Kingsland


Kan ju inte säga att detta inte skulle sitta helt fel nu ;)
/Eran Emelie

Snön är borta :(

Nu är snön borta här. Det kom faktist ganska mycket snö men ändå smällte det bort på engång. Igår hann jag iallfall rida i snön igen.

Först red jag runt hagarna i skritt,trav och galopp. Sedan red jag ut en sväng också. Där mötte jag Irma och Thea:) (som jag även träffade i stallet). Kunde inte rida med dom eftersom Thea bara skrittas.



/Sara

Vilka är vi?



Jag heter Emma och föddes på våren 1998, samma år som hästen och filmstjärnan Popcorn Deelites föddes. Redan som liten var jag intresserad av hästar och började rida 7-8 år gammal. Nu rider jag på ridskola och har en medryttarhäst, Tobbe. Han rider jag två gånger i veckan och har gjort sedan i våras. Tobbe är en varmblodig travare som inte blivit riden allt för länge. Men det går framåt, just nu är galoppen i fokus.

Kaninerna kom in i mitt liv senare, julen 2009 fick vi beskedet om att vi skulle bli kaninägare. Juni 2010 anlände Bella och Mollie, och Tempe flyttade in 2011.
Kaninhoppningens debut skedde i Augusti förra året och sedan dess har jag varit fast.
Förutom kaninerna och hästarna så fotar jag gärna då och då och är med kompisar.

 

Jag heter Emelie.



Jag föddes vintern 1999. Som liten älskade jag djur och hästar framförallt. Jag hade ingen i min familj som gillade hästar (Och har fortfarande inte det)  men jag fick ändås börja på ridskola. Innan ridskolan red jag och min storasyster på barnridning, detta började jag med när jag var runt 6 år gammal om jag inte minns fel. Nu har jag ridit i snart 6 år och har två underbara medryttarhästar, Timon och Agai.

Kaninerna kom när jag var runt 6 år gammal in i mitt liv. Min första kanin hette Gumman, hon var kullsyskon till Ludde. Tanken var att hon skulle vara en kille med ikke sanikke hon var en tjej, Gumman skulle hon inte heller heta, vad hon skulle heta minns jag inte. Men jag kallade henne för Gumman så det blev namnet. Olyckligtvis levde hon bara i en dag, antagligen utav ett medfött hjärtfel. Jag och min kompis hade henne ute och hon fick "hicka" vi satte in henne i buren och ropade på mamma, har ganska svagt minne utav stunden men jag vet att när hon föll ihop så försökte jag lyfta upp henne igen... Efter en vecka utav sorg kom den lilla besten Ludde till vårat hem. Han var en liten krabat som snabbt blev en monsterkanin, detta var vårat fel eftersom att vi inte var super sociala till honom. Men vi var som 6 och 10 år. Jag och min syster delade på honom. Han lämnade tyvärr oss den 30:onde Januari i år. Efter ett långt tjat på mamma och pappa kom Oddan och Frallan hem till mig!

På fritiden tränar jag kaninerna och rider. Jag fotar även en hel del! Jag rider 3-4 ggr i veckan och tävlar en del! Nu hoppas jag att ni har fått en inblick på hur mitt liv ser ut!

 
Jag och min medryttarhäst Baron

Jag heter Sara och är född 1997. Jag började rida när jag var 8år. När jag var 12 år fick jag ett erbjudande att rida en b-ponny så då fick jag min första medryttarhäst. Men jag växte tillsist ur han så vintern 2010 så började jag rida hos en tjej som heter Emmy någon gång ibörjan av 2011 började jag även rida en d-ponny som heter Athena. Men hon blev tyvärr halt under en väldigt lång tid så då har jag precis börjat rida en c-ponny i samma stall.

Förra året fick jag även en kanin som heter Teddy.

Jag gillar även att fota och det gör jag med min systemkamera Olympus E-500 som jag fick julen 2009.


Det som inte fick hända...

Vet inte vad jag ska skriva... Det som inte får hända har nyss hänt.


Kan inte säga annat än att jag är oaktiv pågrund utav detta och att jag hade hoppats på att denna tiden inte skull komma, och att jag hade fått vetat det på ett bättre sätt...Jag hoppas att ni förstår
/Eran emelie :'(

Ponnyakuten

Nu ponnyakuten


Tootsi, Tootsi <3
/Eran Emelie

Grattis!

Robert Whitaker till det nya rekordet!

2.12m är inte dåligt, eller hur? ;)
/Eran Emelie

SNÖ:D

Idag har det snöat hos oss:D. Så idag red jag i snön för första gången iår. Jag red baron i paddocken först och där tränade jag mest på skäneklvikngar. Han var superfin i traven:D. Sedan red jag på rundbanan. Det var mysigt att rida i snnön fast man blev väldigt snöig eftersom det snöade massor då.

/Sara

Så duktig är jag!

Nu åker jag bort i helgen och kommer hem på Måndag!

/Eran Emelie

Helg:D

Nu är det äntligen helg igen :D Sköönt.

Egentligen skulle jag ha ridit Baron idag, men han skulle skos så jag ska rida han på söndag istället:) Så istället har jag varit iväg och handlat saker med mamma.

/Sara

Bokrecension - Hungerspelen

Återpublicerat.

För att kunna förstå den här boken måste du tänka dig en annan värld. En värld där regimen har makten och invånarna är pjäser i deras spel. Där landet är uppdelat i tretton, tolv distrikt med huvudstaden i mitten. I distriken är skillnaderna ojämförbara mellan distrikt och distrikt. Även det du tillverkar är skilda saker.
  Men inget av det här är speciellt hemskt, inte om vi börjar prata om Hungerspelen..

Varje år hålls en slåtterceremoni i varje distrikt. Där fös alla barn och ungdomar i en viss ålder in i två fållor - en för flickor och en för pojkar.
En färggrann person från huvudstaden drar lotter, en av varje kön. Dom två vars namn blir uppropade skickas till huvudstaden för att delta i ett spel. Spelreglerna är mycket enkla - överlev och du får åka hem. Du kan nog själv gissa vad som händer med dom 23 andra deltagarna i spelen..

Vid en slåtterceremoni ropas Primrose Everdeens namn upp. Detta är början på något stort, även om ingen hade kunnat förutspå det när hennes syster kastar sig fram och tar hennes plats.

Snart kan spelet börja.


Vill rekommendera alla att läsa dom här böckerna, dom är otroligt bra och överraskande. Hungerspelen är under filmatisering och släpps 2012.

Jag kan faktist inte beskriva varför ni ska läsa böckerna - men snälla ni, gör det!
Hoppas ni uppskattar min text om boken iallafall, den kanske gjorde er intresserad? ;-)

/Emma

Kontakta oss?

Detta görs på [email protected], alla frågor är välkomna!



/Emma genom Fotoryttarna

Hungerspels-trailern



Någon som tänkte se? Vet att jag skrivit en liten recension av första boken någonstans, ska leta fram den och publicera upp den!¨

/Emma

Candie

Idag fick vi välja IGEN. Haha det blir lite svårt när jag inte har nån speciell favorit. Jag ville välja Lukas, men Lina ville också ha han så hon tog han. Sen blev både Ante och Frans också vald på en gång. Dom är dom ända roliga. Eller ja dom roligaste:P. Men då tog jag Candie. sist jag red henne gick det så dålig så det går inte änns att förklara hon va så otroligt seg.

Idag gick det betydligt bättre även fast det inte gick jättebra direkt. Candie är väldigt liten så jag förväntade mig att Johanna skulle säga nånting om det. Men hon sa att Candie bar upp ryttare bra så att jag inte alls såg så stor på henne. Så det var ju possetivt. Vi gjorde inte så mycket. Vi red timglaset med skänkelrviknar och sedan red vi på volter. Galoppen gick sämst av alla gångarter fast sista gången fick jag ihop henne jättebra ett varv.


