Mormor och Morfar

Sitter hos mormor och morfar nu, Timon visar fortfarande markering så han kommer att vila tills lördag då jag skall tömköra honom. Den andra medryttaren julia hade tömkört honom i fredags dock hade han marerad två steg då. Men hon ska rida honom i dag då han inte hade markerat i helgen.

Hoppas bara att han blir bättre snart!! Tar emd mig kameran och tar en liten tur i skogen med sötnosen!

Vi hörs senare idag!
/Eran Emelie

Åker snart

Snart ska jag åka i väg med familjen till stockholm:). Jag kommer komma hem på torsdag igen. Emma och Alva passar Teddy ;).

Jag har tyvärr inte fixat några tidinställda för jag har inga idér. Men om jag kommer på något innan vi åker så fixar jag lite då.

/Sara

Hoppningen i torsdags

Jag hann inte blogga igår för först red jag och sedan var jag med Emma :)

Men hoppningen gick super. Vi gjorde ungefär samma övning som Emma och dom gjorde. Jag hade Ante. Berättar övningen eftersom vi inte gjorde riktigt lika som Emma gjorde.

"bommarna" är hinderna :P och dom första 3 "bommarna" är studs :)

Uppvärmningen (vi körde i båda varven)




Andra övningen



Sista övningen :) Då höjde hon även sista hindret.


/Sara

Äntligen lov!



/Emma

Ridning x2

Red i onsdags på ridskolan och hade Andreas. Hoppning stod på schemat.

Först så fick vi göra en övning när vi vände upp vid C i trav och hoppade två lägre hinder (studs) och sen galopperade vi fram till ett nästa hinder som stod ca 10 m ifrån.

Vi gjorde samma övning flera gånger men la till fler hinder och hade också anridningen i galopp.
Han var himla fin faktiskt, taggad och tyckte det var kul.

Vi hoppade även ett hinder på en stor volt, det gick inte lika bra som på övningen innan men helt okej.

Red Tobbe igår också!

Vi tog ett litet pass i padocken, men jobbade inte speciellt allvarligt både pågrund av leran och för att jag inte orkade. Men det var alldeles för mörkt för att ta sig en skogstur, som det var tänkt från början. Mörkrädd som jag är beger jag mig väldigt ogärna ut i mörka skogen, inte ens tillsammans med en häst ;)



/Emma

Hoppade idag

Idag hoppade jag Ante. Det var första gången jag hoppade sen jag bröt armen.

Jag hinner inte berätta mer nu utan ni får veta hur det gick imorgon.

/Sara

SM-invigning



/Emma

Mörkret kommer tidigt

Ska traska ut till kaninerna nu snart, tänkte eventuellt släpa fram något hinder men förmodligen blir det bara en liten promenad samt utsläpp i hagen.

Red i mörkret på Tobbe igår också.

Riktigt fin, faktiskt! Jobbade mycket med volter, tempoväxlingar och ställningar. Körde dessutom ett litet ''dressyrprogram'' på slutet och körde igenom dom saker vi jobbat med. Kul när han känns så sammarbetsvillig :)


En liten Teddy i kompostgallren i somras. Härligt tider.

/Emma

Ingen ridning

Jag hann aldrig åka och rida idag :(. Det drog ut på tiden. Dom vet inte riktig än vad som är fel och om nånting är fe. Men får svar på onsdag tror jag för då var det nång handspecialist som skulle komma hit. Fick åka röntgen också så det var det som drog ut på tiden.

Jag får ändå rida m.m :)

/Sara

Mörkt och trist ute

Godmorgon :)

Jag ska snart gå till skolan, men det känns verkligen trist. Alldeles kolsvart ute och kallt är det också. Man blir väldigt deppig då.
Idag ska jag iallafall rida Tobbe. Har inte funderat ut vad vi ska göra, men det blir nog ett litet skogspass med dressyrinslag.

Snart är det höstlov också, vad ska ni hitta på då?



/Emma

Ev rida imorgon:)

Imorgon ska jag kolla upp armen och om hon säger att det är okej att jag rider så ska jag rida Baron imorgon. Jag ska isåfall rida ut med Tova för att få känna hur han är när man rider ut.

Imorgon har vi kemi prov. Jippi. Jag är jättedålig på kemi:(. Jag och Frida har inte förstått nånting på lektionerna så vi har bara suttit och skämtat om allting. Men jag hoppas att det ska gå bra iallafall. Våran lärare sa att det bara skulle vara ett litet prov.

/Sara

Fota höstbilder

Jag vill fota höstbilder på Teddy innan det är försent. Men måste ha hjälp då, för det blir aldrig bra när jag fotar själv för Teddy vill aldrig sitta still:P och när han väl sitter still vill inte min kamera sammarbeta.

Jag ska nog tvinga ut Emma någon dag :D

/Sara


En bild från sist jag och Emma fotade på kaninerna.

