dom, hade dom hoppat bättre nu? Hade dom gått bättre i sele?

Jag vet inte, men jag vet att Bella haft en hoppsvacka, men kommit förbi den. Men när hon går i sele, det har alltid varit likadant. Och inte på ett dåligt sätt.

Vet ni vad anledningen till att jag förstod att jag gjort fel var?

Jag fann kaninhoppningen, Ångermanlands kaninhoppare och började läsa. Lära mig mer. Det är jag så glad för, annars hade inte Tempe suttit i en bur där ute.

Nu försöker jag se framåt, Bella hoppar igen och hon gör det bra. (Förutom på tävling, men vi jobbar på det också =p) Också Mollie hoppar bra.

Jag kan inte göra om det jag gjort, men jag kan göra allting rätt med Tempe. Så att han får en bättre start i livet.


Första selpromenaden. Vi visste iallafall att man skulle gå bakom kaninen, tror jag..


-.-


-.-



Ser ni hindret längst bak? Hemskt..


Första gången hos oss. Så liten.


Bilder









Snacka om att vi har sjukt fina minnen med travskoleopnnysarna <3


Regn & hoppglada kaniner

Under kvällen så ringde jag Sara som kom hit och fotade och filmade när jag hoppade med kaninerna. Ljuset blir så himla fint när det regnar, och bara man har paraply så klarar sig kameran också!

Bella hoppade superfint, hon hade bra fart och tvekade bara på Parkbänken ibland. Himla glad man blir, hon behövde inte speciellt mycket hjälp utan jag kunde bara gå bredvid henne mestadelen. Att det regnade bekymrade vi oss inte om, hon blir ju ännu sötare med rufspäls.

Det var aldrig tanken att hoppa med Tempe, men han var ute i hagen så han fick också ta några skutt.
Sänkte ner till Minihöjd och den första gången luktade jag väldigt gott, så han var väldigt ofokuserad. Men när Sara hoppade med han gick det betydligt bättre.
När jag sedan tog över igen så skärpte han sig och hoppade superfint. Farten är inget att skryta med, men över hindren kommer han. I slutet så hoppade han faktist maxad Parkbänk (30 cm cirka, det är maxad Lätt-höjd) och hoppade fint på dom andra hindren också. Nu gäller det att få han att springa mellan hindren också.

Sara har laddat in bilderna så dom kommer upp imorgon. Dom är superfina så håll utkik! Även någon hoppfilm på Bella bjuder vi på.


En sämre variant..


Om ni bara visste vad ni betyder för mig


''En ängel sänd från ovan för att förgylla mitt liv och ge det glädjestunder. Och min uppgift är att skydda dig, älska dig och vårda dig. Jag anser att den uppgiften inte är speciellt betyngande med tanke på vad du ger mig.''

Till mina älskade skruttisar <3


Kanin på rymmen!

Idag när jag gick hem för att pcka ridsakerna så öppnade jag så att han kunde gå i kompostgallerna, och gissa vad han gör då? Jo han har tydligen flyttat på kompostgallerna och smitit så sen kommer Emma med Teddy och säger att han smitit. Det var några som hade sett han på Emmas gata och gått och frågat Emma om det var hennes kanin, så då fångade Emma han. Jag är glad för att det gick bra. Fast han satt fast kompostgallerna i buren så nu kan han inte flytta dom. Såg sen hur han gjorde eftersom medans jag stäade buren rymde han några gånger fast speciellt långt hann han inte. han biter och byttar bort kompostgallerna och sedan blir det ett litet hål som han kan gå ut i. Han aldrig gjort så förut men nån gång måste man ju testa nått nytt.

//Sara

Stövlar

''Stövlen är helt i läder av högsta kvalitet. Liksom Tretorn är vidden ställbar men med mycket mer avancerad teknik som redan är beprövad på vandringskängor och skidpjäxor. Du ställer helt enkelt in vidden genom att vrida på en knapp och stövlarna sitter som gjutna. Perfekt att kunna justera själv eftersom man oftast alltid har olika tjockleker på benen, kan vara svullen av olika anledningar. Nu sitter stövlarna perfekt varje dag och ger ett fantastiskt stöd.

Veredus har jobbat i flera år med denna stövel och samarbetat med några av Italiens främsta företag som tar fram skor och sportutrustning och design. Veredus är världsskända för sina produkter som håller hög kvalitet, sin snygga design och fuktioner.

Storlekarna som kommer finnas är: 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43.
Normala skaft eller extra höga,
Priset kommer att vara (hos ryttarstugan); 6995 kr''


Dom är überhemska tycker jag, med alla spännanordningar! Visst, dom är säkert sköna att rida i, men snygghet är en väldigt viktig del anser jag. Priset var alldeles för mycket dessutom, nej tacka vet jag Tretorn!
Ja, jag tänker köpa ett par Tretorn, förmodligen i svart när mina fötter vuxit klart.



Söt tokstolle

Promenaden med Tempe idag gick jättebra, han var glad och sprang på bra. Det går allt bättre att stanna han nu, även fast svängarna fortfarande är problematiska. Han tog ett skutt upp till grannens tomt (som är på 45 cm ovanför våran tomt, har mätt :p) utan att tveka, blev jätteförvånad när han plötsligt var uppe.

En granne klippte gräset, det tyckte han var lite skrämmande men skötte sig ändå exemplariskt, en enda gång rusade han iväg, men annars så tog han det lugnt.


Nu är anonnsen utlagd...

Nu är anonnsen utlagd att vi behöver mer medryttare till hästarna, hoppas verkligen att det kommer någon snäll men bestämd ryttare som har samma intressen som jag har om hon/han ska börja rida någon häst på mig dag...

Rida snart

Just nu är jag med Emma och om ett tag ska vi åka till Thea och då ska Emma fota. Bilderna kommer förhoppningsvis in ikväll :) Emma ska filma också.

Igår såg vi på 2 filmer, en var dålig och den andra var bra. Men den dåliga hade ingen text heller.

//Sara

Beställt!

Nu har jag beställt mina selar till ninerna eftersom att det är nästan bara 1 vecka kvar (?!) tills jag kan börja selträna Oddan.


Frallans:


Oddans:

Från då till nu (Hoppbilder)



Allra första ''hoppet''.


Hemmaträning.

Jag hoppade för högt med min lilla tjej, tyvärr :(

Debuten i Svartvik.


Nybörjarkurs.

-
(http://akhweb.webs.com/apps/photos/photo?photoid=98885292)

-
(http://akhweb.webs.com/apps/photos/photo?photoid=98885298)






Efter nybörjarkursen har jag inga hoppbilder, eftersom systemkameran gick sönder samma dag.


Jag hoppas att ni kan se förbättringana hon gjort, men samtidigt se att det går upp och ner.

Vad tycker ni?


Pannband med pärlor, hiss eller diss?



Jag tycker att det är helt okej, men det är tveksamt om jag själv skulle vilja ha ett.


Helt ändrat syn...

Här sitter jag och tänker på att detta har ändrat min syn på hästar, dessa underbara djur behöver en vän. De är inte maskiner som går och går och går... De är våra vänner, en vän för livet som aldrig skulle svika en. Varför då hoppa meterhöga hinder eller tvinga dem att gå i piaff, hur kul skulle det vara? Tänk er själva att inte ha någon kontroll alls utan få göra en massa rörelser, vilket liv?

Jag har ändrat min syn på hästarnas liv, hellre ha en kompis att tro på fullt ut, att ha ett band mellan häst och ryttare, att verkligen förstå hästen... Min dröm med Timon är att kunna gallopera över en äng utan träns eller sadel, att kunna ha ett så starkt band mellan varandra att han förstår mig och att jag förstår honom, jag vill vara hans bästavän. En vän som han vill träffa, en vän som han pringer till i hageb, en vän som han vet att han kan lite på fullt ut. Det är detta jag kommer att sträva efter, att Timon ska förstå mig utantill och att jag ska förstå honom utantill...



Blöt ridtur idag

Idag har det spöregnat hela dagen tror jag? och jag åkte och rida Candy med Emmy idag. Vi red en liten sväng i skogen och hoppade en stock, det var roligt:) och sedan red vi på små vägar och sånt. Det var roligt men man blev blöt eller ja barar på regnkläderna. Candy var lagom pigg idag :) Sedan så gick vi runt och kollade på kaninungarna, dom har fått ännu fler nu. Vi kollade på dom eftersom mamma och Sofie ville se dom. Dom har även fått supersöta kattungar nu också.

//Sara

Ridningen igår

Hej, jag orakde inte blogga igår, jag orkade inte änns gå in på datorn för jag var supertrött.

Men igår red jag på ridskolan och jag hade Ante. Vi red ut en liten sväng från början och sedan red vi nere på nya ridbanan (haha egentligen undrar jag varför den heter det fortfarande för den är inte ny längre xD) Då red vi på en volt, han var stel i höger varvet och ville gärna falla inåt och jag red förförsta gången i mina tretorn så den skvade lite och därför var jag lite stel jag med^^ Men när vi ridit i vänster varv blev han bättre, även i höger. Men galoppen gick så hilma bra igår:D. Jag tog inte förgivet att han skulle bli stark utan jag fortsatte att slappna av och vara supermjuk i handen ( jag brukar inte direkt vara hård, men kan bli lite spänd i den på starka hästar) och han var superfin i galoppen, i båda varven också. Sedan skulel vi köra förvänd galopp på en volt, det var svårt från början men jag lyckades först av alla:P och jag fick bryta av till slut eftersom jag kunde ha den så länge och när han bröt av eftersom dom andra travade ganska ofta så fick jag till den igen hela tiden. Men ganska snart lyckades dom andra också:D Men på slutet var han så hilma fin i traven.

//Sara

Haha xD

En komisk sak som ohästintresserade personer brukar fråga mig är om ''småhästarna'' (ponnysar) kommer att bli hästar sen.

Men som ni vet så föds hästar till antingen ponny eller häst. (Beroende på ras och föräldrar.) Att mankhöjden avgör och att ponnygränsen är 148 cm.

Ni skulle bara veta vad många komiska och annorlunda frågor jag får av släktingar, när dom hör att jag rider. Att jag hoppar med kaninerna, det brukar jag också få många frågor om.


En favorit i repris..
© Sara


5 saker ni inte visste om mig

Nu härmar jag Emma :D

1. Jag älskar böcker och kan läsa flera timmar i sträck.

2. Jag vill bli veterinär när jag blir stor.
3. Nästan alla i min klass blir arg på mig hela tiden! Eftersom att jag bara pratar om hästar och Timon...
4. Jag hatar jeans och och är beroende utav mjukisbyxor
5. Jag skulle egentligen vara medryttare på Aeitii men jag fick rida Timon som tur va!

Ska använda kameran

Det ser lite grått ut, och blåsten ligger på. Men det hindrar inte mig, utan jag ska snart ta ut kaninerna och fota dom med den nya kameran. Jag hann inte det igår, men idag har jag gott om tid. Jag hoppas på fina bilder som jag kan bjuda på sen :)


En snöig Mollie :)


Bilder på kaninerna

Det blir en liten bildbomb på kaninerna, ja jag fick bara 3 kommentarer på photoshooten sedan var det en tjej som kommenterade 3 gånger men ni får upp bilderna iaf ^^
Fler bilder kommer imorgon ^^

5 saker ni inte visste om mig..

  1. Jag är en otroligt pratglad person - med folk jag känner! Annars är jag otroligt blyg.

  2. Min hals låter, det är ganska skumt, men inte farligt.
    Jag har haft en period när jag målade mina naglar varje dag. Att vara rädd för experiment, det låter inte
    som mig. Det var nästan extremt, men jag tröttnade efter ett tag. Jag var varken noggran eller duktig, så det kan bero på det.
  3. Jag skriver berättelser, vilket är ett jättebra tidsfördriv.
  4. Jag älskar livet! Jag är en väldigt lycklig person som även om jag grubblar över jobbiga saker alltid kan skratta. För vad vore livet utan skratt och lycka? Och lite trams? Att skämma ut sig ibland gör en inte pinsam, utan det gör en också annorlunda. Tro mig, det är härligt!
  5. Ni vet den lilla saken längst ner? (''Kram Emma'') den ligger just nu 8 sidor bak i vårat galleri, så jag bläddrar ett bra tag för att hitta den. Men att ladda upp den igen, för jobbigt!


Sara och Baloo, den här bilden är otroligt härlig, båda utstrålar glädje. :)


Äh ett inlägg hinss ju med!

Idag stack jag till stallet direkt efter skolan, jag red med Julia en tur i skogen sedan efter att hon åkt hem så red jag i paddocken.


Tyvärr så kunde inte Emma följa med, men vi har ju fortfarande 2 gånger kvar :)


Jag red som sagt i paddocken idag och jag kan ju säga att det gick väldigt bra! En pigg och sammarbetsvillig ponny, allt man kan önska sig! Jag jobbade bara skritt och trav och krävde inte jätte mycket utav honom i början utan för det mesta känna hur han var idag. Efter ett tag krävde jag mer och mer, han vart tvungen att forma sig vid hörnen, jobbade mycket volter och ställningar samt mycket tygel. Är otroligt stolt över honom, han gick på tygel i trav och skritt nästan hela tiden, blir så otroligt stolt över de framsteg vi gör tillsammans!!



Kommer försöka underhålla er iallafall

Idag så är det bara jag som inte är i stallet, så jag ska försöka underhålla er den tid jag är hemma iallafall. Kanske ett inlägg fullt med härliga bilder med den nya kameran skulle vara intressant? En outfit kanske jag också kan trolla fram, hoppas detta uppskattas :)

Om det är något annat ni vill läsa om så hojta till!


Kärlek

Kärlek är inte bara att ord, det är en känsla också. En känsla som kan upplevas på så många olika sätt till så många olika varelser.


(Jag hade inte tänkt mig den här bilden, men när inte bilderna funkar tar man det man har. Gustav är ju en söt häst iallafall ;) )




No no no

Ingen Aeiti idag!

Det känns ganska konstigt, men det beror på att jag måste vara på skolan och inte hinner till stallet. Men snart kommer jag att sluta på han, på Kristi Himmelsfärd rider jag min sista gång på Aeiti med Emelie och Timon. Vi har planerat en heldag där iallafall, och vi ska bada :)

Men jag kommer sakna lillen, han har fastnat i mitt hjärta även om han ibland är helt omöjlig. Lillen<3


Och dessutom kommer jag sakna Emelie, men vi kommer att träffas, även om vi bor en bit ifrån ;)


Allting har ett slut..


Bilder från igår








Avslutar med den här, en supersöt ponny som red i padocken samtidigt som oss :)

Pappa fotade inte så mycket som ni kanske märkte, men vi red in i skogen också.


En till fråga

jag fick en till fråga om vilken storlek jag har på mina tretorn och jag har 39 i dom, jag brukar ha 37-38 i andra skor, eller ja jag köper 38 men kan ha mina gammla 37 :P

Kan inte blogga så mycket idag för pluggar till ett prov.

//Sara

Paus till helgen!

Jag hinner inte blogga så mycket jag har prov på religion och måste plugga mer. Men jag kommer tillbaka till helgen igen! :D

Vad tycks?

SCHABRAK "EQuest - Crystal Edition II"
Himla snyggt, inte sant?
Priset var dock lite för högt, men annars var det ett riktigt drömschabrak. Speciellt swarowski-kronan låg mig i smaken.
Men den är prisnedsatt, så någon kanske blir sugen?

Finns här.


Fråga

Fick en fråga vart jag köpte mina tretorn och jag köpte dom på equeen :) Hoppas att den butiken finns hos dig så att du kan köpa dom:D

//Sara

Härligt väder tyder på något

Solen sken över oss när vi red i padocken och även när vi hoppade i skogsdungen. Sabina var pigg och glad, speciellt hoppningen tyckte hon var riktigt kul.

Jag blir så glad när jag märker att djuret jag håller på med blir glad över något speciellt, att det har roligt. Oavsett om det är en häst eller en katt.

Men till ridpasset. Hon kändes lite lat i padocken, men annars var hon ganska fin. Vi red på en volt och flyttade dom för skänkeln, det gick bra :).

Pappa fotade som sagt också, jag lovar att bilder kommer upp idag eller imorgon.


Bilder sen!

Har dragit med mig pappa till stallet (stackars allergiker xD) och han har lovat att fota. Var tydligen hoppning också enligt Linnea..

Detta betyder alltså att jag kommer att kunna bjuda på bilder när jag kommer hem, och förhoppningsvis bilder på en busig Bella/Tempe i hagen också :)


Bilder sen!

Har dragit med mig pappa till stallet (stackars allergiker xD) och han har lovat att fota. Var tydligen hoppning också enligt Linnea..

Detta betyder alltså att jag kommer att kunna bjuda på bilder när jag kommer hem, och förhoppningsvis bilder på en busig Bella/Tempe i hagen också :)


Duktig bebbe <3

Igår så bestämde jag mig för att det var dags att hoppa lite med Tempe igen. Satte upp 3 hinder bakom lekstugan (det blåste något förjäkligt!) men efter något hopp så bestämde jag mig för att skita i det. Hindren blåste omkull.
Men medans vi hoppade så hoppade han på helt okej, även om parkbänken är lite krånglig.

När jag sen skulle ut och mata han stod hindren kvar. Det var ljust ute och vinden var borta..

Så vad gör man? Hoppar med lillkillen såklart!

Han var jätteduktig, jag höjde upp hindren lite, men det var inga problem inte. (2 pinnar/1 pinne parkbänk)
Ända problemet är emellan hindren där han gärna ska bryta ut eller stanna upp. Men det ska vi öva på.

Debuten sker antingen 18-19 Juni eller 25 Juni, beroende på om vi åker på den första tävlingen eller inte.


Hej (a)

Jag vet, dålig uppdatering idag. Förlåt..

Men dagen hos kossorna var rolig iallafall, jag har kört en traktor! Dessutom var det första gången jag åkte en, så var ganska stolt. Även om vi var ganska nära att backa in i ett stängsel..

Jag har dessutom kört en hö-maskin som styrdes med en dosa, kossorna vart nöjda och glada. Kalvarna fick vi ''laga'' mat till, dom är förjäkligt söta.

Jag har faktist fotat, så imorgon kommer det förhoppningsvis upp lite bilder.

Imorgon är det dags att återgå till skolan igen, men på fredag slutar vi runt halv elva. Sköönt!

Tempe har gjort framsteg också, men det får ni höra om imorgon! Det handlar om hoppning iallafall, det kan jag avslöja ;)


Mycket skola lite bloggande

Hinner/orkar inte blogga idag. Hoppas att ni förlåter mig!

Ännu en kort dag!:D

Idag hade vi också kortdag, man beövde inte gå på IS om man inte låg efter i nått ämne:D. Men jag kan inte lova att jag kommer blogga speciellt mycket för jag har prov imorgon och på torsdag + läxförhör i musiken då man ska lyssna på instrument och veta vilket det är, det är inte riktigt min grej. Men vi har sovmorgon på fredag eftersom musikförhöret blev flyttat till torsdag.

//Sara

Ridbyxor


Dessa ridbyxor fann jag på Hööks hemsida.
Jag gillar mönstret och båda färgerna, men skulle nog föredra ett par i grått. Helskoddningen är ett plus.

Byxorna går inte att beställa utan måste köpas i butik.

Du hittar dom här.


Vad vi gjorde hos kossorna

¨

Vi kom till bondgården vid halv niotiden imorse och hälsade på några kalvar vid ingången. Sen fick vi bära mjölkflaskor och mata dom minsta kalvarna med special-foder.

Efter att ha gosat med kalvarna och blivit rejält nerdregliga (kossor använder sin tugga väl ;) ) så gav vi dom större kalvarna hö. Det var himla jobbigt men roligt.

Sen så kikade vi på fler kor och kaniner, även kissar dök upp. Vi tillbringade mycket tid med deras enda barn, som dessutom är mina kusiners kusin.

Efter lunchen så fick vi åka fyrhjuling och hjälpa till att laga stängsel.

Det var en annorlunda dag, och det ska bli roligt imorgon :)


jag rider Thea på ängen


På väg







Busig ponny










Om någon skulle vilja se fler så finns det massor:)

Inget intressant

Inte så mycket intressant med ridturen idag. Jag kännde att jag inte orkade/ville ta ut allt jag kunde utav honom på skogsritten, men jag fick ner honom på tygel under turen sedan när vi gick in i paddocken försökte jag kräva ut lite mer utav honom.

Gick ganska bra, men jag kan inte säga att det var bästa ridturen någonsin.

BTW hästen jag red idag kommer tyvärr att lämnas tillbaka på måndag :/

Tretorn

Juste glömde att berätta att i fredags åkte jag och köpte mina tretorn:D


fick ingen bra bild på dom så tog en från google.

//Sara

Ingen?

Är det ingen som vill se bilder från när jag rider Thea på ängen? Om bara 1 vill lägger jag upp dom:)

//Sara

Allvarligt talat, jag är i himmelriket



Med sig hem från USA hade pappa med sig en massa trevligt, men det bästa var helt klart systemkameran!
Ända sen våran förra systemkamera gick sönder i Mars så har jag fotat med digitalkamera. Jag har varit inne på att köpa en billigare (och sämre) systemkamera själv, men det behövdes aldrig!

Jag har bara provknäppt några bilder, men är riktigt nöjd. Ska eventuellt ta ut Bella/Tempe i hagen en stund sen och fota loss, bilder kommer upp isåfall.

Mer om kameran kommer ni att få veta i framtiden, när jag lärt mig mer om den. Men en Canon EOS 60D är det som vi numera äger.


Uteritt för fulla muggar!

Nu sticker jag snart till stallet, det blir uteritt för fulla muggar! :D


Sara och Aeitii får stå för bilden! :D


Plugga

Nu är det dags för mig att plugga vi har matteprov på onsdag och biologiprov på torsdag.
Skriver mer ikväll:)
//Sara

Film

Jag filmar på Teddy genom fönstret. Min kanin är så normal^^

Vill ni se bilder?


Vill ni se fler bilder från i lördags? Kommentera isåfall:D

//Sara


Kort dag :D

Idag hade vi hål på fysiken som var sista lektionen :D Det roliga var att när vi skulle gå till lunchen så började jag och Frida prata om hur skönt det skulle vara om vi hade hål på fysiken och sen när vi kom ner från trappen så kollade jag på tavlan och där satt det en lapp om att vi hade hål:D Då blev vi jätteglada.

//Sara

Jo, sen måste jag också fixa en sån där sak på slutet med mitt namn, jag började faktist på en för kanske en månad men jag kom inte så långt....

Hiss!

Hiss till den enormt begåvade sångerskan Maddi Jane, lyssnar på henne jämt!

Hon verkar inte vara så gammal, men jag har ingen information om henne. Men ni ska få höra en låt som hon sjunger iallafall :)




Strilande regn

Usch, idag regnar det.

Jag drömde om en fin, molnfri förommardag när vi skulle till kossorna, och att vi skulle kunna sola bort dagen. Det verkade som om mina drömmar sket sig ^^

Aja, dagen kan ju bli trevlig iallafall. Emilia sover över ikväll, det ska bli skoj :D

Kaninerna kommer nog att vila idag, tror inte jag kommer ha alltför mycket tid till övers åt dom. Dessutom så uppskattar dom inte regn alltför mycket.




Photoshoot

Idag hade jag lite photoshoot med kaninerna, om ni vill se fler bilder vill jag ha minst 3 kommentarer :)

Smakprov





Vissa bilder blev bajs men dessa är inte redigerade

Kom ihåg att det är stort (C)



Fullt upp - men ändå inte..

Jag skulle vilja säga att jag har haft fullt upp idag, men sanning att säga så har jag tillbringat stora delar av dagen (förutom när jag var hos min kusin och ute hos kaninerna..) med näsan i en bok!

Jag läser om Stephenie Meyers Twilight-saga, kanske skriver ihop en recension. Älskar dom böckerna <3

Jag kommer nog inte uppdatera något mer idag, jag vet att det inte är likt mig, men alla måste få ta det lite lungt ett tag.

Imorgon kommer jag tillbaks med spännande uppdateringar, kossorna väntar då!


Ibland är det skönt att ta sig över mållinjen avslappnad och lugn, utan stress..


hej hej

Den här helgen har jag haft fullt upp, jag har helt enkelt inte hunnit blogga. Igår klev jag upp tidigt och åkte till Thea. Emelie följde med och fotade. Ja sedan åkte vi till hemma kväll och köpte massa godis och hyrde 4 filmer. Sedan åkte vi på en annan affär och köpte massa andra grejer. Sen kom jag hem och duschade och sedan åt jag och sedan cyklade jag till Emelie. Ja vi såg på filmer och åt godis, chips och kex med massa olika saker på.

Idag har jag varit med Emelie fram till halv 5.  Jag fotade på Fläckis och skulle fota på hon och Astra, men jag hann inte :(.

Bilder kommer sen men ska ut till Teddy nu.

// Sara

Photoshoot med ninisar!

Har nyss varit ute med ninisarna och haft photoshoot, bilder kommer sen :)

Här är mina rosetter!

Blev faktiskt ganska nöjd eftersom att de var mina första :)

Om ni vill veta hur man gör dessa kommenterar ni här


Slappdag

Idag tänker jag (om inte planerna ändras) bara ta det lungt. Jag ska ta en långpromenad med Bella, selträna Tempe (film?) och besöka min kusin som fyllt 6 år. Men annars ska jag bara ta det lungt, sola och läsa.

Men självklart så kommer det inlägg också på slappardagar, något speciellt ni vill läsa om?


Min älsklingsflicka <3

Visste ni förresten att Tempes mamma (Friscos Lill Solstrålen) slängde sig över hela 85 cm igår! En fin placering i eliten drog hon också till med.
Källa.


En tråkig sak går att göra roligare





Ridstrumpor är en tråkig sak att köpa. Om du har höga stövlar syns inte ens strumporna. Dessutom så finns ridstrumpor bara i tråkiga färger - eller?


Dessa tillexempel, dom sticker ut och ger ett gladare intryck. Oavsett om strumporna syns eller ej så kommer du säkert att känna dig roligare klädd med snygga strumpor.
Du hittar dom här: http://shop.textalk.se/se/article.php?id=4339&art=7338717


Roliga färger som sticker ut! Att det fanns stort urval är också ett plus.
http://www.hastboden.se/ryttare.html



Besök Emelie  som vann våran motiveringstävling och bloggar om sina kaniner på Soluddens kaningård.

Bogsele

Dessa två kommer att beställas hem på Måndag! :D
En i medium och en i small, eftersom att Frallan antagligen kommer att bli större men kanske inte att Oddan blir jätte stor. Sedan undrar jag vilken som borde passa bäst på Oddan och Frallan. Den översta heter Vinbärsrand och den nedersta heter Småblom. Kommentera vilken som de bode passa bäst i!

Prisrosetter!

Just nu sitter jag här hemma och har inget att göra, eller jo jag gör egna prisrosetter! :D

Faktiskt väldigt roligt att göra, kan lägga upp bilder senare. Om jag får över 5 kommentarer kommer jag att göra ett inlägg om hur man gör dem :)

Hiss eller diss?

Vad tycker du om att använda en specifik färg till utrustning för sitt djur?

Jag tycker att det är en kreativ och bra idé, men det behöver inte gå i överflöd. T.ex Tempes färg är lila, medans Bella kör på det som passar henne bäst. Framförallt för att jag vet att med Bella så kommer jag inte kunna hålla färgkoden, eftersom jag har så många hux-flux-ideér med henne.

Att Tempe är enfärgad gör det enklare, dessutom så räcker det med en kanin att tokleta lila saker efter.

Men det var inte det vi skulle prata om..
Jag anser iallafall att det är snyggt med en specifik färg till hästen. Så det blir en hiss!


Som här, rosa färg på hästen. Sen behöver man ju inte köra rosa i allt, men t.ex täcken och grimmor. Att köra med olika färgskalor är också en bra idé.


Besök Emelie  som vann våran motiveringstävling och bloggar om sina kaniner på Soluddens kaningård.

Jorden går under

Nu är det bara 45 min kvar tills jorden går under eller??

Tempe, otroligt söt!

Den sista dagen i mitt liv har tillbringats med Emma, Tempe, Oddan och Frallan för er som ville veta.


Hehe nee jag skämta, jag tror inte att jorden går under idag, vi får se klockan 18.00. Men ja dagen har spenderats med Emma och Tempe som för övrigt var förjäkligt söt!

Sedan fick hon se mina små bäbisar. Jag hann (som tur var) städa alla burar innan hon kom. Sedan hann jag dammsuga upp allt spån som kommit på golvet även om det inte syns på mitt rum...


Kolla vad jag gjorde :)



Härlig dag!

Dagen har spenderats hos Emelie tillsammans med hennes kaniner, som förövrigt var supersöta (!) och Tempe.

Vi har snackat en massa skit och sett på när små lurvisar skuttat runt i hagarna. (Emelie fixade hage till T.)

Sen har vi bakat kladdkaka och haft jätteroligt, dessutom bor Emelie sjukt fint! Ni får be henne visa lite bilder ;)


Mollie.


Besök Emelie  som vann våran motiveringstävling och bloggar om sina kaniner på Soluddens kaningård.

Saker i mitt huvud

Ett vanligt inlägg om vad jag tänker om bloggen...

Tänk att jag sitter här och skriver just nu, jag skriver för våra läsare, föratt de ska få något roligt att läsa om. Sedan att de vet att jag finns och vem jag är medans jag inte ens vet att ni finns, det tycker jag är coolt. Det brukar jag tänka ganska ofta när jag läser bloggar, tänk att jag vet vem hon är medans hon inte ens vet att jag finns. Jag vet att inte många kanske läser våran blogg men det brukar vara över 20st, så att några vet att jag finns... Just det här inlägget tycker jag itne blev jätte bra men ibland kan det vara bra att veta vad som finns inuti bloggarens huvud...


// Eran Emelie

3 burar på 45min!

Jag är ju kaninvakt åt min kompis kaniner Mojje och Mollie, jag har nyss bytit alla burar tills Emma kommer.

Trodde det skulle ta jätte lång tid men jag gjorde klart alla tre bruarna på 45min! Haha

Sedan efter det dammsög jag. Hoppas att kaninerna blev glad över ett byte i buren :)

// Eran Emelie

Gästbloggar!

Hej! Jag heter Alva och är Emmas lillasyster.
Jag tänkte blogga lite om Mollie, hur hon är och så.

När Mollie är på tävlingar brukar det gå bäst för hon i finalen. Det är nog därför hon är uppvärmd då. I lördags när vi var på tävling så rev Mollie tre hinder i grundomgången men kom inte till final. På den tävlingen kom Mollie 10/15. Den dagen var det en till Lätt som Emma fick tävla Mollie med. Då gick hon på 14/15. Om Mollie kommer sist i en tävling nån gång så är jag alla fall glad över att Mollie gillar att hoppa och försöker alla fall.
När Mollie är hemma så brukar hon mest vara glad. Nu försöker jag lära Mollie att om man bits eller sprattlar så kommer man inte ner fortare. Om Mollie sprattlar brukar jag vänta tills hon blir lugn och sen så sätte jag ner hon efter ca fem sekunder. Om Mollie bits så brukar jag sätta ner hon i ca fem sekunder och sen så tar jag upp hon igen.

(C) Alva.J
Här hittar ni mig: alvyz.blogg.se

Kram Alva!


En LILA transportbur

Jag har precis varit ute i förrådet och gjort iordning transportburen jag köpt utav Unni. En hellila Atlas 10, sjukt cool.
Den kommer alltså att användas till Tempe, ska försöka hitta matchande lila grejer till han. Visst skulle det vara coolt om näst intill all hans utrustning var lila? :D

Som ni vet ska jag besöka Emelie, och min lilleputte får följa med. Ska bli jätteroligt att träffa Emelies bebisar och Emelie såklart :p

Lila sele..



Lila hinder att hoppa över..
(Hindret är förövrigt volmen.)

Och lila transportbur att sitta i..
Det är den lila längst till vänster som jag köpt :)

Om du säljer lila kaninutrustning (i princip vad som helst!) eller hittar något så får du gärna kontakta mig, du belönas med en länk :)


Besök Emelie  som vann våran motiveringstävling och bloggar om sina kaniner på Soluddens kaningård.

Idag får man storbesök!

Idag kommer Emma hem till mig, så ett riktigt storbesök :) Uppdateringen ligger kanske inte på topp då man vill ju vara med Emma också :)
// Emelie

Hoppning med Bella också

Jag glömde att berätta om hoppningen med Bells.

Alva och jag byggde upp en krok Lätt-bana på 7 hinder (+ start och mål) i trädgården. Första gången Bella hoppade så slarvade hon rätt mycket och rev en hel del. Mollie hoppade bättre men också hon slarvade lite.
I ''finalen'' så gick båda tjejerna mycket bättre!

Bella hoppade säkert och hade helt okej fart också. Fast hon vart utesluten egentligen, eftersom vi byggt banan lite konstigt så hoppade hon fel hinder. Men vi är snälla så hon fick hoppa om. Något nedslag, men superbra annars :D

I final nummer två så rev hon bara ett litet hinder, det sista. Hon kan ju hoppa, bara hon vill. Hoppas bara att hon vill hoppa på tävling snart, en pinne skulle inte sitta helt fel ;)

Men hon är så himla rolig att föra när hon hoppar så fint, ska be Alva filma någon dag så får ni se ett bra lopp av Bella.


Annorlunda sätt att ''klara'' hindret, höhö :p


Besök Emelie  som vann våran motiveringstävling och bloggar om sina kaniner på Soluddens kaningård.

Bilder på Teddy






























































Alla bilder är fotade av antingen mig, Emma eller av Sara.

Besök Emelie  som vann våran motiveringstävling och bloggar om sina kaniner på Soluddens kaningård.