Lill Candie

/Sara

Milana

Idag skulle jag ha ridit Valli, men tyvärr var hon halt...
 Då fick jag välja mellan Alfons och Milana, Alfons är en D-ponny och Milana är en storhäst.

Tänkte lixom att Milana kanske inte var sådär jättestor, men det var hon visst...

 Vi körde hoppning, bana. Hoppade bana på la en 70 cm kanske? sedan tog vi ett sista skutt på 80-90cm ungefär, kändes som om det var 1m på henne, första gången jag hoppar storhäst, riktigt kul!


/Eran Emelie

Det gick pissigt.

Red på ridskolan idag, gick inte alls bra. 
Vi fick välja häst, men jag kom dit sist så det fanns i princip bara Merlin kvar, så det blev han. En ponny som köptes in som fyraåring och främst blivit utbildad av ridskoleelever. Inte den roligaste hästen.

Det gick som det gick, han har otroligt konstig galopp, som en gunghäst typ (okej, erkänner - galoppen påminner lite om Timons, som jag minns den från dom gånger jag red han. Men Merlins är mycket värre.)

Vi jobbade mycket på volt med att öka och minska volterna. Tyvärr så blev det lite trafikstoppning då och då eftersom alla inte kan få sin häst att röra sej framåt.

Känner att jag låter som en jäkla surkärring, usch.

Gick helt enkelt sådär idag, men man får ta sådana dagar också.

Imorgon blir det Tobbe :)

/Emma

Nu hare smällt!

Haha, nu hare smällt iallafall. Oddan är kastrerad!

Åkte imorse och han fick kastreras var sjukt nervös efter som att 1 utav 20 inte klarar det!

Men det gick super! Nu sitter han i buren och tar emot en massa godsaker!

/Eran Emelie

Imorr'n smäller det!

Någon som kan gissa? ;)

/Eran Emelie

Äntligen hemma, eller?

Har kommit hem från stallet, vart lite små crazy idag.

Börjar med att Julia hade lite sorgsna nyheter. Sedan när hon kommer till stallet så är Aetii halt, hela benet var svullen. Så ingen mumma dag för henne nej...

Men hon fick rida Agan och Ellen fick rida Sib och jag Timon, som det brukar vara.

Men till Aetii, vi vet just nu inte vad som har hänt, men han är väldigt halt och kommer att åf vila denna vekca och veckan därpå. Sedan får vi se hur det ser ut. Han kunde inte stödja på benet och hela benet var som sagt svullet nå så in i norden!

Imorgon blir det dressyrpass på Timmen ;)

/Eran Emelie

Usch och fy på mig!

Ibland kan jag faktiskt bli riktigt arg på mig själv, dom i detta fallet. Har varit på G med en ny blogg design hur länge som hells nu, men lata mig lyckas jag aldrig göra klart den! Nu jäklar kör jag igång igen!!!


/Eran Emelie

Linn Strelin

Man kan inte annat än att älska hennes blogg, folk tycker att hon är bortskämd (vilket jag också tyckte i början) men hon har faktiskt köpt en utav sina hästar! Så nu har min åsikt farit helt åt pipsvängen! Fullt ut älskar denna bloggare, helt klart en blogg jag kommer att fortsätta att läsa!

Man kan inte annat än älska denna tjejen och hennes blogg, den är underbar! Hon rider fantastiskt och att hon fortfarande rider efter en hemsk ridolycka som hända för ungefär ett år sedan. Hon äger två stycken helt underbara hästar som hon rider och tävlar.

Tipsar alla som läser bloggen om hennes blogg jag har blivit lite smått beroende utav den nu :3




Bilder © Linn Strelin
/Eran Emelie

Hinder (Önskeinlägg)

Återpublicerat pga önskemål.

Emmas hinder:


Parkbänken.
Hindret byggdes av min farfar och kan byggas upp till 45 cm i höjd.


Brunnen.
Hindret har jag och Sara byggt och även detta går att bygga till drygt 45 cm. Kan byggas både som box och rättuppstående.


Halv-tvåan.
Detta hinder har min morfar byggt, hindret går att bygga upp till ca 45 cm och kan byggas som rättuppstående och halv-långt.


Rättuppstående.
Byggt av Alva, kan göras 30 cm högt (lätt).


Lilla Blå.
Byggt av mig och Sara. Kan byggas på många sätt och göras både högt, långt eller rakt.


Flamman (Libra Artic)
Köptes begangat 2011. Maxhöjden ligger på drygt 45 cm, och hindret har 5 tillhörande plank.


Här skymtar ni rättuppstående + tvåor/treor vi byggt, men dessa är väldigt dåliga så ni kommer inte få någon närmare presentation av dom.

Emelies hinder:
Femman, 45 cm högt och ca: 40 cm långt. Detta hinder är byggt av mig.
Halvtvåan 60cm högt och 10cm brett. Hindret är byggt av mig.
Liggande krysset. 60cm högt och 10cm brett. Byggt av mig.
Start hinder. 30cm högt. byggt av mig.
Ett längdhinder. 60cm långt. Byggt utav mig.

Saras hinder:


Kanin-stallet. Byggt av mig och ytterst lite av Emma och Alva.
Höjd: ca 44 cm.


Rättuppstående. Byggt av mig.
Höjd: 40 cm.

/Fotoryttarnas.

Timon 19-11-11

Kunde inte blogga igår, så nu blir det inlägget som skulle ha kommit igår!

Vi hade en liten aktivitetsdag i stallet idag, först var det storröjning i stallet! Hittade en massa gott oh mumsigt där ;) Blandannat en nosgrimma till Timon.

Efter det var det dags för hopptävling, det gick ju som det gick det... Hehe, alla hoppade 40-50cm och det gick faktiskt bra för Timon och mig, han vägrade på ett hinder men han var på riktigt hopphumör!

Hoppade bland annat en kombination med rätuppstående sedan oxer med honom efteråt, riktigt roligt att se att han verkligen försöker hoppa och att han vill! :D




Titta vilka fina bilder man lyckades att skaka fram! Förhoppningsvis kommer det en film också
/Eran Emelie

Bildbomb



Tja, det sket sej lite eftersom min dator inte vill funka.. Men en liten minibildbomb blev det iallafall, haha ;)

/Emma

Pannkaksfrukost och hoppning

Mysig morgon.

Vaknade redan vid 7-tiden och kunde inte somna om. Satt och surfade runt lite och såg därefter ett avsnitt av Vampire diaries innan jag drog på mig kläder och gick ut till kaninerna. Lika bra att hoppa med dom när man har tid, var min tanke.

Byggde upp en medelbana och hoppade med Tempe, som vanligt superduktig. Ska ut och hoppa med dom två andra senare, men nu blir det amerikanska pannkakor. Mums.


Mollie hoppar medelsvår för andra gången i sitt liv.

/Emma

Önskelista @ Emma



Den där hästen har stått med varje år så länge jag kan minnas, nu skriver jag med den främst bara för att det är tradition. Någon häst under granen känns inte så troligt.

Hoppas jag har lite bättre tur med kaninen ;)

Ja, mitt såkallade kaningårdsbygge kanske också väcker lite frågor. Men det är helt enkelt så att jag vill bygga lite fler burar och samtidigt få till ett bättre ställe för kaninerna, har lite olika alternativ som jag går runt och funderar på.

Morfar och farfar snickrade jättefina kopior av Librahinder förra året, så dom får göra ett försök igen.

Bagagevagn, ja.. Den är tipptopp att lasta kaniner på vid tåg och bussresor!

Bella ska som synes få en ny transportbur är tänkt, så kan Skorpan (våran katt) få tillbaka sin som hon beslagtagit i nästan två år.


Vad önskar du dig i julklapp?


/Emma

Super snabb outfit!