Foto 21 Oktober

Lite foton jag tog igår med det nya objektivet ;)









/Eran Emelie

Min älskade prins <3

Idag markerade han på vänster fram igen, hoppas att allt blir bra igen. Jag älskar ju dig min lille prins :'(<3

/Emelie

Ont i armen igen :(

Igår efter ridningen fick jag ont i armen. När jag hoppade av hästen och skulle röra på handleden gjorde det extremt ont. Det värsta gick över efter ett litet  tag. Men hade ont i armen när jag vaknade imorse också så det blev ingen ridning idag :(. På måndag ska jag till hand saken. Kommer inte ihåg vad det heter.

Nu är det iallafall helg men ska inte göra nått roligt alls :(. Skulle fota på tävling med Emma men hon ändrade sig och ska till en kompis istället. Jag känner inte för att åka dit själv heller så....

/Sara


Muren


/Emelie

Ny kategori!

Nu har jag skapat en ny kategori som kallas för Hinderritningar, där lägger vi upp våra ritningar till hinder som vi vill att ni ska ta del utav ;)

/Fotoryttarnas

Ante

Idag red jag på ridskolan. Jag hade Ante. Vi körde mest timglaset. Vi körde det i både skritt, trav och galopp. Vi körde även slalom runt 3 konor på kortsidorna. I skritt och traven flyttade vi skänkelvikning i timglaset. Från början böjde han bara halsen och flytade inge bra men sedan fick jag till det. Speciellt i traven. I galoppen ville han först bara rusa men blev fin efter ett tag. Vi tränade framdelsvändningar också och det gick bra.

På slutet när vi travade  av dom själva så släppte han igenom helt och var superfin.

/Sara

Grattis systeryster!

Vill bara gratta min storasyster som får åka till Polen den 11 November!

Det är en konferans som 2st elever på skolan får åka! Grattis systeryster!!
/Eran Emelie

Ont i armen

Egentligen skulle jag ha ridit Baron idag men fick så ont i armen så det var bäst att låta den vila (vänster armen som jag bröt), så jag får rida han nästa vecka istället :) Så istället har jag gjort hälsa läxan, roligt va?

/Sara

Grattis till våra nya Svenska mästare!

Våran nya mästare i krok vart Pinglans Gt Ch Cetacea med Tina Larsson från Dalarna! Dom gick på 1+1+0.

Tvåa kom Flamencos Gt Ch Alvstjärna med Hanna Ericson från Skåne! 1+2+0 vart deras slutresultat.

Trea i krokbana blev Silverados Gt Ch Try To Stop Me - Liv Kristoffersson, även dom från Dalarna! Slutresultatet blev 1+0+3 för dom.

Och i höjden finner vi..

Segrare i höjdhopp blev Stjärnans S Ch Wellington med Annelie Hörberg från Gästrike (Gävle)! Dessa vann på höjden 90 cm. Dom försökte även på värlsdrekord (1 m) men klarade tyvärr inte. 
Ville vann också höjd-SM 2009 när han slog Svenskt rekord på 97 cm. Även det SM:et hölls i Qpoolen i Hässleholm.

Tvåa blev S Ch Dakine med Ida Taberman från Västerbotten!
Dom klarade 85 cm innan dom fick tacka för sig.

Och trea blev Ekbackens Krakel Spektakel tillsammans med Diana Lindroth från Stockholm.
Även dom klarade 85 cm och fick en ärofylld tredjeplats.

Grattis!


Ville (Stjärnans S Ch Wellington) hoppar höjd. Gissningsvis på Krok & Höjd-SM 2009 där han som tidigare nämnt slog Svenskt rekord i Höjd.

Källa resultat.
Bildkälla.

/Emma


Agai och Aeitii 18 Oktober

Red båda Agai och Aetii idag, Timon gick tyvärr konstigt efter en ridtur igår...

Men jag började med ett riktigt dressyrpass på Aeitii, han gick okej men han försökte smita undan jobbet genom att små stegra och små bocka, även gå väldigt mycket bakom lod.

Men det gick okej efter ett tag, han gick i form bådei traven och skritten och delvis i galoppen. Sedan tog vi en galopprunda på Agai :)

/Eran Emelie

Ooh, vilken härlig känsla!



Red Tobbe idag.

Han kändes verkligen superfin, han har inte känts så go´och fin på riktigt länge. Men idag kändes han lugn och välbalanserad och allt var toppen.

Körde bara ett lättare dressyrpass idag, med mycket volter samt åttvolter.

Tog faktiskt ett litet miniskutt också, vilket gick toppen. Först stannade han, men det berodde på att jag var väldigt otydlig och inte riktigt med. Men vi tog om det och han skuttade glatt över, duktig polle!

/Emma

Rymmar kanin!!