Sara är eeeelaaak :p

Hejhej :D ( O I N T R E S S A N T  I N L Ä G G )

Just nu så är jag med Sara, hon är osocial och spelar spel på min mobil efter att ha övertalat mig att ladda hem det;)

Nu ska jag skriva lite om Sara, för hon orkar inte blogga.
Imorgon ska hon rida Thea, Emelie ska fota henne.

Hon medgav dessutom att min mobil är bra, så det var ju trevligt, hehe.

Vi ''tittar'' på Talang, eller jag bloggar och Sara spelar spel. Men popcorn har vi ätit och druckit äcklig cola. Sodastream är inte min största talang.

Jag delar med mig av en låt som förhoppningsvis gör dig riktigt glad, för den här låten är verkligen en glädjespridare. Trots dess annorlunda namn ;)




Besök Emelie  som vann våran motiveringstävling och bloggar om sina kaniner på Soluddens kaningård.

Duktig bebbe!

Idag fick Tempe för första gången hoppa!

Självklart var det inga stora hinder, men ändå :)

Jag satte upp tre hinder efter varandra, parkbänken var sista. Dom hade en bom förutom parkbänken som inte hade någon.

Han hade inte superfart direkt, utan skulle nosa och undersöka allt, men över kom han. Fast Parkbänken fuskade han med, klart man ska sitta på den.

Var jättenöjd med han, hoppade han mest för att han skulle få testa lite, och han hoppade ju. Däremot så behöver vi lite mer selträning, så ska jobba med han nu under helgen. 

Sara fotade på lillkillen, så ikväll hoppas jag att det kommer upp bilder på han. Sen är det inte det lättaste att fota dom ytterst små hoppen, men bilder är alltid roligt.


Besök Emelie  som vann våran motiveringstävling och bloggar om sina kaniner på Soluddens kaningård.

Glöm inte!

Glöm inte frågestunden, vi har fått in alldeles för få frågor än så länge :)

Vill också passa på att påminna om Veckans tävling, vi har inte avgjort den än, så om du skyndar dig har du chans att vinna!


Islandshästen

Dom flesta har hört talas om den lilla ponnyn som kan tölta, men det är inte alla som vet mer än så!
Även du som hästmänniska (eller kanske kanin?) har säkert lite mer att lära om rasen. Jag har samlat viktig fakta om hästen som ni ska få ta del av.

Islandshästarna kom till ön Island på 800-talet, det var Vikingarna som förde med sig rasen. Klimatet formade dom redan tåliga hästarna till att klara av storm och rusk, för det behövdes på Island. 

Att rasen är så välbevarad beror på att det finns en lag på Island om införning och utförning av hästarna.

Nuförtiden används hästen som ridhäst och även som turridningshäst. Det finns speciella gångartstävlingar för islandshästen, men du kan självklart starta i ''vanliga'' tävlingar också.

Pass och tölt är deras två gångarter utöver dom tre vanliga. Alla islandshästar kan dock inte gå i alla fem gångarter, men det beror på hur du tränar den också.

Mankhöjden är mellan 125-145 cm, men dom kan ändå bära tyngre vuxna personer.





Besök Emelie  som vann våran motiveringstävling och bloggar om sina kaniner på Soluddens kaningård.

Här är överraskningen!!


Denna sötnosa fick komma hem till oss igår. Lite små blyg men det gick över fort :)

Mamma och pappas favorit är fortfarande Oddan eftersom att hon har lite mer "Personlighet", men Frallan lär nog komma ut ur skalet snart :)

Vinnaren..

Vi fick in några riktigt bra motiveringar om vilken favoritras som var ens favorit. Det var riktigt svårt att välja, men tillslut så vart det Emelie  som vann.

Här är hennes motivering:

''Jag älskar Holländare, men endast pga av deras färg :) Jag har inte träffat någon så jag vet inte riktigt hur dom är.

Min favorithästras är Shetlandsponnyn!
Jag har varit med om så mycket med den rasen, den första häst jag red på var en shettis, min första sköthäst var en shettis, hästen jag först körde är en shettis. Dom är verkligen underbara, små och envisa. Ofta med mkt man och svans, jättegulliga! Tyvärr så växer man ur dom väldigt fort :/ Men de går alltid att köra, ännu än bra grej!''

Tack till alla som deltog!



Vill ni ha fler sådana här motiveringstävlingar?


Besök Emelie  som vann våran motiveringstävling och bloggar om sina kaniner på Soluddens kaningård.


Prao hos kossorna

På måndag och tisdag nu till veckan ska Emilia och jag praoa hos en mjölkbonde. Det ska bli roligt att se vad dom gör på dagarna, och träffa söta kor.

Dessutom så har dom kaniner där, så hoppas på söta kaninungar ;)
Jag funderar på att fråga om jag får låna Saras kamera och fota, men jag får se. Fast det är klart, skulle ju vara roligt med lite ko-bilder att visa upp för er.





Nyttiga grönsaker och växter

Kirskål (Aegepodium Podagraria)

Har du hört talas om Kirskål, Kärs eller Skvallerskål? Isåfall har du nog bara hört dåliga saker, men visste du att Kirskål kan ges till kaninerna!

 Kännetecken: Stor växt, kan bli upp till 80 cm lång. Tillhör flockblommiga växtfamiljen. Trivs bäst i skuggiga områden, ovanlig på till exempel skogsängar och öppna platser. Har två gånger tre-blad.

 Kan både torkas och severas färsk. Ge blad och stjälk.

 

 

Morot (Dacus Carota Sativus)

Morot är ofta det som släkten ger än efter släktmiddagen, och ber än att ta hem till kaninerna. Tänkte därför skriva om denna ''klassiker''.

 Kännetecken: Orange grönsak, grön blast. Både grönsaken och blasten ätlig. Kan köpas i affär och planteras.

 Både moroten och blasten kan ges, speciellt blasten är en favorit hemma hos mig. Kan ges färsk, men också torkad.

 

 Rölleka (Achillea millefolium)

Rölleka kan ges som lugnande vid gaser och tarmsjukdomar. Användes inom folkmedicin som läkemedel mot bla. Diarré.

Kännetecken: Vit blomkrona. Har stark kryddig doft, innehåller flyktig oja och bitterämnen. Den är en korgblommig växt.

Kan ges både som torkad och färsk.

 

 

Kummin (Carum carvi)

Kummin har en lång historia, den kan faktist spåras ända bak till Sumererna, som kallade den ''Gamun''

 Kännetecken: Blir ca 25-60 cm hög, tillhör Flockblommiga växtfamiljen, och är alltså släkt med Kirskål. Finns mest på öppna fält.

Kan serveras färsk och torkad.

 

Persilja (Petroselinum Crispum)

Persilja tillhör flockblommiga växtfamiljen. Den har antagligen uppstått i Sydöstra Europa eller Sydvästra Asien. Är mycket rik på Karoten (omvandlas till A-vitamin i kroppen) C-vitamin, järn och kalcium.

Kännetecken: Grön bladväxt. Kan användas i matlagning och sallader. Finns i affärer och på platser med sol eller lätt skugga.
Kan ges torkad och färsk.




Vart finns dom att köpa?

Vi fick in en fråga om vart dom mönstrade stigbyglarna som jag skrev om härmodan finns att köpa. Jag fann dom här, men dom finns säkert på många fler ställen. Bara att leta :)









Ante

Hej, idag hade jag ridning. Jag hade Ante, eller ja Anderas^^. Vi red först ut en sväng. Han var pigg och ville gärna srpinga fortare i traven än vad han fick. Sen red vi i ridhuset. I traven och skritten va han så himla fin, speciellt i traven, men i galoppen tappade jag allt, han ville bara springa så det gick inge bra, men så fort vi bröt av blev han superfin i traven.Vi flyttade lite skänkelvikning också det gick inte så bra, han kan inte riktigt flytta men ibland fick vi till det.
På slutet körde vi en kaptensvänindning också, vi gör det nästan jämt nu. vi hade vikare idag (igen) Vi har det jätteofta nu.
//Sara

Schabrak VS Vojlock?

Vad tycker du är snyggast, schabrak eller vojlock?

Jag anser att schabrak är snyggast, men att vojlock är enklare när man sätter på sadeln. Men snyggheten går före, så jag tycker mest om schabrak.



Fårskinnsvojlockar gillar jag däremot, så det är isåfall en sån jag skulle kunna ha.








Vilken överraskning!

Uteritt och solken, glada hästar och trevliga ridvägar. Så såg våran ridtur ut idag :D

Aeitii kändes glad och pigg idag, speciellt i dressyrarbetet på ängen. Vart himla nöjd med han även om han drog lite i galoppen. Det var ioförsig inte alltför konstigt när vi var på ängen.

Timon var jättefin, Emelie var jättenöjd med han och jag såg att han jobbade på superfint :)

Vi red hem till Emelies mormor och morfar också, som bodde i närheten.  Hästarna var jätteduktiga då och gick lugnt i bostadsområdet, även om vi inte red så långt in i det.
Dom blev verkligen glada när vi kom, lite överraskade också, och fotade oss med hästarna. Pollarna blev bjudna på morötter också, det uppskattades.


Enda inlägget idag...

Dett blir tyvärr det enda inlägget idag, men ni kommer att få en liten överraskning.
Överraskningen får ni veta imorgon, nu ska jag snart iväg till Timon och Tian, Emma också. Sjukt synd att det är näst sista gången med Emma och Tian, vem vet det kanske blir några galna ridturer i sommar ändå? Idag tror jag iallafall inte att det blir svårt att övertala Emma om att kolla på några nya stigar med solen som skiner :)
// Emelie

HISS


Hiss till dom otroligt underbart snygga swarowski pannbanden! Skulle lätt ha massvis om jag hade en häst, i alla dess färger. Jag gillar bling bling och färger. Dessutom älskar jag pannband ;)

Vad tycker du om swarowskipannband?


Regnig dag

Det regnar!
Inte så förvånande, eller?

Ska ut till Tian och rida med Emelie idag trots regnet, ska bli skoj (:D), vi har inte planerat något, så vad vi hittar på, det lär ju visa sig.

Idag är det näst sista gången jag rider Aeitii, känns supertrist.. Har iallafall en gång kvar sen ishalkan i vintras, som vi ska ta ut en dag då det är fint väder, bada står på schemat och longering tor jag också :p

Ja, så ser min dag ut.


En gammal header på en gammal blogg..


För kort ridtur

Idag red jag Sabina, vi red till en av padockarna och red där. Hon var ganska tung och vilade på bettet i början, men det släppte när hon började arbeta.

Vi red på ett mindre fyrkantsspår och arbetade med skänkelvikningar, ställningar och tempoväxlingar. Volter stog också högt upp på prioriteringslistan.

Hon kändes helt okej, lite seg men när hon väl kom igång så vart hon genast mycket trevligare att sitta på. En annorlunda galopp har hon, kanske för att hon tar små språng (liten ponny). Ingen hoppning idag :(


Vi har fått en ny i våran ridgrupp också, Bruno heter han. Verkar trevlig, lite tyst kanske ;) Men det är roligt med nya, även fast jag älskar våran lilla grupp. Fast 5 stycken är inte ett speciellt chockerande antal, så jag tror nog vi överlever.


Läs :)

Jag tycker att alla borde ta sig en titt på min lillasyster och hennes kompis blogg, den handlar om kaniner och går under namnet Kaninvardag.blogg.se

Trevlig lässtund!


Kaninen är nu ute!

Nu är lillninen ute och jag måste gå för att man akn itne lämna henne ensam då rymmer hon xD

// Emelie

Ska snart iväg!

Ska snart åka till stallet, väntar på att mamma ska komma hem först bara.

Himla härligt väder idag, solen lyste upp min dag. Några grader varmare hade det kunnat vara, men vi ska inte klaga..
Jag hoppas vi kan hoppa i en padock, alternativt hoppa naturhinder i dungen, det skulle vara riktigt skoj!

Ikväll kommer det komma några intressanta inlägg, hoppas ni kikar in då och tar del av dom.

Fortsatt trevlig dag i solen!




Nu ska man bara hitta...

...Hönsgaller!

Om inte, så kommer ninen att smita ut ur kompostgallret och man vill ju inte låta kaninen vara inne en sådan solig dag!

// Emelie


Nya selar

Ska snart ta och beställa hem selar från Rabb-it. Jag väntar lite eftersom jag inte vet om Tempe ska ha H-sele eller bogsele än, men jag har redan bestämt mig för vad jag ska beställa.


Den här selen ska Bella få. Hon och Mollie byter koppel, så Bella får ett rosa koppel till selen.


Tempe ska ha en ljusblå enfärgad sele. Den finns både som H och bogsele, och jag tror han kommer passa super i den!



Till selen blir det ett vitt och stilrent koppel, perfekt!


Alva beställer hem en limegrön sele till Mollie.



Alla bilder kommer från http://rabb-it.se/.

Hoppning idag :)

Idag är det hopplektion på ridskolan, och byte. Ska bli roligt, fast hoppas att jag får fortsätta rida Frans, vill hoppa han.

Annars har jag inga större planer för dagen, ska fortsätta leta praoplats. Tempe vilar, men Bella ska ut på promenad. Burstädning står också på schemat. Vi städar ut allt på onsdagar och toaletten vid behov (några gånger i veckan).

Har ni ett speciellt schema för städning? Oavsett om det är för hästen, kaninen eller dig själv.





Favoritras

Nu kör vi en liten ''röstning'' här.

Vilken är din favoritkaninras och vilken är din favorithästras. Motivera varför :)

Jag kommer att göra som i förra motiveringstävlingen och låta din länk stå efter mina inlägg under tre dagars tid, om du har bäst motivering vill säga.




Rakad kattsvans och tratt? humm....

Idag när pappa kommit hem får jag syn på katten. En rakad svans och tratt... Hur gick detta till?

Jo Zeke har blivit biten i svansroten så hans svansrot var en fylld varböld och sedan fick han åka in till vetrinären och sövas. Nu går han på pencillin och sedan har han tratt och en rakad svans. Kommer att fixa bild på min lilla sjukling imorgon.


// Emelie

Alla har vi varit nybörjare


Hittade den här bilden i bildarkivet, och vill visa den för er.

Framförallt för att visa att alla varit nybörjare och att alla kan bli bättre. Jag är inte superduktig på att rida nu, men jag är mycket bättre. Och det kan alla bli, bara man försöker.

Kämpa på :)


Kontakta oss?

Det gör du via våran mejl, [email protected] :)

Vi svarar självklart på alla frågor oavsett vad det rör, kom ihåg att alla mejl är välkommna. Men stå för vem du är, tack!


Plugg(HÄST)

Jag har itne bloggat idag, har pluggat en massa inför prov imrogon. Jag fick nämligen reda på det idag... Kommer kanske inte bli så mycket bloggande ikväll då jag har engelska och matteprov.

// Emelie

Inte på blogg humör...

har ingen lust att blogga idag så det blir inga inlägg från mig. Det finns en anledning.

//Sara

Vilken krock!

På aftonbladet idag läste jag om en olycka på en travbana i Finland. I början av loppet krockar 10 av dom 13 hästar som deltar i loppet och både hästar och kuskar flyger. Enligt dom som varit där var det en väldigt obehaglig olycka, och många kuskar och hästar ströks ur loppet.

Vill du läsa mer?








Jäkla skitväder

Har tagit ut båda kaninerna på en prommis, men det vart en kort promenad för båda. Tempe för att han är så liten och Bella för att regnet började ösa ner över oss.

Vi tog skydd i kaninboden med Tempe, jag passade på att städa lite medans Bella skuttade på golvet. Tempe var inte allt för glad över besöket, eller besöket var trevligt men att inte få hälsa var ju lite taskigt :p
Efter en stund så tog jag Bella och stoppade in henne i buren, regnet avtog ju aldrig. Om det klarnar upp kanske jag tar ut lilltjejen igen, men annars får hon vila.




Kommentarer

Jag fullständigt älskar kommentarer! Och jag menar vem gör inte det? Så jag hissar alla som kommenterar :)

Sedan Dissar jag dem som skriver onödiga kommentarer och sedan inte kan stå för vad de har skrivit utav skriver typ "Anonym" Riktigt onödigt tycker jag. Det är sådant som får en att undra om ens läsare ens vill ha en här...


Vad tycker ni om detta?


// Emelie

Lite prat på morgonkvisten

( O H ÄS T R E L A T E R A T )

Jag blir trött på folk som tror att dom försöker hjälpa en när man är ledsen, men som egentligen bara vill snoka. Som tror att ett ''vad har hänt?'' hjälper.

Sen finns det dom som verkligen vill göra en glad igen, som skriver uppmuntrande saker och får en att le och glömma för ett ögnblick. Det är äkta vänner.





Hiss



Utdelar ett hiss till det snygga schabrak ovan, härlig färg och bra mönster tycker jag. Scapa Sport är dessutom ett favoritmärke för mig..

Vad tycker ni?


:(

jag fick veta en jätteråkig sak förut, jag kommer inte berätta det än men förr eller senare kommer det komma upp på bloggen.

Jag kommer antagligen inte blogga så mycket på ett tag nu heller. Men ska försöka.

//Sara

Nu sticker jag iväg till stallet!

Nu sticker jag iväg till stallet mer uppdatering ikväll!
// Emelie

Vad är det för tokkanin man köpt?

Som ni läste i Saras inlägg har jag varit ute och seltränat Tempe en stund. Satte på han sele i lekstugan, gick lika bra som förra gången (:D) och sen fick han skutta runt på golvet en stund i väntan på att regnet skulle avta.

Han tyckte det var superroligt att gå ut, blev inte störd av varken mig eller kopplet utan skuttade på och käkade lite gräs emellanåt. Han har verkligen otroligt söt stil när han skuttar fram, jättestora skutt :) Tog sig något skutt över häcken också, stoora språng.

Jag följde bara efter han idag och använde inte kopplet. Lyfte han om jag behövde ändra riktning på han, men till 99% fick han själv bestämma riktning. Jag tänker vänta några dagar till innan jag börjar använda kopplet och lära han att förstå signaler.


Lika tokig som alltid.

Sara kommer eventuellt och fotar han på lördag, då är det tänkt att jag ska löshoppa han lite :) På söndag så är det en kortare tävling i Härnösand, om jag ska dit följer han nog med. Bra med miljöträning och selpromenader.


Tittar ut

Jag tittade precis ut och såg att Emma håller på att selträna Tempe. Han såg ut att ha roligt.  Emma lär nog skriva mer om det sen.

Fast nu ser jag dom inte längre, dom har nog gått in nu eller gömt sig xD Ne, nu ser jag dom igen :P

//Sara

Inget beställningsstopp!!!!! :D

JAAAAAAAA!!!!!!!!!!!
Nu är det inte beställningsstopp på Rabb-it.se :D Me like, like. Därifrån ska jag köpa en sele (eller inte 1 utan 2 ) till Oddan och Frallan :) Jag har redan bestämt vilka.
// Emelie

Rabb-it.se

Vill bara meddela att Rabb-it.se inte längre har beställningsstopp, så alla som liksom mig väntat på att beställa selar därifrån kan göra det nu :)

Hon har satt 10 selar som max och ber alla att läsa igenom beställningsvillkoren, jag hoppas att alla gör det så vi slipper fler stopp. Hon gör ju ett fantastiskt jobb med selarna.


Bilder


©Sara

//Sara

En fantastisk helg :D

Igår kväll kom jag hem runt 9 efter att ha tillbringat två dagar i Härnösand. Resultaten är inte så mycket att nämna, men jag kommer till dom sen. Men jag har haft superroligt, även om vi sett en hel del regn. Lördagen avslutades med grillning hos Unni och Eurovision :) Träffade dessutom Emelie på tävlingen och fick se hennes übersöta bäbis, aww <3

Men ja, resultat var det.

Bella hoppade på 7 fel i första lätten (rak, lördag), medans Mollie bara gick på 3 ynka fel. Tyvärr ingen final för henne.
I andra lätten tog sig Bella runt på 8 fel (9 hinder) medans Mollie plöjde och rev allihop.

Längden fattade dom inte riktigt, det var trots allt första gången dom såg ett riktigt längd-hinder och framstycket förstörde lite. Båda blev oplacerade.

Krok lätt på söndag:

Bella hoppade på och klarade något hinder, men var för långsam och blev oplacerad, tiden gick ut. Mollie var lite snabbare, men hoppade ganska dåligt.

I andra krok lätten gick det bättre. Bella gick på 6 fel och förvånade mig genom att hoppa vissa hinder utan att riva. Mollie gick på 5 fel och klarade dom större kombinationerna. Synd att hon slarvade så med dom mindre.

Är trots det nöjd, klart att det kunnat gå bättre men det hade kunnat gå sämre också. Och mitt hopp står på lilla Tempe, ska nog selträna han idag :)


En rymningsbenägen kanin

Tror ni inte att jag fick en hjärtattack alldeles nyss?!
Jag gick upp till bebben och hon är inte i buren! alla buröppningar var stängda och jag fick panik. Jag hör *Krafs,krafs* i mamma och pappas sovrum. Lill bebben sitter mitt på golvet som om inget hade hänt. :'O Min lilla tokfia

// Emelie

Bilder
















Lägger in natur bilderna i ett annat inlägg:)

Odd Molly

Ja, jag sa ju att det inte skulle bli bilder på Odd Molly, men hon kom till rätta ganska fort så några bilder får ni :)
// Emelie

Superfin ponny tillsalu

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=481977
//Sara

Kaninraser

Det finns ca: 20st raser, säkert ännu mer också. De vanligaste raserna är:

·Dvärgvädur
·Hermelinkanin
·Lejonhuvadkanin

Dvärgvädur:


Hermelinkanin:


Lejonhuvadkanin:


Sedan finns det ju raser som inte många vet om:
·Lilla Silver
·Blå Beveren (Beveren)
·Satinkanin

Lilla Silver:


Blå Beveren:
(Bild saknas)

Satin kanin:

Det finns stora raser, små rasen och mellan raser. När man ska köpa kanin tycker jag att man inte ska tänka på rasen utan vad man vill ha för en kompis. Vill man ha en kompis som inte behöver mcyket pälsvård? Eller en stor eller liten kanin? Det finns många frågor du måste tänka efter innan du köper en kanin.
Vill man ha en stor kanin finns bland annat dessa raser:
·Belgisk jättekanin
·Tysk jättescheck
·Fransk vädurkanin
Dessa raser väger över 5kg och är väldigt stora.

Belgisk jättekanin:
Tysk jättescheck:
Fransk vädurkanin:
// Emelie OBS! Alla bilder är ifrån google om någon inte vill ha sin bild här säg till

Kattungar

©Sara
Förra året fotade jag och Emelie på hennes kattungar
utomhus. Bilden ovanför är en bild från den dagen.
Nån som vill se fler bilder?

Hatar regn...

Teddy har fått en liten hage som han kan gå ut i nu, MEN precis när jag hade satt ihop den klart och tänkte släppa ut Teddy och fota så kan ni ju gissa vad som händer? Ja, det börjar spö regna, suck. Sen avtog det kanske en minut så då fick Teddy skutta runt i den lite grann. Så fort det slutar regna ska jag fota eller filma, fast kanske gör det ändå, iallafall filma och då kan jag ju passa på att filma hela hans bur också:D.
//Sara

Ute i regnet

Idag har jag varit utomhus och gjort ett litet hus åt Oddan & Frallan, därför dålig uppdatering.

Kommer att knäppa kort senare.

// Emelie

Hiss eller Diss?


Vad tycker ni om mönstrade stigbyglar?

Jag anser att det är riktigt snyggt, men det beror som i nästan allt på hur man matchar. Sen tycker jag att det ser lite töntigt ut på en storhäst. Men det blir en hiss till dom från min sida =D




Plugga

Nu ska jag plugga och försöka komma på nått bra inlägg till ikväll också.

Kom med förslag!

//Sara

Bilder från igår

Lite bilder från igår




© Sara

Vill ni se fler?
//Sara

Min kanin är en katt

Idag efter at tjag vaknat hör jag något/någon som krafsar, det är då min kanin som krafsar över hennes bajs i toaletten :O Haha hon är bara för gullig

// Emelie

Grön tävlingsoutfit



Vad tycks? =)
Älskar det gröna swarowskipannbandet, helt underbart.
(Såg nu att Sara också gjort en grön outfit, men aja :p Hennes schabrak var snyggare.)


Fotat

Jag var ute och fotade på Teddy, lite bilder på en katt och natur.

Någon som vill se dom bilderna :D? Kommentera isåfall:)

//Sara

Min älskade bebbe <3

Idag kom min älskade bebis hem :) <3

Hon är så mycket mindre än vad jag trott, och väldigt nyfiken utav sig. Hoppar och skuttar, står på bakbenen och sover. Heeela tiden, tänk att jag kommer att få se denna krabaten växa upp <3


PS. Det blev inga bilder på kaniner+förare, eftersom att det regnade så mycket hämtade vi bara Oddan och åkte hem sedan.

// Emelie

Gnagarboden.se

Gnagarboden är en webshop men finns också i Viby, Sollentuna som gårdsbutik. Gnagarboden riktar sig till gnagare samt hund och katt.

Jag tycker att gnagarboden är en superbra webshop, framförallt så ser jag bara saker jag själv skulle givit min kanin, vilket är roligt att se. Dessutom finns det mycket fina leksaker och när dom tagit över Libra Artics sel & koppel-försäljning kanske jag beställer hem något.

Nu ett litet smakprov på vad som finns att hitta. Jag har bara valt ut kaninsaker.


Seagrass Tube
2 pack sjögrästunnlar i olika storlekar, 59:-

http://webshop.gnagarboden.se/2pack-naturtunnel-p-144-c-201.aspx

Örtfoder för kaniner
Örter till kanin, ges som godis eller kompleteringsfoder. Innehåller olika sorters nyttiga och torkade öter. 59:-
(Du vet om att du kan torka örter själv också, ett sådant inlägg kanske skulle vara intressant?)

http://webshop.gnagarboden.se/ortfoder-for-kaniner-p-165-c-203.aspx

Atlas20_open
Atlas 20 open.
Det bästa med en open-transportbur är att det är mycket enklare att lyfta upp kaninen och sätta på selen.
Om jag skulle köpa nya transportburar skulle jag köpa Open-burar. Prissänkt till 359:-

http://webshop.gnagarboden.se/atlas-20-open-p-225-c-186.aspx

Akita skålar
Akitaskålar, perfekt i transportburen att hänga upp på gallret, men funkar utmärkt även i den ordinarie buren.
18:-/styck

http://webshop.gnagarboden.se/akitaskal-p-141-c-191.aspx

Utebur till kanin och marsvin i två våningar
Himla fin utebur, stor och rymlig. Kostar 2195:-

http://webshop.gnagarboden.se/utebur-chartwell-tvavanings-p-216-c-290.aspx


tröött

Jag är jättetrött just nu och jag har slut på intresanta blogginlägg.

Jag får se om jag kommer på nått sen, men ska gå ut med Teddy en stund nu så jag vaknar upp lite.

//Sara

Veckans bild

glöm inte veckans bild. Vann du inte förra gången så kan du vara med igen.

Veckans tema: Häst med ryttare eller kanin med förare

Skicka in ditt bidrag till [email protected]


Blöt ridtur

Hej, idag har jag ridit på Thea. Det har spöregnat hela förmiddan så det blev en blöt ridtur. Jag red på banan runt hagarna. Det gick bra:). Hon var pigg men mjuk i munen.  Jag red runt där i ca 40 min. Det var roligt även fast vi blev lite blöta.

Jag har blivit förkyld igen nu också:(.

//Sara



Bogsele VS H-sele

Bogsele VS H-sele

Vilken tycker ni mest om och varför?


Bogsele




H-sele



// Emelie

Nu är jag hos Odd Molly!

Hejsan!

Detta är ett tidsinställt inlägg eftersom att jag är och hämtar Odd Molly nu, antagligen.

Det kommer INTE att bli några bilder på henne första, andra eller tredje dagen. Väntar tills på Tisdagen innan hon får några blixtar på sig. Vill gärna att hon ska hinna vänja sig mer vid mig och huset innan hon får en massa kameror på sig. Jag hoppas att ni inte blir sura nu. Men det kommer kanske att komma upp bilder på olika hoppekipage senare under dagen :)


// Emelie

Ridlägerbildbomb

Eftersom jag är i Härnösand nu så får ni njuta av en bildbomb så länge. Ikväll kommer Alva att gästblogga och berätta hur det går för oss :)


Sommaren 10.


-.-


Sommaren 09.


-.-


Sommaren 08.


-.-


Måste bara påpeka att jag blivit ganska mycket bättre på att rida sen här, det var ju några år sen ;)



-.-

Innan dess har jag inga bilder från ridlägren, tyvärr.




Den tredje varianten sele


Förekommer även hos häst.

Det finns tre varianter av selar, varav den minst kända heter bröstsele. Den liknar H-selen men har ett band mellan frambenen, s.k ''bh-sele''. Bra för dragiga kaniner.

Jag har aldrig själv testat selen, men skulle vilja göra det.



Natti, natti alla läsare!

God natt allihopa! Imorgon kommer det kanske att bli ett inlägg på morgonen om inte annat är jag borta antagligen hela dagen! Men några tidsinställda kommer att komma ;D

Imorgon sticker jag coh Emma till Härnösand (som ni antagligen vet), jag ska hämta min bebbe och Emma ska tävla. Ska knäppa en massa kort.

God Natt!

Kram Emelie

Godnatt!

Nu skuttar jag i säng, ska upp tidigt imorgon så det är lika bra att gå och lägga mig nu.

Jag har gjort iordning några tidsinställda inlägg som kommer upp under dagen. Jag ska ju som sagt sova borta imorgon, så det blir bara något inlägg under morgonen. Men Alva har lovat att gästblogga så ni får veta hur det går :)

Inte heller på söndag blir det några inlägg från mig, förutom något tidsinställt också där. Men jag tror ni överlever, både Sara och Emelie kommer uppdatera er. Och Emelie får ju hem sin bebis imorgon. Så håll utkik, det kommer hända roligheter på bloggen i helgen!




Frågestund!

Nu har vi uppnått 500 inlägg här på bloggen. Det är ganska mycket, faktist. Det känns bra, då uppdaterar vi inte allt för sällan. Bra uppdatering är trots allt A och O för en bra blogg.

Men nu ska vi ha frågestund, så fråga vad helst du vill veta. Som vanligt blir alla frågor besvarade :D


Minnen i bilder


Här var jag och Sara på travet och fotade, en härlig sommardag/vårdag.


2 jättetrevliga hästar som vi träffade på travet, minns dom fortfarande :')
Dom hade blivit vanvårdade av sin förra ägare och fick bo där nu. Jag vet faktist inte vart dom hamnade, men hopaps att dom har det bra nu.


Härligt fotoväder och sommarväder. Snygga modeller dessutom, vad mer kan man begära?


Jag rider .. på en gunghäst. Sommaren 2009 var det här.


Tillbaka

Nu är jag tillbaka, kan dock inte lova supermycket inlägg från mig till veckan.

Igår red jag på ridskolan, vi hade hoppning och jag hade Virre. Det. Jag hade supermycket träningsverk i bena igår (har ännu mer idag:( ) och därför hade jag nån konstig sits när jag stod upp i . Det var ingen rolig lektion heller,vet inte varför. Det kändes inte nå bra heller, sista gången när vi körde en liten bana gick det väll bra men jag hade ingen bra känsla.

//Sara

Frågestundssvaren

Caroline:
1.Har ni någon gång blivit arga på era kaniner och isf så varför?

Sara: Jag har blir sur när Teddy är sur, som när han träffar honor, Emma och Alva. Mot dom är han snäll eftersom dom luktar honor men när jag ska ta upp han blir han jättesur och det brukar han vara några dagar. Arg blir jag ju inte men jag vill inte att Teddy ska bita mig så därför så ska han inte träffa honor på läääänge.

Emelie: Arg blev jag aldrig, men irriterad kan jag bli.

Emma: Arg och arg, men det händer att jag blir lite irriterad på henne, framförallt när hon är elak i buren.

2.Tränar ni alltid med era kaniner?

Sara: Jag tränar inte direkt med Teddy. Jag går ut med han i sele och snart ska jag bygga ut hans bur med kompostgaller så han kan springa mer, för det älskar han. Hoppning har jag nästan slutat med, händer att jag hoppar någon gång ibland.

Emelie: Tränar gör jag ju inte, men i sele/hage går de ganska ofta. Eller ja hage iaf de har inte börjat blivit seltränade än, sedan kommer jag att träna hoppning med båda.

Emma: Jag försöker att ta ut Bella i sele eller i hage varje dag, så hon får ordentligt med motion. Tempe kommer bara ut i hage just nu.


3.Ska ni köpa flera kaniner?

Sara: Nej, jag älskar Teddy och han är perfekt så jag behöver ingen till:)

Emelie: Nej, inte vad jag vet. Men däremot (Om jag får) skulle jag vilja ta en kull på Oddan eller Frallan och behålla en unge därifrån.

Emma: Jag kommer inte köpa fler kaniner när jag bor hemma (som det ser ut just nu :p) men sen.
hur många selar har ni?
 
4.Hur många selar har ni?

Sara: 2, en bogsele och en h-sele.

Emelie: Just nu två, men snart fler! :D

Emma: Jadu.. Jag har säkert uppemot 10 selar, om inte fler. 

© Sara
5.Vad hatar ni för mat?

Sara: Gröt,räkor,kräfor och fler också=P

Emelie: Oj, ärtsoppa x'D

Emma: Pölsa och lever ^^

6.Vad är eran favorit mat?

Sara: Vet inte, gillar olika.

Emelie: Tacos eller Kasslerknyte :)

Emma: Min favortimat.. Har ingen speciell favoritmat.

Tanja:
Vad ni har för kameror?
Har ni Canon är ni bäst! ;)

Sara: Olympus E-500

Emelie: Jag har en Nikon D3100, fast det är min pappas.

Emma: Canon EOS 400D (eller den är ju trasig..)