En super snabb outfit (Som jag ska ha;))
/Eran Emelie

Uppdaterar imorgon!







/Emma

Premium Gold Medal



Verkligen supersnyggt enligt mig, finns både i Allroundmodell och Dressyrmodell på Hööks för 199:- samt 249:-, båda kraftigt prissänkta.

Finns här . Länk till dressyrschabraket)

/Emma

Hur barbacka rider du?



När jag rider barbacka sitter jag direkt på hästryggen och värms upp av hästen. Blir visserligen lite småhårig också haha. Körde med skrittäcke ibland hos Aeiti, men inte på Tobbe. På ridskolan brukar vi sätta fast ett stigläder runt halsen, säkerhetsrem för att slippa alla avramlingar.
Vet att Emelie brukade ha en gjord med stigbyglar ibland också.

Men hur gör ni? Kör ni ''den naturliga stilen'' och kommer så nära hästen som möjligt? Eller kör ni på några små fusk?

Svara nedan i kommentarsfältet, bästa kommentaren visas i ett inlägg med länk.

/Emma



Magic Brushes



Är det någon av er läsare som testat borstarna?

Jag är supernyfiken på dom, men har inte testat dom än. Men har hört att dom ska vara superbra, fint namn iallafall.

Finns att köpa här på Hööks för 149:-

Frågesport

Satt och gjorde en frågesport i förrgår och la in den på Kaninhoppning Ifokus, en sida jag förövrigt kan rekommendera för kaninhoppare.

Men om någon är sugen på att testa sina kunskaper så finns min frågesport här iallafall.

Lycka till!



/Emma

Skrittur

Kände mej modig så skrittade ut i ''skogen'', dvs bred väg omgiven av skog. Gick bra, trots supersämst underlag som hindrade mej från att våga göra annat än skritta. Jag vill ha vinter, med massa snö och mjukt underlag. Mysigt!



/Emma

Wiieee!

Storhäst idag...

Verkligen jätteroligt! Red en häst som heter Valli, vi körde barbacka (För de som ville). Jag tog sadeln eftersom att det är första gången jag rider storhäst på ridskolan, sedan visste jag inte hur hon var heller. Sket i sporrarna (Vilket jag inte skulle ha gjort)

Körde mycket volter och forming, hon var inte så framme vid skänkeln och jag fick inte fram den bjudningen jag ville ha. Brydde mig inte så mycket om formen ville mest bara känna igenom henne först.

Vart så mycket att hålla koll på, helt annorlunda än att rida ponny. Nu blire till att tagga inför torsdag igen då, hoppning på storhäst! :)

/Eran Emelie

Nu sticker jag!

Nu sticker jag till stallet, blir kadrilj barbacka, ska bli kuligt ^^ Hehe kuligt.

Vet inte vilken häst det blir, hästbyte ;)

Hörs!
/Eran Emelie

Hörs ikväll!

Kommer inte hinna blogga något under dagen idag, då jag rider Tobbe direkt efter skolan. Men ikväll blir det uppdatering, kanske tar med kameran och klickar lite bilder på söthästen också, vem vet? :)

Vad ska ni göra idag?



/Emma


Mer filmer







/Emma

Whoop, whoop

Idag började det men en galning i stallet ute efter skydd!

Jag är i stallet i typ 30min och letar efter boots,bakskydd och framskydd. Tur att stallet snart skall städas ur! Efter en fin kombination med grönt,latte och snart så är vi klar för ridtur.

Vi går till ängarna och kör lite dressyr, nog det mest lyckade dressyrpasset på länge ;) Timon är helt okej i formen, går nästan stadigt i skritten och lite då och då i traven och ibland i galoppen, hoppas att allt börjar lossna nu! Han var framme för skänkeln och helt underbar! Hoppas att han är likadan på lördag, ni vet tävlingen... ;)

/Emelie

Hopplektion över sockerbitar

Precis kommit hem efter ridlektion i stallet samt tårtmumsande. Våran (förövrigt supermysiga!) grupp kör på att alla som ramlar av bjuder på tårta.

Jag hade Andreas idag, har blivit han några gånger nu. Hoppning och vi började med att hoppa över sockerbitar! Helt enkelt för att vi skulle träna på bra anridningar och att komma rakt på hindret.

Efter det körde vi lite galoppbommar, pigg och glad häst. Sedan var det dags för en liten minibana. Vi började med sockerbitarna (som var fem sockerbitar som stod bredvid varandra), och sedan galopp och hopp över ett litet kryss. Sen vänster galopp och över räcket.

Första gången gick det lite väl fort och jag småslarvade med vägarna. Med hjälp av massa skänkel hann jag dock komma rakt trots en dålig väg. Annars ganska nöjd. Men det gick bättre andra gången då jag tog det lugnare och red ut vägarna bättre.

Nu var det dags för sockerbitskampen!

Vi började med dom fem sockerbitarna bredvid varandra, vilket alla hästar vant skuttade över. Sedan försvann sockerbit efter sockerbit. Kan stolt medge att alla klarade en sockerbit, inte det enklaste det ;-)

Det kan jag faktiskt rekommendera att testa, det är riktigt kul och svårt. Dessutom superbra träning då du verkligen måste komma rakt på sockerbiten och se till att inte hästen smiter på sidan. Det var en del hästar som gjorde det, ska medges.

Bjuder på några filmer från när Sara filmade i början av året, då jag också hade Ante. Ser lite kyligt ut med t-shirt, men jag har alltid varit dålig på att klä mej.








Mörker...

Har nyss kommit hem ifrån stallet, skriver snart. Mums med mat ^^
/Eran Emelie

Ridit i mörkret

Idag har jag ridit Baron. Jag packade hur mycket saker som helst imorse som jag skulle ha med mig till stallet ( ombyteskläder m.m) och även gympakläder. Så mitt skåp blev fullproppat. Sedan när jag kommer fram till skolan kommer jag på att jag glömt busskortet hemma, det viktigaste. För kommer till stallet så sent om jag ska gå hem först, så då var mamma så snäll och skjutsade mig till stallet.

Jag hade tänkt att rida ut, men sedan när jag kommit ut ur stallet bestämmde jag mig för att rida på banan runt stallet. Baron kändes fin. Fast hade problem när jag skulle ut med han ihagen. För att slöppa ut han måste han gå under en pinne och det ville han inte när det var mörkt, sedan kommer Sopot (hanns hagkompis) fram för han blir nyfiken och då blockerade han ingången^^. Men han flyttade på sig som tur var och strax efter det gick Baron in.

/Sara


2011-11-06 - Träning med Sara, Emelie & Alva






















Ja, och en bild på mej ;-)


Mollie får ta och avsluta fotovisandet. Hon har förövrigt blivit riktigt duktig i medelsvåren, och hoppar på stort och luftigt. Springer gör hon också, en helt annan kanin en i lättklassen helt enkelt.

/Emma

Använd 2 minuter av ert liv till att se det här



/Emma


Konditionen

Kondition.

Vad tänker du på då? En häst som är snabb och uthållig på banan? Eller kanske en häst som inte är fullt lika snabb på en bana men ute i skogen?

Jag tänker mig en häst som kan prestera i alla lägen, en häst som kan ta hårdare intervaller eller klättringspass. Timon är inte en sån häst.

Fick ett superbra tips utav Linn vars blogg jag läser, hon tipsade om galoppprogrammet. Där skrittar man fram under en längre tid och sedan kör man galopp 3 min skritt 2 min, galopp 3 min skritt 2 min osv. Detta är någon jag kommer att köra med ungefär 2ggr i månaden med Timon.

Hans kondition måste ökas, mycket.



/Eran Emelie

Barbacka är inte så enkelt

Igår blev det dressyr i padocken - barbacka. Haha, ponnysar har inte samma rytm som hästar så det var lite småskumpigt, men kvar satt jag.

