Barfota VS Skor?

Vad tycker du är bäst, barfota eller skor på häst? Motivera varför också, jag lovar att bästa motiveringen får en fet länk här på bloggen i alla mina inlägg + kommentarer på andra bloggar under 3 dagars tid!

Men ja, barfota eller skor?



Kommentarer
Postat av: victoria

Med skor! :D Gillar jag bäst x)



Bästa motiveringen från mig ;)

2011-05-07 @ 18:27:10
URL: http://iwillalwaysloveyou.bloggplatsen.se
Postat av: Sofia & Petra - RACEHORSES

Vi har skor fram på hästarna, såvida de inte ska tävla. då är det skor runt om.



Eftersom vi använder skor för att hästarna inte ska bli ömma i hovarna så räcker det gott och väl med skor fram där de är som ömmast. Bakhovarna blir dom inte lika ömma i och då är det lika bra att dom är barfota bak eftersom det då inte gör lika stor skada ifall hästarna råkar komma åt och sparka med ett ben på varann/någon människa. :)

2011-05-07 @ 20:53:13
URL: http://jockeylife.blogg.se/
Postat av: Emelie N

mina sköthästar har gått barfota i hela deras liv :)



en häst som går barfota får naturliga fina hovar, som blir starka och fina. det blir inte fula sprickor utav sömmar. hovarna blir hårda och klarar av att gå på asfalt och sten mycket lättare. de blir friskare, och som man säger, ingen hov, ingen häst.



med skor så brukar hovarna bli fula, sprickor och sådant. hoven blir dessutom mjukar än vad den redan är.



men ett plus med skor är att det fastnar inge snö på vintern, däremot så tror många att hästar halkar utan sko, men det gör dom ej. så man kan gott ha barfota även på vintern :)



jag föredrar barfota, och naturligt! :)

2011-05-07 @ 21:13:46
URL: http://soluddens.blogspot.com
Postat av: emelie

utan!

hästen i det fria har ju inga skor och dom klarar sig ju,samt trakterna vidgar sig ca 1cm när hästen sätter ner hoven och det blir ju lite svårt med skor xD på vintern fastnar det inte lika lätt snö styltor under hästens hovar,man behöver inte bekymmra sig för tappsko, billigre hovslage räkning,mindre spark skador men kan bli halt på vintern om man rider på is samt kan vissa hästar vara ömmfotade på grus så vissa kan helt enkelt inte vara barfota men då kan ett altenativ vara att dra av dom skorna innan dom ska på sommarbete när dom endå inte rids. ;)

2011-05-07 @ 23:07:44
URL: http://bloggenomastra.blogg.se/
Postat av: emelie

ps.blondie har skor både bak och fram ds.

2011-05-07 @ 23:08:49
URL: http://bloggenomastra.blogg.se/

Här kan du lämna dina åsikter och frågor till oss. Vi godkänner kommentarerna efter att vi har svarat på dom. Du kan också kontakta oss på mejlen : [email protected]. :

Har du ett namn?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

För att kunna besöka din blogg/hemsida:

Nå, vad ville du säga? ♥

Trackback
RSS 2.0