Fanni:
Jag undrar om ni inte kan ta in en till Fotoryttare? Ju fler som skriver = fler inlägg :D

Vi alla tre är eniga om att det räcker med oss tre, framförallt för att inte röra till det för er läsare.

Emelie N:
Nr får era kaninungar debba?

Emelie: Oddan får debutera 16 Juli och Frallan 22 Juli.

Emma: Tempe får debutera 16 Juni.


© Sara

Anomym:
Varför ska du sluta rida Tian (Till Emma)? :o

Tyvärr så funkar det inte i längden att åka 30 minuter för att komma dit :(



LibraArtic.se

Libra Artic är ett företag som säljer hinder, märlor och bommar. Hindren är otroligt fina, men kostar ganska mycket. Trots det är Libra ett himla bra företag med välgjorda hinder som håller länge. Dom är självklart godkända efter SKHRF:s regler.

Ett urval:


Fyran, kostar 1395:- och då medföljer 9 bommar.


Nordsjön med Högböjen, 1595:- medföljer plank och bommar.


Giraffen, 825:- plank och bommar medföljer.


Schack-Kungen, 1375:- plank medföljer.


Ettan, endast 565:- enkelt hinder.

Hindren hittar du här: http://libraartic.com/


Burfixning för fulla drag!

Äntligen!!

Kan knappt hejda mig inför imorgon! :D

Då sticker jag och Emma tills Härnösand, hon ska tävla med sin kanin och jag ska hämta min kanin :)


Har just nu fixat iårdning buren som hon ska bo i och mätte den 130x70. Sedan ska jag ut och hämta transportburen och fixa iårdningden lite granna, jag tar även emd kameran i högsta hugg, så en bild bomb kommer att komma ut imorgon, däremot blir det kass uppdatering så ha inte jätte stora förväntningar.

// Emelie

Om Snöflingans Magnum Temptation

Tävlingsnamn: Snöflingans Magnum Temptation.
Smeknamn: Tempe
Uppfödare: Fia Eriksson, Snöflingans kaningård
Ägare: Jag
Född: 16 Februari 2011.
Färg: Viltgrå.
Ras: Vädurskorsning
Sele:
Klubb: ÅKH

Klassad: (SKHRF)

Rak: För ung.. 
Krok: För ung..
Höjd: För ung..
Längd: För ung..
Tempes meriter:
Inga ännu..

Tempe hemma:
Han är en glad och underbart snäll och nyfiken kille. Man blir alltid förundrad över allt tokigt han hittar på.
Det ska bli otroligt roligt att se han växa upp, vi är redan väldigt tajta.



Tempe att tävla:
Kommer..



Äntligen helg

Himla skönt med helg, och dessutom tävling :D Fick dessutom sluta tidigare, så riktigt lyxigt är det :)

Ska snart ut men ska njuta lite till av ledigheten först.

Ikväll blir det självklart lite rolig uppdatering, ska se vad jag kan komma på.


Bjuder på en urmysig bild på Teddy som Sara fotat.


Vita tassar

Det finns säkert någon som är sugen på att ställa ut sin kanin. Och då är det viktigt att tassarna är rena.

Men som alla som äger vita kaniner vet så ser deras tassar inte alltför roliga ut.
Här har jag sammanställt några tips och produkter som används för att få rena tassar.

Show White Paste 10gr
Applicera någon dag före utställning och låt torka, gärna över natten. Sen är det bara att borsta av och tassarna är lyxigt snygga. Används till hundar också och är helt ofarligt.

Här hittar du Show White Paste.

Vitpack
Pet Coat Stain Remover heter den här produkten, som också är gjord för vita kaniner. Flöckborttagning på övriga delar av djuret, finns som paketpris tillsammans med produkten ovan.

Finns här.


Att städa buren oftare hjälper också ibland, men vissa kaniner har gula tassar i generna och vissa är bara lortgrisar. Galltvål och ryktsten är också två saker man kan använda för att rengöra tassarna.

Jag bryr mig inte speciellt mycket om Bellas tassar, dom har alltid varit gula. Är man lortgris och anser att hälla ut toaletten och gräva i hagen är roligt så får hon tycka det. Men klart, lite renare skulle hon varit om inte tjejerna hade en lite egen hobby. Att skvätta ner varandra.


Bellas tassar.


Fix - dag för fulla pappmuggar

Idag så ska jag (så fort skolan är slut vill säga..) fixa transportburar, speciellt Bellas behöver en riktig skuromgång. Sen ska jag leta akita-skålar, vattenflaskor och hållare. Packa till kaninerna och till mig själv (jag sover över, men Bella far hem) och sen ska jag städa lekstugan, en viss kanin har kissat på golvet där..


Självklart kommer jag att uppdatera också, vad sägs som en bildbomd från ridläger under åren?


En lite komisk sak. För något år sen såg jag en uppvisning med kaninhoppning och tänkte redan då att jag skulle vilja hoppa. Fast jag hade ju ingen kanin då. Och nu, något år senare är jag kaninhoppare och klubben som hade uppvisningen är min hemmaklubb. Bella har tillochmed hoppat över det där hindret!




Älska din kanin

När du säger att du håller på med kaninhoppning möts du av förundran och ibland misstro. Vissa anser att det t.om är djurplågeri.

Men du vet att det inte är sant och du kan påverka fördommarna och göra vår sport större. För du älskar också våran sport, eller hur?

Och det viktigaste. Vi håller på med sporten för att vi älskar våra fantastiska djur, som är mycket mer än ''bara en kanin.''

 

Vad vill ni läsa om?

Bloggen påverkas fullt av er läsare. Så vad vill ni läsa om? Ska vi skriva mindre om något eller mer om något?

Påverka här i bloggen eller på mejlen, vi läser och försöker att uppfylla allas önskemål så gott det går.

En blogg är ingenting utan läsarna och läsarna är ni. Så kom igen nu!

[email protected]


Ridningen på Timon idag...

Idag stack jag till stallet lite tidigare, däremot blev det bilkö för Emma men hon hann hon med. Vi hade tänkt att rida ut men det skulle börja oska (Vilket det inte gjorde) så då var vi inte så sugna på att rida ut. Så det blev som vanligt paddocken *Suck*. Det låg lite hinder framme som vanligt (Lite små störande) men hindren ska tydligen vara där... Ska antagligen flytta in dem i mitten nästa gång x'D.

Vi bytte bett på hästarna och jag tyckte att Timon jobbade mer på bettet som jag hade idag, än det jag brukar använda. Han var helt, ja jätte jobbig i början. Men efter att vi hade ridit ut en bit så blev han lite bättre, men han ville fortfarande inte komma i galopp. Han gick ganska fint i form lite då och då på volten, men han slänger gärna upp huvudet lite då och då.

// Emelie

Horze.se

Kikade in på horze.se, en trevlig och proffsig sida med snygga kläder. Jag tänker visa att urval som ni får se :)


Sporrar med kristaller, 20 mm. 169:-

Tävlingsstrumpor (2 par)
Strumpor, 99:- (2 pack)

Nyckelring, stigbygel
Nyckelring, endast 19,90 :-

Allround metallfärgat spö
Allround-spö i grönt, 98:-

Som ni kanske märker är priserna helt okej också, en hiss till den här web-shopen! :D


Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!


Ridturen idag

Idag så red vi i padocken mest, vi var inte så sugna på en åskskur när vi red ut (även om det aldrig började åska) men vi tog en kortistur ut också.

Tian kändes superfin från början, testade stångbett på han. Men efter vår lilla uteritt så blev han stundvis ganska jobbig och försökte på alla sätt slippa arbeta. Himla synd, han var riktigt duktig i början. Men men, han visade upp vissa framsteg idag iallafall, så nån vart kanske vi kommit?

Red på volter som ibland blev himla bra, och tog något småskutt också.



Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!

En favorit i repris


Haha, jag störtälskar fortfarande den här helt ljuvliga nallebjörnen. Självklart kommer den från KL, och kostar antagligen rätt mycket. Men medge, man skulle vilja ha den :)


Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!

Tian och Emelie idag :D

Idag åker jag ut till det lilla stallet och träffar Emelie och älsklingshästen. Ska bli grymt kul, får se vad vi hittar på för något.

Tror jag övertalar (eller, det behövs nog inte) Emelie att rida ut, är grymt sugen på att utforska nya stigar och ta en härlig galopp över älsklingsfältet. Men den här gången tar jag sadeln.




Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!

Provridningen

Det verkade som om provridningen var det mest intressanta, så jag slänger upp ett inlägg om det :-) Men bilder kommer ikväll.

Efter lite strul med att komma fram till stallet (som låg underbart nära!) så mötte vi Tobbe, hans ägare och hennes kompis + häst i en padock med sjukt fin utsikt. Hälsade på en jättesnäll häst som var übermysig. Aww <3

Eftersom hans ryttare var lika kort som jag så behövde jag inte ändra stigbyglarna, även fast jag efter en stunds ridning gärna längt dom ettt par hål. Han krävde kontakt med munnen hela tiden, annars blev han lite osäker och ville iväg.
Traven kändes bra, pigg men inte stark. Han jobbade jättefint och lyssnade bra på skänklarna och tygeltagen. Hände i ena varvet att han lutade sig en aning på innerskänkeln, dock.

Galoppen var lite svårfattad, men jag fick galopp iallafall.

Himla nöjd, och nu väntar jag på svar från henne. Det var fler som skulle provrida men hon hör av sig till helgen :)


Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!


Nu är det bara 3 dagar kvar!

Nu är det bara 3 dagar kvar tills jag sticker och hämtar Odd Molly, då sticker även Emma och hopptävlar med Bells :D
// Emelie

Kaninbilder
















Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!

Sugen på en ny grimma?





Den här grimman har fleece på nacke, sidorna och nosgrimman. Den finns i en blå färg också, och jag anser att den är snygg och modern. Den ser proffsig ut trots det låga priset och kostar endast 129 :- och finns på Hööks.

Vill du se fler bilder på grimman?



Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!

Vad vill ni läsa om först?

Ja ni, vad är ni mest intresserad av:

Att läsa om uteritten på ridskolan på en busig och pigg liten ponny, där vi utforskade nya trakter och tog härliga galopper.

Eller -

Att läsa om provridningen på Tobbe i en mysig paddock där det gick riktigt bra nästan hela tiden.


Imorgon kommer båda inläggen, men i vilken ordning får ni bestämma :D


Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!

Bett

Jag undrar vilka bett ni läsare kör på era hästar och varför just det bettet?
; Detta bett har jag på Timon och det heter Jaktstång/ jaktkandar / kimbelwickbett eller vad man nu vill kalla det. Det är ett bra bett att ha i komplement till starka ponnys som drar i skogen, men inget bett jag rekomenderar att träna på.

// Emelie

Vill ha (a)



Måste ta och beställa hem nya selar snart, är less på dom jag har nu ^^

Köpa selar och koppel är bland det roligaste jag vet och eftersom Tempe snart ska ha både sele och koppel kanske jag beställer hem till Bella också. Skulle vilja testa rosa på henne, tror hon skulle vara himla fin i det :)
Dessutom är selar himla billiga, iallafall om man jämför med hästgrejor.


Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!

Provridning

Idag kommer jag provrida en ev. medryttarhäst. Den heter Tobbe topline och är en f.d travare. Ska bli roligt att se hur han är, ska ta med kameran :) Han är ca 155-160 cm hög och ett varmblod (?).

Hur det går får ni höra ikväll, jag rider på ridskolan först :)







Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!

Bloggpaus

Jag har inte bloggat speciellt mycket den senaste tiden och jag tänker ta en bloggpaus. Vet inte hur länge, men inte så länge tror jag. Tills helgen iallafall.

Hare bra.

//Sara


Timon, stallet på torsdag!

På Torsdag sticker jag och Emma till stallet! Synd bara att det är 2 gåner kvar med Tok Emma, kommer sakna henne någe enormt :(

Vet inte vad det blir, om det är fint väder kanske i sticker till stranden och badar med tokpållarna? Hade velat hoppat men ändås har jag ingen lust, jag själv tycker att Timon är lite små svår att hoppa, eftersom att han är liet osäker på hinder och att jag inte kan "hjälpa" honom över hindret, han behöver en ryttares stöd för att kunna bedömma avståndet. Det är iallafall hur jag resonerar det. Men detta ska försökas att tränas upp i sommar, börjar med låga hinder.

// Emelie

Du är det vackraste jag vet...

...Det allra finaste i världen, du är den vackraste för mig.


Ridningen igår

Igår red jag som ni antagligen vet, jag skrev inte om ridningen igår kväll så nu kommer det!

Jag gick in till klubbstugan och var helt säker på att jag inte skulle få Kontuz. (En häst som är typ lika seg och envis som pajaz) Men jo tror ni inte att jag fick honom?! Jag går ut och tittar på lektionen innan mig, lill Kontuz som knappt äns kan gå fort skenar runt i paddocken! Han kommer ner till trav igen, de hoppar vidare men sedan när de skrittar av hästarna på lång tygel får han fnatt och börjar skena igen, nu gick det fort! Ridläraren sa att jag inte skulle ha honom, så då fick jag välja häst eftersom att vi bara var 4st i gruppen med mig :) Jag valde Axion, en liten C ponny som är svart, ganska snabb och duktig på att hoppa. Vi kommer emot ett hinder och ska göra en volt runt hindret i mitten och sedan hoppa det igen, det går jättebra! Han blir fin och rund i sidorna, gjorde fina volter och betedde sig som en riktig tävlingspoony med sina små hopp innan hindren. Sedan höjer min ridlärare till typ 90cm ungefär. ci kommer på krysset sedan 90cm hindret det går bra. Sedna på sista hindret felbedömmer han avståndet till hindret och det var jag inte riktigt med på, så jag ställde mig upp i hoppsits och får honom ur balans innan hindret. Han snubblade till lite grann men det gick bra som tur va!


Förlåt för den långa texten.. Bara typ 4 dagar innan jag hämtar Odd Molly :D

// Emelie


Hiss & Diss (kanin)

Hiss till alla glada kaninmänniskor därute som gör att man vill hålla på med sporten. Och en hiss till alla som tar så himla bra hand om sina kaniner, och ger dom stora hagar och kärlek i mängder. Man blir så glad då :D

Sen kommer dissen då..

Diss till personer som klankar ner på andra och alltid anser sig ha rätt. Som tror att dom kan allt om kaniner och är otrevliga mot dom som kan mindre. Himla omoget av sådana! Tur nog känner inte jag några sådana, men ändå..




Vi älskar trots allt våra djur, inte sant?



Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!

Lär dressyr av professorn

''Kyra Kyrklund, nyligen utnämnd till professor i ridkonst vid SLU i Uppsala, ska hålla en clinic under Stockholm International Horse Show den 25-27 november.

SIHS i Globen har av tradition satsat rejält på dressyr med världscup på söndagen och en inledande clinic med ett stort namn inom dressyren på fredagen.

- Det är jätteroligt att kunna ge publiken möjlighet att lyssna till Kyra Kyrklund under förmiddagen. Kyra är själv en framgångsrik tävlingsryttare och en mycket uppskattad tränare och föreläsare. Nu är hon också professor i ridkonst och vi är hedrade över att ha henne hos oss säger Ulf Rosengren, ordförande för Stockholm International Horse Show i ett pressmeddelande.

- Jag ser fram emot att komma till Ericsson Globe igen och få delge publiken några av mina tankar och träningsmetoder. På grund av den begränsade tiden kommer jag denna gång att koncentrera mig på några intressanta övningar med Grand Prixrörelser som slutmål, säger Kyra Kyrklund.''



Vill du läsa mer?

Källa

Bild


Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!


Grattis, kanske man ska säga

Till Emelie som vann min lilla ''tävling'', som gick ut på att motivera skor/barfota. Jag tyckte du hade bäst motivering, och kommer länka dig i mina inlägg under tre dagars tid.

Motiveringen löd:

''Utan!
hästen i det fria har ju inga skor och dom klarar sig ju,samt trakterna vidgar sig ca 1cm när hästen sätter ner hoven och det blir ju lite svårt med skor xD på vintern fastnar det inte lika lätt snö styltor under hästens hovar,man behöver inte bekymmra sig för tappsko, billigre hovslage räkning,mindre spark skador men kan bli halt på vintern om man rider på is samt kan vissa hästar vara ömmfotade på grus så vissa kan helt enkelt inte vara barfota men då kan ett altenativ vara att dra av dom skorna innan dom ska på sommarbete när dom endå inte rids. ;)''



Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!

Frågestund!

Glöm inte frågestunden, den avslutas snart!

http://fotoryttarnas.blogg.se/2011/may/fragestund.html#


Hemkommen!

Nu har jag kommit hem ifrån stallet, berättar att det var hoppning och att jag fick byta häst. Mer får ni veta sedan :)
// Emelie

Kingsland

Seriöst, älskar Kingsland-utrustning. Synd bara att dom ofta är himla dyra. Men lägger upp några bilder på vill-ha saker iallafall.




Japp, det är sommar nu. Men till vintern så.








Avslutar med den här tröjan, som nog säger det mesta om vad jag tycker om Kingsland.


Bilder från igår på Teddy










//Sara

Sticker in till stallet!

Nu sticker jag till stallet! :D

Vi har hoppning idag. Uppdaterar när jag kommer hem.

//Emelie

Riktigt varmt ute!

Idag är det riktigt varmt ute. För er som har kaniner är det bra att ha de i en skuggig plats så att det inte blir för varmt för dem, ge dem även mycket vatten! Kaniner kan likaså som vi få vätskebrist.




//Emelie

Ett hettande tips!

Om du ska iväg på tävling, eller det bara är ovanligt varm är en superidé att lägga in en fryst pet-flaska i kaninburen. Jag brukar alltid ha några i frysen som det bara är att ta ut om det är varmt.

Det ända du behöver är:
Vatten
Petflaska
Frys

Sen fyller du petflaskan med vatten, stopapr in den i frysen och vips!
Du har en kylande petflaska.


Ett annat tips är att blöta en handduk och lägga in i kaninburen, det funkar också.


Hundvakt & värmebölja

Är hundvakt en stund idag, farmor har lämnat sin hund Moa i mina händer. Mysigt, ska snart ut på en prommis med henne.

Förövrigt vill jag uppvarna er för att det är otroligt varmt idag! Kaniner är värmekänsliga och kan lätt få solsting, så håll dina älsklingar i skugga och kyl dom med vatten.

Stackars Tempe, han bor ju i lekstugan och värmebölja var jag absolut inte beredd på, (han flyttar ut till sommaren) så när jag kom in i lekstugan var det en bastu därinne! Stackars lilla bäbis. Tur nog gick det bra, men ja.. Usch, lilla älsklingspojken.
Han fick ''bada'' i kallt vatten, och blötte kroppen (man ska inte blöta öronen) så han blev avsvalkad. Dessutom får han i ''betesburen'' och dricker vatten i skuggan. Lillälsklingen. Självklart håller jag koll på han så han inte blir dålig.


Hissar

Jag hissar Sara och Emelie, Fotoryttarnas två andra bloggare. Alla behöver lite uppmuntran i vardagen och det är vi tillsammans som gör bloggen. (Dessutom är dom två helt underbara människor också, önskar att ni alla kunde få träffa dom!)

Saras hiss blir att hon är jätteduktig på att fota.

Emelies hiss blir att hon är förjäktligt bra på att redigera och rita.



Eller hiss.. Men en sak dom är bra på :p



Ny vecka, nya tag!

Måndag igen. Har ni märkt att jag alltid är deppig på måndagar?

Nåja, inte den här måndagen!

Fokusera framåt och försöka klara av det du inte fixade förra veckan, oavsett om det är ett dressyrmoment eller en skoluppgift. Då kommer den här veckan bli mycket roligare och enklare.

Jag kommer fokusera mot helgen, där veckans belöning ligger. 2 dagar med kaniner kan aldrig bli fel (a)


Hoppas du får en bra vecka, med mycket fotoryttare på din skärm. Vi fortsätter förstås att uppdatera med spännande och intressanta inlägg. Och kom ihåg, vill du läsa om något speciellt så kontakta oss!

([email protected])


Foton

Idag har jag varit nere hos min granne som har kaninuppfödning, det blev en massa söta kort. Kommer kanske att ladda upp dem någon gång...
// Emelie

Fotat

Jag gick bara till allmäningen och fotade Teddy. Bilder kommer senare, men jag är på fel dator nu. Jag ska kanske gå till skogen sen också men får se.

Teddy har fått flytta ner till gräset, så om han går ner i sin bur kan han äta gräs, ja fast nu är det nästan inget gräs där.

//Sara

Härligt väder!

Idag får alla kaniner skrota i betesburar, Tempe fick gå i i överdelen på en innebur, men han är ju bara bebis. Det viktigaste är ju trots allt att han får vara ute, tycker jag.

Idag åker jag, Emilia och Angelica och handlar. Ska bli skojsigt, även om det tar sjukt lång tid med bussen. Längre än till Härnösand, tillochmed :o

Hoppas ni får en bra dag, vi höres ikväll!

(Jag kommer alltså uppdatera dåligt idag, och har inte fixat några tidsinställda inlägg.)




Förlänger

Vi förlänger veckans bild en vecka eftersom det är för få anmälda! Skicka in din bild till [email protected]

Veckans tema är häst med ryttare eller kanin med förare

Du ska ha fotat bilden eller ha tillstånd till dom som fotat den, för du kan ju ha en fin bild på dig och din häst eller dig och din kanin.


Namnet är bestämt

Japp, hon får heta Precious Daisy. Hon passar perfekt i namnet, enligt mig iallafall :D
Min prinsessa <3

Hiss



//Sara

Bilder








Fota idag också tror jag...

Jag ser att solen skiner idag så jag tror jag fotar idag också, hehe. Tar med båda objektiven och fotar nog både spring och porträtt på han:) Jag går ändra upp en liten bit i skogen, men vågar inte gå någon lång bit själv, haha, eller går jag till allmäningen.

//Sara

Inga inlägg idag...

FÖRLÅT!

Ja... Ni har antagligen märkt att det inte har blivit några inlägg idag för min del, men även en bloggare måste ha lite fritid? :)

Jag hoppas att ni förlåter mig om jag säger att jag ska få åka på ridläger? :D :D

Kram Emshli

Bloggar mer imorgon

Idag har jag varit jättedålig på att blogga, men ska blogga mer imorgon ;D

//Sara

Viktoria och Carre

Här är filmen från när Viktoria och Carre hoppar idag, jag har filmat.






Bilder på Teddy från idag











Bilderna är fotade med
Olympus E-500
Macro 35mm

Inställningar:
Manuel
ISO: 100
WB: Sol
intag av ljus: 1/125
Fotade både vanligt och svart/vitt

Finns fler inställningar men det där är dom som jag ställde in mest idag:)

//Sara








Barfota VS Skor?

Vad tycker du är bäst, barfota eller skor på häst? Motivera varför också, jag lovar att bästa motiveringen får en fet länk här på bloggen i alla mina inlägg + kommentarer på andra bloggar under 3 dagars tid!

Men ja, barfota eller skor?



Dagen

Hej, idag har jag inte mått så bra, jag är inte sjuk eller nått...

Jag åkte till Thea idag. Hon står själv i en hage nu så hon blev glad när jag kom så hon fick lite sällskap, ja även fast hästarna står i hagarna brevid:P. Hon kom iallafall fram och gnäggade. Sen tog jag in hon och borstade henne länge. Sen gick jag ut på en promenad i det fina vädret. Jag var ute ca 10 minuter. Det var mysigt.

Sedan fotade jag på Teddy också, ska försöka slänga in dom bilderna ikväll.

//Sara

byta blogg?

Funderar på om jag ska byta tillbaka till min gamla blogg?

Men jag vet inte än.

//Sara

Duktig tjej

Hoppade lite med Bella nu precis, hon var duktig (som alltid) och hoppade fint. Nöjd med lilltjejen, även om det är himla jobbigt att plocka undan hindren (jag har inte gjort det än ;) ) men det får man stå ut med.

Tempe skuttade i betesburen medans, han verkar trivas ganska bra där. Får be pappa snickra en till han också.
Dessutom går det äntligen att ge björkgrenar igen, tipptopp! Vi har himla många björkar på våran tomt, så under vår varmare period får dom björkkvistar. (På vintern får dom rönnbär/gran eller äppelkvistar.)
Du visste väl att kvistar är viktigt att ge kaninerna. Annars har dom ingenstans att gnaga och kan få för långa tänder (dvs bettfel). Så kom ihåg att alltid se till att kaninen har färska pinnar. Sen så ska dom självklart ha hö och vatten (fri tillgång)

Snöade in på lite annat nu, hehe.

Men önskar er en god kväll, för från mig kommer det inte upp så många inlägg till idag! Emilia sover över och man vill ju umgås med henne. Jag hoppas att dom andra sköter bloggen medans.


Duktig tjej

Hoppade lite med Bella nu precis, hon var duktig (som alltid) och hoppade fint. Nöjd med lilltjejen, även om det är himla jobbigt att plocka undan hindren (jag har inte gjort det än ;) ) men det får man stå ut med.

Tempe skuttade i betesburen medans, han verkar trivas ganska bra där. Får be pappa snickra en till han också.
Dessutom går det äntligen att ge björkgrenar igen, tipptopp! Vi har himla många björkar på våran tomt, så under vår varmare period får dom björkkvistar. (På vintern får dom rönnbär/gran eller äppelkvistar.)
Du visste väl att kvistar är viktigt att ge kaninerna. Annars har dom ingenstans att gnaga och kan få för långa tänder (dvs bettfel). Så kom ihåg att alltid se till att kaninen har färska pinnar. Sen så ska dom självklart ha hö och vatten (fri tillgång)

Snöade in på lite annat nu, hehe.

Men önskar er en god kväll, för från mig kommer det inte upp så många inlägg till idag! Emilia sover över och man vill ju umgås med henne. Jag hoppas att dom andra sköter bloggen medans.


fotbollsmatch idag...

Idag har jag fotbollsmatch så uppdateringen ligger på noll under den mesta delen utav dagen.
// Emelie

Följer med Viktoria

Idag kommer jag att föja med Viktoria, Sara skulle egentligen också följa med men ja, hon verkar ha ångrat sig.

Ska bli roligt iallafall, hon ska starta en träningstävling på hennes medryttarhäst, Carre. Ska fota henne så dessutom floppar det upp bilder senare idag.

Dagens planer för övrigt? Städa klart på mitt rum och plugga antagligen. Tror vi tar skogspromenad imorgon med Sara och Teddy.

Önskar lycka till till Agnes, Elsa och Unni som far iväg och tävlar i Iggesund idag och imorgon. Hade varit sjukt kul att följa med, men det får bli en annan gång, helt enkelt.


Kaninfärger

Du ser en kanin på en tävling. Kallar den för svart och vit. Men vad heter färgen egentligen? Och vad heter andra kaniners färger och teckingar?


Bella är svartbrokad. En ganska enkel färg, brokat är en teckning och i det här fallet prickar. Brokat är alltså när en vit kanin har mindre färg på fläckarna. Svart, det syns att hon är.


Mollie är siamesbrokad. Siames är färgen på hennes fläckar. I Mollies fall är det svårare att upptäcka brokat-teckningen, eftersom hon är ganska helfärgad.


Viking (Agnes kanin) är blå wienertecknad.
Blå är grundfärgen vilket synd tydligt och bra på han. Wienerteckningen är det vita. (Wiener är som brokat fast tvärtom, färg + vitt istället för vitt + färg.) Viking har ganska mycket wiener.


Mini är gulsvart japantecknad. Japanteckning är en teckning där kaninens färg är godkänd både som viltfärgad (kommer till det längre ner) och vanlig. Mini har mycket svart för att vara japan och jag är inte säker på att hon är utställningsbar i färg. Japan finns i många andra färger också.
Här är en annan japan, som det syns tydligare hur den är färgad. Här ser man att grundfärgen är gul och man ser tydligt japanteckningen också.


Tempe är viltgrå. Viltfärg är när kaninens mage, svans och vissa andra partier är vita, som på han. Grå är en av grundfärgerna. Man kan tro att han är brun, men dom ska ha en ljusare och varmare färgton på pälsen.


Teddy är madagarskarbrokad. Brokat vet ni redan vad det är och som ni märkt ser brokade kaniner väldigt olika ut. Därför är inte heller teckningen utställningsbar eftersom det inte finns en mall för den.
Madagaskar är färgen, en brun färg. Kallas rödbrun ibland.

Conrad (Mathildas kanin) är också madagaskar, fast helfärgad. Här ser ni bättre hur en madagaskar är färgad och tecknad.


Fläck-Fia (Emelie, Saras kompis kanin) är svartmantlad. Mantlat och brokat kan förväxlas, men för att en kanin ska vara mantlad ska en mantel bre ut sig över ryggen, som i Fläckis fall. För att vara en godkänd mantel får dom inte vara färgade på buken, för det är otter. Även mantlat finns i många färger, och är utställningsbar.


-.-



Odd Molly är svart otterfärgad. Det enda som skiljer denna färg från viltgrå är att den saknas bältesindelade täckhår, Istället för att bara ha svarta toppar är täckhåren helt svarta. De ljusa viltzonerna finns dock kvar och kallas då otterteckning. (Källa) Otter är godkänd i blå, brun och egenfärgad förutom svart.


Skulle gissa på svartbrokad alt viltgråbrokad, men jag tror Emelie vet bättre än mig :-)

 

(Nu kommer Emelie här dårå!)

Precious Daisy är blå zobel brokad :)


...

Egentligen skulle jag åka med Victoria Gissberg när hon skulle tävla imorgon men allt blev fel.

Fast först av allt skulle jag rida ut med Thea med någor tjejer men Thea har fått ett sår som gör henne halt, fast nu haltar hon inte i skritten så ska gå en promenad/skritta på hon, borsta och bara mysa med hon.

//Sara


Dressyr i skogen

Om man har svårt att få en ärlig bjudning på sin häst när det gäller dressyren kan det vara smart att rida ut en sväng i skogen på någon bra väg och rida dressyr där. För då får hästen en possetiv inställning till passet. Tillslut börjar hästen att tycka att det är roligt att träna dressyr i en paddock också. Självklart ska man inte rida dressyr så fort man rider ut, utan ibland måste man bara rida ut och "slappa" och ha roligt.

//Sara

Glöm inte...

Glöm inte veckans bild där du kan vinna en länkning (om du har en blogg eller nått liknade) och bestämma tema till nästa tävling eller att bara äran att just din bild har vunnit.

Veckans tema är häst med ryttare eller kanin med förare.

Skicka in din bild till [email protected]

Vann ni inte förra gången, var med igen, så har du kansken att vinna nu istället!


Bloggtips

Dags att kika i och läsa Emelies blogg tycker jag. Hon är också medlem i ÅKH och är en jättehärlig tjej som snart köper sin tredje kanin. Bäbisen kommer från samma kull som Emelies bäbbe ;D

http://soluddens.blogspot.com

Soluddens Kaningård


Mysig ridtur

Hej, idag jag har jag ridit Candy med Emmy:). Emma följde också med, fast medans vi red ut så fick hon umgås med alla djur dom har och det är många. 

Vi red ut idag då och vi red även iskogen idag för man har ju inte kunnat göra det förut när det var snö:P Från början var Candy väldigt pigg men hon blev lung sen :) Idag bockade hon inte i galoppen heller.

//Sara

Precious Daisy?

; Vad tror ni? Passar hon i Precious Daisy (Frallan)

Fredag igen!

Äntligen är det fredag! Veckorna går så himmla fort.

Jag tingade ju Oddisen för 2 veckor sedan nästan, nu är det bara 8 dagar kvar tills vi hämtar henne!
Längtar :)

Ursäkta för att det inte blev något inlägg igår... Jag orkade inte hehe...

Ny kategori :D

Jag har bestämt mig för att ha en kategori där ni får följa Tempes utveckling och där jag även ger tips om selträning, hoppning m.m. Antagligen kommer också Emelie använda kategorin, så ni får följa hennes bebisar. Hoppas detta uppskattas, tror det kommer bli en väldigt lärorik kategori där ni får lära känna Tempe ordentligt.


Alla har varit små från början..


Grattis Nuffe!

Igår fyllde lilla Tempes pappa 6 år! Jättegrattis till Nuffe från oss, framförallt jag och Tempe :)

Tempes pappa är gammal, hehe.
Tyvärr så läste jag att han fått tumörer på bakbenen, hoppas att han får leva ett tag till iallafall utan smärta. Han var pigg iallafall, enligt Tempes uppfödare, och skulle få skrutta i hagen sista tiden.


Picture

Picture

Picture
Bilder
 

Fredag morgon

Japp, det är fredag igen. Himla skönt, veckan har gått väldigt fort!

Nästa vecka ser jag fram emot, det händer något skoj ni kommer få veta sen (...) och dessutom är det tävling :D Gästrike kommer då, hoppas Bella är taggad!

Annars kommer veckan att se ut som vanligt för min del. Men lovar att försöka låna Saras systemkamera, länge sen jag la upp en riktigt fet bildbomb. Tempe har blivit riktigt stor och precis lika söt :)


Men tills dess bjuder jag på lite bilder från tävlingen som gjorde mig riktigt intresserad av kaninhoppning.



Spirit Of Love ''Frans''.


Ungemiss Basta Viking ''Viking''.


Viking igen.


Crystorms CH Bonneville ''Ville''. Vila i frid <3


''Fanny'' (Minns inte namnet :p)


Söt nin

Tog ut Tempe i kompostgallren en stund efter prommis med syster yster, Mollie och Bella. (Promenaden var förövrigt supermysig, blev några hopp över naturhinder och en tevlig pratstund med Alva. Tackar gud att tjejerna aldrig brunstade i år!)
Han var glad och busig. Tog ett skutt över halvtvåan, var bred men självklart på första hålet. Lillen ska inte hoppa högt än.
Skulle klicketräna han, men han var inte så intresserad av godis. Klickade med den några gånger så han vande sig vid ljudet iallafall, han brydde sig knappt.
Ska försöka ''klicka in honom'' sen, eller börja iallafall.
Tog ett skutt över hålet i hagen också, kan tydligen hoppa långt också.