Jobbar förövrigt supermycket med att sitta ner i traven och komma ner i sadeln också på Tobbe, vilket bara går bättre och bättre.

Igår jobbade vi på volter, någon vänlig själ hade ställt fram koner så jag försökte göra runda, välformade volter. Blir gärna att det slarvas med det annars också blir dom ojämna tycker jag.
Man måste jobba väldigt mycket med både ytter-och innerskänkel för att han inte ska försvinna iväg, men det gick riktigt bra :)



/Emma

ABSTINENS!!

Känner hur jag sakta men säkert börjar få lite smått abstinens över ridningen nu... Har inte ridit sedan i onsdags, alltså en vecka sedan, ungefär iallafall.

Blir ingen ridning imorgon heller pga nackspärr och ingen ridning i torsdags pga min dumma svanskota.

Allvarligt jag måste rida snart känner jag :'o, påtal om att rida har jag berättat att jag ska 'tävla' Timon på lördag? :)


/Eran Emelie


Mer bilder












/Sara


Baron

Igår red jag Baron. Jag red lite på en äng. Jag hade ganska pråttom så det blev en kort ridtur. Emma följde med och fotade. Det blev fina bilder. Ljuset blev jättefint.


En bild från igår, lägger in fler senare ikväll.

/Sara

Nytt, nytt, nytt!

Haha, här får man nya grejjor! ;)
Me liky,liky ♥
/Eran Emelie

Ny ridväst

In my ♥
/Eran Emelie

Medelkanin i rak också

Fick upp Tempe till medelsvår i rak också idag, dubbelnolla och vinst :)

Bella gick på 4 i första och 3 i andra lätten, ingen final.

Mollie hoppade medel, men inofficiell klass pga för få startande, men hon vann båda klasserna.



/Emma

Baron

Idag har jag ridit Baron. Jag red ut på han med Tova och en annan tjej. Det gick bra. Han var pigg men inte för pigg. Så nu ska jag börja rida han :D.

Nu är jag med Emelie.

/Sara

Stenfryst paddock

Lyckan var fullständig igår när jag kom till stallet i torsdags och slapp mötas av en lervällingshage och en lervällingspadock. Dock kändes det inte lika bra när man glad i hågen går upp till padocken och inser att det är stenhårt på marken.

Detta ledde till ett dissat dressyrpass och en liten sväng till ängarna istället, där vi jobbade på volter i båda varven.

Duktig polle :)

/Emma


Ingen ridning...

Det blev aldrig att jag red Baron i måndags för Tova var sjuk. Jag fick åka och rida han ändå om jag vill men jag vet inte vart han har alla sina saker så det kändes bäst och rida med Tova första gången :)

Idag gick min klass på bio med en annan klass och andra skolor. Vi hade blivit bjuden på bio. Vi fick se i rymden finns inga känslor. Fast jag hade sett den innan. Efter det fick man stanna kvar på stan och äta lunch där :D.

/Sara

Lyckan när man trodde det snöa!

Vart en ritt till ridskolan indag, första gången på Timon på typ 2 veckor ;) Red som sagt till ridskolan skirttade för det mesta. Nu får man inet glömma reflexerna när det börjar bli så mörkt...
Längtar redan till sommarn.
Nu blir det natti,natti och tagga tills lördag ;D
/ Eran Emelie

Livsfarligt!

Sitter här och kollar på hastnet.se, det är riktigt livsfarligt när man ser en kingsland jacka för 500:- och ett par svarta Tretorn för 1200:-...
Mammaaa?? <3
/Eran Emelie

Hickstead avled på världscupbanan

''Världscuptävlingarna i italienska Verona avbröts på söndagen efter att världsettan kanadensaren Eric Lamazes häst Hickstead föll ihop och avled på banan. 22 av 39 ekipage hade fullföljt tävlingen när olyckan inträffade. Tillsammans med Hickstead tog Eric Lamace bland annat OS-guld 2008. Den tragiska händelsen är en stor sorg för hela ridsporten. Vi intväntar mer information från arrangören och det internatinella ridsportförbundet FEI.''




Usch så hemskt. Finner inga ord.

/Emma

Ovisade bilder :)

/Eran Emelie

Måndag istället

Jag ska rida Baron på måndag istället för imorgonen. Det blir smartare så eftersom då ska Tova rida Flisan och då rider jag med hon.
Jag har varit rikigt duktig nu på morgonen. Jag har dammsuget mitt rum och plockat upp massa saker från golvet, städat Teddys bur och pluggat :P Sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra.
/Sara

Fail alá Emelie

/Eran Emelie

Torsdagstur

Igår blev jag och Tobbe skogsmullar för ett tag. Härligt värre att traska omkring i skogen och bara njuta av livet. När jag inte svor över den jäkla leran förstås, som var tvungen att irritera mig och stänka på mig - hela tiden.

Travade av han efteråt i padocken och fortsatte min träning med nedsittning i trav. Känns lite pissigt, att behöva ''börja om'' med det, tyvärr så är det (iallafall inte för mej) lika enkelt att sitta ner på häst som på en ponny. Suck.

Jaja, bara att kämpa på.

Mysigt var det iallafall, gosade lite med dom nyanlända ''fölen'' (8 månader gamla), väldigt söta och sociala.



/Emma

Hästar i sommar

Tittade på datorn efter profilbild till facebook och då hittadejag några bidler på två hästar som ståg i en hage en bit bort från mig ;)
/ Eran Emelie

Rida på söndag :)

På söndag ska jag rida Baron. Då ska vi även bestämma vilka dagar jag ska rida.

Idag har jag inte gjort nånting, så jag har inget mer att skriva om :P

/Sara

Hemma nu

Nu är jag hemma igen. Jag kom hem runt 14.00.

Idag red jag på ridskolan. Man fick välja igen och jag valde Virre. Man fick även rida barbacka om man ville men jag tänkte att det inte va så smart eftersom det är större chans att man ramlar av då och jag måste tänka på min arm. Det gick jättedåligt för mig. Han var jätteseg, fast mot slutet vart han piggare. Min ridlärare sa att det sa att det hade gått bra i slutet av ridlektionen, men det kändes inge bra. Fast han jobbade på rätt så bra ganska ofta men hade inte bra känsla och det är viktigast att det känns bra.

/Sara


Ban...

Videon är klart klar att kolla på ;)
/Eran Emelie

Selar


Fick äntligen hem paketet med selar, en lila bogsele och två koppel, ett lila och ett vitt blev det för mig. Dom flesta av selarna ska åka vidare, tyvärr.
Men ändå, väldigt trevlig känsla att öppna jättepaketet fullt med selar och koppel. :)

/Emma

Återigen hemma!

Nu är jag hemma efter att ha varit hos mormor och morfar, idag red jag Agan. Vi körde lite markarbete.
Gick hyffsat bra för att vara Agan, han är ju lite som han är så några bockar åkte man på i galoppen, vi stannade vid 50cm och nöjde oss med det, lite skritt,trav och galoppbommar körde vi. Tillslut blev galoppbommarna studs kombination :)
Ett helt okej pass ;) Nöjd flicka!
Senaste gången jag red min prins♥
/Eran Emelie

Islandshästar

Lite bilder från när jag och Emma var och fotade på en tävling, förra året tror jag.










/Sara

Säljes

Nu säljs Tempes syrra, Mysan (Snöflingans Magnum Mayan Mystica). Hon är efter Diamonds Ch Nyfiken av Onyx och undan Friscos Gt Ch Lilla Solstrålen.

En jättefin och otroligt söt tjej som jag själv sett på tävlingsbanorna. Riktigt duktig! Tror hon är medelsvår i båda grenarna med någon pinne, född 16 Februari i år.