Igår rymde Teddy IGEN. Han verkar hitta ställen att ta sig ut på överallt. Igår fick han hoppa lite hos Emma och sedan släppte jag ut han i Emmas kompost galler ocså tog vi ut Tempe och hoppade med han. Sedan ser vi hur lampan nere tänds och släcks några gånger ( den tänds om man går förbi). Jag frågar då Emma varför lampan tänds och då svarade hon det är väll nån som går där. Fast ingen av oss hade sett nån. Sedan tänkte vi inge mer på det. Sedan går vi ner till kompost gallrerna. Det var väldigt mörk och jag sa:
- Titta det ser ut som Teddy är lös.
Emma:
- Ja, fast det är han inte.
Emma igen:
- Han är LÖS.

Ja så då fick vi svaret på varför lamporna hade tänds och släckt s förut. Det var min lilla kanin. Teddy hade hittat ett minemalt hål som han hade tagit sig ut igenom. Det var även en betesbur bakom hålet. Man såg ett spår av hans päls också så det var nog rejält trångt för han. Tempe hade stått där precis innan men han hade inte pptävkt hålet.

/Sara


Höstlovsplaneringar

Funderar på om jag ska försöka ta tag i hindersäljningen igen, var påväg ett tag men det gick neråt.

Sidan är snart klar, ska bara ta och fixa loggan och lite mer, när sidan är klar så skickar ajg in länken på bloggen ;)

Det är nog lite höstlovs aktiviteter som jag kommer att hålla på med ;)

/Eran Emeile

Morgontrött

Usch, somnade alldeles för sent igår! Är helt död nu.

Idag ska jag rida Tobbe iallafall, förmodligen blir det ett dressyrpass i padocken, ska bli skoj!


Ååh, saknar värmen och sommaren!

/Emma

Foto 15-10-11

Nu bjussar jag på lite bilder från min coh Emmas foto dag i stallet ;)





Älskar ljuset i denna bilden, lite mystik i bilden ;)


































/Eran Emelie

Klubbmästerskapen 16 Oktober


/Eran Emelie

Min och Emmas vackra konversation

Emelie:
- Den här bilden var fin! Fast inte mitt ben...
Emma:
-Men redigerabort det då!!
Emelie:
-Men då har jag ju inget ben?...
Emma:
-Jo! Du tappade bara din protes! Vi säger att du har amputerat bort det! då kanske vi får fler läsare!!!

Emma är inte sådär jätte smart ibland ;D
Bilden:


/Eran Emelie

Hoppat med T























/Emma

Min kaningård


Bella och Mollies bur.



Tempes bur.
(Ja, den diffar med någon cm i höjden, ta det med mig här om ni har några frågor: [email protected])






Sitthylla.


Hagen med Mollie i.


Tempes betesbur.


Tjejornas betesbur.


Kaninboden fd. lekstuga.











Fodertunna, spånsäckar och halmsäck.

/Emma

Då var tävlingsdagen avslutad

Från 10 till halv 4 så är man hemma.

Dagen började med en A-ponnyklass på 50cm, en jättesöt liten parvel och hans duktiga ryttare var de enda som startade där.

Sedan B-ponny vilket ingen startade i, sedan min klass, C-ponny klassen.

Är inte jätte nöjd men det gick hyffsat, han bjöd jättefint men tyvärr vägrade han på sista hindret så ingen rosett idag.

Bilder och film kommer upp senare idag!

/Eran Emelie


Baron

Idag provred jag Baron. Han var riktigt rolig att rida och det gick bra. Jag red runt i paddocken och kände hur han var. Traven gick allra bäst. Galoppen gick bäst från början för på slutet blev han lite seg. Fast han tog galoppfatningarna jättebra.

Jag ska börja rida han nu:) Han står i samma stall som Thea.


/Sara

Hiss eller diss?



Grimman får en stor hiss av mig! Otroligt stilren och fin, passar riktigt bra nu i höst.

Vad tycker ni?

/Emma

Mot Emelie!

Idag ska jag ta bussen ut till Emelie och fota på när hon rider Timon, så hon får dagsfärska bilder att bjuda på sen!

Ska fota kaningården lite snabbt också, så ni får se hur det ser ut där nu. Har grejat en hel del och flyttat burar och städat, har blivit toppenfint!

Om jag får mycket tid över kommer jag att ta ut Tempe och bygga upp något medelsvårhinder också och fota, så håll utkik efter bilder idag!

Vi kan också passa på att önska Sara lycka till, för hon ska göra en spännande sak idag .. Vad det är låter jag henne själv få tala om sen.

Vad har ni för planer idag?



/Emma

SM i Hässleholm

I helgen går Svenska mästerskapen i kaninhoppning av stapeln. Det hålls i Hässleholm i Skåne i Qpoolen och klasserna som det tävlas i är Krok och Höjd.

Från ÅKH är det bara Agnes som tävlar, men jag önskar henne lycka till!

Förhoppningsvis kommer det livesändning från SM, isåfall länkar jag till det här.





/Emma

Duktig ryttare = Hästen gå i form?

En duktig ryttare anser många vara en ryttare som får hästen att gå i form på rätt sätt. Visserligen kan jag hålla med, men ridningen handlar inte bara om former och sånt shit.