Variation var det ja..

Kom försent till stallet idag, men Emelie hade haft problem med dörren tur nog (för mig ^^).

Vi bestämde oss för att rida western, men sket i westernsadlarna utan körde på vanligt. Dom var inte märkta så vi visste inte vem som var vems. Men westernträns vart det iallafall.

Det gick inte så bra för oss att rida western. Himla långa tyglar, och jag var himla rädd att han skulle trassla in sig i dom. Sen har vi typ aldrig ridit western, så vi bytte till vanliga träns ganska snabbt. Herregud, hästen stannade ju inte ens, inte så lätt med meterlånga tyglar.

Vi bytte alltså träns och jag jobbade framförallt på volter. Han lutar sig väldigt på min innerskänkel, men hästen är lite skänkeldöv så det var tydligen galopp på fyrkantsspåret när jag använde ytterskänkeln.. Fick till det rätt hyfsat i ena varvet iallafall, även om han blev väldigt pigg.

Men i galoppen så bröt han av hela tiden. Jag drev som satan och hade dessutom sporrar (inget spö, hade varit bra..) men inte hjälpte det speciellt. Suck..

Så han har varvat lite, pigg som en piggelin och lat som en .. snigel :)


Sara rider på killen.


Kanon.....

Idag hade jag Virre och det gick SUPERBRA:D Det var länge sen ett helt dressyr pass gick såhär bra hela tiden. Han var bara lite seg från början men sen gick han som en dröm<3. Vi red på en jättestor volt hela passet  ( vi red ute på framhopnningen). Sedan körde vi lite framdelsvändingar, och verkligen ha hästarna ställda i igång sättningar och avsaktingar. Det gick jättebra:D Dom 2 första gångerna for han in då men sen när jag tryckte lite mer med inner skänkeln så höll han sig kvar. Vi körde lite galoppfattningar från skritt och ni kan ju gissa hur det gick? Ja super.

Det ända som måste bli bättre var min hand, jag la den ganska mycket från början men mot slutet blev det bra. Ni vet ju att jag skrev om det + min yttertygel och min yttertygel var super idag :D.

Jag hoppas att det kommer kännas lika bra nästa gång.

//Sara


Virre foto jag ©

Precis hemkommen..

Hej :-)

Har precis precis kommit hem från stallet, och ska snart äta. Sen ska jag ut med Bella på en prommis, och klickerträna Tempe. Kanske kör lite med Bells också.



Hur det gick idag med Tian får ni veta sen (:



Hjälpmedel

Spöt är ett hjälpmedel som förstärker skänkeln och är inte till för att bestraffa hästen.

Sporrarna är ett hjälpmedel som förstärker skänkeln och gör så att du kan använda mindre hjälper.



Visst håller du med mig?



Sticker till stallet snart :D

Nyss kommit hem från skolan.


Men som ljuset i dagen så sticker jag snart ner till Timmisen! :D Happy hour!
Jag tror att det kommer bli lite western, men det beror på om Emmsan vill. (Nytt smeknanm till Emma)
Men jag tänkte iallafall öva ganska mycket skänklar så att han lyssnar bättre på dem, som tex skänkelvikningar och mycket bakdelsvändningar m.m.
// Emelie

Färgad ridutrustning

Vad tycker du om färgad ridutrustning?

Jag tycker att det kan vara snygg, om man matchar rätt.








(Allt är kopierat från olika sidor, vill ni ha källa kontakta mig, tack! ([email protected])


Svart & Vit outfit




Vad jag borde ha sagt 2

Igår hörde jag en mamma diskutera med sitt barn i stallet. Barnet föreslog att dom skulle testa gummibett på deras ponny, som reds på bettlöst. Mammans svar var ett bestämt nej, och att hon inte skulle använda något om bettlöst redan funkade!

Jag tycker att hon borde ha lyssnat på dottern. Visst, hästen kanske inte funkar på gummibett, men om den går bättre? Då får dom aldrig uppleva det. Dessutom anser jag att variation är jätteviktigt i allt.

Vad tycker ni jag skulle sagt?


Vill ha..

Förbeställ ditt Scapa Sports schabrak 2011 hos oss

Har ni sett vilka snygga schabrak?

Hur jäkla snygga som helst, vill ha! Men känns lite onödigt, men någon annan kanske är sugen?

Du köper dom här och skriver till oss om dom här på bloggen :D

 


Vad jag borde ha sagt

''Jag rider bara för att rida'' sa en tjej idag i stallet. Sen frågade hon om det var någon som kunde något om hästar. Hon behövde hjälp med remontnosgrimman, hon visste inte hur den skulle sitta.

Om man bara rider för att rida, varför rider man då? Själva ridningen är en sån liten del av helheten. Det är allt annat också, jag förstår inte hur hon menade.
Jag rider absolut inte bara för att rida. Jag rider för att jag älskar hästar och vill tillbringa tid med dom. Sen älskar jag att rida, men om mina föräldrar kunde köpa en minishettis till mig (och ingen annan häst) då skulle jag ha köpt en. För det finns så mycket annat än att rida. Så mycket.





Hur lyxigt får det bli?

Idag så var vi tre stycken, mig inräknat. Så sjukt lyxigt och man får himla mycket hjälp. Älskar våran ridgrupp.

Jag red Frasse Fransen, glad och pigg liten ponny.

Först red vi ut en snäng i skogen, skojsigt värre. Mötte en tjej som ridit i våran ridgrupp förut, med en av sina hästar.
Väl tillbaka var det dressyr-time i padocken. Vi jobbade på volter, både stora och små och självklart i båda varven. Galoppfattningar från skritt. Gick okej, vart några travsteg ibland men efter några gånger fick vi in det.

Han var ganska sammarbetsvillig och härlig att rida, pigg men absolut inte stark och glad. Rätt så nöjd :)

Det jag ska tänka på:

Sträcka upp mig, ser enormt fult ut med böjda ryttare, usch!

Hålla handen korrekt och inte låta den falla. Ha ett bättre stöd på yttertygeln.

+ en massa till :p



Frans och Sara i dungen 2010.


Friidrott

Om ca 30 min ska jag åka och träna friidrott, så det kommer vara dålig med inlägg från mig idag. Det har bara blivit ett hiss inlägg och en outfit från mig. Jag har även startat upp en ny veckans bild nu.

Ska försöka skriva ett bättre inlägg sen ikväll om jag hinner.

//Sara


Hiss


Jag tycker att pikeur ridbyxor är superfina. Dom ska även vara väldigt sköna.

//Sara


Dags för en ny tävling!

Nu är det dags för veckans bild igen. Den blev lite försenad.

Temat den här gången är:
 Häst med ryttare eller Kanin med förare

Skicka in din bild till [email protected]


Diss


Jag dissar tråkiga lektioner och sura lärare som bara skriker åt en. Hur mycket lär man sig då?



Kaninselar

Dessa är min favoriter :) Sedan när mina bäbisar ska börja selträna kommer jag köpa en utav dessa.
























Dessa har jag hittat här

Jag har alldeles för många favoriter!
//Emelie

Grattis!

Säger jag till Odd Molly som idag fyller 7 veckor! :D
Vi hämtar henne om 1 och en halv vecka bara :) Naijsigt längtar jätte mycket tills min bäbis kommer hem ! :D <3


// Emelie

Snygga öron Bellen


Stoora öron men snygg kanin undersöker Saras kameraväska. Men bara en snabbis, sen måste hon skynda sig iväg på nya äventyr på tennisplan. Ingen tid att förlora.


Grön & vit outfit



//Sara

Hältor

''Det finnas många sätt att beskriva och klassificera hältor. Man talar till exempel ofta om "Bakhälta" respektive "Framhälta". Det är ju lätt för alla att förstå vad som menas. Man kan också dela in hältorna i "Hög hälta" respektive "Låg hälta" men här är indelningen lite luddig. Vissa talar om hög hälta för höft+knä medan andra inbegriper även hasleden och så vidare. Man kan även indela hältorna efter hur de uppstår: Olycksfallshältor (sparkar och vrickningar till exempel) och överbelastningshältor (som vid felaktig skoning, träning på olämpliga underlag osv).''
Källa



Hos veterinären

Veterinären kommer att fråga dig om hästen varit sjuk eller skadad tidigare. Ett bra tips kan vara att skriva upp det innan ni kommit dit, så att det inte glöms bort något viktigt. Dom frågar också om hästen utsatts för förändringar (t.ex byte av kompis).
 
Du får springa med din häst så att dom kan se hur den rör sig, även böjprov görs i vissa fall. Då framkallar man hältan.

Röntgen används för att kunna kolla på hästen inuti. Även ultraljud kan vara akutellt. Vid skada på/i hoven kan magnetröntgen användas, men det kan bli ett dyrt ingrepp som inte alla försäkringsbolag är villiga att betala. 
Källa

Fakta om hältor

''*Frambenshältor är vanligare än bakdelshältor - men så bär också hästen 60 procent av sin vikt på framdelen.
*När graden samling ökas, ökar också belastningen på bakbenen. Hos hästar som arbetar i mer samlad form ökar frekvensen bakbenshältor.
*95 procent av framdelshältorna sitter från carpus (''framknäet'') och nedåt.''
Källa: Ulrika Norell, Hästsjukhuset Strömsholm.
Källa 2

(Jag har kopierat första och sista stycket och skrivit mittenstycket med hjälp av källan.) 


Han flyttade ut tillsist..

Idag flyttade Tempe ut iallafall. Han verkar trivas bra och fryser inte. Känns skönt.
Låter hans bur stå någon dag till innan jag städar ut den, men jag tror det kommer gå bra att ta ut han nu. Jag ska snart dit och kika till han, och förbereda inför hans första natt utomhus. Hönsmamma jag kommer säkert springa ut inatt och kika på han, älskar ju lillkillen ♥




Frågestund!



400 inlägg = Frågestund på bloggen.

Ställ era frågor, alla som frågar blir länkade!




Vinnaren...



Vi valde ut just den här bilden för att den säger nått. Lite extra är att den har en fin bakrund och inga ben eller nått liknade är kapat. Hästen står i bra läge för den här bilden, lite på sidan och vägen sträcker sig fram.

Det finns inte något mer att säga om bilden, men vi älskar den!



Vinnaren har ingen blogg eller hemsida så då blev det ingen länk.

//Fotoryttarna 

Här ska det stå en rubrik...

Idag har det inte blivit några inlägg för mig som ni sett under dagen. Jag såg att Emma och Sara hade skrivit ett inlägg om sina kaniner så jag kanske drar till med ett jag med.
Jag har varit med en kompis sedan har jag spelat fotboll, därför har jag inte kunnat bloggat...


// Emelie

Om Mollie Mus

Tävlingsnamn: Mollie
Smeknamn: Mollie
Uppfödare: Louise Westlund
Ägare: Alva
Född: 30 Mars 2010
Färg: Brokad, zobelsiames, japantecknad.
Ras: Dvärgvädur
Sele: Bog-sele
Klubb: ÅKH

Klassad: (SKHRF)

Rak: Lätt
Krok: Lätt
Höjd: Inte startat ännu..
Längd: Inte startat ännu..

Mollies meriter:
Inga ännu..

Mollie hemma:
Mollie är en riktig charmunge, som man blir kär i så fort man ser henne. Hon är väldigt framåt och vill vara med på allt som händer, även om det är Bella som är mer bestämd i buren. Mollie är en kanin som tar det mesta med ro. En ganska udda egenskap med Mollie, är att hon älskar att sitta under bilar. Hon sprang in under en av grannarnas bil en gång, det var riktigt pinsamt! Men hon är min lilla sötnos, och är en stark personlighet. Mollie föredrar att sitta stilla och äta gräs, än att röra sig framåt. Hon har ungefär samma resultat som hennes syster på tävlingsbanan. Mollie är lite mindre än Bella. På senare tid har Mollie börjat utvecklas framåt i hoppning och ser positivt på det. Jag tror att bara hon blir mer säker på sig själv så kommer det att gå super för denna dam.








Svaghet...

En svaghet som jag har i ridning är min yttertygel. Den glappar lätt vilket inte är bra. Jag måste verkligen jobba stenhårt med det. Fast det har blivit bättre, men det är absolut inte bra. När den blir glapp kan jag istället he ut ytter handen för att få den sträck och därför får jag en bred handställning. Men när jag tänker på det går det mycket bättre, så nu är det bara att träna & träna och hoppas att min ridlärare säger åt mig ännu oftare:).

Jag lägger gärna min hand också istället för att ha tummen i högsta punkt.

Det är dom 2 sakerna jag  tränar mest på just nu.

Vad har du för svagheter?

//Sara

Min kamera

Jag fotar ju väldigt mycket, men jag har inte skrivit något speciellt om min kamera och mina objektiv.

Kamera:
Olympus E-500
Det är en rätt så gammal kamera, men jag tycker om den. Så jag tycker att den är bra.

Sedan har jag 2 objektiv till den.

Ett olympus zuiko digital 50mm-150mm

Sen ett macro 35mm

Blev inte speciellt mycket om min kamera, men undrar ni nått så fråga på :D Tänkte att jag ska börja skriva vad jag har för inställning när jag fotar, alltså sen när jag lägger in bilderna på bloggen:), låter det bra?




3 bilder som är fotade med mitt macro objektiv

Dom flesta bilderna är fotade med mitt andra objektiv, för man fotar rörelser med det och jag fotar mest på Teddy och är jag själv som jag nästan jämt är när jag fotar så tycker Teddy att det är roligare att springa. Men nu ska jag börja fota mer med mitt macro, då jag tycker att det objektivet är grymt bra!

//Sara :)

Om Teddy

Namn:Teddy
Uppfödare:köpte han från arken men trodligen Louise Westlund (det är hos dom jag rider Candy)
Ägare: Jag
Född: Hehe har inte räknat ut det än... men köpte han 9/8 -2010
Färg: Madagaskar brokad
Ras:Lejonhuvad

Teddy är en liten lurvig busig sak. Han älskar att gosa och då är hur lugn som helst, men när han är på backen är det fullfart som gäller, då springer han runt och gör glädje skutt rätt upp i luften, ibland låga och ibland jättehöga. Den ända gången Teddy blir sur är när jag ska lyfta upp han när han har träffat honor.

Att hoppa är han såklart bäst i mina ögon även fast han inte hoppar högst, jag har inte tävlat med honom utan bara varit på en träning och det tar ca 45minuter till närmaste tävling och jag tycker att det är onödigt att han ska få åka så långt när vi kan hoppa hemma.

Jag har inga planer på att skaffa en till kanin, även fast jag blev sugen på det när jag såg kaninungarna i fredags. Men sen har jag ju världens bästa kanin så varför ska jag då ha en till?



//Sara :D


Om Bella Notte

Tävlingsnamn: Bella Notte
Smeknamn: Bella
Uppfödare: Louise Westlund
Ägare: Jag
Född: 30 Mars 2010
Färg: Svartbrokad
Ras: Dvärgvädur
Sele: Bogsele
Klubb: ÅKH

Klassad: (SKHRF)

Rak: Lätt
Krok: Lätt

Höjd: Inte startar än..
Längd: Inte startat än..
Bella att tävla:
Bella är när hon är på bra humör rolig att tävla, även om hon är en utmaning. Man måste vara med varje sekund, beredd på antingen en fartkick eller motorstopp.
Bellas meriter:
1:a Rak Mini 29/8 2010. 2 startande i klassen.

Bella hemma:
Bella är inte den keligaste kaninen, och tycker inte om att sitta i knät och gosa. Däremot så är det jätteroligt att få pussa på matte i ansiktet, när matte sticker in huvudet i buren. Är snäll att gå ut med i koppel, gillar att springa och hoppar gärna över naturhinder som diken t.ex. Snäll att sätta på sele. Kan nypas till ibland, om något inte passar, så hon är ganska bestämd av sig.











Lila & silvrig outfit


Bäbis har blivit stor

Satt imorse och förundrades över lilla Tempe som skuttade på golvet. Han fyller 11 veckor till helgen och sen tolv. Känns som om det var igår jag fick hem min lilla bebis, och nu får han snart seltränas! Det ska bli roligt att se hur han reagerar i selen. Både Bella och Mollie var väldigt lugna och accepterade selen direkt, men det är det inte alla som gör.

Hoppningen ska också bli väldigt spännande. Klart jag har förväntningar på han, speciellt efter att han hoppade upp i min fåtölj. Hoppa kan han :) Hoppas bara att han tycker det är lika roligt som jag tycker.

Men det skojigaste blir ändå att köpa selar ^^

Nej, men debuten är också något jag ser fram emot. 25 Juni sker förhoppningsvis den, 9 dagar efter att han blivit 4 månader (då får man debutera). Jag ville ha en tävling på hemmaplan för hans debut, där det inte blir så stressigt. (Himla bra med små klubbar!)



Hos uppfödaren.


I hagen för någon vecka sedan.


Grattis!

Vinnaren i Rak- SM 2011 vart Michelle Elofsson med Amores Gd CH Perspicuous från Skånes kaninhoppare. Dom gick på 0 fel i första omgången, 0 fel i andra omgången och nollade även finalen! Stort grattis :-)

Vinnaren i Längd- SM 2011 är Isak Granlund med Graffiti of Blockbuster från Gästrike KaninhopparTeam. 220 cm slängde sig kaninen över, grattis till er också!

Från ÅKH var det bara Mathilda som startade, (Ville lämnade tyvärr jordelivet dagen före, Vila i frid lilla vän <3) och en sjundeplats från längden fick hon med sig hem. Jättegrattis till dig också!

Min dröm är att jag och Bella ska starta SM. Drömmen känns oändligt långt bort, men vem vet? Annars får jag ha eget SM hemma med Lättklass-höjd. Då går drömmen i uppfyllelse, även fast det blir på ett lite annat sätt :)



Graffiti of Blockbuster.
Bild


Amores Gd CH Perspicuous
Bild

//Emma


Hackamore

Hackamore är ett bettlöst allterntiv. Bettet används till hästar som inte trivs med bett, har nått problem i munnen eller om man helt enkelt vill vila hästen från ett nån gång ibland. Vissa hästar går också bättre på hackamore.

Hackamore ger enn tryck mott nosryggen, det bör ej ridas av nybörjare då det kan bli ett för hårt tryck. Det ger också en viss hävstång effekt.

Hackamore m Platt Lädernosdel - Lamicell
Detta är ett sorts hackamore

//Sara

Arg nå så in i bängen!

Alltås jag vet inte om jag orkar skriva om min ridlektion idag, kan säga lite grann.
Jag har ALDRIG blivit så arg på en häst förut! Herregud...
Jag skriver om det ikväll lite senare.


// Emelie

Om du bara hade en dag kvar att levva, hur skulle du tillbringa den?

Det är frågan, inte sant?

Jag skulle tillbringat dagen med min älskade familj och gjort det jag älskar. Jag skulle inte sova den dagen och börja min sista dag med en ridtur. Den perfekta. Jag skulle tillbringa några timmar på tävling med mina älskade kaniner. Jag skulle läsa. Men framförallt skulle jag vara med min familj. Och njuta av min sista dag i livet.


Men det viktigaste -
Jag skulle varit redo att fortsätta på vägen till andra sidan och inte tvekat. Jag skulle vara lycklig min sista dag.



Prov första dagen!

Usch idag hade vi prov första dagen efter lovet, det var en väldigt dum dag att ha prov på tycker jag :P Men det gick bra.

Sedan har det varit superkallt idag, jag gick ut med Teddy men höll på att frysa ihjäl så var bara ute en liten stund, kanske 10 minuter, jag och pappa har klippt Teddys klor nu också.

Ska försöka blogga massor sen.

//Sara

Stallet

Idag kommer jag att sticka till stallet därför blir det inga inlägg idag, däremot ikväll.
// Emelie

Rosa outfit




Vad tycks, hiss eller diss till min outfit? :)
Jag satsade på en rosa färg, eftersom den är min favoritfärg. Jag bröt upp med svart och grått. Självklart en JW-hjälm, snygga stövlar och Norton-benskydden. Love it ♥





Vart finns Bobby?

”Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella…n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han ”betett sig så jävla dumt” mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer.

Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett ”skumt” beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem.

Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi ”ska skita i vad hon gjort av Bobby”. Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.

Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss – juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.
Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330″



(Såg inlägget på Dressyrmupparnas och la in det här också :) )


Och det vart vardag igen ..

Nej usch, jag är verkligen inte sugen på att gå till skolan. Få en massa läxor .. Nej tack!

Tyvärr så måste jag till skolan iallafall. Men ja, sommarlovet närmar sig iallafall. Det känns väldigt bra :)

Idag eller imorgon ska jag och Sara på skogspromenad med ninerna. Får ta mig en funderare på när jag ska flytta ut Tempe, idag snöar det .. *

Hoppas ni får en trevlig dag iallafall, oavsett om ni gått en vecka eller inte :)


Teddy hoppar 27 December 2010.


Mollie har hoppat 27 December 2010 ;)


Bella hoppar 27 December 2010.


Mollie gräver i en grop 27 December 2010.


Bella uppifrån (ser sur ut) 27 December 2010.


Parkbänken + massa snö 27 December 2010.



Converse


Igår fick jag ett par rosa converse:D Vi hade fått nån rea lapp, så dom kostade bara ca 425 istället för 700:D. Tog en bild från google för försökte fota själv men färgen blev inte rätt=P.

//Sara

Bebis :)




Ponnyakuten sista delen :'(

Idag var det, de sista avsnittet utav ponnyakuten...


Ni får ursäkta om jag inte uppdaterat under dagen men jag har haft bloggtorka x'D


Bilder på nya buren


Här har vi börjat sätta ihop buren.


Färdig!


Bodelsbotten.





Låsanordning, men den ska bytas ut :-)


Utdragbar låda!


På plats i kaninboden.




Bordet (a)


Ponny Pop

Jag surfade runt lite och fann Ponny Pop!
Dom hade en ganska välgjord sida med bra bilder och annorlunda varor. Lite mindre länkar hade underlättat, eller undersidor. Men överhuvudlag var det en bra sida. Men det bästa var att dom inte hade varorna alla andra har, utan något eget! Alltid det bästa enligt mig.

Helt klart värd ett besök :)

Manrosett lyx med pärla rosa 16st/förpackningMountain Horse Mustang SoftshellSchabrak Eskadron Nici


Avslutad!

Nu avslutar jag tävlingen och önskar er som deltog lycka till!

Vi kommer att gå igenom bidragen och vinnaren borde komma upp om några dagar. Vi kontaktar dig via mejl så att du vet om att du vunnit.

Det kommer att bli svårt att välja ut en vinnare, många av bilderna som blev inskickade är väldigt fina och det syns att dom har en tanke bakom sig. Att dom berättar en historia. Det gillar jag. Jag har nog ingen riktig favorit än, men jag har inte gått igenom dom så noga än heller. Men alla bilder var otroligt fina och ett stort tack till er som deltog!



En ganska kass bild på en söt häst. Ingen historia, ingen tanke bakom bilden. Jag önskar att jag fotade fler sådana bilder, genomtänkta.

//Emma genom Fotoryttarna.

Alla vill väl vara unika, eller?

Minns ni mitt inlägg om dom snygga grimmorna? 

För oss kaninmänniskor finns Unique Selar & Koppel UF. Ett bra förslag för dig som letar annorlunda och snygga selar till ett bra pris :-)

Picture
Min absoluta favorit.

http://www.uniqueselar.weebly.com


Jag och Thea



En försenad film från när Emma följde med


//Sara

Redigerat

Emma skrev förut och frågade om ni ville att vi skulle redigera bilderna och jag kan direkt säga att jag inte kommer göra det. Jag har varken tid eller ork att göra det. Jag fotar alltid mina bilder som jag vill ha dom, blev dom inte bra tar jag bort dom.  Jag tycker att det är roligare med original bilder, eftersom  det är så man har fotat bilden.


som den här bilden, jag tycker att den är finast som den är, kroppen
är mörk medans huvudet är i ett lagomt ljus, så hans kropp gömmer
sig bakom trädet medans hans huvud tittar fram, jag tycker inget är
onödigt på bilden utan jag tycker inte att hans huvud ska vara direkt
mot kanten.

Visst kan vissa bilder behövas redigera, det kan ju ha kommit med en annan häst på bilden och man blev så nöjd med bilden annars, då kan man redigera, fast det är sällan jag gör det.

Om ni vill ha redigerade bilder så kan Emelie och Emma göra det, men jag kör original :D

// Sara

Stoppa mobbingen

Alva fick hem ett brev för någon dag sen. Hennes kompisar har startat en ''kanin clubb*'' så nästa söndag ska vi dit. Hur roligt det blir, det visar sig. Men det är bra med lite miljöträning för Bella iallafall.

Däremot så kommer varken Teddy eller Tempe få vara med, hanar fick stanna hemma. Enligt mig spelar det ingen roll om man har en hane eller hona, bara man kan hålla reda på den. Herregud, som honor kan flyga på varann. Fast det är väl tjuvparning dom är rädda för.



*Jag är medveten om att hur klubb stavas, men det är deras namn.


Redigerat VS oredigerat?

Vi kan redigera bilder åt er. Efter ridpass, fotosessioner och promenader. Men då kommer ni inte att få lika många bilder och det kommer ta längre tid.

Hur lång tid tror ni det tar att redigera 10 bilder?
Ska man vara noga så tar det tid, som vi tar av vårat privatliv. Så ni får bestämma hur ni vill ha det. Det är roligt att redigera bilder, men vi har precis som alla andra inte hur mycket tid som helst. Det blir snyggare bilder då, det är ju självklart. Men inte lika många välskrivna fakta och åsiktsinlägg.

Det är erat val!

Redigerade eller oredigerade bilder på bloggen?



Kompis före redigering i Photoshop CS4.
(Bild: Sara)


Kompis efter redigering i Photoshop CS4.
Jag beskärde vissa delar av bilden som jag tyckte var onödiga, ljusade upp hans huvud så det blev huvudfokus och även vissa partier i naturen. La även lite svart i ögonen så dom uppmärksammades mer.


//Fotoryttarna genom Emma.



HJÄÄLP!!

Nu behöver jag eran hjälp!
Min nya kanin ska ha ett namn ur lejonkungen!! Jag är så dålig på att bestämma mig så jag tänker ta en liten röstning här.


Kiara
•Nala
•Zuzu
•Shenzi
•Sarabi
•Sarafina
•Zira
•Vitani
Hjälp mig!!



Dagens (kanin)planer

* Ta ut Bella på en springtur. Både hon och jag har tagit det lite lugnt nu under helgen och min lilltjej kan inte ligga på latsidan inte, hehe. Man vill ju inte att en mage ska trilla fram.

* Ta ut Tempe liten till k-gallren så han får göra av med lite energi. Även han har bara skuttat inne någon dag, och nu är det dags att komma ut igen.

* Köpa Tempes bur och inreda den. Samt städa ur den andra.
Den här punkten kommer ta TID. Men det kommer nog bli väldigt bra, och det är huvudsaken :-)

Sedan kanske jag tvingar med mig Alva och Mollie på en springtur. En av dom två behöver iallafall röra på sig, kan ni gissa vem? (a)

Kameran är min följeslagare, ni är säkert nyfikna på att se hur Tempis får det!


Vilken boxdörr?

Min favoritboxdörr är helt klart engelsk stil! Hör mysigt som helst, tänkt dig att mötas av en glad hästs huvud redan på stallbacken. Aww ♥



Här ses alltså ett stall som använder boxar av engelsk typ. Fördelarna är att hästarna får bättre uppsikt över stallbacken samt att luften är bra. Men en nackdel jag kommer på är att det måste bli kallt på vintern, eftersom boxarna måste släppa in mycket kyla i stallet.


Då är det här en bättre lösning tycker jag nästan!
Himla mysigt och fint stall som man kan anpassa till alla. Det ända som jag undrar över är hur hög mellanväggen är?

Jag har lånat bilderna här och här. Jag har inte bett om lov att använda bilderna, så vill du att jag ska ta bort dom är det bara att kontakta oss.

//Emma


-

Usch för åska..

Har precis kommit hem från Emilia, jag var med hon och Angelica en stund efter att jag varit och träffat nya klassen i 7:an. Inte alltför roligt, kände ingen. Eftersom vissa personer inte kom ;) Men tror det kommer bli super, 7B :D

Det åskar just nu, så ska snabbt skriva klart inlägget. Bilderna jag lovade kommer sen :)

Kramis!

//Eran egen Emma.



Fruktsallad

Nu ska jag göra min spanska läxa:P Vi ska göra en fruksallad. Det står på spanska, men det är lätt ändå:)

Ska ladda in en film sen från i lördags när jag rider Thea. Eller nej nu börjar det åska så kan inte blogga mer eftersom man ska helst inte ha datorn på då:(

Men hörs imorgon!

//Sara

Ovana?

Min katt har en ovana, han har alltid öppen mun. Hummm...

Har något utav dina djur en ovana?



Fototips

En viktig sak som man ska tänka på när man fotar speciellt små djur är att man inte ska fota uppifrån oftast blir resultat inte så bra. Skälvklart finns det bilder som blir bra i den vinkeln men oftast ska man försöka komma i jämn höjd med djuret eller lite underifrån.


Kameran nästan längs backen



uppifrån

ännu mer uppifrån

Sedan om djuret har blicken uppåt/huvudet  högt så kan det bli fint med vinkeln uppifrån



Det är små marginaler men jag tycker att bilden oftast blir mysigare om den är i jämhöjd eller nerifrån.

//Sara






Tobbe

Ni minns hästen jag provred för ett tag sen?

På Torsdag kommer jag att börja på han, och rida han 2 dagar i veckan. Känns jätteroligt och hoppas verkligen att det kommer att funka bra. Men kommer såklart sakna Emelie och Aeiti :(

Aja, är glad att jag har en ny medryttarhäst iallafall, ska försöka anställa Sara som fotograf så fort som möjligt. Ni är säkert nyfikna på hur han ser ut.

På torsdag har jag och Emelie (tror Sara skulle följa med..) planerat en heldag i stallet, vi ska bada med hästarna, rida på ängen och longera. Sista gången för mig, så jag tar med tårta. Maräng :)


Hoppning "bana"

Idag följde min mamma med till stallet och filmade, dock som denna "mäster" fotograf hon är så vart allt suddigt, så det är ingen idé att lägga upp det...


Men vi hoppade bana och inte högre än 70cm tror jag. Men jag är super stolt över hästen, han jobbade fint och vart inte alls så dragig och stark som han brukar bli.



Vita ridstövlar

Vad tycker ni om vita ridstövlar? Själv vet jag inte riktigt. Det kan inte vara speciellt snyggt till vita ridbyxor.



//Sara

Trevligt väder

Som ni vet så fotade vi kaniner idag, jag kommer att lägga upp bilderna under morgondagen. Bildbomb :)

Vädret var på vår sida, sol. Det var inte jättevarmt i luften, men det tyckte kaninerna bara var skönt. För mig också, som var tvungen att springa med alla kaniner. Det vart rätt jobbigt, hehe.

Hoppas ni också haft en trevlig dag. Idag kommer jag inte uppdatera något mer, men jag är tillbaka imorgon med nya inlägg :)


Fotat

idag har jag och Emma fotat hela eftermiddagen. Vi fotade på Tempe, Bella och teddy. Vi hann inte med Mollie. Jag fotade och Emma fick springa och se till så att kaninerna stod still. Bilderna är på Emmas kamera så det är hon som kommer lägga in alla bilder:).

Nu kommer man kunna blogga mycket, iallafall jag för jag har inget skolarbete kvar utan allt är klart nu och det är superskönt. MEN nu vill jag ha tips vad ni vill att jag ska blogga om. Kanske se bilder och filmer på nått speciellt? Eller kanske läsa om nått speciellt? Kom med förslag.

//Sara

Hoppning ikväll.

Ikväll står det hoppning på mitt schema.
Vi kommer att få välja häst och då hoppas jag på Lorrimar, en riktig liten busfis som älskar att hoppa. Han var den första hästen jag hoppade 1m på.


Om jag har tur kanske man får med mamma med kameran?
Lorrimar till vänster.

Hiss

Förvaringsväska från Eskadron
Vad tycker ni?

Skulle gärna ha sett att den funnits i fler färger dock, men annars riktigt snygg!

Hittad här.


Snart sommarlov

Den här veckan går vi bara tre dagar, måndag, tisdag och onsdag. Nästa vecka går vi 4 dagar, tisdag, onsdag, torsdag och fredag. Dessutom så ska vi bada på två av dom dagarna och spela brännboll en. Och sista veckan går vi en dag och sen är det skolavslutning!

Det är alltså bara 3+4+1=8 skoldagar kvar!

Så sjukt skönt, taggar sommarlov!

När får du sommarlov?


Nedsatt pris!

Cheval ridsport har dom många prissänkta varor, så passa på att fynda ;)

Jag har valt ut ett urval därifrån.

Ladies Bomber Jacka Röd från KingslandSecure-Fit ™ Overreach Boots från PCExklusiva Jin Stirrup – LilaAgnes Jeans Blue Denim från Martha RideweareLädergrimma med mönstersöm - Dyón Working Collection


Bella hoppar 3


Bella hoppar 2


Bilder från igår

Nu kommer bilderna från igår på mig och Thea:) Förut idag fick jag se Emelies supersöta kaniner, dom va mycket mindre än va jag trodde^^ Vi skulle ha fotat på alla kaniner tillsammans men det regnade och jag skulle bort.


En söt liten kattunge












Det kommer fler bilder imorgon för det är jättemånga bilder som inte går att ladda upp:O och dom ä några av mina favoriter från igår.