Här hittar ni hennes annons: http://snoflinganskaniner.weebly.com/vuxna.html


(Bild lånad)

/Emma

-

Kingsland


Kan ju inte säga att detta inte skulle sitta helt fel nu ;)
/Eran Emelie

Snön är borta :(

Nu är snön borta här. Det kom faktist ganska mycket snö men ändå smällte det bort på engång. Igår hann jag iallfall rida i snön igen.

Först red jag runt hagarna i skritt,trav och galopp. Sedan red jag ut en sväng också. Där mötte jag Irma och Thea:) (som jag även träffade i stallet). Kunde inte rida med dom eftersom Thea bara skrittas.



/Sara

Vilka är vi?



Jag heter Emma och föddes på våren 1998, samma år som hästen och filmstjärnan Popcorn Deelites föddes. Redan som liten var jag intresserad av hästar och började rida 7-8 år gammal. Nu rider jag på ridskola och har en medryttarhäst, Tobbe. Han rider jag två gånger i veckan och har gjort sedan i våras. Tobbe är en varmblodig travare som inte blivit riden allt för länge. Men det går framåt, just nu är galoppen i fokus.

Kaninerna kom in i mitt liv senare, julen 2009 fick vi beskedet om att vi skulle bli kaninägare. Juni 2010 anlände Bella och Mollie, och Tempe flyttade in 2011.
Kaninhoppningens debut skedde i Augusti förra året och sedan dess har jag varit fast.
Förutom kaninerna och hästarna så fotar jag gärna då och då och är med kompisar.

 

Jag heter Emelie.



Jag föddes vintern 1999. Som liten älskade jag djur och hästar framförallt. Jag hade ingen i min familj som gillade hästar (Och har fortfarande inte det)  men jag fick ändås börja på ridskola. Innan ridskolan red jag och min storasyster på barnridning, detta började jag med när jag var runt 6 år gammal om jag inte minns fel. Nu har jag ridit i snart 6 år och har två underbara medryttarhästar, Timon och Agai.

Kaninerna kom när jag var runt 6 år gammal in i mitt liv. Min första kanin hette Gumman, hon var kullsyskon till Ludde. Tanken var att hon skulle vara en kille med ikke sanikke hon var en tjej, Gumman skulle hon inte heller heta, vad hon skulle heta minns jag inte. Men jag kallade henne för Gumman så det blev namnet. Olyckligtvis levde hon bara i en dag, antagligen utav ett medfött hjärtfel. Jag och min kompis hade henne ute och hon fick "hicka" vi satte in henne i buren och ropade på mamma, har ganska svagt minne utav stunden men jag vet att när hon föll ihop så försökte jag lyfta upp henne igen... Efter en vecka utav sorg kom den lilla besten Ludde till vårat hem. Han var en liten krabat som snabbt blev en monsterkanin, detta var vårat fel eftersom att vi inte var super sociala till honom. Men vi var som 6 och 10 år. Jag och min syster delade på honom. Han lämnade tyvärr oss den 30:onde Januari i år. Efter ett långt tjat på mamma och pappa kom Oddan och Frallan hem till mig!

På fritiden tränar jag kaninerna och rider. Jag fotar även en hel del! Jag rider 3-4 ggr i veckan och tävlar en del! Nu hoppas jag att ni har fått en inblick på hur mitt liv ser ut!

 
Jag och min medryttarhäst Baron

Jag heter Sara och är född 1997. Jag började rida när jag var 8år. När jag var 12 år fick jag ett erbjudande att rida en b-ponny så då fick jag min första medryttarhäst. Men jag växte tillsist ur han så vintern 2010 så började jag rida hos en tjej som heter Emmy någon gång ibörjan av 2011 började jag även rida en d-ponny som heter Athena. Men hon blev tyvärr halt under en väldigt lång tid så då har jag precis börjat rida en c-ponny i samma stall.

Förra året fick jag även en kanin som heter Teddy.

Jag gillar även att fota och det gör jag med min systemkamera Olympus E-500 som jag fick julen 2009.


Det som inte fick hända...

Vet inte vad jag ska skriva... Det som inte får hända har nyss hänt.


Kan inte säga annat än att jag är oaktiv pågrund utav detta och att jag hade hoppats på att denna tiden inte skull komma, och att jag hade fått vetat det på ett bättre sätt...Jag hoppas att ni förstår
/Eran emelie :'(

Ponnyakuten

Nu ponnyakuten


Tootsi, Tootsi <3
/Eran Emelie

Grattis!

Robert Whitaker till det nya rekordet!

2.12m är inte dåligt, eller hur? ;)
/Eran Emelie

SNÖ:D

Idag har det snöat hos oss:D. Så idag red jag i snön för första gången iår. Jag red baron i paddocken först och där tränade jag mest på skäneklvikngar. Han var superfin i traven:D. Sedan red jag på rundbanan. Det var mysigt att rida i snnön fast man blev väldigt snöig eftersom det snöade massor då.

/Sara

Så duktig är jag!

Nu åker jag bort i helgen och kommer hem på Måndag!

/Eran Emelie

Helg:D

Nu är det äntligen helg igen :D Sköönt.

Egentligen skulle jag ha ridit Baron idag, men han skulle skos så jag ska rida han på söndag istället:) Så istället har jag varit iväg och handlat saker med mamma.

/Sara

Bokrecension - Hungerspelen

Återpublicerat.

För att kunna förstå den här boken måste du tänka dig en annan värld. En värld där regimen har makten och invånarna är pjäser i deras spel. Där landet är uppdelat i tretton, tolv distrikt med huvudstaden i mitten. I distriken är skillnaderna ojämförbara mellan distrikt och distrikt. Även det du tillverkar är skilda saker.
  Men inget av det här är speciellt hemskt, inte om vi börjar prata om Hungerspelen..

Varje år hålls en slåtterceremoni i varje distrikt. Där fös alla barn och ungdomar i en viss ålder in i två fållor - en för flickor och en för pojkar.
En färggrann person från huvudstaden drar lotter, en av varje kön. Dom två vars namn blir uppropade skickas till huvudstaden för att delta i ett spel. Spelreglerna är mycket enkla - överlev och du får åka hem. Du kan nog själv gissa vad som händer med dom 23 andra deltagarna i spelen..

Vid en slåtterceremoni ropas Primrose Everdeens namn upp. Detta är början på något stort, även om ingen hade kunnat förutspå det när hennes syster kastar sig fram och tar hennes plats.

Snart kan spelet börja.


Vill rekommendera alla att läsa dom här böckerna, dom är otroligt bra och överraskande. Hungerspelen är under filmatisering och släpps 2012.

Jag kan faktist inte beskriva varför ni ska läsa böckerna - men snälla ni, gör det!
Hoppas ni uppskattar min text om boken iallafall, den kanske gjorde er intresserad? ;-)

/Emma

Kontakta oss?

Detta görs på [email protected], alla frågor är välkomna!



/Emma genom Fotoryttarna

Hungerspels-trailern



Någon som tänkte se? Vet att jag skrivit en liten recension av första boken någonstans, ska leta fram den och publicera upp den!¨

/Emma

Candie

Idag fick vi välja IGEN. Haha det blir lite svårt när jag inte har nån speciell favorit. Jag ville välja Lukas, men Lina ville också ha han så hon tog han. Sen blev både Ante och Frans också vald på en gång. Dom är dom ända roliga. Eller ja dom roligaste:P. Men då tog jag Candie. sist jag red henne gick det så dålig så det går inte änns att förklara hon va så otroligt seg.

Idag gick det betydligt bättre även fast det inte gick jättebra direkt. Candie är väldigt liten så jag förväntade mig att Johanna skulle säga nånting om det. Men hon sa att Candie bar upp ryttare bra så att jag inte alls såg så stor på henne. Så det var ju possetivt. Vi gjorde inte så mycket. Vi red timglaset med skänkelrviknar och sedan red vi på volter. Galoppen gick sämst av alla gångarter fast sista gången fick jag ihop henne jättebra ett varv.