Timon är en häst som är svår att jobba, han har sina dagar, dåiga dagar och bra dagar. Jag kan säga att jag har bara haft honom i form ett X antal gången, och jag är stolt över det. Under våran snart ett åriga tid tillsammans.

Han är svår att jobba, han är svår att få i form. Men även om jag inte kan få honom i forma alltid kan jag inte gå runt och säga att jag är en dålig ryttare. Jag kan få andra hästar att på OK i form, jag kan få stopp på skenande hästar. Jag kan sitta kvar på bockande hästar.

Bara för att jag inte får honom i form betyder det inte att jag är en dålig ryttare.

På min förra blogg fick jag en kommentar som löd " Du kan ju inte få honom i form, är du dålig eller? Hur länge har du ridit?!" Jag valde att inte svara på denna kommentaren, jag sög inte åt mig eftersom att jag vet att Timoin är en häst som är svår att få i form. Han är väldigt stel även om man jobbar med honom 4 eller 5 gånger i veckan.

Till och med hans föredetta ryttare hade svårt att få honom i form i slutet, hon är ändås en ruskigt bra ryttare. För tillfället rider hon in en unghäst som lätt går i form i skritten, men ändås är Timon svår för henne.

Nu hoppas jag att detta inlägget inte blev alltför långt men att ni orkat läsa det och förstå att alla bra ryttare inte får sina hästar i form eller liknande.

















/Eran Emelie

Nytt hinder - Flamman



/Emma

Foto outfit tills imorgon

Tänkte mig dessa kläder imorgon till blåa benlindor/schabrak/fleccetäcke



Den blåa tröjan har rosa "armbågslappar" på armbågarna ;)
/Eran Emelie

Det ena leder till det andra

I onsdags red jag på ridskolan, vilket resulterade i ett pass utan stigbyglar. Klanten jag lyckades glömma skorna hemma ^^

Red iallfall Virre, som kändes fin. Vi jobbade mycket med hörnpasseringar, ställningar, volter och att vara noggranna när vi väljer väg.

Han kändes himla fin faktiskt, det blir mycket enklare att verkligen kunna inverka på hästen när man sitter ner. Men nu har jag väldigt ont i mina sittben och magmusklerna :)



En bild på Virre (inte jag som rider!)


Vilket ledde till torsdagen.

Insåg ganska snabbt att det skulle bli en långsam ridtur när jag suttit upp och känt smärtan i mina sittben. Det fick bli en skrittur i skogen på långa tyglar, det var välbehövligt!

/Emma

Ante

Idag fick vi välja häs på ridskolan. Jag valde Ante. Det gick superbra :D. Vi red mest på volter. Vi växlade mellan att rida på en fyrkantig "volt" där vi skulle göra en framdelsvänding i varje hörn. Vi gjorde det i både skritt och trav. Sedan galopperade vi först bara på en vanlig volt. Sedan så skulle vi byta volt och på dne volten skulle vi först galoppera på en vanlig volt och sedan galoppera på en fyrkantig volt och det gick superbra. Det känndes superhärlig. Han sammlade verkligen upp galoppen i varje hörn. För om hästen blev för lång i galoppen och inte kunde svänga så snävt så skulle man krocka med dom andra på den andra volten. För vi var i lillaridhuset.

Det är så synd att Ante är så liten för han är verkligen jätterolig att rida.

/Sara

Ridning imorgon

Imorgon ska jag rida på ridskolan. Det är hästbyte och nu ska jag testa rida någon annan häst än Nicky. Fast har ont i min arm nu. Fick det efter gympan när vi hade redskap.

På fredag ska jag rida hos Emmy. Fast det är jättekrnligt med alla bussarna just nu. Förut behövde jag bara byta buss en gång men nu måste jag byta 2 gånger dit och 3 gånger hem eftersom dom håller på med vägarbete nära mig. Lite jobbigt...

/Sara

Första och senaste bilden på Frallan

Första bilden jag tog på Frallan

Min lilla bebis ♥

Den senaste bilden jag tog på Frallan

Min stora bebis ♥

Bildbrister

Tyvärr så har jag lite bildbrist eftersom att datorn som jag hade alla bilder på är förstörd, eller det är en spricka i skärmen.

Men snart så kommer den nog tillbaka  = mer bilder, som tur är.

Men det är en väldig tur att några bilder finns i arkivet.

Den första bilden jag laddade upp.

Frallan är en bebis ♥

/Eran Emelie

The show most go on

Har nu spenderat ca:20 min på att sy armlappar på en tröja, som antagligen blir min nya tävlingströja.

Ni kommer att få se den imorgon då jag inte har hunnit att knäppa kort på den idag, den sa bli premiär använd på Lördag, eftersom att Emma antagligen följer med och fottar lite på mig och Timon till den nya headern.

Hoppas att eran dag har varit bra, själv håller jag på att bli förkyld...