Tack till Emma som fotade

//Sara


Bella hoppar 1


Här tvekade hon på Parkbänken och rev det sista hindret. Men annars hade hon fin fart, hon springer inte på superfort, men det tycker jag bara är bra. Då slarvar hon inte så mycket.


Fler bilder på Bella & Tempe

Det är bara roligt att bjuda på mycket bilder, och så många som Sara fotat så finns det massvis att visa. Jag har hoppfilm på Bella också, som ni ska få se.


Paraply ;)








Dom första bilderna med kameran






Thea bilder?

Vill någon se bilder från när jag red Thea igår? Först red jag ut och sedan red jag i paddocken. Det kändes mycket bättre än va det såg ut på bilderna:O


Bella & Tempe















//Sara

Sjuuuuuk

Idag är jag superförkyld:( Var lite förkyld igår också men idag är det värre. Imorse hade jag inte speciellt mycket röst men den är tillbaka:D.

Bilderna som vi fotade igår när kaninerna hoppade eller jag fotade väll mest, men dom blev inte alls nå bra inne på datorn :O åtminstonde långt iffrån så bra som jag trodde dom blev.

Men ska lägga in bilder snart ändå.

//Sara

Kaninhoppning

För er som inte vet så mycket om kaninhoppning.



Kaninhoppning påminner lite om hästhoppning. Kaninen ska ta sig runt banan på snabbast möjliga tid med så få nedslag som möjligt. Man får fel om man till exempel river, tar fel väg i banan, måste lyftas över ej rivet hinder, tjuvstartar eller går för långsamt genom banan. Det finns olika svårighetsklasser och olika typer av banor.

Kaninen måste vara minst 4 månader för att få delta i kaninhoppning. Om du vill tävla i höjdhopp eller längdhopp är åldersgränsen 8 månader. Alla typer av kaniner kan delta. För att din kanin ska få delta i de svårare klasserna inom kaninhoppning (elit, svår, höjdhopp, längdhopp) måste den vara registrerad inom Sveriges Kaninhoppares Riksförbund. 

Det är viktigt är att du får kaninen att tycka att det är kul att hoppa. Alla kaniner kan hoppa. Så om du är tålmodig och duktig på att träna din kanin så kan du få vilken kanin som helst att bli en bra hoppare. 

Det finns ingen speciell ålder att börja träna kaninen i hoppning. Din kanin ska vara minst 8 veckor när du köper den. Därefter kan du börja lära känna din kanin, efter att du lärt den att trivas med dig och kunna gå i koppel. Ta det försiktigt tvinga inte kaninen.Både hanar och honor fungerar bra i kaninhoppning.

Träna kaninen i kaninhoppning



När din kanin har blivit tam och går bra i koppel kan du börja träna kaninhoppning. Börja med låga hinder. Din kanin ska tycka att det är lätt. Ställ låga krav i början. 5-10 cm höga hinder är bra att börja med. Låt din kanin lukta och titta på hindret innan du börjar försöka hoppa. Höj hinderna bara lite grann åt gången. Det viktigaste är att kaninen tycker att det är roligt.

Regler vid kaninhoppning

Det finns ett förbund om kaninhoppning som heter Sveriges Kaninhoppares Riksförbund (SKHRF) Förbundet har 20 klubbar runt om i landet. 

Det finns flera olika typer av banor inom kaninhoppningen, rak och krokig bana är vanligast. Det finns också tävlingar i höjd- och längdhopp. I dessa tävlingar hoppar kaninen bara över ett hinder och den kanin som hoppat högst/längst vinner. 

Kaninhoppningen går ut på att ägaren ska leda sin kanin genom en bana över hinder. Kaninen flyttas upp i klasserna genom ett pinnsystem. Kaninen får en uppflyttningspinne om den placerar sig bra i en tävling och inte river mer än totalt fyra hinder. 

Lätt klass
Lätt klass innebär minst 8 hinder med maxhöjd 30 cm, minsta avstånd mellan hindren är 2,50 m 

Medelsvår klass 
Medelsvår klass innebär minst 10 hinder med maxhöjd 38 cm, minsta avstånd mellan hindren är 2,50 m 

Svår klass
Svår klass innebär minst 10 hinder med maxhöjd 45 cm, minsta avstånd mellan hindren är 2,50 m, vattengrav är obligatorisk 

Elitklass 
Elitklass innebär minst 12 hinder med maxhöjd 50 cm, minsta avstånd mellan hindren är 2,50 m, vattengrav är obligatorisk





Källa
// Emelie

Emelie kommer hit idag :D





//Glad Emma.

Lite tankar som kommer fram

När Bella och Molly (hon hette så då) kom till oss så började vi vara med dom direkt. Dom fick aldrig vara ifred. Kompisars högljudda skrik och lyft skrämde dom, men fattade vi att vi gjorde fel? Nej, inte direkt.

När dom bott hos oss i lite mer en en vecka, och var lite över 8 veckor så ansåg vi att vi skulle börja selträna dom. Selarna var så stora på dom, och kopplen var 1 meter långa. Selar vi aldrig använt förut och knappt visste hur dom skulle sitta satts på. Sen fick våra kaniner ge sig ut på en första promenad.
En promenad där vi la ut bommar som dom skulle hoppa över.

Jag byggde ett hinder och började hoppa med dom. Det slog mig aldrig att hindret var felbyggt och att dom egentligen hoppade över ett hinderstöd. Att planken jag använde var asvedda bakom stödet, och att inte hindret kunde vara 20 cm brett.

Jag kan inte säga att vi misshandlade dom, men att vi gjorde omedvetet elaka saker mot dom. Men vi älskade dom, och följde instruktioner från kaninboken. Där stod det inget om varken hoppning eller selträning. Det var nog därför dom två sakerna vart så fel. Allt annat vart ju rätt, den punkten känns det bra att se tillbaka på.

Om jag inte hade börjat för tidigt med dom, hade dom hoppat bättre nu? Hade dom gått bättre i sele?

Jag vet inte, men jag vet att Bella haft en hoppsvacka, men kommit förbi den. Men när hon går i sele, det har alltid varit likadant. Och inte på ett dåligt sätt.

Vet ni vad anledningen till att jag förstod att jag gjort fel var?

Jag fann kaninhoppningen, Ångermanlands kaninhoppare och började läsa. Lära mig mer. Det är jag så glad för, annars hade inte Tempe suttit i en bur där ute.

Nu försöker jag se framåt, Bella hoppar igen och hon gör det bra. (Förutom på tävling, men vi jobbar på det också =p) Också Mollie hoppar bra.

Jag kan inte göra om det jag gjort, men jag kan göra allting rätt med Tempe. Så att han får en bättre start i livet.


Första selpromenaden. Vi visste iallafall att man skulle gå bakom kaninen, tror jag..


-.-


-.-



Ser ni hindret längst bak? Hemskt..


Första gången hos oss. Så liten.


Bilder









Snacka om att vi har sjukt fina minnen med travskoleopnnysarna <3


Regn & hoppglada kaniner

Under kvällen så ringde jag Sara som kom hit och fotade och filmade när jag hoppade med kaninerna. Ljuset blir så himla fint när det regnar, och bara man har paraply så klarar sig kameran också!

Bella hoppade superfint, hon hade bra fart och tvekade bara på Parkbänken ibland. Himla glad man blir, hon behövde inte speciellt mycket hjälp utan jag kunde bara gå bredvid henne mestadelen. Att det regnade bekymrade vi oss inte om, hon blir ju ännu sötare med rufspäls.

Det var aldrig tanken att hoppa med Tempe, men han var ute i hagen så han fick också ta några skutt.
Sänkte ner till Minihöjd och den första gången luktade jag väldigt gott, så han var väldigt ofokuserad. Men när Sara hoppade med han gick det betydligt bättre.
När jag sedan tog över igen så skärpte han sig och hoppade superfint. Farten är inget att skryta med, men över hindren kommer han. I slutet så hoppade han faktist maxad Parkbänk (30 cm cirka, det är maxad Lätt-höjd) och hoppade fint på dom andra hindren också. Nu gäller det att få han att springa mellan hindren också.

Sara har laddat in bilderna så dom kommer upp imorgon. Dom är superfina så håll utkik! Även någon hoppfilm på Bella bjuder vi på.


En sämre variant..


Om ni bara visste vad ni betyder för mig


''En ängel sänd från ovan för att förgylla mitt liv och ge det glädjestunder. Och min uppgift är att skydda dig, älska dig och vårda dig. Jag anser att den uppgiften inte är speciellt betyngande med tanke på vad du ger mig.''

Till mina älskade skruttisar <3


Kanin på rymmen!

Idag när jag gick hem för att pcka ridsakerna så öppnade jag så att han kunde gå i kompostgallerna, och gissa vad han gör då? Jo han har tydligen flyttat på kompostgallerna och smitit så sen kommer Emma med Teddy och säger att han smitit. Det var några som hade sett han på Emmas gata och gått och frågat Emma om det var hennes kanin, så då fångade Emma han. Jag är glad för att det gick bra. Fast han satt fast kompostgallerna i buren så nu kan han inte flytta dom. Såg sen hur han gjorde eftersom medans jag stäade buren rymde han några gånger fast speciellt långt hann han inte. han biter och byttar bort kompostgallerna och sedan blir det ett litet hål som han kan gå ut i. Han aldrig gjort så förut men nån gång måste man ju testa nått nytt.

//Sara

Stövlar

''Stövlen är helt i läder av högsta kvalitet. Liksom Tretorn är vidden ställbar men med mycket mer avancerad teknik som redan är beprövad på vandringskängor och skidpjäxor. Du ställer helt enkelt in vidden genom att vrida på en knapp och stövlarna sitter som gjutna. Perfekt att kunna justera själv eftersom man oftast alltid har olika tjockleker på benen, kan vara svullen av olika anledningar. Nu sitter stövlarna perfekt varje dag och ger ett fantastiskt stöd.

Veredus har jobbat i flera år med denna stövel och samarbetat med några av Italiens främsta företag som tar fram skor och sportutrustning och design. Veredus är världsskända för sina produkter som håller hög kvalitet, sin snygga design och fuktioner.

Storlekarna som kommer finnas är: 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43.
Normala skaft eller extra höga,
Priset kommer att vara (hos ryttarstugan); 6995 kr''


Dom är überhemska tycker jag, med alla spännanordningar! Visst, dom är säkert sköna att rida i, men snygghet är en väldigt viktig del anser jag. Priset var alldeles för mycket dessutom, nej tacka vet jag Tretorn!
Ja, jag tänker köpa ett par Tretorn, förmodligen i svart när mina fötter vuxit klart.



Söt tokstolle

Promenaden med Tempe idag gick jättebra, han var glad och sprang på bra. Det går allt bättre att stanna han nu, även fast svängarna fortfarande är problematiska. Han tog ett skutt upp till grannens tomt (som är på 45 cm ovanför våran tomt, har mätt :p) utan att tveka, blev jätteförvånad när han plötsligt var uppe.

En granne klippte gräset, det tyckte han var lite skrämmande men skötte sig ändå exemplariskt, en enda gång rusade han iväg, men annars så tog han det lugnt.


Nu är anonnsen utlagd...

Nu är anonnsen utlagd att vi behöver mer medryttare till hästarna, hoppas verkligen att det kommer någon snäll men bestämd ryttare som har samma intressen som jag har om hon/han ska börja rida någon häst på mig dag...

Rida snart

Just nu är jag med Emma och om ett tag ska vi åka till Thea och då ska Emma fota. Bilderna kommer förhoppningsvis in ikväll :) Emma ska filma också.

Igår såg vi på 2 filmer, en var dålig och den andra var bra. Men den dåliga hade ingen text heller.

//Sara

Beställt!

Nu har jag beställt mina selar till ninerna eftersom att det är nästan bara 1 vecka kvar (?!) tills jag kan börja selträna Oddan.


Frallans:


Oddans:

Från då till nu (Hoppbilder)



Allra första ''hoppet''.


Hemmaträning.

Jag hoppade för högt med min lilla tjej, tyvärr :(

Debuten i Svartvik.


Nybörjarkurs.

-
(http://akhweb.webs.com/apps/photos/photo?photoid=98885292)

-
(http://akhweb.webs.com/apps/photos/photo?photoid=98885298)






Efter nybörjarkursen har jag inga hoppbilder, eftersom systemkameran gick sönder samma dag.


Jag hoppas att ni kan se förbättringana hon gjort, men samtidigt se att det går upp och ner.

Vad tycker ni?


Pannband med pärlor, hiss eller diss?



Jag tycker att det är helt okej, men det är tveksamt om jag själv skulle vilja ha ett.


Helt ändrat syn...

Här sitter jag och tänker på att detta har ändrat min syn på hästar, dessa underbara djur behöver en vän. De är inte maskiner som går och går och går... De är våra vänner, en vän för livet som aldrig skulle svika en. Varför då hoppa meterhöga hinder eller tvinga dem att gå i piaff, hur kul skulle det vara? Tänk er själva att inte ha någon kontroll alls utan få göra en massa rörelser, vilket liv?

Jag har ändrat min syn på hästarnas liv, hellre ha en kompis att tro på fullt ut, att ha ett band mellan häst och ryttare, att verkligen förstå hästen... Min dröm med Timon är att kunna gallopera över en äng utan träns eller sadel, att kunna ha ett så starkt band mellan varandra att han förstår mig och att jag förstår honom, jag vill vara hans bästavän. En vän som han vill träffa, en vän som han pringer till i hageb, en vän som han vet att han kan lite på fullt ut. Det är detta jag kommer att sträva efter, att Timon ska förstå mig utantill och att jag ska förstå honom utantill...



Blöt ridtur idag

Idag har det spöregnat hela dagen tror jag? och jag åkte och rida Candy med Emmy idag. Vi red en liten sväng i skogen och hoppade en stock, det var roligt:) och sedan red vi på små vägar och sånt. Det var roligt men man blev blöt eller ja barar på regnkläderna. Candy var lagom pigg idag :) Sedan så gick vi runt och kollade på kaninungarna, dom har fått ännu fler nu. Vi kollade på dom eftersom mamma och Sofie ville se dom. Dom har även fått supersöta kattungar nu också.

//Sara

Ridningen igår

Hej, jag orakde inte blogga igår, jag orkade inte änns gå in på datorn för jag var supertrött.

Men igår red jag på ridskolan och jag hade Ante. Vi red ut en liten sväng från början och sedan red vi nere på nya ridbanan (haha egentligen undrar jag varför den heter det fortfarande för den är inte ny längre xD) Då red vi på en volt, han var stel i höger varvet och ville gärna falla inåt och jag red förförsta gången i mina tretorn så den skvade lite och därför var jag lite stel jag med^^ Men när vi ridit i vänster varv blev han bättre, även i höger. Men galoppen gick så hilma bra igår:D. Jag tog inte förgivet att han skulle bli stark utan jag fortsatte att slappna av och vara supermjuk i handen ( jag brukar inte direkt vara hård, men kan bli lite spänd i den på starka hästar) och han var superfin i galoppen, i båda varven också. Sedan skulel vi köra förvänd galopp på en volt, det var svårt från början men jag lyckades först av alla:P och jag fick bryta av till slut eftersom jag kunde ha den så länge och när han bröt av eftersom dom andra travade ganska ofta så fick jag till den igen hela tiden. Men ganska snart lyckades dom andra också:D Men på slutet var han så hilma fin i traven.

//Sara

Haha xD

En komisk sak som ohästintresserade personer brukar fråga mig är om ''småhästarna'' (ponnysar) kommer att bli hästar sen.

Men som ni vet så föds hästar till antingen ponny eller häst. (Beroende på ras och föräldrar.) Att mankhöjden avgör och att ponnygränsen är 148 cm.

Ni skulle bara veta vad många komiska och annorlunda frågor jag får av släktingar, när dom hör att jag rider. Att jag hoppar med kaninerna, det brukar jag också få många frågor om.


En favorit i repris..
© Sara


5 saker ni inte visste om mig

Nu härmar jag Emma :D

1. Jag älskar böcker och kan läsa flera timmar i sträck.

2. Jag vill bli veterinär när jag blir stor.
3. Nästan alla i min klass blir arg på mig hela tiden! Eftersom att jag bara pratar om hästar och Timon...
4. Jag hatar jeans och och är beroende utav mjukisbyxor
5. Jag skulle egentligen vara medryttare på Aeitii men jag fick rida Timon som tur va!

Ska använda kameran

Det ser lite grått ut, och blåsten ligger på. Men det hindrar inte mig, utan jag ska snart ta ut kaninerna och fota dom med den nya kameran. Jag hann inte det igår, men idag har jag gott om tid. Jag hoppas på fina bilder som jag kan bjuda på sen :)


En snöig Mollie :)


Bilder på kaninerna

Det blir en liten bildbomb på kaninerna, ja jag fick bara 3 kommentarer på photoshooten sedan var det en tjej som kommenterade 3 gånger men ni får upp bilderna iaf ^^
Fler bilder kommer imorgon ^^

5 saker ni inte visste om mig..

  1. Jag är en otroligt pratglad person - med folk jag känner! Annars är jag otroligt blyg.

  2. Min hals låter, det är ganska skumt, men inte farligt.
    Jag har haft en period när jag målade mina naglar varje dag. Att vara rädd för experiment, det låter inte
    som mig. Det var nästan extremt, men jag tröttnade efter ett tag. Jag var varken noggran eller duktig, så det kan bero på det.
  3. Jag skriver berättelser, vilket är ett jättebra tidsfördriv.
  4. Jag älskar livet! Jag är en väldigt lycklig person som även om jag grubblar över jobbiga saker alltid kan skratta. För vad vore livet utan skratt och lycka? Och lite trams? Att skämma ut sig ibland gör en inte pinsam, utan det gör en också annorlunda. Tro mig, det är härligt!
  5. Ni vet den lilla saken längst ner? (''Kram Emma'') den ligger just nu 8 sidor bak i vårat galleri, så jag bläddrar ett bra tag för att hitta den. Men att ladda upp den igen, för jobbigt!


Sara och Baloo, den här bilden är otroligt härlig, båda utstrålar glädje. :)


Äh ett inlägg hinss ju med!

Idag stack jag till stallet direkt efter skolan, jag red med Julia en tur i skogen sedan efter att hon åkt hem så red jag i paddocken.


Tyvärr så kunde inte Emma följa med, men vi har ju fortfarande 2 gånger kvar :)


Jag red som sagt i paddocken idag och jag kan ju säga att det gick väldigt bra! En pigg och sammarbetsvillig ponny, allt man kan önska sig! Jag jobbade bara skritt och trav och krävde inte jätte mycket utav honom i början utan för det mesta känna hur han var idag. Efter ett tag krävde jag mer och mer, han vart tvungen att forma sig vid hörnen, jobbade mycket volter och ställningar samt mycket tygel. Är otroligt stolt över honom, han gick på tygel i trav och skritt nästan hela tiden, blir så otroligt stolt över de framsteg vi gör tillsammans!!



Kommer försöka underhålla er iallafall

Idag så är det bara jag som inte är i stallet, så jag ska försöka underhålla er den tid jag är hemma iallafall. Kanske ett inlägg fullt med härliga bilder med den nya kameran skulle vara intressant? En outfit kanske jag också kan trolla fram, hoppas detta uppskattas :)

Om det är något annat ni vill läsa om så hojta till!


Kärlek

Kärlek är inte bara att ord, det är en känsla också. En känsla som kan upplevas på så många olika sätt till så många olika varelser.


(Jag hade inte tänkt mig den här bilden, men när inte bilderna funkar tar man det man har. Gustav är ju en söt häst iallafall ;) )




No no no

Ingen Aeiti idag!

Det känns ganska konstigt, men det beror på att jag måste vara på skolan och inte hinner till stallet. Men snart kommer jag att sluta på han, på Kristi Himmelsfärd rider jag min sista gång på Aeiti med Emelie och Timon. Vi har planerat en heldag där iallafall, och vi ska bada :)

Men jag kommer sakna lillen, han har fastnat i mitt hjärta även om han ibland är helt omöjlig. Lillen<3


Och dessutom kommer jag sakna Emelie, men vi kommer att träffas, även om vi bor en bit ifrån ;)


Allting har ett slut..


Bilder från igår








Avslutar med den här, en supersöt ponny som red i padocken samtidigt som oss :)

Pappa fotade inte så mycket som ni kanske märkte, men vi red in i skogen också.


En till fråga

jag fick en till fråga om vilken storlek jag har på mina tretorn och jag har 39 i dom, jag brukar ha 37-38 i andra skor, eller ja jag köper 38 men kan ha mina gammla 37 :P

Kan inte blogga så mycket idag för pluggar till ett prov.

//Sara

Paus till helgen!

Jag hinner inte blogga så mycket jag har prov på religion och måste plugga mer. Men jag kommer tillbaka till helgen igen! :D

Vad tycks?

SCHABRAK "EQuest - Crystal Edition II"
Himla snyggt, inte sant?
Priset var dock lite för högt, men annars var det ett riktigt drömschabrak. Speciellt swarowski-kronan låg mig i smaken.
Men den är prisnedsatt, så någon kanske blir sugen?

Finns här.


Fråga

Fick en fråga vart jag köpte mina tretorn och jag köpte dom på equeen :) Hoppas att den butiken finns hos dig så att du kan köpa dom:D

//Sara

Härligt väder tyder på något

Solen sken över oss när vi red i padocken och även när vi hoppade i skogsdungen. Sabina var pigg och glad, speciellt hoppningen tyckte hon var riktigt kul.

Jag blir så glad när jag märker att djuret jag håller på med blir glad över något speciellt, att det har roligt. Oavsett om det är en häst eller en katt.

Men till ridpasset. Hon kändes lite lat i padocken, men annars var hon ganska fin. Vi red på en volt och flyttade dom för skänkeln, det gick bra :).

Pappa fotade som sagt också, jag lovar att bilder kommer upp idag eller imorgon.


Bilder sen!

Har dragit med mig pappa till stallet (stackars allergiker xD) och han har lovat att fota. Var tydligen hoppning också enligt Linnea..

Detta betyder alltså att jag kommer att kunna bjuda på bilder när jag kommer hem, och förhoppningsvis bilder på en busig Bella/Tempe i hagen också :)


Bilder sen!

Har dragit med mig pappa till stallet (stackars allergiker xD) och han har lovat att fota. Var tydligen hoppning också enligt Linnea..

Detta betyder alltså att jag kommer att kunna bjuda på bilder när jag kommer hem, och förhoppningsvis bilder på en busig Bella/Tempe i hagen också :)


Duktig bebbe <3

Igår så bestämde jag mig för att det var dags att hoppa lite med Tempe igen. Satte upp 3 hinder bakom lekstugan (det blåste något förjäkligt!) men efter något hopp så bestämde jag mig för att skita i det. Hindren blåste omkull.
Men medans vi hoppade så hoppade han på helt okej, även om parkbänken är lite krånglig.

När jag sen skulle ut och mata han stod hindren kvar. Det var ljust ute och vinden var borta..

Så vad gör man? Hoppar med lillkillen såklart!

Han var jätteduktig, jag höjde upp hindren lite, men det var inga problem inte. (2 pinnar/1 pinne parkbänk)
Ända problemet är emellan hindren där han gärna ska bryta ut eller stanna upp. Men det ska vi öva på.

Debuten sker antingen 18-19 Juni eller 25 Juni, beroende på om vi åker på den första tävlingen eller inte.


Hej (a)

Jag vet, dålig uppdatering idag. Förlåt..

Men dagen hos kossorna var rolig iallafall, jag har kört en traktor! Dessutom var det första gången jag åkte en, så var ganska stolt. Även om vi var ganska nära att backa in i ett stängsel..

Jag har dessutom kört en hö-maskin som styrdes med en dosa, kossorna vart nöjda och glada. Kalvarna fick vi ''laga'' mat till, dom är förjäkligt söta.

Jag har faktist fotat, så imorgon kommer det förhoppningsvis upp lite bilder.

Imorgon är det dags att återgå till skolan igen, men på fredag slutar vi runt halv elva. Sköönt!

Tempe har gjort framsteg också, men det får ni höra om imorgon! Det handlar om hoppning iallafall, det kan jag avslöja ;)


Mycket skola lite bloggande

Hinner/orkar inte blogga idag. Hoppas att ni förlåter mig!

Ännu en kort dag!:D

Idag hade vi också kortdag, man beövde inte gå på IS om man inte låg efter i nått ämne:D. Men jag kan inte lova att jag kommer blogga speciellt mycket för jag har prov imorgon och på torsdag + läxförhör i musiken då man ska lyssna på instrument och veta vilket det är, det är inte riktigt min grej. Men vi har sovmorgon på fredag eftersom musikförhöret blev flyttat till torsdag.

//Sara

Ridbyxor


Dessa ridbyxor fann jag på Hööks hemsida.
Jag gillar mönstret och båda färgerna, men skulle nog föredra ett par i grått. Helskoddningen är ett plus.

Byxorna går inte att beställa utan måste köpas i butik.

Du hittar dom här.


Vad vi gjorde hos kossorna

¨

Vi kom till bondgården vid halv niotiden imorse och hälsade på några kalvar vid ingången. Sen fick vi bära mjölkflaskor och mata dom minsta kalvarna med special-foder.

Efter att ha gosat med kalvarna och blivit rejält nerdregliga (kossor använder sin tugga väl ;) ) så gav vi dom större kalvarna hö. Det var himla jobbigt men roligt.

Sen så kikade vi på fler kor och kaniner, även kissar dök upp. Vi tillbringade mycket tid med deras enda barn, som dessutom är mina kusiners kusin.

Efter lunchen så fick vi åka fyrhjuling och hjälpa till att laga stängsel.

Det var en annorlunda dag, och det ska bli roligt imorgon :)


jag rider Thea på ängen


På väg







Busig ponny










Om någon skulle vilja se fler så finns det massor:)

Inget intressant

Inte så mycket intressant med ridturen idag. Jag kännde att jag inte orkade/ville ta ut allt jag kunde utav honom på skogsritten, men jag fick ner honom på tygel under turen sedan när vi gick in i paddocken försökte jag kräva ut lite mer utav honom.

Gick ganska bra, men jag kan inte säga att det var bästa ridturen någonsin.

BTW hästen jag red idag kommer tyvärr att lämnas tillbaka på måndag :/

Tretorn

Juste glömde att berätta att i fredags åkte jag och köpte mina tretorn:D


fick ingen bra bild på dom så tog en från google.

//Sara

Ingen?

Är det ingen som vill se bilder från när jag rider Thea på ängen? Om bara 1 vill lägger jag upp dom:)

//Sara

Allvarligt talat, jag är i himmelriket



Med sig hem från USA hade pappa med sig en massa trevligt, men det bästa var helt klart systemkameran!
Ända sen våran förra systemkamera gick sönder i Mars så har jag fotat med digitalkamera. Jag har varit inne på att köpa en billigare (och sämre) systemkamera själv, men det behövdes aldrig!

Jag har bara provknäppt några bilder, men är riktigt nöjd. Ska eventuellt ta ut Bella/Tempe i hagen en stund sen och fota loss, bilder kommer upp isåfall.

Mer om kameran kommer ni att få veta i framtiden, när jag lärt mig mer om den. Men en Canon EOS 60D är det som vi numera äger.


Uteritt för fulla muggar!

Nu sticker jag snart till stallet, det blir uteritt för fulla muggar! :D


Sara och Aeitii får stå för bilden! :D


Plugga

Nu är det dags för mig att plugga vi har matteprov på onsdag och biologiprov på torsdag.
Skriver mer ikväll:)
//Sara

Film

Jag filmar på Teddy genom fönstret. Min kanin är så normal^^

Vill ni se bilder?


Vill ni se fler bilder från i lördags? Kommentera isåfall:D

//Sara


Kort dag :D

Idag hade vi hål på fysiken som var sista lektionen :D Det roliga var att när vi skulle gå till lunchen så började jag och Frida prata om hur skönt det skulle vara om vi hade hål på fysiken och sen när vi kom ner från trappen så kollade jag på tavlan och där satt det en lapp om att vi hade hål:D Då blev vi jätteglada.

//Sara

Jo, sen måste jag också fixa en sån där sak på slutet med mitt namn, jag började faktist på en för kanske en månad men jag kom inte så långt....

Hiss!

Hiss till den enormt begåvade sångerskan Maddi Jane, lyssnar på henne jämt!

Hon verkar inte vara så gammal, men jag har ingen information om henne. Men ni ska få höra en låt som hon sjunger iallafall :)




Strilande regn

Usch, idag regnar det.

Jag drömde om en fin, molnfri förommardag när vi skulle till kossorna, och att vi skulle kunna sola bort dagen. Det verkade som om mina drömmar sket sig ^^

Aja, dagen kan ju bli trevlig iallafall. Emilia sover över ikväll, det ska bli skoj :D

Kaninerna kommer nog att vila idag, tror inte jag kommer ha alltför mycket tid till övers åt dom. Dessutom så uppskattar dom inte regn alltför mycket.




Photoshoot

Idag hade jag lite photoshoot med kaninerna, om ni vill se fler bilder vill jag ha minst 3 kommentarer :)

Smakprov





Vissa bilder blev bajs men dessa är inte redigerade

Kom ihåg att det är stort (C)



Fullt upp - men ändå inte..

Jag skulle vilja säga att jag har haft fullt upp idag, men sanning att säga så har jag tillbringat stora delar av dagen (förutom när jag var hos min kusin och ute hos kaninerna..) med näsan i en bok!

Jag läser om Stephenie Meyers Twilight-saga, kanske skriver ihop en recension. Älskar dom böckerna <3

Jag kommer nog inte uppdatera något mer idag, jag vet att det inte är likt mig, men alla måste få ta det lite lungt ett tag.

Imorgon kommer jag tillbaks med spännande uppdateringar, kossorna väntar då!


Ibland är det skönt att ta sig över mållinjen avslappnad och lugn, utan stress..


hej hej

Den här helgen har jag haft fullt upp, jag har helt enkelt inte hunnit blogga. Igår klev jag upp tidigt och åkte till Thea. Emelie följde med och fotade. Ja sedan åkte vi till hemma kväll och köpte massa godis och hyrde 4 filmer. Sedan åkte vi på en annan affär och köpte massa andra grejer. Sen kom jag hem och duschade och sedan åt jag och sedan cyklade jag till Emelie. Ja vi såg på filmer och åt godis, chips och kex med massa olika saker på.

Idag har jag varit med Emelie fram till halv 5.  Jag fotade på Fläckis och skulle fota på hon och Astra, men jag hann inte :(.

Bilder kommer sen men ska ut till Teddy nu.

// Sara

Photoshoot med ninisar!

Har nyss varit ute med ninisarna och haft photoshoot, bilder kommer sen :)

Här är mina rosetter!

Blev faktiskt ganska nöjd eftersom att de var mina första :)

Om ni vill veta hur man gör dessa kommenterar ni här


Slappdag

Idag tänker jag (om inte planerna ändras) bara ta det lungt. Jag ska ta en långpromenad med Bella, selträna Tempe (film?) och besöka min kusin som fyllt 6 år. Men annars ska jag bara ta det lungt, sola och läsa.

Men självklart så kommer det inlägg också på slappardagar, något speciellt ni vill läsa om?


Min älsklingsflicka <3

Visste ni förresten att Tempes mamma (Friscos Lill Solstrålen) slängde sig över hela 85 cm igår! En fin placering i eliten drog hon också till med.
Källa.


En tråkig sak går att göra roligare





Ridstrumpor är en tråkig sak att köpa. Om du har höga stövlar syns inte ens strumporna. Dessutom så finns ridstrumpor bara i tråkiga färger - eller?


Dessa tillexempel, dom sticker ut och ger ett gladare intryck. Oavsett om strumporna syns eller ej så kommer du säkert att känna dig roligare klädd med snygga strumpor.
Du hittar dom här: http://shop.textalk.se/se/article.php?id=4339&art=7338717


Roliga färger som sticker ut! Att det fanns stort urval är också ett plus.
http://www.hastboden.se/ryttare.html



Besök Emelie  som vann våran motiveringstävling och bloggar om sina kaniner på Soluddens kaningård.

Bogsele

Dessa två kommer att beställas hem på Måndag! :D
En i medium och en i small, eftersom att Frallan antagligen kommer att bli större men kanske inte att Oddan blir jätte stor. Sedan undrar jag vilken som borde passa bäst på Oddan och Frallan. Den översta heter Vinbärsrand och den nedersta heter Småblom. Kommentera vilken som de bode passa bäst i!

Prisrosetter!

Just nu sitter jag här hemma och har inget att göra, eller jo jag gör egna prisrosetter! :D

Faktiskt väldigt roligt att göra, kan lägga upp bilder senare. Om jag får över 5 kommentarer kommer jag att göra ett inlägg om hur man gör dem :)

Hiss eller diss?

Vad tycker du om att använda en specifik färg till utrustning för sitt djur?

Jag tycker att det är en kreativ och bra idé, men det behöver inte gå i överflöd. T.ex Tempes färg är lila, medans Bella kör på det som passar henne bäst. Framförallt för att jag vet att med Bella så kommer jag inte kunna hålla färgkoden, eftersom jag har så många hux-flux-ideér med henne.

Att Tempe är enfärgad gör det enklare, dessutom så räcker det med en kanin att tokleta lila saker efter.

Men det var inte det vi skulle prata om..
Jag anser iallafall att det är snyggt med en specifik färg till hästen. Så det blir en hiss!


Som här, rosa färg på hästen. Sen behöver man ju inte köra rosa i allt, men t.ex täcken och grimmor. Att köra med olika färgskalor är också en bra idé.


Besök Emelie  som vann våran motiveringstävling och bloggar om sina kaniner på Soluddens kaningård.

Jorden går under

Nu är det bara 45 min kvar tills jorden går under eller??

Tempe, otroligt söt!

Den sista dagen i mitt liv har tillbringats med Emma, Tempe, Oddan och Frallan för er som ville veta.