Lill Candie

/Sara

Milana

Idag skulle jag ha ridit Valli, men tyvärr var hon halt...
 Då fick jag välja mellan Alfons och Milana, Alfons är en D-ponny och Milana är en storhäst.

Tänkte lixom att Milana kanske inte var sådär jättestor, men det var hon visst...

 Vi körde hoppning, bana. Hoppade bana på la en 70 cm kanske? sedan tog vi ett sista skutt på 80-90cm ungefär, kändes som om det var 1m på henne, första gången jag hoppar storhäst, riktigt kul!


/Eran Emelie

Det gick pissigt.

Red på ridskolan idag, gick inte alls bra. 
Vi fick välja häst, men jag kom dit sist så det fanns i princip bara Merlin kvar, så det blev han. En ponny som köptes in som fyraåring och främst blivit utbildad av ridskoleelever. Inte den roligaste hästen.

Det gick som det gick, han har otroligt konstig galopp, som en gunghäst typ (okej, erkänner - galoppen påminner lite om Timons, som jag minns den från dom gånger jag red han. Men Merlins är mycket värre.)

Vi jobbade mycket på volt med att öka och minska volterna. Tyvärr så blev det lite trafikstoppning då och då eftersom alla inte kan få sin häst att röra sej framåt.

Känner att jag låter som en jäkla surkärring, usch.

Gick helt enkelt sådär idag, men man får ta sådana dagar också.

Imorgon blir det Tobbe :)

/Emma

Nu hare smällt!

Haha, nu hare smällt iallafall. Oddan är kastrerad!

Åkte imorse och han fick kastreras var sjukt nervös efter som att 1 utav 20 inte klarar det!

Men det gick super! Nu sitter han i buren och tar emot en massa godsaker!

/Eran Emelie

Imorr'n smäller det!

Någon som kan gissa? ;)

/Eran Emelie

Äntligen hemma, eller?

Har kommit hem från stallet, vart lite små crazy idag.

Börjar med att Julia hade lite sorgsna nyheter. Sedan när hon kommer till stallet så är Aetii halt, hela benet var svullen. Så ingen mumma dag för henne nej...

Men hon fick rida Agan och Ellen fick rida Sib och jag Timon, som det brukar vara.

Men till Aetii, vi vet just nu inte vad som har hänt, men han är väldigt halt och kommer att åf vila denna vekca och veckan därpå. Sedan får vi se hur det ser ut. Han kunde inte stödja på benet och hela benet var som sagt svullet nå så in i norden!

Imorgon blir det dressyrpass på Timmen ;)

/Eran Emelie

Usch och fy på mig!

Ibland kan jag faktiskt bli riktigt arg på mig själv, dom i detta fallet. Har varit på G med en ny blogg design hur länge som hells nu, men lata mig lyckas jag aldrig göra klart den! Nu jäklar kör jag igång igen!!!


/Eran Emelie

Linn Strelin

Man kan inte annat än att älska hennes blogg, folk tycker att hon är bortskämd (vilket jag också tyckte i början) men hon har faktiskt köpt en utav sina hästar! Så nu har min åsikt farit helt åt pipsvängen! Fullt ut älskar denna bloggare, helt klart en blogg jag kommer att fortsätta att läsa!

Man kan inte annat än älska denna tjejen och hennes blogg, den är underbar! Hon rider fantastiskt och att hon fortfarande rider efter en hemsk ridolycka som hända för ungefär ett år sedan. Hon äger två stycken helt underbara hästar som hon rider och tävlar.

Tipsar alla som läser bloggen om hennes blogg jag har blivit lite smått beroende utav den nu :3




Bilder © Linn Strelin
/Eran Emelie

Hinder (Önskeinlägg)

Återpublicerat pga önskemål.

Emmas hinder:


Parkbänken.
Hindret byggdes av min farfar och kan byggas upp till 45 cm i höjd.


Brunnen.
Hindret har jag och Sara byggt och även detta går att bygga till drygt 45 cm. Kan byggas både som box och rättuppstående.


Halv-tvåan.
Detta hinder har min morfar byggt, hindret går att bygga upp till ca 45 cm och kan byggas som rättuppstående och halv-långt.


Rättuppstående.
Byggt av Alva, kan göras 30 cm högt (lätt).


Lilla Blå.
Byggt av mig och Sara. Kan byggas på många sätt och göras både högt, långt eller rakt.


Flamman (Libra Artic)
Köptes begangat 2011. Maxhöjden ligger på drygt 45 cm, och hindret har 5 tillhörande plank.


Här skymtar ni rättuppstående + tvåor/treor vi byggt, men dessa är väldigt dåliga så ni kommer inte få någon närmare presentation av dom.

Emelies hinder:
Femman, 45 cm högt och ca: 40 cm långt. Detta hinder är byggt av mig.
Halvtvåan 60cm högt och 10cm brett. Hindret är byggt av mig.
Liggande krysset. 60cm högt och 10cm brett. Byggt av mig.
Start hinder. 30cm högt. byggt av mig.
Ett längdhinder. 60cm långt. Byggt utav mig.

Saras hinder:


Kanin-stallet. Byggt av mig och ytterst lite av Emma och Alva.
Höjd: ca 44 cm.


Rättuppstående. Byggt av mig.
Höjd: 40 cm.

/Fotoryttarnas.

Timon 19-11-11

Kunde inte blogga igår, så nu blir det inlägget som skulle ha kommit igår!

Vi hade en liten aktivitetsdag i stallet idag, först var det storröjning i stallet! Hittade en massa gott oh mumsigt där ;) Blandannat en nosgrimma till Timon.

Efter det var det dags för hopptävling, det gick ju som det gick det... Hehe, alla hoppade 40-50cm och det gick faktiskt bra för Timon och mig, han vägrade på ett hinder men han var på riktigt hopphumör!

Hoppade bland annat en kombination med rätuppstående sedan oxer med honom efteråt, riktigt roligt att se att han verkligen försöker hoppa och att han vill! :D




Titta vilka fina bilder man lyckades att skaka fram! Förhoppningsvis kommer det en film också
/Eran Emelie

Bildbomb



Tja, det sket sej lite eftersom min dator inte vill funka.. Men en liten minibildbomb blev det iallafall, haha ;)

/Emma

Pannkaksfrukost och hoppning

Mysig morgon.

Vaknade redan vid 7-tiden och kunde inte somna om. Satt och surfade runt lite och såg därefter ett avsnitt av Vampire diaries innan jag drog på mig kläder och gick ut till kaninerna. Lika bra att hoppa med dom när man har tid, var min tanke.

Byggde upp en medelbana och hoppade med Tempe, som vanligt superduktig. Ska ut och hoppa med dom två andra senare, men nu blir det amerikanska pannkakor. Mums.


Mollie hoppar medelsvår för andra gången i sitt liv.

/Emma

Önskelista @ Emma



Den där hästen har stått med varje år så länge jag kan minnas, nu skriver jag med den främst bara för att det är tradition. Någon häst under granen känns inte så troligt.

Hoppas jag har lite bättre tur med kaninen ;)

Ja, mitt såkallade kaningårdsbygge kanske också väcker lite frågor. Men det är helt enkelt så att jag vill bygga lite fler burar och samtidigt få till ett bättre ställe för kaninerna, har lite olika alternativ som jag går runt och funderar på.

Morfar och farfar snickrade jättefina kopior av Librahinder förra året, så dom får göra ett försök igen.

Bagagevagn, ja.. Den är tipptopp att lasta kaniner på vid tåg och bussresor!

Bella ska som synes få en ny transportbur är tänkt, så kan Skorpan (våran katt) få tillbaka sin som hon beslagtagit i nästan två år.


Vad önskar du dig i julklapp?


/Emma

Super snabb outfit!