The show most go on
/Eran Emelie

Helgen gick fort, hoppas bara veckan går lika fort

Helgen har gått ruskigt fort, har inte varit hemma något därav inget bloggande på ett tag. Men nu kör vi på igen!

En ny header kommer snart upp och snart ska jag debutera i L:D vilket ska bli väldigt roligt, hoppas bara att man får med sig en eller kanske två fotografer. Men bilder+film blir det.

Snart ska vi ta och boka tid till kastrering för Oddan, hopas bara allt går vägen. Hönsmamma som man är.


Den allra bästa höstbilden jag har på Oddan, det lilla energiknippe som han är.

/Eran Emelie

Vill ha

Jag vill ha en racesafe säkerhetsväst. Dom är så sköna men dyra och min säkerhetsväst är inte förliten än utan passar. Så det känns lite dumt att köpa en ny då men ska försöka hitta någon begagnad.



/Sara

Skönt att vara hemma!

En kort men rolig tävlingsdag blev det. Ganska skönt att komma hem såhär pass tidigt och kunna göra annat också, även fast det förstås är kul att tävla också.

Tempe var först ut, medeldebutanten!
Han gick på 4 fel i bana och 3 i korr, ganska mycket.

Sen bidde det Bella, som gick på 4+2, duktig iallafall :)

Och Tempe igen, den här gången hade jag fått lite tips och han var superduktig, 2+1 slutade det på varav ett fel var korr-fel. Nöjd med han, speciellt i finalen sprang han på superbra, kul!

Bella lullade på och rev lite, men duktig iallafall, bara slarvfel egentligen ju.

Nöjd med dagen, och grattis till Emelie med Mimmi som blev medel :D


Emelie med Soie :)

/Emma

Dag 5 - Favoritbilder du tagit



/Emma

Tävling

Idag är det tävlingsdag (anledningen till varför jag är uppe och springer redan vid sex-tiden ^^)

Ska bli superkul, bara en mysig liten klubbtävling med medelsvår och lätt.

Tempe debuterar i medelsvåren (krok), hoppas det går bra. Har inte allt för stora förväntningar, bara han hoppar och tycker det är kul är jag nöjd och glad.

Bella ska hoppa lätten, och idag satsar vi på pinne!

Även Mollie hoppar med Alva.


Trevlig dag!



/Emma

Hoppning

Igår var det hoppning på ridningen. Fast jag hoppade inget eftersom jag helst inte skulle hoppa på ett tag. Lite tråkigt men men.Nicky var seg igår. Vi fick värma upp själv och han var seg. Men han flyttade bra för skänkeln. Galoppfattningarna gjorde han bra fast själva galoppen hade ingen energi. Men han fattade den bra från skritt och trav.


/Sara

Skolarbete= usch och fyy

Nu har jag suttit här i typ en havltimma och försökt komma på hur skolarbetet till Egypten skall se ut, eller iallafall framsidan.

Skolarbete må vara en utav de tråkigaste saker som finns, jag menar varför ska man sitta inne och jobba medans man kan vara ute och rida? Haha!

Men det vart iallafall detta jag kom fram till:

/Emelie

Plugg och hästar

Det känns som om det är det mitt liv kretsar runt just nu, är med kompisar och kaninerna också, men livet är ganska fullt just nu. Ska försöka uppdatera iallafall!

Idag red jag på ridskolan iallafall. Red Andreas, som var pigg.

Inte supernöjd, men men. Han sprang och stressade upp sig, och ökade farten mot hindren. Synd, tyckte jag börjat få ganska bra galopp på han, men det sket sig.

/Emma

Tempe hoppar medel



Har börjat träna medelsvår med Tempe nu. Släpar fram hinder och bygger krokbanor, var länge sen jag gjorde det hemma ^^ Men har kaninen blivit medel i krok, ja då får han allt hoppa krok också! Vilket gör att dom andra härhemma också får hoppa krok :p

Han har fattat superbra iallafall och hoppar på som förr. Får se hur han reagerar på tävlingsbanorna, men hemma har han varit superduktig och fokuserat bra. Kul!

/Emma

Jag uppdaterar!

Red Tobbe igår.

Gick okej, blir så jäkla mörkt ute nu!

Red på en äng som var ''upplyst'' först (belysning från gatlyktor) där han gick sådär. Otroligt spänd och oböjbar i ställningarna, men det blev bättre efter en hel del åttvolter.

Red i padocken en stund sen, där han skändes riktigt fin. Tills han blev livrädd för ett hörn och jag fick lägga ner en massa tid på det, fjanthäst.



Sommar ..

/Emma

:)



Hade tänkt att ladda upp bilder eftersom jag inte kommer på nånting att skriva om. Någon som har nått förslag?:P Men ja såklart så funkade det bara att ladda upp 1 bild.

Imorgon har vi orienteringsprov på skolan. Det kommer gå jättedåligt för jag kan knappt läsa en karta xD.