Hehe nee jag skämta, jag tror inte att jorden går under idag, vi får se klockan 18.00. Men ja dagen har spenderats med Emma och Tempe som för övrigt var förjäkligt söt!

Sedan fick hon se mina små bäbisar. Jag hann (som tur var) städa alla burar innan hon kom. Sedan hann jag dammsuga upp allt spån som kommit på golvet även om det inte syns på mitt rum...


Kolla vad jag gjorde :)



Härlig dag!

Dagen har spenderats hos Emelie tillsammans med hennes kaniner, som förövrigt var supersöta (!) och Tempe.

Vi har snackat en massa skit och sett på när små lurvisar skuttat runt i hagarna. (Emelie fixade hage till T.)

Sen har vi bakat kladdkaka och haft jätteroligt, dessutom bor Emelie sjukt fint! Ni får be henne visa lite bilder ;)


Mollie.


Besök Emelie  som vann våran motiveringstävling och bloggar om sina kaniner på Soluddens kaningård.

Saker i mitt huvud

Ett vanligt inlägg om vad jag tänker om bloggen...

Tänk att jag sitter här och skriver just nu, jag skriver för våra läsare, föratt de ska få något roligt att läsa om. Sedan att de vet att jag finns och vem jag är medans jag inte ens vet att ni finns, det tycker jag är coolt. Det brukar jag tänka ganska ofta när jag läser bloggar, tänk att jag vet vem hon är medans hon inte ens vet att jag finns. Jag vet att inte många kanske läser våran blogg men det brukar vara över 20st, så att några vet att jag finns... Just det här inlägget tycker jag itne blev jätte bra men ibland kan det vara bra att veta vad som finns inuti bloggarens huvud...


// Eran Emelie

3 burar på 45min!

Jag är ju kaninvakt åt min kompis kaniner Mojje och Mollie, jag har nyss bytit alla burar tills Emma kommer.

Trodde det skulle ta jätte lång tid men jag gjorde klart alla tre bruarna på 45min! Haha

Sedan efter det dammsög jag. Hoppas att kaninerna blev glad över ett byte i buren :)

// Eran Emelie

Gästbloggar!

Hej! Jag heter Alva och är Emmas lillasyster.
Jag tänkte blogga lite om Mollie, hur hon är och så.

När Mollie är på tävlingar brukar det gå bäst för hon i finalen. Det är nog därför hon är uppvärmd då. I lördags när vi var på tävling så rev Mollie tre hinder i grundomgången men kom inte till final. På den tävlingen kom Mollie 10/15. Den dagen var det en till Lätt som Emma fick tävla Mollie med. Då gick hon på 14/15. Om Mollie kommer sist i en tävling nån gång så är jag alla fall glad över att Mollie gillar att hoppa och försöker alla fall.
När Mollie är hemma så brukar hon mest vara glad. Nu försöker jag lära Mollie att om man bits eller sprattlar så kommer man inte ner fortare. Om Mollie sprattlar brukar jag vänta tills hon blir lugn och sen så sätte jag ner hon efter ca fem sekunder. Om Mollie bits så brukar jag sätta ner hon i ca fem sekunder och sen så tar jag upp hon igen.

(C) Alva.J
Här hittar ni mig: alvyz.blogg.se

Kram Alva!


En LILA transportbur

Jag har precis varit ute i förrådet och gjort iordning transportburen jag köpt utav Unni. En hellila Atlas 10, sjukt cool.
Den kommer alltså att användas till Tempe, ska försöka hitta matchande lila grejer till han. Visst skulle det vara coolt om näst intill all hans utrustning var lila? :D

Som ni vet ska jag besöka Emelie, och min lilleputte får följa med. Ska bli jätteroligt att träffa Emelies bebisar och Emelie såklart :p

Lila sele..



Lila hinder att hoppa över..
(Hindret är förövrigt volmen.)

Och lila transportbur att sitta i..
Det är den lila längst till vänster som jag köpt :)

Om du säljer lila kaninutrustning (i princip vad som helst!) eller hittar något så får du gärna kontakta mig, du belönas med en länk :)


Besök Emelie  som vann våran motiveringstävling och bloggar om sina kaniner på Soluddens kaningård.

Idag får man storbesök!

Idag kommer Emma hem till mig, så ett riktigt storbesök :) Uppdateringen ligger kanske inte på topp då man vill ju vara med Emma också :)
// Emelie

Hoppning med Bella också

Jag glömde att berätta om hoppningen med Bells.

Alva och jag byggde upp en krok Lätt-bana på 7 hinder (+ start och mål) i trädgården. Första gången Bella hoppade så slarvade hon rätt mycket och rev en hel del. Mollie hoppade bättre men också hon slarvade lite.
I ''finalen'' så gick båda tjejerna mycket bättre!

Bella hoppade säkert och hade helt okej fart också. Fast hon vart utesluten egentligen, eftersom vi byggt banan lite konstigt så hoppade hon fel hinder. Men vi är snälla så hon fick hoppa om. Något nedslag, men superbra annars :D

I final nummer två så rev hon bara ett litet hinder, det sista. Hon kan ju hoppa, bara hon vill. Hoppas bara att hon vill hoppa på tävling snart, en pinne skulle inte sitta helt fel ;)

Men hon är så himla rolig att föra när hon hoppar så fint, ska be Alva filma någon dag så får ni se ett bra lopp av Bella.


Annorlunda sätt att ''klara'' hindret, höhö :p


Besök Emelie  som vann våran motiveringstävling och bloggar om sina kaniner på Soluddens kaningård.

Bilder på Teddy






























































Alla bilder är fotade av antingen mig, Emma eller av Sara.

Besök Emelie  som vann våran motiveringstävling och bloggar om sina kaniner på Soluddens kaningård.

Sara är eeeelaaak :p

Hejhej :D ( O I N T R E S S A N T  I N L Ä G G )

Just nu så är jag med Sara, hon är osocial och spelar spel på min mobil efter att ha övertalat mig att ladda hem det;)

Nu ska jag skriva lite om Sara, för hon orkar inte blogga.
Imorgon ska hon rida Thea, Emelie ska fota henne.

Hon medgav dessutom att min mobil är bra, så det var ju trevligt, hehe.

Vi ''tittar'' på Talang, eller jag bloggar och Sara spelar spel. Men popcorn har vi ätit och druckit äcklig cola. Sodastream är inte min största talang.

Jag delar med mig av en låt som förhoppningsvis gör dig riktigt glad, för den här låten är verkligen en glädjespridare. Trots dess annorlunda namn ;)




Besök Emelie  som vann våran motiveringstävling och bloggar om sina kaniner på Soluddens kaningård.

Duktig bebbe!

Idag fick Tempe för första gången hoppa!

Självklart var det inga stora hinder, men ändå :)

Jag satte upp tre hinder efter varandra, parkbänken var sista. Dom hade en bom förutom parkbänken som inte hade någon.

Han hade inte superfart direkt, utan skulle nosa och undersöka allt, men över kom han. Fast Parkbänken fuskade han med, klart man ska sitta på den.

Var jättenöjd med han, hoppade han mest för att han skulle få testa lite, och han hoppade ju. Däremot så behöver vi lite mer selträning, så ska jobba med han nu under helgen. 

Sara fotade på lillkillen, så ikväll hoppas jag att det kommer upp bilder på han. Sen är det inte det lättaste att fota dom ytterst små hoppen, men bilder är alltid roligt.


Besök Emelie  som vann våran motiveringstävling och bloggar om sina kaniner på Soluddens kaningård.

Glöm inte!

Glöm inte frågestunden, vi har fått in alldeles för få frågor än så länge :)

Vill också passa på att påminna om Veckans tävling, vi har inte avgjort den än, så om du skyndar dig har du chans att vinna!


Islandshästen

Dom flesta har hört talas om den lilla ponnyn som kan tölta, men det är inte alla som vet mer än så!
Även du som hästmänniska (eller kanske kanin?) har säkert lite mer att lära om rasen. Jag har samlat viktig fakta om hästen som ni ska få ta del av.

Islandshästarna kom till ön Island på 800-talet, det var Vikingarna som förde med sig rasen. Klimatet formade dom redan tåliga hästarna till att klara av storm och rusk, för det behövdes på Island. 

Att rasen är så välbevarad beror på att det finns en lag på Island om införning och utförning av hästarna.

Nuförtiden används hästen som ridhäst och även som turridningshäst. Det finns speciella gångartstävlingar för islandshästen, men du kan självklart starta i ''vanliga'' tävlingar också.

Pass och tölt är deras två gångarter utöver dom tre vanliga. Alla islandshästar kan dock inte gå i alla fem gångarter, men det beror på hur du tränar den också.

Mankhöjden är mellan 125-145 cm, men dom kan ändå bära tyngre vuxna personer.





Besök Emelie  som vann våran motiveringstävling och bloggar om sina kaniner på Soluddens kaningård.

Här är överraskningen!!


Denna sötnosa fick komma hem till oss igår. Lite små blyg men det gick över fort :)

Mamma och pappas favorit är fortfarande Oddan eftersom att hon har lite mer "Personlighet", men Frallan lär nog komma ut ur skalet snart :)

Vinnaren..

Vi fick in några riktigt bra motiveringar om vilken favoritras som var ens favorit. Det var riktigt svårt att välja, men tillslut så vart det Emelie  som vann.

Här är hennes motivering:

''Jag älskar Holländare, men endast pga av deras färg :) Jag har inte träffat någon så jag vet inte riktigt hur dom är.

Min favorithästras är Shetlandsponnyn!
Jag har varit med om så mycket med den rasen, den första häst jag red på var en shettis, min första sköthäst var en shettis, hästen jag först körde är en shettis. Dom är verkligen underbara, små och envisa. Ofta med mkt man och svans, jättegulliga! Tyvärr så växer man ur dom väldigt fort :/ Men de går alltid att köra, ännu än bra grej!''

Tack till alla som deltog!



Vill ni ha fler sådana här motiveringstävlingar?


Besök Emelie  som vann våran motiveringstävling och bloggar om sina kaniner på Soluddens kaningård.


Prao hos kossorna

På måndag och tisdag nu till veckan ska Emilia och jag praoa hos en mjölkbonde. Det ska bli roligt att se vad dom gör på dagarna, och träffa söta kor.

Dessutom så har dom kaniner där, så hoppas på söta kaninungar ;)
Jag funderar på att fråga om jag får låna Saras kamera och fota, men jag får se. Fast det är klart, skulle ju vara roligt med lite ko-bilder att visa upp för er.





Nyttiga grönsaker och växter

Kirskål (Aegepodium Podagraria)

Har du hört talas om Kirskål, Kärs eller Skvallerskål? Isåfall har du nog bara hört dåliga saker, men visste du att Kirskål kan ges till kaninerna!

 Kännetecken: Stor växt, kan bli upp till 80 cm lång. Tillhör flockblommiga växtfamiljen. Trivs bäst i skuggiga områden, ovanlig på till exempel skogsängar och öppna platser. Har två gånger tre-blad.

 Kan både torkas och severas färsk. Ge blad och stjälk.

 

 

Morot (Dacus Carota Sativus)

Morot är ofta det som släkten ger än efter släktmiddagen, och ber än att ta hem till kaninerna. Tänkte därför skriva om denna ''klassiker''.

 Kännetecken: Orange grönsak, grön blast. Både grönsaken och blasten ätlig. Kan köpas i affär och planteras.

 Både moroten och blasten kan ges, speciellt blasten är en favorit hemma hos mig. Kan ges färsk, men också torkad.

 

 Rölleka (Achillea millefolium)

Rölleka kan ges som lugnande vid gaser och tarmsjukdomar. Användes inom folkmedicin som läkemedel mot bla. Diarré.

Kännetecken: Vit blomkrona. Har stark kryddig doft, innehåller flyktig oja och bitterämnen. Den är en korgblommig växt.

Kan ges både som torkad och färsk.

 

 

Kummin (Carum carvi)

Kummin har en lång historia, den kan faktist spåras ända bak till Sumererna, som kallade den ''Gamun''

 Kännetecken: Blir ca 25-60 cm hög, tillhör Flockblommiga växtfamiljen, och är alltså släkt med Kirskål. Finns mest på öppna fält.

Kan serveras färsk och torkad.

 

Persilja (Petroselinum Crispum)

Persilja tillhör flockblommiga växtfamiljen. Den har antagligen uppstått i Sydöstra Europa eller Sydvästra Asien. Är mycket rik på Karoten (omvandlas till A-vitamin i kroppen) C-vitamin, järn och kalcium.

Kännetecken: Grön bladväxt. Kan användas i matlagning och sallader. Finns i affärer och på platser med sol eller lätt skugga.
Kan ges torkad och färsk.




Vart finns dom att köpa?

Vi fick in en fråga om vart dom mönstrade stigbyglarna som jag skrev om härmodan finns att köpa. Jag fann dom här, men dom finns säkert på många fler ställen. Bara att leta :)









Ante

Hej, idag hade jag ridning. Jag hade Ante, eller ja Anderas^^. Vi red först ut en sväng. Han var pigg och ville gärna srpinga fortare i traven än vad han fick. Sen red vi i ridhuset. I traven och skritten va han så himla fin, speciellt i traven, men i galoppen tappade jag allt, han ville bara springa så det gick inge bra, men så fort vi bröt av blev han superfin i traven.Vi flyttade lite skänkelvikning också det gick inte så bra, han kan inte riktigt flytta men ibland fick vi till det.
På slutet körde vi en kaptensvänindning också, vi gör det nästan jämt nu. vi hade vikare idag (igen) Vi har det jätteofta nu.
//Sara

Schabrak VS Vojlock?

Vad tycker du är snyggast, schabrak eller vojlock?

Jag anser att schabrak är snyggast, men att vojlock är enklare när man sätter på sadeln. Men snyggheten går före, så jag tycker mest om schabrak.



Fårskinnsvojlockar gillar jag däremot, så det är isåfall en sån jag skulle kunna ha.








Vilken överraskning!

Uteritt och solken, glada hästar och trevliga ridvägar. Så såg våran ridtur ut idag :D

Aeitii kändes glad och pigg idag, speciellt i dressyrarbetet på ängen. Vart himla nöjd med han även om han drog lite i galoppen. Det var ioförsig inte alltför konstigt när vi var på ängen.

Timon var jättefin, Emelie var jättenöjd med han och jag såg att han jobbade på superfint :)

Vi red hem till Emelies mormor och morfar också, som bodde i närheten.  Hästarna var jätteduktiga då och gick lugnt i bostadsområdet, även om vi inte red så långt in i det.
Dom blev verkligen glada när vi kom, lite överraskade också, och fotade oss med hästarna. Pollarna blev bjudna på morötter också, det uppskattades.


Enda inlägget idag...

Dett blir tyvärr det enda inlägget idag, men ni kommer att få en liten överraskning.
Överraskningen får ni veta imorgon, nu ska jag snart iväg till Timon och Tian, Emma också. Sjukt synd att det är näst sista gången med Emma och Tian, vem vet det kanske blir några galna ridturer i sommar ändå? Idag tror jag iallafall inte att det blir svårt att övertala Emma om att kolla på några nya stigar med solen som skiner :)
// Emelie

HISS


Hiss till dom otroligt underbart snygga swarowski pannbanden! Skulle lätt ha massvis om jag hade en häst, i alla dess färger. Jag gillar bling bling och färger. Dessutom älskar jag pannband ;)

Vad tycker du om swarowskipannband?


Regnig dag

Det regnar!
Inte så förvånande, eller?

Ska ut till Tian och rida med Emelie idag trots regnet, ska bli skoj (:D), vi har inte planerat något, så vad vi hittar på, det lär ju visa sig.

Idag är det näst sista gången jag rider Aeitii, känns supertrist.. Har iallafall en gång kvar sen ishalkan i vintras, som vi ska ta ut en dag då det är fint väder, bada står på schemat och longering tor jag också :p

Ja, så ser min dag ut.


En gammal header på en gammal blogg..


För kort ridtur

Idag red jag Sabina, vi red till en av padockarna och red där. Hon var ganska tung och vilade på bettet i början, men det släppte när hon började arbeta.

Vi red på ett mindre fyrkantsspår och arbetade med skänkelvikningar, ställningar och tempoväxlingar. Volter stog också högt upp på prioriteringslistan.

Hon kändes helt okej, lite seg men när hon väl kom igång så vart hon genast mycket trevligare att sitta på. En annorlunda galopp har hon, kanske för att hon tar små språng (liten ponny). Ingen hoppning idag :(


Vi har fått en ny i våran ridgrupp också, Bruno heter han. Verkar trevlig, lite tyst kanske ;) Men det är roligt med nya, även fast jag älskar våran lilla grupp. Fast 5 stycken är inte ett speciellt chockerande antal, så jag tror nog vi överlever.


Läs :)

Jag tycker att alla borde ta sig en titt på min lillasyster och hennes kompis blogg, den handlar om kaniner och går under namnet Kaninvardag.blogg.se

Trevlig lässtund!


Kaninen är nu ute!

Nu är lillninen ute och jag måste gå för att man akn itne lämna henne ensam då rymmer hon xD

// Emelie

Ska snart iväg!

Ska snart åka till stallet, väntar på att mamma ska komma hem först bara.

Himla härligt väder idag, solen lyste upp min dag. Några grader varmare hade det kunnat vara, men vi ska inte klaga..
Jag hoppas vi kan hoppa i en padock, alternativt hoppa naturhinder i dungen, det skulle vara riktigt skoj!

Ikväll kommer det komma några intressanta inlägg, hoppas ni kikar in då och tar del av dom.

Fortsatt trevlig dag i solen!




Nu ska man bara hitta...

...Hönsgaller!

Om inte, så kommer ninen att smita ut ur kompostgallret och man vill ju inte låta kaninen vara inne en sådan solig dag!

// Emelie


Nya selar

Ska snart ta och beställa hem selar från Rabb-it. Jag väntar lite eftersom jag inte vet om Tempe ska ha H-sele eller bogsele än, men jag har redan bestämt mig för vad jag ska beställa.


Den här selen ska Bella få. Hon och Mollie byter koppel, så Bella får ett rosa koppel till selen.


Tempe ska ha en ljusblå enfärgad sele. Den finns både som H och bogsele, och jag tror han kommer passa super i den!



Till selen blir det ett vitt och stilrent koppel, perfekt!


Alva beställer hem en limegrön sele till Mollie.



Alla bilder kommer från http://rabb-it.se/.

Hoppning idag :)

Idag är det hopplektion på ridskolan, och byte. Ska bli roligt, fast hoppas att jag får fortsätta rida Frans, vill hoppa han.

Annars har jag inga större planer för dagen, ska fortsätta leta praoplats. Tempe vilar, men Bella ska ut på promenad. Burstädning står också på schemat. Vi städar ut allt på onsdagar och toaletten vid behov (några gånger i veckan).

Har ni ett speciellt schema för städning? Oavsett om det är för hästen, kaninen eller dig själv.





Favoritras

Nu kör vi en liten ''röstning'' här.

Vilken är din favoritkaninras och vilken är din favorithästras. Motivera varför :)

Jag kommer att göra som i förra motiveringstävlingen och låta din länk stå efter mina inlägg under tre dagars tid, om du har bäst motivering vill säga.




Rakad kattsvans och tratt? humm....

Idag när pappa kommit hem får jag syn på katten. En rakad svans och tratt... Hur gick detta till?

Jo Zeke har blivit biten i svansroten så hans svansrot var en fylld varböld och sedan fick han åka in till vetrinären och sövas. Nu går han på pencillin och sedan har han tratt och en rakad svans. Kommer att fixa bild på min lilla sjukling imorgon.


// Emelie

Alla har vi varit nybörjare


Hittade den här bilden i bildarkivet, och vill visa den för er.

Framförallt för att visa att alla varit nybörjare och att alla kan bli bättre. Jag är inte superduktig på att rida nu, men jag är mycket bättre. Och det kan alla bli, bara man försöker.

Kämpa på :)


Kontakta oss?

Det gör du via våran mejl, [email protected] :)

Vi svarar självklart på alla frågor oavsett vad det rör, kom ihåg att alla mejl är välkommna. Men stå för vem du är, tack!


Plugg(HÄST)

Jag har itne bloggat idag, har pluggat en massa inför prov imrogon. Jag fick nämligen reda på det idag... Kommer kanske inte bli så mycket bloggande ikväll då jag har engelska och matteprov.

// Emelie

Inte på blogg humör...

har ingen lust att blogga idag så det blir inga inlägg från mig. Det finns en anledning.

//Sara

Vilken krock!

På aftonbladet idag läste jag om en olycka på en travbana i Finland. I början av loppet krockar 10 av dom 13 hästar som deltar i loppet och både hästar och kuskar flyger. Enligt dom som varit där var det en väldigt obehaglig olycka, och många kuskar och hästar ströks ur loppet.

Vill du läsa mer?








Jäkla skitväder

Har tagit ut båda kaninerna på en prommis, men det vart en kort promenad för båda. Tempe för att han är så liten och Bella för att regnet började ösa ner över oss.

Vi tog skydd i kaninboden med Tempe, jag passade på att städa lite medans Bella skuttade på golvet. Tempe var inte allt för glad över besöket, eller besöket var trevligt men att inte få hälsa var ju lite taskigt :p
Efter en stund så tog jag Bella och stoppade in henne i buren, regnet avtog ju aldrig. Om det klarnar upp kanske jag tar ut lilltjejen igen, men annars får hon vila.




Kommentarer

Jag fullständigt älskar kommentarer! Och jag menar vem gör inte det? Så jag hissar alla som kommenterar :)

Sedan Dissar jag dem som skriver onödiga kommentarer och sedan inte kan stå för vad de har skrivit utav skriver typ "Anonym" Riktigt onödigt tycker jag. Det är sådant som får en att undra om ens läsare ens vill ha en här...


Vad tycker ni om detta?


// Emelie

Lite prat på morgonkvisten

( O H ÄS T R E L A T E R A T )

Jag blir trött på folk som tror att dom försöker hjälpa en när man är ledsen, men som egentligen bara vill snoka. Som tror att ett ''vad har hänt?'' hjälper.

Sen finns det dom som verkligen vill göra en glad igen, som skriver uppmuntrande saker och får en att le och glömma för ett ögnblick. Det är äkta vänner.





Hiss



Utdelar ett hiss till det snygga schabrak ovan, härlig färg och bra mönster tycker jag. Scapa Sport är dessutom ett favoritmärke för mig..

Vad tycker ni?


:(

jag fick veta en jätteråkig sak förut, jag kommer inte berätta det än men förr eller senare kommer det komma upp på bloggen.

Jag kommer antagligen inte blogga så mycket på ett tag nu heller. Men ska försöka.

//Sara

Nu sticker jag iväg till stallet!

Nu sticker jag iväg till stallet mer uppdatering ikväll!
// Emelie

Vad är det för tokkanin man köpt?

Som ni läste i Saras inlägg har jag varit ute och seltränat Tempe en stund. Satte på han sele i lekstugan, gick lika bra som förra gången (:D) och sen fick han skutta runt på golvet en stund i väntan på att regnet skulle avta.

Han tyckte det var superroligt att gå ut, blev inte störd av varken mig eller kopplet utan skuttade på och käkade lite gräs emellanåt. Han har verkligen otroligt söt stil när han skuttar fram, jättestora skutt :) Tog sig något skutt över häcken också, stoora språng.

Jag följde bara efter han idag och använde inte kopplet. Lyfte han om jag behövde ändra riktning på han, men till 99% fick han själv bestämma riktning. Jag tänker vänta några dagar till innan jag börjar använda kopplet och lära han att förstå signaler.


Lika tokig som alltid.

Sara kommer eventuellt och fotar han på lördag, då är det tänkt att jag ska löshoppa han lite :) På söndag så är det en kortare tävling i Härnösand, om jag ska dit följer han nog med. Bra med miljöträning och selpromenader.


Tittar ut

Jag tittade precis ut och såg att Emma håller på att selträna Tempe. Han såg ut att ha roligt.  Emma lär nog skriva mer om det sen.

Fast nu ser jag dom inte längre, dom har nog gått in nu eller gömt sig xD Ne, nu ser jag dom igen :P

//Sara

Inget beställningsstopp!!!!! :D

JAAAAAAAA!!!!!!!!!!!
Nu är det inte beställningsstopp på Rabb-it.se :D Me like, like. Därifrån ska jag köpa en sele (eller inte 1 utan 2 ) till Oddan och Frallan :) Jag har redan bestämt vilka.
// Emelie

Rabb-it.se

Vill bara meddela att Rabb-it.se inte längre har beställningsstopp, så alla som liksom mig väntat på att beställa selar därifrån kan göra det nu :)

Hon har satt 10 selar som max och ber alla att läsa igenom beställningsvillkoren, jag hoppas att alla gör det så vi slipper fler stopp. Hon gör ju ett fantastiskt jobb med selarna.


Bilder


©Sara

//Sara

En fantastisk helg :D

Igår kväll kom jag hem runt 9 efter att ha tillbringat två dagar i Härnösand. Resultaten är inte så mycket att nämna, men jag kommer till dom sen. Men jag har haft superroligt, även om vi sett en hel del regn. Lördagen avslutades med grillning hos Unni och Eurovision :) Träffade dessutom Emelie på tävlingen och fick se hennes übersöta bäbis, aww <3

Men ja, resultat var det.

Bella hoppade på 7 fel i första lätten (rak, lördag), medans Mollie bara gick på 3 ynka fel. Tyvärr ingen final för henne.
I andra lätten tog sig Bella runt på 8 fel (9 hinder) medans Mollie plöjde och rev allihop.

Längden fattade dom inte riktigt, det var trots allt första gången dom såg ett riktigt längd-hinder och framstycket förstörde lite. Båda blev oplacerade.

Krok lätt på söndag:

Bella hoppade på och klarade något hinder, men var för långsam och blev oplacerad, tiden gick ut. Mollie var lite snabbare, men hoppade ganska dåligt.

I andra krok lätten gick det bättre. Bella gick på 6 fel och förvånade mig genom att hoppa vissa hinder utan att riva. Mollie gick på 5 fel och klarade dom större kombinationerna. Synd att hon slarvade så med dom mindre.

Är trots det nöjd, klart att det kunnat gå bättre men det hade kunnat gå sämre också. Och mitt hopp står på lilla Tempe, ska nog selträna han idag :)


En rymningsbenägen kanin

Tror ni inte att jag fick en hjärtattack alldeles nyss?!
Jag gick upp till bebben och hon är inte i buren! alla buröppningar var stängda och jag fick panik. Jag hör *Krafs,krafs* i mamma och pappas sovrum. Lill bebben sitter mitt på golvet som om inget hade hänt. :'O Min lilla tokfia

// Emelie

Bilder
















Lägger in natur bilderna i ett annat inlägg:)

Odd Molly

Ja, jag sa ju att det inte skulle bli bilder på Odd Molly, men hon kom till rätta ganska fort så några bilder får ni :)
// Emelie

Superfin ponny tillsalu

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=481977
//Sara

Kaninraser

Det finns ca: 20st raser, säkert ännu mer också. De vanligaste raserna är:

·Dvärgvädur
·Hermelinkanin
·Lejonhuvadkanin

Dvärgvädur:


Hermelinkanin:


Lejonhuvadkanin:


Sedan finns det ju raser som inte många vet om:
·Lilla Silver
·Blå Beveren (Beveren)
·Satinkanin

Lilla Silver:


Blå Beveren:
(Bild saknas)

Satin kanin:

Det finns stora raser, små rasen och mellan raser. När man ska köpa kanin tycker jag att man inte ska tänka på rasen utan vad man vill ha för en kompis. Vill man ha en kompis som inte behöver mcyket pälsvård? Eller en stor eller liten kanin? Det finns många frågor du måste tänka efter innan du köper en kanin.
Vill man ha en stor kanin finns bland annat dessa raser:
·Belgisk jättekanin
·Tysk jättescheck
·Fransk vädurkanin
Dessa raser väger över 5kg och är väldigt stora.

Belgisk jättekanin:
Tysk jättescheck:
Fransk vädurkanin:
// Emelie OBS! Alla bilder är ifrån google om någon inte vill ha sin bild här säg till

Kattungar

©Sara
Förra året fotade jag och Emelie på hennes kattungar
utomhus. Bilden ovanför är en bild från den dagen.
Nån som vill se fler bilder?

Hatar regn...

Teddy har fått en liten hage som han kan gå ut i nu, MEN precis när jag hade satt ihop den klart och tänkte släppa ut Teddy och fota så kan ni ju gissa vad som händer? Ja, det börjar spö regna, suck. Sen avtog det kanske en minut så då fick Teddy skutta runt i den lite grann. Så fort det slutar regna ska jag fota eller filma, fast kanske gör det ändå, iallafall filma och då kan jag ju passa på att filma hela hans bur också:D.
//Sara

Ute i regnet

Idag har jag varit utomhus och gjort ett litet hus åt Oddan & Frallan, därför dålig uppdatering.

Kommer att knäppa kort senare.

// Emelie

Hiss eller Diss?


Vad tycker ni om mönstrade stigbyglar?

Jag anser att det är riktigt snyggt, men det beror som i nästan allt på hur man matchar. Sen tycker jag att det ser lite töntigt ut på en storhäst. Men det blir en hiss till dom från min sida =D




Plugga

Nu ska jag plugga och försöka komma på nått bra inlägg till ikväll också.

Kom med förslag!

//Sara

Bilder från igår

Lite bilder från igår




© Sara

Vill ni se fler?
//Sara

Min kanin är en katt

Idag efter at tjag vaknat hör jag något/någon som krafsar, det är då min kanin som krafsar över hennes bajs i toaletten :O Haha hon är bara för gullig

// Emelie

Grön tävlingsoutfit



Vad tycks? =)
Älskar det gröna swarowskipannbandet, helt underbart.
(Såg nu att Sara också gjort en grön outfit, men aja :p Hennes schabrak var snyggare.)


Fotat

Jag var ute och fotade på Teddy, lite bilder på en katt och natur.

Någon som vill se dom bilderna :D? Kommentera isåfall:)

//Sara

Min älskade bebbe <3

Idag kom min älskade bebis hem :) <3

Hon är så mycket mindre än vad jag trott, och väldigt nyfiken utav sig. Hoppar och skuttar, står på bakbenen och sover. Heeela tiden, tänk att jag kommer att få se denna krabaten växa upp <3


PS. Det blev inga bilder på kaniner+förare, eftersom att det regnade så mycket hämtade vi bara Oddan och åkte hem sedan.

// Emelie

Gnagarboden.se

Gnagarboden är en webshop men finns också i Viby, Sollentuna som gårdsbutik. Gnagarboden riktar sig till gnagare samt hund och katt.

Jag tycker att gnagarboden är en superbra webshop, framförallt så ser jag bara saker jag själv skulle givit min kanin, vilket är roligt att se. Dessutom finns det mycket fina leksaker och när dom tagit över Libra Artics sel & koppel-försäljning kanske jag beställer hem något.

Nu ett litet smakprov på vad som finns att hitta. Jag har bara valt ut kaninsaker.


Seagrass Tube
2 pack sjögrästunnlar i olika storlekar, 59:-

http://webshop.gnagarboden.se/2pack-naturtunnel-p-144-c-201.aspx

Örtfoder för kaniner
Örter till kanin, ges som godis eller kompleteringsfoder. Innehåller olika sorters nyttiga och torkade öter. 59:-
(Du vet om att du kan torka örter själv också, ett sådant inlägg kanske skulle vara intressant?)

http://webshop.gnagarboden.se/ortfoder-for-kaniner-p-165-c-203.aspx

Atlas20_open
Atlas 20 open.
Det bästa med en open-transportbur är att det är mycket enklare att lyfta upp kaninen och sätta på selen.
Om jag skulle köpa nya transportburar skulle jag köpa Open-burar. Prissänkt till 359:-

http://webshop.gnagarboden.se/atlas-20-open-p-225-c-186.aspx

Akita skålar
Akitaskålar, perfekt i transportburen att hänga upp på gallret, men funkar utmärkt även i den ordinarie buren.
18:-/styck

http://webshop.gnagarboden.se/akitaskal-p-141-c-191.aspx

Utebur till kanin och marsvin i två våningar
Himla fin utebur, stor och rymlig. Kostar 2195:-

http://webshop.gnagarboden.se/utebur-chartwell-tvavanings-p-216-c-290.aspx


tröött

Jag är jättetrött just nu och jag har slut på intresanta blogginlägg.

Jag får se om jag kommer på nått sen, men ska gå ut med Teddy en stund nu så jag vaknar upp lite.

//Sara

Veckans bild

glöm inte veckans bild. Vann du inte förra gången så kan du vara med igen.

Veckans tema: Häst med ryttare eller kanin med förare

Skicka in ditt bidrag till [email protected]


Blöt ridtur

Hej, idag har jag ridit på Thea. Det har spöregnat hela förmiddan så det blev en blöt ridtur. Jag red på banan runt hagarna. Det gick bra:). Hon var pigg men mjuk i munen.  Jag red runt där i ca 40 min. Det var roligt även fast vi blev lite blöta.

Jag har blivit förkyld igen nu också:(.

//Sara



Bogsele VS H-sele

Bogsele VS H-sele

Vilken tycker ni mest om och varför?


Bogsele




H-sele



// Emelie

Nu är jag hos Odd Molly!

Hejsan!

Detta är ett tidsinställt inlägg eftersom att jag är och hämtar Odd Molly nu, antagligen.

Det kommer INTE att bli några bilder på henne första, andra eller tredje dagen. Väntar tills på Tisdagen innan hon får några blixtar på sig. Vill gärna att hon ska hinna vänja sig mer vid mig och huset innan hon får en massa kameror på sig. Jag hoppas att ni inte blir sura nu. Men det kommer kanske att komma upp bilder på olika hoppekipage senare under dagen :)


// Emelie

Ridlägerbildbomb

Eftersom jag är i Härnösand nu så får ni njuta av en bildbomb så länge. Ikväll kommer Alva att gästblogga och berätta hur det går för oss :)


Sommaren 10.