En super snabb outfit (Som jag ska ha;))
/Eran Emelie

Uppdaterar imorgon!







/Emma

Premium Gold Medal



Verkligen supersnyggt enligt mig, finns både i Allroundmodell och Dressyrmodell på Hööks för 199:- samt 249:-, båda kraftigt prissänkta.

Finns här . Länk till dressyrschabraket)

/Emma

Hur barbacka rider du?



När jag rider barbacka sitter jag direkt på hästryggen och värms upp av hästen. Blir visserligen lite småhårig också haha. Körde med skrittäcke ibland hos Aeiti, men inte på Tobbe. På ridskolan brukar vi sätta fast ett stigläder runt halsen, säkerhetsrem för att slippa alla avramlingar.
Vet att Emelie brukade ha en gjord med stigbyglar ibland också.

Men hur gör ni? Kör ni ''den naturliga stilen'' och kommer så nära hästen som möjligt? Eller kör ni på några små fusk?

Svara nedan i kommentarsfältet, bästa kommentaren visas i ett inlägg med länk.

/Emma



Magic Brushes



Är det någon av er läsare som testat borstarna?

Jag är supernyfiken på dom, men har inte testat dom än. Men har hört att dom ska vara superbra, fint namn iallafall.

Finns att köpa här på Hööks för 149:-

Frågesport

Satt och gjorde en frågesport i förrgår och la in den på Kaninhoppning Ifokus, en sida jag förövrigt kan rekommendera för kaninhoppare.

Men om någon är sugen på att testa sina kunskaper så finns min frågesport här iallafall.

Lycka till!



/Emma

Skrittur

Kände mej modig så skrittade ut i ''skogen'', dvs bred väg omgiven av skog. Gick bra, trots supersämst underlag som hindrade mej från att våga göra annat än skritta. Jag vill ha vinter, med massa snö och mjukt underlag. Mysigt!



/Emma

Wiieee!

Storhäst idag...

Verkligen jätteroligt! Red en häst som heter Valli, vi körde barbacka (För de som ville). Jag tog sadeln eftersom att det är första gången jag rider storhäst på ridskolan, sedan visste jag inte hur hon var heller. Sket i sporrarna (Vilket jag inte skulle ha gjort)

Körde mycket volter och forming, hon var inte så framme vid skänkeln och jag fick inte fram den bjudningen jag ville ha. Brydde mig inte så mycket om formen ville mest bara känna igenom henne först.

Vart så mycket att hålla koll på, helt annorlunda än att rida ponny. Nu blire till att tagga inför torsdag igen då, hoppning på storhäst! :)

/Eran Emelie

Nu sticker jag!

Nu sticker jag till stallet, blir kadrilj barbacka, ska bli kuligt ^^ Hehe kuligt.

Vet inte vilken häst det blir, hästbyte ;)

Hörs!
/Eran Emelie

Hörs ikväll!

Kommer inte hinna blogga något under dagen idag, då jag rider Tobbe direkt efter skolan. Men ikväll blir det uppdatering, kanske tar med kameran och klickar lite bilder på söthästen också, vem vet? :)

Vad ska ni göra idag?



/Emma


Mer filmer







/Emma

Whoop, whoop

Idag började det men en galning i stallet ute efter skydd!

Jag är i stallet i typ 30min och letar efter boots,bakskydd och framskydd. Tur att stallet snart skall städas ur! Efter en fin kombination med grönt,latte och snart så är vi klar för ridtur.

Vi går till ängarna och kör lite dressyr, nog det mest lyckade dressyrpasset på länge ;) Timon är helt okej i formen, går nästan stadigt i skritten och lite då och då i traven och ibland i galoppen, hoppas att allt börjar lossna nu! Han var framme för skänkeln och helt underbar! Hoppas att han är likadan på lördag, ni vet tävlingen... ;)

/Emelie

Hopplektion över sockerbitar

Precis kommit hem efter ridlektion i stallet samt tårtmumsande. Våran (förövrigt supermysiga!) grupp kör på att alla som ramlar av bjuder på tårta.

Jag hade Andreas idag, har blivit han några gånger nu. Hoppning och vi började med att hoppa över sockerbitar! Helt enkelt för att vi skulle träna på bra anridningar och att komma rakt på hindret.

Efter det körde vi lite galoppbommar, pigg och glad häst. Sedan var det dags för en liten minibana. Vi började med sockerbitarna (som var fem sockerbitar som stod bredvid varandra), och sedan galopp och hopp över ett litet kryss. Sen vänster galopp och över räcket.

Första gången gick det lite väl fort och jag småslarvade med vägarna. Med hjälp av massa skänkel hann jag dock komma rakt trots en dålig väg. Annars ganska nöjd. Men det gick bättre andra gången då jag tog det lugnare och red ut vägarna bättre.

Nu var det dags för sockerbitskampen!

Vi började med dom fem sockerbitarna bredvid varandra, vilket alla hästar vant skuttade över. Sedan försvann sockerbit efter sockerbit. Kan stolt medge att alla klarade en sockerbit, inte det enklaste det ;-)

Det kan jag faktiskt rekommendera att testa, det är riktigt kul och svårt. Dessutom superbra träning då du verkligen måste komma rakt på sockerbiten och se till att inte hästen smiter på sidan. Det var en del hästar som gjorde det, ska medges.

Bjuder på några filmer från när Sara filmade i början av året, då jag också hade Ante. Ser lite kyligt ut med t-shirt, men jag har alltid varit dålig på att klä mej.








Mörker...

Har nyss kommit hem ifrån stallet, skriver snart. Mums med mat ^^
/Eran Emelie

Ridit i mörkret

Idag har jag ridit Baron. Jag packade hur mycket saker som helst imorse som jag skulle ha med mig till stallet ( ombyteskläder m.m) och även gympakläder. Så mitt skåp blev fullproppat. Sedan när jag kommer fram till skolan kommer jag på att jag glömt busskortet hemma, det viktigaste. För kommer till stallet så sent om jag ska gå hem först, så då var mamma så snäll och skjutsade mig till stallet.

Jag hade tänkt att rida ut, men sedan när jag kommit ut ur stallet bestämmde jag mig för att rida på banan runt stallet. Baron kändes fin. Fast hade problem när jag skulle ut med han ihagen. För att slöppa ut han måste han gå under en pinne och det ville han inte när det var mörkt, sedan kommer Sopot (hanns hagkompis) fram för han blir nyfiken och då blockerade han ingången^^. Men han flyttade på sig som tur var och strax efter det gick Baron in.

/Sara


2011-11-06 - Träning med Sara, Emelie & Alva






















Ja, och en bild på mej ;-)


Mollie får ta och avsluta fotovisandet. Hon har förövrigt blivit riktigt duktig i medelsvåren, och hoppar på stort och luftigt. Springer gör hon också, en helt annan kanin en i lättklassen helt enkelt.

/Emma

Använd 2 minuter av ert liv till att se det här



/Emma


Konditionen

Kondition.

Vad tänker du på då? En häst som är snabb och uthållig på banan? Eller kanske en häst som inte är fullt lika snabb på en bana men ute i skogen?

Jag tänker mig en häst som kan prestera i alla lägen, en häst som kan ta hårdare intervaller eller klättringspass. Timon är inte en sån häst.

Fick ett superbra tips utav Linn vars blogg jag läser, hon tipsade om galoppprogrammet. Där skrittar man fram under en längre tid och sedan kör man galopp 3 min skritt 2 min, galopp 3 min skritt 2 min osv. Detta är någon jag kommer att köra med ungefär 2ggr i månaden med Timon.

Hans kondition måste ökas, mycket.



/Eran Emelie

Barbacka är inte så enkelt

Igår blev det dressyr i padocken - barbacka. Haha, ponnysar har inte samma rytm som hästar så det var lite småskumpigt, men kvar satt jag.