/Sara

Mer bilder






©

Det fanns inte så mycket löv igår, så ska fota mer höstiga bilder nästa helg:)

/Sara

KM Debut

Vet inte om jag har missat att skriva det, men jag har anmält mig och Axion till Klubbmästerskapen den 16 Oktober.

Det blir en L:C För oss två, nu blir det bara att hoppas att KM debuten går bra, min första L:C.

Min senaste tävling, Alfons och jag.

/ Emelie

Bilder










©

Lägger in fler bilder imorgon :)

/Sara

Höstbilder

Jag tror att jag ska ut och fota höstbilder på Teddy idag. Solen lyser så fint idag så det är perfekt fotoväder. Så det gäller att Teddy är snäll och vill sitta still för annars blir det svårt:P

Om jag går ut och fotar kommer det upp bilder senare idag.

/Sara

-

Mormor och Morfar

Sitter hos mormor och morfar nu, Timon visar fortfarande markering så han kommer att vila tills lördag då jag skall tömköra honom. Den andra medryttaren julia hade tömkört honom i fredags dock hade han marerad två steg då. Men hon ska rida honom i dag då han inte hade markerat i helgen.

Hoppas bara att han blir bättre snart!! Tar emd mig kameran och tar en liten tur i skogen med sötnosen!

Vi hörs senare idag!
/Eran Emelie

Åker snart

Snart ska jag åka i väg med familjen till stockholm:). Jag kommer komma hem på torsdag igen. Emma och Alva passar Teddy ;).

Jag har tyvärr inte fixat några tidinställda för jag har inga idér. Men om jag kommer på något innan vi åker så fixar jag lite då.

/Sara

Hoppningen i torsdags

Jag hann inte blogga igår för först red jag och sedan var jag med Emma :)

Men hoppningen gick super. Vi gjorde ungefär samma övning som Emma och dom gjorde. Jag hade Ante. Berättar övningen eftersom vi inte gjorde riktigt lika som Emma gjorde.

"bommarna" är hinderna :P och dom första 3 "bommarna" är studs :)

Uppvärmningen (vi körde i båda varven)




Andra övningen



Sista övningen :) Då höjde hon även sista hindret.


/Sara

Äntligen lov!



/Emma

Ridning x2

Red i onsdags på ridskolan och hade Andreas. Hoppning stod på schemat.

Först så fick vi göra en övning när vi vände upp vid C i trav och hoppade två lägre hinder (studs) och sen galopperade vi fram till ett nästa hinder som stod ca 10 m ifrån.

Vi gjorde samma övning flera gånger men la till fler hinder och hade också anridningen i galopp.
Han var himla fin faktiskt, taggad och tyckte det var kul.

Vi hoppade även ett hinder på en stor volt, det gick inte lika bra som på övningen innan men helt okej.

Red Tobbe igår också!

Vi tog ett litet pass i padocken, men jobbade inte speciellt allvarligt både pågrund av leran och för att jag inte orkade. Men det var alldeles för mörkt för att ta sig en skogstur, som det var tänkt från början. Mörkrädd som jag är beger jag mig väldigt ogärna ut i mörka skogen, inte ens tillsammans med en häst ;)



/Emma

Hoppade idag

Idag hoppade jag Ante. Det var första gången jag hoppade sen jag bröt armen.

Jag hinner inte berätta mer nu utan ni får veta hur det gick imorgon.

/Sara

SM-invigning



/Emma

Mörkret kommer tidigt

Ska traska ut till kaninerna nu snart, tänkte eventuellt släpa fram något hinder men förmodligen blir det bara en liten promenad samt utsläpp i hagen.

Red i mörkret på Tobbe igår också.

Riktigt fin, faktiskt! Jobbade mycket med volter, tempoväxlingar och ställningar. Körde dessutom ett litet ''dressyrprogram'' på slutet och körde igenom dom saker vi jobbat med. Kul när han känns så sammarbetsvillig :)


En liten Teddy i kompostgallren i somras. Härligt tider.

/Emma

Ingen ridning

Jag hann aldrig åka och rida idag :(. Det drog ut på tiden. Dom vet inte riktig än vad som är fel och om nånting är fe. Men får svar på onsdag tror jag för då var det nång handspecialist som skulle komma hit. Fick åka röntgen också så det var det som drog ut på tiden.

Jag får ändå rida m.m :)

/Sara

Mörkt och trist ute

Godmorgon :)

Jag ska snart gå till skolan, men det känns verkligen trist. Alldeles kolsvart ute och kallt är det också. Man blir väldigt deppig då.
Idag ska jag iallafall rida Tobbe. Har inte funderat ut vad vi ska göra, men det blir nog ett litet skogspass med dressyrinslag.

Snart är det höstlov också, vad ska ni hitta på då?



/Emma

Ev rida imorgon:)

Imorgon ska jag kolla upp armen och om hon säger att det är okej att jag rider så ska jag rida Baron imorgon. Jag ska isåfall rida ut med Tova för att få känna hur han är när man rider ut.