-.-


Sommaren 09.


-.-


Sommaren 08.


-.-


Måste bara påpeka att jag blivit ganska mycket bättre på att rida sen här, det var ju några år sen ;)



-.-

Innan dess har jag inga bilder från ridlägren, tyvärr.




Den tredje varianten sele


Förekommer även hos häst.

Det finns tre varianter av selar, varav den minst kända heter bröstsele. Den liknar H-selen men har ett band mellan frambenen, s.k ''bh-sele''. Bra för dragiga kaniner.

Jag har aldrig själv testat selen, men skulle vilja göra det.



Natti, natti alla läsare!

God natt allihopa! Imorgon kommer det kanske att bli ett inlägg på morgonen om inte annat är jag borta antagligen hela dagen! Men några tidsinställda kommer att komma ;D

Imorgon sticker jag coh Emma till Härnösand (som ni antagligen vet), jag ska hämta min bebbe och Emma ska tävla. Ska knäppa en massa kort.

God Natt!

Kram Emelie

Godnatt!

Nu skuttar jag i säng, ska upp tidigt imorgon så det är lika bra att gå och lägga mig nu.

Jag har gjort iordning några tidsinställda inlägg som kommer upp under dagen. Jag ska ju som sagt sova borta imorgon, så det blir bara något inlägg under morgonen. Men Alva har lovat att gästblogga så ni får veta hur det går :)

Inte heller på söndag blir det några inlägg från mig, förutom något tidsinställt också där. Men jag tror ni överlever, både Sara och Emelie kommer uppdatera er. Och Emelie får ju hem sin bebis imorgon. Så håll utkik, det kommer hända roligheter på bloggen i helgen!




Frågestund!

Nu har vi uppnått 500 inlägg här på bloggen. Det är ganska mycket, faktist. Det känns bra, då uppdaterar vi inte allt för sällan. Bra uppdatering är trots allt A och O för en bra blogg.

Men nu ska vi ha frågestund, så fråga vad helst du vill veta. Som vanligt blir alla frågor besvarade :D


Minnen i bilder


Här var jag och Sara på travet och fotade, en härlig sommardag/vårdag.


2 jättetrevliga hästar som vi träffade på travet, minns dom fortfarande :')
Dom hade blivit vanvårdade av sin förra ägare och fick bo där nu. Jag vet faktist inte vart dom hamnade, men hopaps att dom har det bra nu.


Härligt fotoväder och sommarväder. Snygga modeller dessutom, vad mer kan man begära?


Jag rider .. på en gunghäst. Sommaren 2009 var det här.


Tillbaka

Nu är jag tillbaka, kan dock inte lova supermycket inlägg från mig till veckan.

Igår red jag på ridskolan, vi hade hoppning och jag hade Virre. Det. Jag hade supermycket träningsverk i bena igår (har ännu mer idag:( ) och därför hade jag nån konstig sits när jag stod upp i . Det var ingen rolig lektion heller,vet inte varför. Det kändes inte nå bra heller, sista gången när vi körde en liten bana gick det väll bra men jag hade ingen bra känsla.

//Sara

Frågestundssvaren

Caroline:
1.Har ni någon gång blivit arga på era kaniner och isf så varför?

Sara: Jag har blir sur när Teddy är sur, som när han träffar honor, Emma och Alva. Mot dom är han snäll eftersom dom luktar honor men när jag ska ta upp han blir han jättesur och det brukar han vara några dagar. Arg blir jag ju inte men jag vill inte att Teddy ska bita mig så därför så ska han inte träffa honor på läääänge.

Emelie: Arg blev jag aldrig, men irriterad kan jag bli.

Emma: Arg och arg, men det händer att jag blir lite irriterad på henne, framförallt när hon är elak i buren.

2.Tränar ni alltid med era kaniner?

Sara: Jag tränar inte direkt med Teddy. Jag går ut med han i sele och snart ska jag bygga ut hans bur med kompostgaller så han kan springa mer, för det älskar han. Hoppning har jag nästan slutat med, händer att jag hoppar någon gång ibland.

Emelie: Tränar gör jag ju inte, men i sele/hage går de ganska ofta. Eller ja hage iaf de har inte börjat blivit seltränade än, sedan kommer jag att träna hoppning med båda.

Emma: Jag försöker att ta ut Bella i sele eller i hage varje dag, så hon får ordentligt med motion. Tempe kommer bara ut i hage just nu.


3.Ska ni köpa flera kaniner?

Sara: Nej, jag älskar Teddy och han är perfekt så jag behöver ingen till:)

Emelie: Nej, inte vad jag vet. Men däremot (Om jag får) skulle jag vilja ta en kull på Oddan eller Frallan och behålla en unge därifrån.

Emma: Jag kommer inte köpa fler kaniner när jag bor hemma (som det ser ut just nu :p) men sen.
hur många selar har ni?
 
4.Hur många selar har ni?

Sara: 2, en bogsele och en h-sele.

Emelie: Just nu två, men snart fler! :D

Emma: Jadu.. Jag har säkert uppemot 10 selar, om inte fler. 

© Sara
5.Vad hatar ni för mat?

Sara: Gröt,räkor,kräfor och fler också=P

Emelie: Oj, ärtsoppa x'D

Emma: Pölsa och lever ^^

6.Vad är eran favorit mat?

Sara: Vet inte, gillar olika.

Emelie: Tacos eller Kasslerknyte :)

Emma: Min favortimat.. Har ingen speciell favoritmat.

Tanja:
Vad ni har för kameror?
Har ni Canon är ni bäst! ;)

Sara: Olympus E-500

Emelie: Jag har en Nikon D3100, fast det är min pappas.

Emma: Canon EOS 400D (eller den är ju trasig..)

Fanni:
Jag undrar om ni inte kan ta in en till Fotoryttare? Ju fler som skriver = fler inlägg :D

Vi alla tre är eniga om att det räcker med oss tre, framförallt för att inte röra till det för er läsare.

Emelie N:
Nr får era kaninungar debba?

Emelie: Oddan får debutera 16 Juli och Frallan 22 Juli.

Emma: Tempe får debutera 16 Juni.


© Sara

Anomym:
Varför ska du sluta rida Tian (Till Emma)? :o

Tyvärr så funkar det inte i längden att åka 30 minuter för att komma dit :(



LibraArtic.se

Libra Artic är ett företag som säljer hinder, märlor och bommar. Hindren är otroligt fina, men kostar ganska mycket. Trots det är Libra ett himla bra företag med välgjorda hinder som håller länge. Dom är självklart godkända efter SKHRF:s regler.

Ett urval:


Fyran, kostar 1395:- och då medföljer 9 bommar.


Nordsjön med Högböjen, 1595:- medföljer plank och bommar.


Giraffen, 825:- plank och bommar medföljer.


Schack-Kungen, 1375:- plank medföljer.


Ettan, endast 565:- enkelt hinder.

Hindren hittar du här: http://libraartic.com/


Burfixning för fulla drag!

Äntligen!!

Kan knappt hejda mig inför imorgon! :D

Då sticker jag och Emma tills Härnösand, hon ska tävla med sin kanin och jag ska hämta min kanin :)


Har just nu fixat iårdning buren som hon ska bo i och mätte den 130x70. Sedan ska jag ut och hämta transportburen och fixa iårdningden lite granna, jag tar även emd kameran i högsta hugg, så en bild bomb kommer att komma ut imorgon, däremot blir det kass uppdatering så ha inte jätte stora förväntningar.

// Emelie

Om Snöflingans Magnum Temptation

Tävlingsnamn: Snöflingans Magnum Temptation.
Smeknamn: Tempe
Uppfödare: Fia Eriksson, Snöflingans kaningård
Ägare: Jag
Född: 16 Februari 2011.
Färg: Viltgrå.
Ras: Vädurskorsning
Sele:
Klubb: ÅKH

Klassad: (SKHRF)

Rak: För ung.. 
Krok: För ung..
Höjd: För ung..
Längd: För ung..
Tempes meriter:
Inga ännu..

Tempe hemma:
Han är en glad och underbart snäll och nyfiken kille. Man blir alltid förundrad över allt tokigt han hittar på.
Det ska bli otroligt roligt att se han växa upp, vi är redan väldigt tajta.



Tempe att tävla:
Kommer..



Äntligen helg

Himla skönt med helg, och dessutom tävling :D Fick dessutom sluta tidigare, så riktigt lyxigt är det :)

Ska snart ut men ska njuta lite till av ledigheten först.

Ikväll blir det självklart lite rolig uppdatering, ska se vad jag kan komma på.


Bjuder på en urmysig bild på Teddy som Sara fotat.


Vita tassar

Det finns säkert någon som är sugen på att ställa ut sin kanin. Och då är det viktigt att tassarna är rena.

Men som alla som äger vita kaniner vet så ser deras tassar inte alltför roliga ut.
Här har jag sammanställt några tips och produkter som används för att få rena tassar.

Show White Paste 10gr
Applicera någon dag före utställning och låt torka, gärna över natten. Sen är det bara att borsta av och tassarna är lyxigt snygga. Används till hundar också och är helt ofarligt.

Här hittar du Show White Paste.

Vitpack
Pet Coat Stain Remover heter den här produkten, som också är gjord för vita kaniner. Flöckborttagning på övriga delar av djuret, finns som paketpris tillsammans med produkten ovan.

Finns här.


Att städa buren oftare hjälper också ibland, men vissa kaniner har gula tassar i generna och vissa är bara lortgrisar. Galltvål och ryktsten är också två saker man kan använda för att rengöra tassarna.

Jag bryr mig inte speciellt mycket om Bellas tassar, dom har alltid varit gula. Är man lortgris och anser att hälla ut toaletten och gräva i hagen är roligt så får hon tycka det. Men klart, lite renare skulle hon varit om inte tjejerna hade en lite egen hobby. Att skvätta ner varandra.


Bellas tassar.


Fix - dag för fulla pappmuggar

Idag så ska jag (så fort skolan är slut vill säga..) fixa transportburar, speciellt Bellas behöver en riktig skuromgång. Sen ska jag leta akita-skålar, vattenflaskor och hållare. Packa till kaninerna och till mig själv (jag sover över, men Bella far hem) och sen ska jag städa lekstugan, en viss kanin har kissat på golvet där..


Självklart kommer jag att uppdatera också, vad sägs som en bildbomd från ridläger under åren?


En lite komisk sak. För något år sen såg jag en uppvisning med kaninhoppning och tänkte redan då att jag skulle vilja hoppa. Fast jag hade ju ingen kanin då. Och nu, något år senare är jag kaninhoppare och klubben som hade uppvisningen är min hemmaklubb. Bella har tillochmed hoppat över det där hindret!




Älska din kanin

När du säger att du håller på med kaninhoppning möts du av förundran och ibland misstro. Vissa anser att det t.om är djurplågeri.

Men du vet att det inte är sant och du kan påverka fördommarna och göra vår sport större. För du älskar också våran sport, eller hur?

Och det viktigaste. Vi håller på med sporten för att vi älskar våra fantastiska djur, som är mycket mer än ''bara en kanin.''

 

Vad vill ni läsa om?

Bloggen påverkas fullt av er läsare. Så vad vill ni läsa om? Ska vi skriva mindre om något eller mer om något?

Påverka här i bloggen eller på mejlen, vi läser och försöker att uppfylla allas önskemål så gott det går.

En blogg är ingenting utan läsarna och läsarna är ni. Så kom igen nu!

[email protected]


Ridningen på Timon idag...

Idag stack jag till stallet lite tidigare, däremot blev det bilkö för Emma men hon hann hon med. Vi hade tänkt att rida ut men det skulle börja oska (Vilket det inte gjorde) så då var vi inte så sugna på att rida ut. Så det blev som vanligt paddocken *Suck*. Det låg lite hinder framme som vanligt (Lite små störande) men hindren ska tydligen vara där... Ska antagligen flytta in dem i mitten nästa gång x'D.

Vi bytte bett på hästarna och jag tyckte att Timon jobbade mer på bettet som jag hade idag, än det jag brukar använda. Han var helt, ja jätte jobbig i början. Men efter att vi hade ridit ut en bit så blev han lite bättre, men han ville fortfarande inte komma i galopp. Han gick ganska fint i form lite då och då på volten, men han slänger gärna upp huvudet lite då och då.

// Emelie

Horze.se

Kikade in på horze.se, en trevlig och proffsig sida med snygga kläder. Jag tänker visa att urval som ni får se :)


Sporrar med kristaller, 20 mm. 169:-

Tävlingsstrumpor (2 par)
Strumpor, 99:- (2 pack)

Nyckelring, stigbygel
Nyckelring, endast 19,90 :-

Allround metallfärgat spö
Allround-spö i grönt, 98:-

Som ni kanske märker är priserna helt okej också, en hiss till den här web-shopen! :D


Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!


Ridturen idag

Idag så red vi i padocken mest, vi var inte så sugna på en åskskur när vi red ut (även om det aldrig började åska) men vi tog en kortistur ut också.

Tian kändes superfin från början, testade stångbett på han. Men efter vår lilla uteritt så blev han stundvis ganska jobbig och försökte på alla sätt slippa arbeta. Himla synd, han var riktigt duktig i början. Men men, han visade upp vissa framsteg idag iallafall, så nån vart kanske vi kommit?

Red på volter som ibland blev himla bra, och tog något småskutt också.



Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!

En favorit i repris


Haha, jag störtälskar fortfarande den här helt ljuvliga nallebjörnen. Självklart kommer den från KL, och kostar antagligen rätt mycket. Men medge, man skulle vilja ha den :)


Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!

Tian och Emelie idag :D

Idag åker jag ut till det lilla stallet och träffar Emelie och älsklingshästen. Ska bli grymt kul, får se vad vi hittar på för något.

Tror jag övertalar (eller, det behövs nog inte) Emelie att rida ut, är grymt sugen på att utforska nya stigar och ta en härlig galopp över älsklingsfältet. Men den här gången tar jag sadeln.




Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!

Provridningen

Det verkade som om provridningen var det mest intressanta, så jag slänger upp ett inlägg om det :-) Men bilder kommer ikväll.

Efter lite strul med att komma fram till stallet (som låg underbart nära!) så mötte vi Tobbe, hans ägare och hennes kompis + häst i en padock med sjukt fin utsikt. Hälsade på en jättesnäll häst som var übermysig. Aww <3

Eftersom hans ryttare var lika kort som jag så behövde jag inte ändra stigbyglarna, även fast jag efter en stunds ridning gärna längt dom ettt par hål. Han krävde kontakt med munnen hela tiden, annars blev han lite osäker och ville iväg.
Traven kändes bra, pigg men inte stark. Han jobbade jättefint och lyssnade bra på skänklarna och tygeltagen. Hände i ena varvet att han lutade sig en aning på innerskänkeln, dock.

Galoppen var lite svårfattad, men jag fick galopp iallafall.

Himla nöjd, och nu väntar jag på svar från henne. Det var fler som skulle provrida men hon hör av sig till helgen :)


Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!


Nu är det bara 3 dagar kvar!

Nu är det bara 3 dagar kvar tills jag sticker och hämtar Odd Molly, då sticker även Emma och hopptävlar med Bells :D
// Emelie

Kaninbilder
















Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!

Sugen på en ny grimma?





Den här grimman har fleece på nacke, sidorna och nosgrimman. Den finns i en blå färg också, och jag anser att den är snygg och modern. Den ser proffsig ut trots det låga priset och kostar endast 129 :- och finns på Hööks.

Vill du se fler bilder på grimman?



Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!

Vad vill ni läsa om först?

Ja ni, vad är ni mest intresserad av:

Att läsa om uteritten på ridskolan på en busig och pigg liten ponny, där vi utforskade nya trakter och tog härliga galopper.

Eller -

Att läsa om provridningen på Tobbe i en mysig paddock där det gick riktigt bra nästan hela tiden.


Imorgon kommer båda inläggen, men i vilken ordning får ni bestämma :D


Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!

Bett

Jag undrar vilka bett ni läsare kör på era hästar och varför just det bettet?
; Detta bett har jag på Timon och det heter Jaktstång/ jaktkandar / kimbelwickbett eller vad man nu vill kalla det. Det är ett bra bett att ha i komplement till starka ponnys som drar i skogen, men inget bett jag rekomenderar att träna på.

// Emelie

Vill ha (a)



Måste ta och beställa hem nya selar snart, är less på dom jag har nu ^^

Köpa selar och koppel är bland det roligaste jag vet och eftersom Tempe snart ska ha både sele och koppel kanske jag beställer hem till Bella också. Skulle vilja testa rosa på henne, tror hon skulle vara himla fin i det :)
Dessutom är selar himla billiga, iallafall om man jämför med hästgrejor.


Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!

Provridning

Idag kommer jag provrida en ev. medryttarhäst. Den heter Tobbe topline och är en f.d travare. Ska bli roligt att se hur han är, ska ta med kameran :) Han är ca 155-160 cm hög och ett varmblod (?).

Hur det går får ni höra ikväll, jag rider på ridskolan först :)







Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!

Bloggpaus

Jag har inte bloggat speciellt mycket den senaste tiden och jag tänker ta en bloggpaus. Vet inte hur länge, men inte så länge tror jag. Tills helgen iallafall.

Hare bra.

//Sara


Timon, stallet på torsdag!

På Torsdag sticker jag och Emma till stallet! Synd bara att det är 2 gåner kvar med Tok Emma, kommer sakna henne någe enormt :(

Vet inte vad det blir, om det är fint väder kanske i sticker till stranden och badar med tokpållarna? Hade velat hoppat men ändås har jag ingen lust, jag själv tycker att Timon är lite små svår att hoppa, eftersom att han är liet osäker på hinder och att jag inte kan "hjälpa" honom över hindret, han behöver en ryttares stöd för att kunna bedömma avståndet. Det är iallafall hur jag resonerar det. Men detta ska försökas att tränas upp i sommar, börjar med låga hinder.

// Emelie

Du är det vackraste jag vet...

...Det allra finaste i världen, du är den vackraste för mig.


Ridningen igår

Igår red jag som ni antagligen vet, jag skrev inte om ridningen igår kväll så nu kommer det!

Jag gick in till klubbstugan och var helt säker på att jag inte skulle få Kontuz. (En häst som är typ lika seg och envis som pajaz) Men jo tror ni inte att jag fick honom?! Jag går ut och tittar på lektionen innan mig, lill Kontuz som knappt äns kan gå fort skenar runt i paddocken! Han kommer ner till trav igen, de hoppar vidare men sedan när de skrittar av hästarna på lång tygel får han fnatt och börjar skena igen, nu gick det fort! Ridläraren sa att jag inte skulle ha honom, så då fick jag välja häst eftersom att vi bara var 4st i gruppen med mig :) Jag valde Axion, en liten C ponny som är svart, ganska snabb och duktig på att hoppa. Vi kommer emot ett hinder och ska göra en volt runt hindret i mitten och sedan hoppa det igen, det går jättebra! Han blir fin och rund i sidorna, gjorde fina volter och betedde sig som en riktig tävlingspoony med sina små hopp innan hindren. Sedan höjer min ridlärare till typ 90cm ungefär. ci kommer på krysset sedan 90cm hindret det går bra. Sedna på sista hindret felbedömmer han avståndet till hindret och det var jag inte riktigt med på, så jag ställde mig upp i hoppsits och får honom ur balans innan hindret. Han snubblade till lite grann men det gick bra som tur va!


Förlåt för den långa texten.. Bara typ 4 dagar innan jag hämtar Odd Molly :D

// Emelie


Hiss & Diss (kanin)

Hiss till alla glada kaninmänniskor därute som gör att man vill hålla på med sporten. Och en hiss till alla som tar så himla bra hand om sina kaniner, och ger dom stora hagar och kärlek i mängder. Man blir så glad då :D

Sen kommer dissen då..

Diss till personer som klankar ner på andra och alltid anser sig ha rätt. Som tror att dom kan allt om kaniner och är otrevliga mot dom som kan mindre. Himla omoget av sådana! Tur nog känner inte jag några sådana, men ändå..




Vi älskar trots allt våra djur, inte sant?



Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!

Lär dressyr av professorn

''Kyra Kyrklund, nyligen utnämnd till professor i ridkonst vid SLU i Uppsala, ska hålla en clinic under Stockholm International Horse Show den 25-27 november.

SIHS i Globen har av tradition satsat rejält på dressyr med världscup på söndagen och en inledande clinic med ett stort namn inom dressyren på fredagen.

- Det är jätteroligt att kunna ge publiken möjlighet att lyssna till Kyra Kyrklund under förmiddagen. Kyra är själv en framgångsrik tävlingsryttare och en mycket uppskattad tränare och föreläsare. Nu är hon också professor i ridkonst och vi är hedrade över att ha henne hos oss säger Ulf Rosengren, ordförande för Stockholm International Horse Show i ett pressmeddelande.

- Jag ser fram emot att komma till Ericsson Globe igen och få delge publiken några av mina tankar och träningsmetoder. På grund av den begränsade tiden kommer jag denna gång att koncentrera mig på några intressanta övningar med Grand Prixrörelser som slutmål, säger Kyra Kyrklund.''



Vill du läsa mer?

Källa

Bild


Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!


Grattis, kanske man ska säga

Till Emelie som vann min lilla ''tävling'', som gick ut på att motivera skor/barfota. Jag tyckte du hade bäst motivering, och kommer länka dig i mina inlägg under tre dagars tid.

Motiveringen löd:

''Utan!
hästen i det fria har ju inga skor och dom klarar sig ju,samt trakterna vidgar sig ca 1cm när hästen sätter ner hoven och det blir ju lite svårt med skor xD på vintern fastnar det inte lika lätt snö styltor under hästens hovar,man behöver inte bekymmra sig för tappsko, billigre hovslage räkning,mindre spark skador men kan bli halt på vintern om man rider på is samt kan vissa hästar vara ömmfotade på grus så vissa kan helt enkelt inte vara barfota men då kan ett altenativ vara att dra av dom skorna innan dom ska på sommarbete när dom endå inte rids. ;)''



Besök Emelie, som vann våran tävling och bloggar om ett 28-årigt gotlandsruss!

Frågestund!

Glöm inte frågestunden, den avslutas snart!

http://fotoryttarnas.blogg.se/2011/may/fragestund.html#


Hemkommen!

Nu har jag kommit hem ifrån stallet, berättar att det var hoppning och att jag fick byta häst. Mer får ni veta sedan :)
// Emelie

Kingsland

Seriöst, älskar Kingsland-utrustning. Synd bara att dom ofta är himla dyra. Men lägger upp några bilder på vill-ha saker iallafall.




Japp, det är sommar nu. Men till vintern så.








Avslutar med den här tröjan, som nog säger det mesta om vad jag tycker om Kingsland.


Bilder från igår på Teddy










//Sara

Sticker in till stallet!

Nu sticker jag till stallet! :D

Vi har hoppning idag. Uppdaterar när jag kommer hem.

//Emelie

Riktigt varmt ute!

Idag är det riktigt varmt ute. För er som har kaniner är det bra att ha de i en skuggig plats så att det inte blir för varmt för dem, ge dem även mycket vatten! Kaniner kan likaså som vi få vätskebrist.




//Emelie

Ett hettande tips!

Om du ska iväg på tävling, eller det bara är ovanligt varm är en superidé att lägga in en fryst pet-flaska i kaninburen. Jag brukar alltid ha några i frysen som det bara är att ta ut om det är varmt.

Det ända du behöver är:
Vatten
Petflaska
Frys

Sen fyller du petflaskan med vatten, stopapr in den i frysen och vips!
Du har en kylande petflaska.


Ett annat tips är att blöta en handduk och lägga in i kaninburen, det funkar också.


Hundvakt & värmebölja

Är hundvakt en stund idag, farmor har lämnat sin hund Moa i mina händer. Mysigt, ska snart ut på en prommis med henne.

Förövrigt vill jag uppvarna er för att det är otroligt varmt idag! Kaniner är värmekänsliga och kan lätt få solsting, så håll dina älsklingar i skugga och kyl dom med vatten.

Stackars Tempe, han bor ju i lekstugan och värmebölja var jag absolut inte beredd på, (han flyttar ut till sommaren) så när jag kom in i lekstugan var det en bastu därinne! Stackars lilla bäbis. Tur nog gick det bra, men ja.. Usch, lilla älsklingspojken.
Han fick ''bada'' i kallt vatten, och blötte kroppen (man ska inte blöta öronen) så han blev avsvalkad. Dessutom får han i ''betesburen'' och dricker vatten i skuggan. Lillälsklingen. Självklart håller jag koll på han så han inte blir dålig.


Hissar

Jag hissar Sara och Emelie, Fotoryttarnas två andra bloggare. Alla behöver lite uppmuntran i vardagen och det är vi tillsammans som gör bloggen. (Dessutom är dom två helt underbara människor också, önskar att ni alla kunde få träffa dom!)

Saras hiss blir att hon är jätteduktig på att fota.

Emelies hiss blir att hon är förjäktligt bra på att redigera och rita.



Eller hiss.. Men en sak dom är bra på :p



Ny vecka, nya tag!

Måndag igen. Har ni märkt att jag alltid är deppig på måndagar?

Nåja, inte den här måndagen!

Fokusera framåt och försöka klara av det du inte fixade förra veckan, oavsett om det är ett dressyrmoment eller en skoluppgift. Då kommer den här veckan bli mycket roligare och enklare.

Jag kommer fokusera mot helgen, där veckans belöning ligger. 2 dagar med kaniner kan aldrig bli fel (a)


Hoppas du får en bra vecka, med mycket fotoryttare på din skärm. Vi fortsätter förstås att uppdatera med spännande och intressanta inlägg. Och kom ihåg, vill du läsa om något speciellt så kontakta oss!

([email protected])


Foton

Idag har jag varit nere hos min granne som har kaninuppfödning, det blev en massa söta kort. Kommer kanske att ladda upp dem någon gång...
// Emelie

Fotat

Jag gick bara till allmäningen och fotade Teddy. Bilder kommer senare, men jag är på fel dator nu. Jag ska kanske gå till skogen sen också men får se.

Teddy har fått flytta ner till gräset, så om han går ner i sin bur kan han äta gräs, ja fast nu är det nästan inget gräs där.

//Sara

Härligt väder!

Idag får alla kaniner skrota i betesburar, Tempe fick gå i i överdelen på en innebur, men han är ju bara bebis. Det viktigaste är ju trots allt att han får vara ute, tycker jag.

Idag åker jag, Emilia och Angelica och handlar. Ska bli skojsigt, även om det tar sjukt lång tid med bussen. Längre än till Härnösand, tillochmed :o

Hoppas ni får en bra dag, vi höres ikväll!

(Jag kommer alltså uppdatera dåligt idag, och har inte fixat några tidsinställda inlägg.)




Förlänger

Vi förlänger veckans bild en vecka eftersom det är för få anmälda! Skicka in din bild till [email protected]

Veckans tema är häst med ryttare eller kanin med förare

Du ska ha fotat bilden eller ha tillstånd till dom som fotat den, för du kan ju ha en fin bild på dig och din häst eller dig och din kanin.


Namnet är bestämt

Japp, hon får heta Precious Daisy. Hon passar perfekt i namnet, enligt mig iallafall :D
Min prinsessa <3

Hiss



//Sara

Bilder








Fota idag också tror jag...

Jag ser att solen skiner idag så jag tror jag fotar idag också, hehe. Tar med båda objektiven och fotar nog både spring och porträtt på han:) Jag går ändra upp en liten bit i skogen, men vågar inte gå någon lång bit själv, haha, eller går jag till allmäningen.

//Sara

Inga inlägg idag...

FÖRLÅT!

Ja... Ni har antagligen märkt att det inte har blivit några inlägg idag för min del, men även en bloggare måste ha lite fritid? :)

Jag hoppas att ni förlåter mig om jag säger att jag ska få åka på ridläger? :D :D

Kram Emshli

Bloggar mer imorgon

Idag har jag varit jättedålig på att blogga, men ska blogga mer imorgon ;D

//Sara

Viktoria och Carre

Här är filmen från när Viktoria och Carre hoppar idag, jag har filmat.






Bilder på Teddy från idag











Bilderna är fotade med
Olympus E-500
Macro 35mm

Inställningar:
Manuel
ISO: 100
WB: Sol
intag av ljus: 1/125
Fotade både vanligt och svart/vitt

Finns fler inställningar men det där är dom som jag ställde in mest idag:)

//Sara








Barfota VS Skor?

Vad tycker du är bäst, barfota eller skor på häst? Motivera varför också, jag lovar att bästa motiveringen får en fet länk här på bloggen i alla mina inlägg + kommentarer på andra bloggar under 3 dagars tid!

Men ja, barfota eller skor?



Dagen

Hej, idag har jag inte mått så bra, jag är inte sjuk eller nått...

Jag åkte till Thea idag. Hon står själv i en hage nu så hon blev glad när jag kom så hon fick lite sällskap, ja även fast hästarna står i hagarna brevid:P. Hon kom iallafall fram och gnäggade. Sen tog jag in hon och borstade henne länge. Sen gick jag ut på en promenad i det fina vädret. Jag var ute ca 10 minuter. Det var mysigt.

Sedan fotade jag på Teddy också, ska försöka slänga in dom bilderna ikväll.

//Sara

byta blogg?

Funderar på om jag ska byta tillbaka till min gamla blogg?

Men jag vet inte än.

//Sara

Duktig tjej

Hoppade lite med Bella nu precis, hon var duktig (som alltid) och hoppade fint. Nöjd med lilltjejen, även om det är himla jobbigt att plocka undan hindren (jag har inte gjort det än ;) ) men det får man stå ut med.

Tempe skuttade i betesburen medans, han verkar trivas ganska bra där. Får be pappa snickra en till han också.
Dessutom går det äntligen att ge björkgrenar igen, tipptopp! Vi har himla många björkar på våran tomt, så under vår varmare period får dom björkkvistar. (På vintern får dom rönnbär/gran eller äppelkvistar.)
Du visste väl att kvistar är viktigt att ge kaninerna. Annars har dom ingenstans att gnaga och kan få för långa tänder (dvs bettfel). Så kom ihåg att alltid se till att kaninen har färska pinnar. Sen så ska dom självklart ha hö och vatten (fri tillgång)

Snöade in på lite annat nu, hehe.

Men önskar er en god kväll, för från mig kommer det inte upp så många inlägg till idag! Emilia sover över och man vill ju umgås med henne. Jag hoppas att dom andra sköter bloggen medans.


Duktig tjej

Hoppade lite med Bella nu precis, hon var duktig (som alltid) och hoppade fint. Nöjd med lilltjejen, även om det är himla jobbigt att plocka undan hindren (jag har inte gjort det än ;) ) men det får man stå ut med.

Tempe skuttade i betesburen medans, han verkar trivas ganska bra där. Får be pappa snickra en till han också.
Dessutom går det äntligen att ge björkgrenar igen, tipptopp! Vi har himla många björkar på våran tomt, så under vår varmare period får dom björkkvistar. (På vintern får dom rönnbär/gran eller äppelkvistar.)
Du visste väl att kvistar är viktigt att ge kaninerna. Annars har dom ingenstans att gnaga och kan få för långa tänder (dvs bettfel). Så kom ihåg att alltid se till att kaninen har färska pinnar. Sen så ska dom självklart ha hö och vatten (fri tillgång)

Snöade in på lite annat nu, hehe.

Men önskar er en god kväll, för från mig kommer det inte upp så många inlägg till idag! Emilia sover över och man vill ju umgås med henne. Jag hoppas att dom andra sköter bloggen medans.


fotbollsmatch idag...

Idag har jag fotbollsmatch så uppdateringen ligger på noll under den mesta delen utav dagen.
// Emelie

Följer med Viktoria

Idag kommer jag att föja med Viktoria, Sara skulle egentligen också följa med men ja, hon verkar ha ångrat sig.

Ska bli roligt iallafall, hon ska starta en träningstävling på hennes medryttarhäst, Carre. Ska fota henne så dessutom floppar det upp bilder senare idag.

Dagens planer för övrigt? Städa klart på mitt rum och plugga antagligen. Tror vi tar skogspromenad imorgon med Sara och Teddy.

Önskar lycka till till Agnes, Elsa och Unni som far iväg och tävlar i Iggesund idag och imorgon. Hade varit sjukt kul att följa med, men det får bli en annan gång, helt enkelt.


Kaninfärger

Du ser en kanin på en tävling. Kallar den för svart och vit. Men vad heter färgen egentligen? Och vad heter andra kaniners färger och teckingar?


Bella är svartbrokad. En ganska enkel färg, brokat är en teckning och i det här fallet prickar. Brokat är alltså när en vit kanin har mindre färg på fläckarna. Svart, det syns att hon är.


Mollie är siamesbrokad. Siames är färgen på hennes fläckar. I Mollies fall är det svårare att upptäcka brokat-teckningen, eftersom hon är ganska helfärgad.


Viking (Agnes kanin) är blå wienertecknad.
Blå är grundfärgen vilket synd tydligt och bra på han. Wienerteckningen är det vita. (Wiener är som brokat fast tvärtom, färg + vitt istället för vitt + färg.) Viking har ganska mycket wiener.


Mini är gulsvart japantecknad. Japanteckning är en teckning där kaninens färg är godkänd både som viltfärgad (kommer till det längre ner) och vanlig. Mini har mycket svart för att vara japan och jag är inte säker på att hon är utställningsbar i färg. Japan finns i många andra färger också.
Här är en annan japan, som det syns tydligare hur den är färgad. Här ser man att grundfärgen är gul och man ser tydligt japanteckningen också.


Tempe är viltgrå. Viltfärg är när kaninens mage, svans och vissa andra partier är vita, som på han. Grå är en av grundfärgerna. Man kan tro att han är brun, men dom ska ha en ljusare och varmare färgton på pälsen.