Jobbar förövrigt supermycket med att sitta ner i traven och komma ner i sadeln också på Tobbe, vilket bara går bättre och bättre.

Igår jobbade vi på volter, någon vänlig själ hade ställt fram koner så jag försökte göra runda, välformade volter. Blir gärna att det slarvas med det annars också blir dom ojämna tycker jag.
Man måste jobba väldigt mycket med både ytter-och innerskänkel för att han inte ska försvinna iväg, men det gick riktigt bra :)



/Emma

ABSTINENS!!

Känner hur jag sakta men säkert börjar få lite smått abstinens över ridningen nu... Har inte ridit sedan i onsdags, alltså en vecka sedan, ungefär iallafall.

Blir ingen ridning imorgon heller pga nackspärr och ingen ridning i torsdags pga min dumma svanskota.

Allvarligt jag måste rida snart känner jag :'o, påtal om att rida har jag berättat att jag ska 'tävla' Timon på lördag? :)


/Eran Emelie


Mer bilder












/Sara


Baron

Igår red jag Baron. Jag red lite på en äng. Jag hade ganska pråttom så det blev en kort ridtur. Emma följde med och fotade. Det blev fina bilder. Ljuset blev jättefint.


En bild från igår, lägger in fler senare ikväll.

/Sara

Nytt, nytt, nytt!

Haha, här får man nya grejjor! ;)
Me liky,liky ♥
/Eran Emelie

Ny ridväst

In my ♥
/Eran Emelie

Medelkanin i rak också

Fick upp Tempe till medelsvår i rak också idag, dubbelnolla och vinst :)

Bella gick på 4 i första och 3 i andra lätten, ingen final.

Mollie hoppade medel, men inofficiell klass pga för få startande, men hon vann båda klasserna.



/Emma

Baron

Idag har jag ridit Baron. Jag red ut på han med Tova och en annan tjej. Det gick bra. Han var pigg men inte för pigg. Så nu ska jag börja rida han :D.

Nu är jag med Emelie.

/Sara

Stenfryst paddock

Lyckan var fullständig igår när jag kom till stallet i torsdags och slapp mötas av en lervällingshage och en lervällingspadock. Dock kändes det inte lika bra när man glad i hågen går upp till padocken och inser att det är stenhårt på marken.

Detta ledde till ett dissat dressyrpass och en liten sväng till ängarna istället, där vi jobbade på volter i båda varven.

Duktig polle :)

/Emma


Ingen ridning...

Det blev aldrig att jag red Baron i måndags för Tova var sjuk. Jag fick åka och rida han ändå om jag vill men jag vet inte vart han har alla sina saker så det kändes bäst och rida med Tova första gången :)

Idag gick min klass på bio med en annan klass och andra skolor. Vi hade blivit bjuden på bio. Vi fick se i rymden finns inga känslor. Fast jag hade sett den innan. Efter det fick man stanna kvar på stan och äta lunch där :D.

/Sara

Lyckan när man trodde det snöa!

Vart en ritt till ridskolan indag, första gången på Timon på typ 2 veckor ;) Red som sagt till ridskolan skirttade för det mesta. Nu får man inet glömma reflexerna när det börjar bli så mörkt...
Längtar redan till sommarn.
Nu blir det natti,natti och tagga tills lördag ;D
/ Eran Emelie

Livsfarligt!

Sitter här och kollar på hastnet.se, det är riktigt livsfarligt när man ser en kingsland jacka för 500:- och ett par svarta Tretorn för 1200:-...
Mammaaa?? <3
/Eran Emelie

Hickstead avled på världscupbanan

''Världscuptävlingarna i italienska Verona avbröts på söndagen efter att världsettan kanadensaren Eric Lamazes häst Hickstead föll ihop och avled på banan. 22 av 39 ekipage hade fullföljt tävlingen när olyckan inträffade. Tillsammans med Hickstead tog Eric Lamace bland annat OS-guld 2008. Den tragiska händelsen är en stor sorg för hela ridsporten. Vi intväntar mer information från arrangören och det internatinella ridsportförbundet FEI.''




Usch så hemskt. Finner inga ord.

/Emma

Ovisade bilder :)

/Eran Emelie

Måndag istället

Jag ska rida Baron på måndag istället för imorgonen. Det blir smartare så eftersom då ska Tova rida Flisan och då rider jag med hon.
Jag har varit rikigt duktig nu på morgonen. Jag har dammsuget mitt rum och plockat upp massa saker från golvet, städat Teddys bur och pluggat :P Sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra.
/Sara

Fail alá Emelie

/Eran Emelie

Torsdagstur

Igår blev jag och Tobbe skogsmullar för ett tag. Härligt värre att traska omkring i skogen och bara njuta av livet. När jag inte svor över den jäkla leran förstås, som var tvungen att irritera mig och stänka på mig - hela tiden.

Travade av han efteråt i padocken och fortsatte min träning med nedsittning i trav. Känns lite pissigt, att behöva ''börja om'' med det, tyvärr så är det (iallafall inte för mej) lika enkelt att sitta ner på häst som på en ponny. Suck.

Jaja, bara att kämpa på.

Mysigt var det iallafall, gosade lite med dom nyanlända ''fölen'' (8 månader gamla), väldigt söta och sociala.



/Emma

Hästar i sommar

Tittade på datorn efter profilbild till facebook och då hittadejag några bidler på två hästar som ståg i en hage en bit bort från mig ;)
/ Eran Emelie

Rida på söndag :)

På söndag ska jag rida Baron. Då ska vi även bestämma vilka dagar jag ska rida.

Idag har jag inte gjort nånting, så jag har inget mer att skriva om :P

/Sara

Hemma nu

Nu är jag hemma igen. Jag kom hem runt 14.00.

Idag red jag på ridskolan. Man fick välja igen och jag valde Virre. Man fick även rida barbacka om man ville men jag tänkte att det inte va så smart eftersom det är större chans att man ramlar av då och jag måste tänka på min arm. Det gick jättedåligt för mig. Han var jätteseg, fast mot slutet vart han piggare. Min ridlärare sa att det sa att det hade gått bra i slutet av ridlektionen, men det kändes inge bra. Fast han jobbade på rätt så bra ganska ofta men hade inte bra känsla och det är viktigast att det känns bra.

/Sara


Ban...

Videon är klart klar att kolla på ;)
/Eran Emelie

Selar


Fick äntligen hem paketet med selar, en lila bogsele och två koppel, ett lila och ett vitt blev det för mig. Dom flesta av selarna ska åka vidare, tyvärr.
Men ändå, väldigt trevlig känsla att öppna jättepaketet fullt med selar och koppel. :)

/Emma

Återigen hemma!

Nu är jag hemma efter att ha varit hos mormor och morfar, idag red jag Agan. Vi körde lite markarbete.
Gick hyffsat bra för att vara Agan, han är ju lite som han är så några bockar åkte man på i galoppen, vi stannade vid 50cm och nöjde oss med det, lite skritt,trav och galoppbommar körde vi. Tillslut blev galoppbommarna studs kombination :)
Ett helt okej pass ;) Nöjd flicka!
Senaste gången jag red min prins♥
/Eran Emelie

Islandshästar

Lite bilder från när jag och Emma var och fotade på en tävling, förra året tror jag.










/Sara

Säljes

Nu säljs Tempes syrra, Mysan (Snöflingans Magnum Mayan Mystica). Hon är efter Diamonds Ch Nyfiken av Onyx och undan Friscos Gt Ch Lilla Solstrålen.

En jättefin och otroligt söt tjej som jag själv sett på tävlingsbanorna. Riktigt duktig! Tror hon är medelsvår i båda grenarna med någon pinne, född 16 Februari i år.

Här hittar ni hennes annons: http://snoflinganskaniner.weebly.com/vuxna.html


(Bild lånad)

/Emma