Imorgon har vi kemi prov. Jippi. Jag är jättedålig på kemi:(. Jag och Frida har inte förstått nånting på lektionerna så vi har bara suttit och skämtat om allting. Men jag hoppas att det ska gå bra iallafall. Våran lärare sa att det bara skulle vara ett litet prov.

/Sara

Fota höstbilder

Jag vill fota höstbilder på Teddy innan det är försent. Men måste ha hjälp då, för det blir aldrig bra när jag fotar själv för Teddy vill aldrig sitta still:P och när han väl sitter still vill inte min kamera sammarbeta.

Jag ska nog tvinga ut Emma någon dag :D

/Sara


En bild från sist jag och Emma fotade på kaninerna.

Foto 21 Oktober

Lite foton jag tog igår med det nya objektivet ;)









/Eran Emelie

Min älskade prins <3

Idag markerade han på vänster fram igen, hoppas att allt blir bra igen. Jag älskar ju dig min lille prins :'(<3

/Emelie

Ont i armen igen :(

Igår efter ridningen fick jag ont i armen. När jag hoppade av hästen och skulle röra på handleden gjorde det extremt ont. Det värsta gick över efter ett litet  tag. Men hade ont i armen när jag vaknade imorse också så det blev ingen ridning idag :(. På måndag ska jag till hand saken. Kommer inte ihåg vad det heter.

Nu är det iallafall helg men ska inte göra nått roligt alls :(. Skulle fota på tävling med Emma men hon ändrade sig och ska till en kompis istället. Jag känner inte för att åka dit själv heller så....

/Sara


Muren


/Emelie

Ny kategori!

Nu har jag skapat en ny kategori som kallas för Hinderritningar, där lägger vi upp våra ritningar till hinder som vi vill att ni ska ta del utav ;)

/Fotoryttarnas

Ante

Idag red jag på ridskolan. Jag hade Ante. Vi körde mest timglaset. Vi körde det i både skritt, trav och galopp. Vi körde även slalom runt 3 konor på kortsidorna. I skritt och traven flyttade vi skänkelvikning i timglaset. Från början böjde han bara halsen och flytade inge bra men sedan fick jag till det. Speciellt i traven. I galoppen ville han först bara rusa men blev fin efter ett tag. Vi tränade framdelsvändningar också och det gick bra.

På slutet när vi travade  av dom själva så släppte han igenom helt och var superfin.

/Sara

Grattis systeryster!

Vill bara gratta min storasyster som får åka till Polen den 11 November!

Det är en konferans som 2st elever på skolan får åka! Grattis systeryster!!
/Eran Emelie

Ont i armen

Egentligen skulle jag ha ridit Baron idag men fick så ont i armen så det var bäst att låta den vila (vänster armen som jag bröt), så jag får rida han nästa vecka istället :) Så istället har jag gjort hälsa läxan, roligt va?

/Sara

Grattis till våra nya Svenska mästare!

Våran nya mästare i krok vart Pinglans Gt Ch Cetacea med Tina Larsson från Dalarna! Dom gick på 1+1+0.

Tvåa kom Flamencos Gt Ch Alvstjärna med Hanna Ericson från Skåne! 1+2+0 vart deras slutresultat.

Trea i krokbana blev Silverados Gt Ch Try To Stop Me - Liv Kristoffersson, även dom från Dalarna! Slutresultatet blev 1+0+3 för dom.

Och i höjden finner vi..

Segrare i höjdhopp blev Stjärnans S Ch Wellington med Annelie Hörberg från Gästrike (Gävle)! Dessa vann på höjden 90 cm. Dom försökte även på värlsdrekord (1 m) men klarade tyvärr inte. 
Ville vann också höjd-SM 2009 när han slog Svenskt rekord på 97 cm. Även det SM:et hölls i Qpoolen i Hässleholm.

Tvåa blev S Ch Dakine med Ida Taberman från Västerbotten!
Dom klarade 85 cm innan dom fick tacka för sig.

Och trea blev Ekbackens Krakel Spektakel tillsammans med Diana Lindroth från Stockholm.
Även dom klarade 85 cm och fick en ärofylld tredjeplats.

Grattis!


Ville (Stjärnans S Ch Wellington) hoppar höjd. Gissningsvis på Krok & Höjd-SM 2009 där han som tidigare nämnt slog Svenskt rekord i Höjd.

Källa resultat.
Bildkälla.

/Emma


Agai och Aeitii 18 Oktober

Red båda Agai och Aetii idag, Timon gick tyvärr konstigt efter en ridtur igår...

Men jag började med ett riktigt dressyrpass på Aeitii, han gick okej men han försökte smita undan jobbet genom att små stegra och små bocka, även gå väldigt mycket bakom lod.

Men det gick okej efter ett tag, han gick i form bådei traven och skritten och delvis i galoppen. Sedan tog vi en galopprunda på Agai :)

/Eran Emelie

Ooh, vilken härlig känsla!