Teddy är madagarskarbrokad. Brokat vet ni redan vad det är och som ni märkt ser brokade kaniner väldigt olika ut. Därför är inte heller teckningen utställningsbar eftersom det inte finns en mall för den.
Madagaskar är färgen, en brun färg. Kallas rödbrun ibland.

Conrad (Mathildas kanin) är också madagaskar, fast helfärgad. Här ser ni bättre hur en madagaskar är färgad och tecknad.


Fläck-Fia (Emelie, Saras kompis kanin) är svartmantlad. Mantlat och brokat kan förväxlas, men för att en kanin ska vara mantlad ska en mantel bre ut sig över ryggen, som i Fläckis fall. För att vara en godkänd mantel får dom inte vara färgade på buken, för det är otter. Även mantlat finns i många färger, och är utställningsbar.


-.-



Odd Molly är svart otterfärgad. Det enda som skiljer denna färg från viltgrå är att den saknas bältesindelade täckhår, Istället för att bara ha svarta toppar är täckhåren helt svarta. De ljusa viltzonerna finns dock kvar och kallas då otterteckning. (Källa) Otter är godkänd i blå, brun och egenfärgad förutom svart.


Skulle gissa på svartbrokad alt viltgråbrokad, men jag tror Emelie vet bättre än mig :-)

 

(Nu kommer Emelie här dårå!)

Precious Daisy är blå zobel brokad :)


...

Egentligen skulle jag åka med Victoria Gissberg när hon skulle tävla imorgon men allt blev fel.

Fast först av allt skulle jag rida ut med Thea med någor tjejer men Thea har fått ett sår som gör henne halt, fast nu haltar hon inte i skritten så ska gå en promenad/skritta på hon, borsta och bara mysa med hon.

//Sara


Dressyr i skogen

Om man har svårt att få en ärlig bjudning på sin häst när det gäller dressyren kan det vara smart att rida ut en sväng i skogen på någon bra väg och rida dressyr där. För då får hästen en possetiv inställning till passet. Tillslut börjar hästen att tycka att det är roligt att träna dressyr i en paddock också. Självklart ska man inte rida dressyr så fort man rider ut, utan ibland måste man bara rida ut och "slappa" och ha roligt.

//Sara

Glöm inte...

Glöm inte veckans bild där du kan vinna en länkning (om du har en blogg eller nått liknade) och bestämma tema till nästa tävling eller att bara äran att just din bild har vunnit.

Veckans tema är häst med ryttare eller kanin med förare.

Skicka in din bild till [email protected]

Vann ni inte förra gången, var med igen, så har du kansken att vinna nu istället!


Bloggtips

Dags att kika i och läsa Emelies blogg tycker jag. Hon är också medlem i ÅKH och är en jättehärlig tjej som snart köper sin tredje kanin. Bäbisen kommer från samma kull som Emelies bäbbe ;D

http://soluddens.blogspot.com

Soluddens Kaningård


Mysig ridtur

Hej, idag jag har jag ridit Candy med Emmy:). Emma följde också med, fast medans vi red ut så fick hon umgås med alla djur dom har och det är många. 

Vi red ut idag då och vi red även iskogen idag för man har ju inte kunnat göra det förut när det var snö:P Från början var Candy väldigt pigg men hon blev lung sen :) Idag bockade hon inte i galoppen heller.

//Sara

Precious Daisy?

; Vad tror ni? Passar hon i Precious Daisy (Frallan)

Fredag igen!

Äntligen är det fredag! Veckorna går så himmla fort.

Jag tingade ju Oddisen för 2 veckor sedan nästan, nu är det bara 8 dagar kvar tills vi hämtar henne!
Längtar :)

Ursäkta för att det inte blev något inlägg igår... Jag orkade inte hehe...

Ny kategori :D

Jag har bestämt mig för att ha en kategori där ni får följa Tempes utveckling och där jag även ger tips om selträning, hoppning m.m. Antagligen kommer också Emelie använda kategorin, så ni får följa hennes bebisar. Hoppas detta uppskattas, tror det kommer bli en väldigt lärorik kategori där ni får lära känna Tempe ordentligt.


Alla har varit små från början..


Grattis Nuffe!

Igår fyllde lilla Tempes pappa 6 år! Jättegrattis till Nuffe från oss, framförallt jag och Tempe :)

Tempes pappa är gammal, hehe.
Tyvärr så läste jag att han fått tumörer på bakbenen, hoppas att han får leva ett tag till iallafall utan smärta. Han var pigg iallafall, enligt Tempes uppfödare, och skulle få skrutta i hagen sista tiden.


Picture

Picture

Picture
Bilder
 

Fredag morgon

Japp, det är fredag igen. Himla skönt, veckan har gått väldigt fort!

Nästa vecka ser jag fram emot, det händer något skoj ni kommer få veta sen (...) och dessutom är det tävling :D Gästrike kommer då, hoppas Bella är taggad!

Annars kommer veckan att se ut som vanligt för min del. Men lovar att försöka låna Saras systemkamera, länge sen jag la upp en riktigt fet bildbomb. Tempe har blivit riktigt stor och precis lika söt :)


Men tills dess bjuder jag på lite bilder från tävlingen som gjorde mig riktigt intresserad av kaninhoppning.



Spirit Of Love ''Frans''.


Ungemiss Basta Viking ''Viking''.


Viking igen.


Crystorms CH Bonneville ''Ville''. Vila i frid <3


''Fanny'' (Minns inte namnet :p)


Söt nin

Tog ut Tempe i kompostgallren en stund efter prommis med syster yster, Mollie och Bella. (Promenaden var förövrigt supermysig, blev några hopp över naturhinder och en tevlig pratstund med Alva. Tackar gud att tjejerna aldrig brunstade i år!)
Han var glad och busig. Tog ett skutt över halvtvåan, var bred men självklart på första hålet. Lillen ska inte hoppa högt än.
Skulle klicketräna han, men han var inte så intresserad av godis. Klickade med den några gånger så han vande sig vid ljudet iallafall, han brydde sig knappt.
Ska försöka ''klicka in honom'' sen, eller börja iallafall.
Tog ett skutt över hålet i hagen också, kan tydligen hoppa långt också.




Variation var det ja..

Kom försent till stallet idag, men Emelie hade haft problem med dörren tur nog (för mig ^^).

Vi bestämde oss för att rida western, men sket i westernsadlarna utan körde på vanligt. Dom var inte märkta så vi visste inte vem som var vems. Men westernträns vart det iallafall.

Det gick inte så bra för oss att rida western. Himla långa tyglar, och jag var himla rädd att han skulle trassla in sig i dom. Sen har vi typ aldrig ridit western, så vi bytte till vanliga träns ganska snabbt. Herregud, hästen stannade ju inte ens, inte så lätt med meterlånga tyglar.

Vi bytte alltså träns och jag jobbade framförallt på volter. Han lutar sig väldigt på min innerskänkel, men hästen är lite skänkeldöv så det var tydligen galopp på fyrkantsspåret när jag använde ytterskänkeln.. Fick till det rätt hyfsat i ena varvet iallafall, även om han blev väldigt pigg.

Men i galoppen så bröt han av hela tiden. Jag drev som satan och hade dessutom sporrar (inget spö, hade varit bra..) men inte hjälpte det speciellt. Suck..

Så han har varvat lite, pigg som en piggelin och lat som en .. snigel :)


Sara rider på killen.


Kanon.....

Idag hade jag Virre och det gick SUPERBRA:D Det var länge sen ett helt dressyr pass gick såhär bra hela tiden. Han var bara lite seg från början men sen gick han som en dröm<3. Vi red på en jättestor volt hela passet  ( vi red ute på framhopnningen). Sedan körde vi lite framdelsvändingar, och verkligen ha hästarna ställda i igång sättningar och avsaktingar. Det gick jättebra:D Dom 2 första gångerna for han in då men sen när jag tryckte lite mer med inner skänkeln så höll han sig kvar. Vi körde lite galoppfattningar från skritt och ni kan ju gissa hur det gick? Ja super.

Det ända som måste bli bättre var min hand, jag la den ganska mycket från början men mot slutet blev det bra. Ni vet ju att jag skrev om det + min yttertygel och min yttertygel var super idag :D.

Jag hoppas att det kommer kännas lika bra nästa gång.

//Sara


Virre foto jag ©

Precis hemkommen..

Hej :-)

Har precis precis kommit hem från stallet, och ska snart äta. Sen ska jag ut med Bella på en prommis, och klickerträna Tempe. Kanske kör lite med Bells också.



Hur det gick idag med Tian får ni veta sen (:



Hjälpmedel

Spöt är ett hjälpmedel som förstärker skänkeln och är inte till för att bestraffa hästen.

Sporrarna är ett hjälpmedel som förstärker skänkeln och gör så att du kan använda mindre hjälper.



Visst håller du med mig?



Sticker till stallet snart :D

Nyss kommit hem från skolan.


Men som ljuset i dagen så sticker jag snart ner till Timmisen! :D Happy hour!
Jag tror att det kommer bli lite western, men det beror på om Emmsan vill. (Nytt smeknanm till Emma)
Men jag tänkte iallafall öva ganska mycket skänklar så att han lyssnar bättre på dem, som tex skänkelvikningar och mycket bakdelsvändningar m.m.
// Emelie

Färgad ridutrustning

Vad tycker du om färgad ridutrustning?

Jag tycker att det kan vara snygg, om man matchar rätt.








(Allt är kopierat från olika sidor, vill ni ha källa kontakta mig, tack! ([email protected])


Svart & Vit outfit




Vad jag borde ha sagt 2

Igår hörde jag en mamma diskutera med sitt barn i stallet. Barnet föreslog att dom skulle testa gummibett på deras ponny, som reds på bettlöst. Mammans svar var ett bestämt nej, och att hon inte skulle använda något om bettlöst redan funkade!

Jag tycker att hon borde ha lyssnat på dottern. Visst, hästen kanske inte funkar på gummibett, men om den går bättre? Då får dom aldrig uppleva det. Dessutom anser jag att variation är jätteviktigt i allt.

Vad tycker ni jag skulle sagt?


Vill ha..

Förbeställ ditt Scapa Sports schabrak 2011 hos oss

Har ni sett vilka snygga schabrak?

Hur jäkla snygga som helst, vill ha! Men känns lite onödigt, men någon annan kanske är sugen?

Du köper dom här och skriver till oss om dom här på bloggen :D

 


Vad jag borde ha sagt

''Jag rider bara för att rida'' sa en tjej idag i stallet. Sen frågade hon om det var någon som kunde något om hästar. Hon behövde hjälp med remontnosgrimman, hon visste inte hur den skulle sitta.

Om man bara rider för att rida, varför rider man då? Själva ridningen är en sån liten del av helheten. Det är allt annat också, jag förstår inte hur hon menade.
Jag rider absolut inte bara för att rida. Jag rider för att jag älskar hästar och vill tillbringa tid med dom. Sen älskar jag att rida, men om mina föräldrar kunde köpa en minishettis till mig (och ingen annan häst) då skulle jag ha köpt en. För det finns så mycket annat än att rida. Så mycket.





Hur lyxigt får det bli?

Idag så var vi tre stycken, mig inräknat. Så sjukt lyxigt och man får himla mycket hjälp. Älskar våran ridgrupp.

Jag red Frasse Fransen, glad och pigg liten ponny.

Först red vi ut en snäng i skogen, skojsigt värre. Mötte en tjej som ridit i våran ridgrupp förut, med en av sina hästar.
Väl tillbaka var det dressyr-time i padocken. Vi jobbade på volter, både stora och små och självklart i båda varven. Galoppfattningar från skritt. Gick okej, vart några travsteg ibland men efter några gånger fick vi in det.

Han var ganska sammarbetsvillig och härlig att rida, pigg men absolut inte stark och glad. Rätt så nöjd :)

Det jag ska tänka på:

Sträcka upp mig, ser enormt fult ut med böjda ryttare, usch!

Hålla handen korrekt och inte låta den falla. Ha ett bättre stöd på yttertygeln.

+ en massa till :p



Frans och Sara i dungen 2010.


Friidrott

Om ca 30 min ska jag åka och träna friidrott, så det kommer vara dålig med inlägg från mig idag. Det har bara blivit ett hiss inlägg och en outfit från mig. Jag har även startat upp en ny veckans bild nu.

Ska försöka skriva ett bättre inlägg sen ikväll om jag hinner.

//Sara


Hiss


Jag tycker att pikeur ridbyxor är superfina. Dom ska även vara väldigt sköna.

//Sara


Dags för en ny tävling!

Nu är det dags för veckans bild igen. Den blev lite försenad.

Temat den här gången är:
 Häst med ryttare eller Kanin med förare

Skicka in din bild till [email protected]


Diss


Jag dissar tråkiga lektioner och sura lärare som bara skriker åt en. Hur mycket lär man sig då?



Kaninselar

Dessa är min favoriter :) Sedan när mina bäbisar ska börja selträna kommer jag köpa en utav dessa.
























Dessa har jag hittat här

Jag har alldeles för många favoriter!
//Emelie

Grattis!

Säger jag till Odd Molly som idag fyller 7 veckor! :D
Vi hämtar henne om 1 och en halv vecka bara :) Naijsigt längtar jätte mycket tills min bäbis kommer hem ! :D <3


// Emelie

Snygga öron Bellen


Stoora öron men snygg kanin undersöker Saras kameraväska. Men bara en snabbis, sen måste hon skynda sig iväg på nya äventyr på tennisplan. Ingen tid att förlora.


Grön & vit outfit



//Sara

Hältor

''Det finnas många sätt att beskriva och klassificera hältor. Man talar till exempel ofta om "Bakhälta" respektive "Framhälta". Det är ju lätt för alla att förstå vad som menas. Man kan också dela in hältorna i "Hög hälta" respektive "Låg hälta" men här är indelningen lite luddig. Vissa talar om hög hälta för höft+knä medan andra inbegriper även hasleden och så vidare. Man kan även indela hältorna efter hur de uppstår: Olycksfallshältor (sparkar och vrickningar till exempel) och överbelastningshältor (som vid felaktig skoning, träning på olämpliga underlag osv).''
Källa



Hos veterinären

Veterinären kommer att fråga dig om hästen varit sjuk eller skadad tidigare. Ett bra tips kan vara att skriva upp det innan ni kommit dit, så att det inte glöms bort något viktigt. Dom frågar också om hästen utsatts för förändringar (t.ex byte av kompis).
 
Du får springa med din häst så att dom kan se hur den rör sig, även böjprov görs i vissa fall. Då framkallar man hältan.

Röntgen används för att kunna kolla på hästen inuti. Även ultraljud kan vara akutellt. Vid skada på/i hoven kan magnetröntgen användas, men det kan bli ett dyrt ingrepp som inte alla försäkringsbolag är villiga att betala. 
Källa

Fakta om hältor

''*Frambenshältor är vanligare än bakdelshältor - men så bär också hästen 60 procent av sin vikt på framdelen.
*När graden samling ökas, ökar också belastningen på bakbenen. Hos hästar som arbetar i mer samlad form ökar frekvensen bakbenshältor.
*95 procent av framdelshältorna sitter från carpus (''framknäet'') och nedåt.''
Källa: Ulrika Norell, Hästsjukhuset Strömsholm.
Källa 2

(Jag har kopierat första och sista stycket och skrivit mittenstycket med hjälp av källan.) 


Han flyttade ut tillsist..

Idag flyttade Tempe ut iallafall. Han verkar trivas bra och fryser inte. Känns skönt.
Låter hans bur stå någon dag till innan jag städar ut den, men jag tror det kommer gå bra att ta ut han nu. Jag ska snart dit och kika till han, och förbereda inför hans första natt utomhus. Hönsmamma jag kommer säkert springa ut inatt och kika på han, älskar ju lillkillen ♥




Frågestund!



400 inlägg = Frågestund på bloggen.

Ställ era frågor, alla som frågar blir länkade!




Vinnaren...



Vi valde ut just den här bilden för att den säger nått. Lite extra är att den har en fin bakrund och inga ben eller nått liknade är kapat. Hästen står i bra läge för den här bilden, lite på sidan och vägen sträcker sig fram.

Det finns inte något mer att säga om bilden, men vi älskar den!



Vinnaren har ingen blogg eller hemsida så då blev det ingen länk.

//Fotoryttarna 

Här ska det stå en rubrik...

Idag har det inte blivit några inlägg för mig som ni sett under dagen. Jag såg att Emma och Sara hade skrivit ett inlägg om sina kaniner så jag kanske drar till med ett jag med.
Jag har varit med en kompis sedan har jag spelat fotboll, därför har jag inte kunnat bloggat...


// Emelie

Om Mollie Mus

Tävlingsnamn: Mollie
Smeknamn: Mollie
Uppfödare: Louise Westlund
Ägare: Alva
Född: 30 Mars 2010
Färg: Brokad, zobelsiames, japantecknad.
Ras: Dvärgvädur
Sele: Bog-sele
Klubb: ÅKH

Klassad: (SKHRF)

Rak: Lätt
Krok: Lätt
Höjd: Inte startat ännu..
Längd: Inte startat ännu..

Mollies meriter:
Inga ännu..

Mollie hemma:
Mollie är en riktig charmunge, som man blir kär i så fort man ser henne. Hon är väldigt framåt och vill vara med på allt som händer, även om det är Bella som är mer bestämd i buren. Mollie är en kanin som tar det mesta med ro. En ganska udda egenskap med Mollie, är att hon älskar att sitta under bilar. Hon sprang in under en av grannarnas bil en gång, det var riktigt pinsamt! Men hon är min lilla sötnos, och är en stark personlighet. Mollie föredrar att sitta stilla och äta gräs, än att röra sig framåt. Hon har ungefär samma resultat som hennes syster på tävlingsbanan. Mollie är lite mindre än Bella. På senare tid har Mollie börjat utvecklas framåt i hoppning och ser positivt på det. Jag tror att bara hon blir mer säker på sig själv så kommer det att gå super för denna dam.








Svaghet...

En svaghet som jag har i ridning är min yttertygel. Den glappar lätt vilket inte är bra. Jag måste verkligen jobba stenhårt med det. Fast det har blivit bättre, men det är absolut inte bra. När den blir glapp kan jag istället he ut ytter handen för att få den sträck och därför får jag en bred handställning. Men när jag tänker på det går det mycket bättre, så nu är det bara att träna & träna och hoppas att min ridlärare säger åt mig ännu oftare:).

Jag lägger gärna min hand också istället för att ha tummen i högsta punkt.

Det är dom 2 sakerna jag  tränar mest på just nu.

Vad har du för svagheter?

//Sara

Min kamera

Jag fotar ju väldigt mycket, men jag har inte skrivit något speciellt om min kamera och mina objektiv.

Kamera:
Olympus E-500
Det är en rätt så gammal kamera, men jag tycker om den. Så jag tycker att den är bra.

Sedan har jag 2 objektiv till den.

Ett olympus zuiko digital 50mm-150mm

Sen ett macro 35mm

Blev inte speciellt mycket om min kamera, men undrar ni nått så fråga på :D Tänkte att jag ska börja skriva vad jag har för inställning när jag fotar, alltså sen när jag lägger in bilderna på bloggen:), låter det bra?




3 bilder som är fotade med mitt macro objektiv

Dom flesta bilderna är fotade med mitt andra objektiv, för man fotar rörelser med det och jag fotar mest på Teddy och är jag själv som jag nästan jämt är när jag fotar så tycker Teddy att det är roligare att springa. Men nu ska jag börja fota mer med mitt macro, då jag tycker att det objektivet är grymt bra!

//Sara :)

Om Teddy

Namn:Teddy
Uppfödare:köpte han från arken men trodligen Louise Westlund (det är hos dom jag rider Candy)
Ägare: Jag
Född: Hehe har inte räknat ut det än... men köpte han 9/8 -2010
Färg: Madagaskar brokad
Ras:Lejonhuvad

Teddy är en liten lurvig busig sak. Han älskar att gosa och då är hur lugn som helst, men när han är på backen är det fullfart som gäller, då springer han runt och gör glädje skutt rätt upp i luften, ibland låga och ibland jättehöga. Den ända gången Teddy blir sur är när jag ska lyfta upp han när han har träffat honor.

Att hoppa är han såklart bäst i mina ögon även fast han inte hoppar högst, jag har inte tävlat med honom utan bara varit på en träning och det tar ca 45minuter till närmaste tävling och jag tycker att det är onödigt att han ska få åka så långt när vi kan hoppa hemma.

Jag har inga planer på att skaffa en till kanin, även fast jag blev sugen på det när jag såg kaninungarna i fredags. Men sen har jag ju världens bästa kanin så varför ska jag då ha en till?



//Sara :D


Om Bella Notte

Tävlingsnamn: Bella Notte
Smeknamn: Bella
Uppfödare: Louise Westlund
Ägare: Jag
Född: 30 Mars 2010
Färg: Svartbrokad
Ras: Dvärgvädur
Sele: Bogsele
Klubb: ÅKH

Klassad: (SKHRF)

Rak: Lätt
Krok: Lätt

Höjd: Inte startar än..
Längd: Inte startat än..
Bella att tävla:
Bella är när hon är på bra humör rolig att tävla, även om hon är en utmaning. Man måste vara med varje sekund, beredd på antingen en fartkick eller motorstopp.
Bellas meriter:
1:a Rak Mini 29/8 2010. 2 startande i klassen.

Bella hemma:
Bella är inte den keligaste kaninen, och tycker inte om att sitta i knät och gosa. Däremot så är det jätteroligt att få pussa på matte i ansiktet, när matte sticker in huvudet i buren. Är snäll att gå ut med i koppel, gillar att springa och hoppar gärna över naturhinder som diken t.ex. Snäll att sätta på sele. Kan nypas till ibland, om något inte passar, så hon är ganska bestämd av sig.











Lila & silvrig outfit


Bäbis har blivit stor

Satt imorse och förundrades över lilla Tempe som skuttade på golvet. Han fyller 11 veckor till helgen och sen tolv. Känns som om det var igår jag fick hem min lilla bebis, och nu får han snart seltränas! Det ska bli roligt att se hur han reagerar i selen. Både Bella och Mollie var väldigt lugna och accepterade selen direkt, men det är det inte alla som gör.

Hoppningen ska också bli väldigt spännande. Klart jag har förväntningar på han, speciellt efter att han hoppade upp i min fåtölj. Hoppa kan han :) Hoppas bara att han tycker det är lika roligt som jag tycker.

Men det skojigaste blir ändå att köpa selar ^^

Nej, men debuten är också något jag ser fram emot. 25 Juni sker förhoppningsvis den, 9 dagar efter att han blivit 4 månader (då får man debutera). Jag ville ha en tävling på hemmaplan för hans debut, där det inte blir så stressigt. (Himla bra med små klubbar!)



Hos uppfödaren.


I hagen för någon vecka sedan.


Grattis!

Vinnaren i Rak- SM 2011 vart Michelle Elofsson med Amores Gd CH Perspicuous från Skånes kaninhoppare. Dom gick på 0 fel i första omgången, 0 fel i andra omgången och nollade även finalen! Stort grattis :-)

Vinnaren i Längd- SM 2011 är Isak Granlund med Graffiti of Blockbuster från Gästrike KaninhopparTeam. 220 cm slängde sig kaninen över, grattis till er också!

Från ÅKH var det bara Mathilda som startade, (Ville lämnade tyvärr jordelivet dagen före, Vila i frid lilla vän <3) och en sjundeplats från längden fick hon med sig hem. Jättegrattis till dig också!

Min dröm är att jag och Bella ska starta SM. Drömmen känns oändligt långt bort, men vem vet? Annars får jag ha eget SM hemma med Lättklass-höjd. Då går drömmen i uppfyllelse, även fast det blir på ett lite annat sätt :)



Graffiti of Blockbuster.
Bild


Amores Gd CH Perspicuous
Bild

//Emma


Hackamore

Hackamore är ett bettlöst allterntiv. Bettet används till hästar som inte trivs med bett, har nått problem i munnen eller om man helt enkelt vill vila hästen från ett nån gång ibland. Vissa hästar går också bättre på hackamore.

Hackamore ger enn tryck mott nosryggen, det bör ej ridas av nybörjare då det kan bli ett för hårt tryck. Det ger också en viss hävstång effekt.

Hackamore m Platt Lädernosdel - Lamicell
Detta är ett sorts hackamore

//Sara

Arg nå så in i bängen!

Alltås jag vet inte om jag orkar skriva om min ridlektion idag, kan säga lite grann.
Jag har ALDRIG blivit så arg på en häst förut! Herregud...
Jag skriver om det ikväll lite senare.


// Emelie

Om du bara hade en dag kvar att levva, hur skulle du tillbringa den?

Det är frågan, inte sant?

Jag skulle tillbringat dagen med min älskade familj och gjort det jag älskar. Jag skulle inte sova den dagen och börja min sista dag med en ridtur. Den perfekta. Jag skulle tillbringa några timmar på tävling med mina älskade kaniner. Jag skulle läsa. Men framförallt skulle jag vara med min familj. Och njuta av min sista dag i livet.


Men det viktigaste -
Jag skulle varit redo att fortsätta på vägen till andra sidan och inte tvekat. Jag skulle vara lycklig min sista dag.



Prov första dagen!

Usch idag hade vi prov första dagen efter lovet, det var en väldigt dum dag att ha prov på tycker jag :P Men det gick bra.

Sedan har det varit superkallt idag, jag gick ut med Teddy men höll på att frysa ihjäl så var bara ute en liten stund, kanske 10 minuter, jag och pappa har klippt Teddys klor nu också.

Ska försöka blogga massor sen.

//Sara

Stallet

Idag kommer jag att sticka till stallet därför blir det inga inlägg idag, däremot ikväll.
// Emelie

Rosa outfit




Vad tycks, hiss eller diss till min outfit? :)
Jag satsade på en rosa färg, eftersom den är min favoritfärg. Jag bröt upp med svart och grått. Självklart en JW-hjälm, snygga stövlar och Norton-benskydden. Love it ♥





Vart finns Bobby?

”Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella…n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han ”betett sig så jävla dumt” mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer.

Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett ”skumt” beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem.

Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi ”ska skita i vad hon gjort av Bobby”. Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.

Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss – juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.
Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330″



(Såg inlägget på Dressyrmupparnas och la in det här också :) )


Och det vart vardag igen ..

Nej usch, jag är verkligen inte sugen på att gå till skolan. Få en massa läxor .. Nej tack!

Tyvärr så måste jag till skolan iallafall. Men ja, sommarlovet närmar sig iallafall. Det känns väldigt bra :)

Idag eller imorgon ska jag och Sara på skogspromenad med ninerna. Får ta mig en funderare på när jag ska flytta ut Tempe, idag snöar det .. *

Hoppas ni får en trevlig dag iallafall, oavsett om ni gått en vecka eller inte :)


Teddy hoppar 27 December 2010.


Mollie har hoppat 27 December 2010 ;)


Bella hoppar 27 December 2010.


Mollie gräver i en grop 27 December 2010.


Bella uppifrån (ser sur ut) 27 December 2010.


Parkbänken + massa snö 27 December 2010.



Converse


Igår fick jag ett par rosa converse:D Vi hade fått nån rea lapp, så dom kostade bara ca 425 istället för 700:D. Tog en bild från google för försökte fota själv men färgen blev inte rätt=P.

//Sara

Bebis :)




Ponnyakuten sista delen :'(

Idag var det, de sista avsnittet utav ponnyakuten...


Ni får ursäkta om jag inte uppdaterat under dagen men jag har haft bloggtorka x'D


Bilder på nya buren


Här har vi börjat sätta ihop buren.


Färdig!


Bodelsbotten.





Låsanordning, men den ska bytas ut :-)


Utdragbar låda!


På plats i kaninboden.




Bordet (a)


Ponny Pop

Jag surfade runt lite och fann Ponny Pop!
Dom hade en ganska välgjord sida med bra bilder och annorlunda varor. Lite mindre länkar hade underlättat, eller undersidor. Men överhuvudlag var det en bra sida. Men det bästa var att dom inte hade varorna alla andra har, utan något eget! Alltid det bästa enligt mig.

Helt klart värd ett besök :)

Manrosett lyx med pärla rosa 16st/förpackningMountain Horse Mustang SoftshellSchabrak Eskadron Nici


Avslutad!

Nu avslutar jag tävlingen och önskar er som deltog lycka till!

Vi kommer att gå igenom bidragen och vinnaren borde komma upp om några dagar. Vi kontaktar dig via mejl så att du vet om att du vunnit.

Det kommer att bli svårt att välja ut en vinnare, många av bilderna som blev inskickade är väldigt fina och det syns att dom har en tanke bakom sig. Att dom berättar en historia. Det gillar jag. Jag har nog ingen riktig favorit än, men jag har inte gått igenom dom så noga än heller. Men alla bilder var otroligt fina och ett stort tack till er som deltog!



En ganska kass bild på en söt häst. Ingen historia, ingen tanke bakom bilden. Jag önskar att jag fotade fler sådana bilder, genomtänkta.

//Emma genom Fotoryttarna.

Alla vill väl vara unika, eller?

Minns ni mitt inlägg om dom snygga grimmorna? 

För oss kaninmänniskor finns Unique Selar & Koppel UF. Ett bra förslag för dig som letar annorlunda och snygga selar till ett bra pris :-)

Picture
Min absoluta favorit.

http://www.uniqueselar.weebly.com


Jag och Thea



En försenad film från när Emma följde med


//Sara

Redigerat

Emma skrev förut och frågade om ni ville att vi skulle redigera bilderna och jag kan direkt säga att jag inte kommer göra det. Jag har varken tid eller ork att göra det. Jag fotar alltid mina bilder som jag vill ha dom, blev dom inte bra tar jag bort dom.  Jag tycker att det är roligare med original bilder, eftersom  det är så man har fotat bilden.


som den här bilden, jag tycker att den är finast som den är, kroppen
är mörk medans huvudet är i ett lagomt ljus, så hans kropp gömmer
sig bakom trädet medans hans huvud tittar fram, jag tycker inget är
onödigt på bilden utan jag tycker inte att hans huvud ska vara direkt
mot kanten.

Visst kan vissa bilder behövas redigera, det kan ju ha kommit med en annan häst på bilden och man blev så nöjd med bilden annars, då kan man redigera, fast det är sällan jag gör det.

Om ni vill ha redigerade bilder så kan Emelie och Emma göra det, men jag kör original :D

// Sara

Stoppa mobbingen

Alva fick hem ett brev för någon dag sen. Hennes kompisar har startat en ''kanin clubb*'' så nästa söndag ska vi dit. Hur roligt det blir, det visar sig. Men det är bra med lite miljöträning för Bella iallafall.

Däremot så kommer varken Teddy eller Tempe få vara med, hanar fick stanna hemma. Enligt mig spelar det ingen roll om man har en hane eller hona, bara man kan hålla reda på den. Herregud, som honor kan flyga på varann. Fast det är väl tjuvparning dom är rädda för.



*Jag är medveten om att hur klubb stavas, men det är deras namn.


Redigerat VS oredigerat?

Vi kan redigera bilder åt er. Efter ridpass, fotosessioner och promenader. Men då kommer ni inte att få lika många bilder och det kommer ta längre tid.

Hur lång tid tror ni det tar att redigera 10 bilder?
Ska man vara noga så tar det tid, som vi tar av vårat privatliv. Så ni får bestämma hur ni vill ha det. Det är roligt att redigera bilder, men vi har precis som alla andra inte hur mycket tid som helst. Det blir snyggare bilder då, det är ju självklart. Men inte lika många välskrivna fakta och åsiktsinlägg.

Det är erat val!

Redigerade eller oredigerade bilder på bloggen?



Kompis före redigering i Photoshop CS4.
(Bild: Sara)


Kompis efter redigering i Photoshop CS4.
Jag beskärde vissa delar av bilden som jag tyckte var onödiga, ljusade upp hans huvud så det blev huvudfokus och även vissa partier i naturen. La även lite svart i ögonen så dom uppmärksammades mer.


//Fotoryttarna genom Emma.



HJÄÄLP!!

Nu behöver jag eran hjälp!
Min nya kanin ska ha ett namn ur lejonkungen!! Jag är så dålig på att bestämma mig så jag tänker ta en liten röstning här.


Kiara
•Nala
•Zuzu
•Shenzi
•Sarabi
•Sarafina
•Zira
•Vitani
Hjälp mig!!



Dagens (kanin)planer

* Ta ut Bella på en springtur. Både hon och jag har tagit det lite lugnt nu under helgen och min lilltjej kan inte ligga på latsidan inte, hehe. Man vill ju inte att en mage ska trilla fram.

* Ta ut Tempe liten till k-gallren så han får göra av med lite energi. Även han har bara skuttat inne någon dag, och nu är det dags att komma ut igen.

* Köpa Tempes bur och inreda den. Samt städa ur den andra.
Den här punkten kommer ta TID. Men det kommer nog bli väldigt bra, och det är huvudsaken :-)

Sedan kanske jag tvingar med mig Alva och Mollie på en springtur. En av dom två behöver iallafall röra på sig, kan ni gissa vem? (a)

Kameran är min följeslagare, ni är säkert nyfikna på att se hur Tempis får det!


Vilken boxdörr?

Min favoritboxdörr är helt klart engelsk stil! Hör mysigt som helst, tänkt dig att mötas av en glad hästs huvud redan på stallbacken. Aww ♥



Här ses alltså ett stall som använder boxar av engelsk typ. Fördelarna är att hästarna får bättre uppsikt över stallbacken samt att luften är bra. Men en nackdel jag kommer på är att det måste bli kallt på vintern, eftersom boxarna måste släppa in mycket kyla i stallet.


Då är det här en bättre lösning tycker jag nästan!
Himla mysigt och fint stall som man kan anpassa till alla. Det ända som jag undrar över är hur hög mellanväggen är?

Jag har lånat bilderna här och här. Jag har inte bett om lov att använda bilderna, så vill du att jag ska ta bort dom är det bara att kontakta oss.

//Emma