Red Tobbe idag.

Han kändes verkligen superfin, han har inte känts så go´och fin på riktigt länge. Men idag kändes han lugn och välbalanserad och allt var toppen.

Körde bara ett lättare dressyrpass idag, med mycket volter samt åttvolter.

Tog faktiskt ett litet miniskutt också, vilket gick toppen. Först stannade han, men det berodde på att jag var väldigt otydlig och inte riktigt med. Men vi tog om det och han skuttade glatt över, duktig polle!

/Emma

Rymmar kanin!!

Igår rymde Teddy IGEN. Han verkar hitta ställen att ta sig ut på överallt. Igår fick han hoppa lite hos Emma och sedan släppte jag ut han i Emmas kompost galler ocså tog vi ut Tempe och hoppade med han. Sedan ser vi hur lampan nere tänds och släcks några gånger ( den tänds om man går förbi). Jag frågar då Emma varför lampan tänds och då svarade hon det är väll nån som går där. Fast ingen av oss hade sett nån. Sedan tänkte vi inge mer på det. Sedan går vi ner till kompost gallrerna. Det var väldigt mörk och jag sa:
- Titta det ser ut som Teddy är lös.
Emma:
- Ja, fast det är han inte.
Emma igen:
- Han är LÖS.

Ja så då fick vi svaret på varför lamporna hade tänds och släckt s förut. Det var min lilla kanin. Teddy hade hittat ett minemalt hål som han hade tagit sig ut igenom. Det var även en betesbur bakom hålet. Man såg ett spår av hans päls också så det var nog rejält trångt för han. Tempe hade stått där precis innan men han hade inte pptävkt hålet.

/Sara


Höstlovsplaneringar

Funderar på om jag ska försöka ta tag i hindersäljningen igen, var påväg ett tag men det gick neråt.

Sidan är snart klar, ska bara ta och fixa loggan och lite mer, när sidan är klar så skickar ajg in länken på bloggen ;)

Det är nog lite höstlovs aktiviteter som jag kommer att hålla på med ;)

/Eran Emeile

Morgontrött

Usch, somnade alldeles för sent igår! Är helt död nu.

Idag ska jag rida Tobbe iallafall, förmodligen blir det ett dressyrpass i padocken, ska bli skoj!


Ååh, saknar värmen och sommaren!

/Emma

Foto 15-10-11

Nu bjussar jag på lite bilder från min coh Emmas foto dag i stallet ;)





Älskar ljuset i denna bilden, lite mystik i bilden ;)


































/Eran Emelie

Klubbmästerskapen 16 Oktober


/Eran Emelie

Min och Emmas vackra konversation

Emelie:
- Den här bilden var fin! Fast inte mitt ben...
Emma:
-Men redigerabort det då!!
Emelie:
-Men då har jag ju inget ben?...
Emma:
-Jo! Du tappade bara din protes! Vi säger att du har amputerat bort det! då kanske vi får fler läsare!!!

Emma är inte sådär jätte smart ibland ;D
Bilden:


/Eran Emelie

Hoppat med T























/Emma

Min kaningård


Bella och Mollies bur.



Tempes bur.
(Ja, den diffar med någon cm i höjden, ta det med mig här om ni har några frågor: [email protected])






Sitthylla.


Hagen med Mollie i.


Tempes betesbur.


Tjejornas betesbur.


Kaninboden fd. lekstuga.











Fodertunna, spånsäckar och halmsäck.

/Emma

Då var tävlingsdagen avslutad

Från 10 till halv 4 så är man hemma.

Dagen började med en A-ponnyklass på 50cm, en jättesöt liten parvel och hans duktiga ryttare var de enda som startade där.

Sedan B-ponny vilket ingen startade i, sedan min klass, C-ponny klassen.

Är inte jätte nöjd men det gick hyffsat, han bjöd jättefint men tyvärr vägrade han på sista hindret så ingen rosett idag.

Bilder och film kommer upp senare idag!

/Eran Emelie


Baron

Idag provred jag Baron. Han var riktigt rolig att rida och det gick bra. Jag red runt i paddocken och kände hur han var. Traven gick allra bäst. Galoppen gick bäst från början för på slutet blev han lite seg. Fast han tog galoppfatningarna jättebra.

Jag ska börja rida han nu:) Han står i samma stall som Thea.


/Sara

Hiss eller diss?



Grimman får en stor hiss av mig! Otroligt stilren och fin, passar riktigt bra nu i höst.

Vad tycker ni?

/Emma

Mot Emelie!

Idag ska jag ta bussen ut till Emelie och fota på när hon rider Timon, så hon får dagsfärska bilder att bjuda på sen!

Ska fota kaningården lite snabbt också, så ni får se hur det ser ut där nu. Har grejat en hel del och flyttat burar och städat, har blivit toppenfint!

Om jag får mycket tid över kommer jag att ta ut Tempe och bygga upp något medelsvårhinder också och fota, så håll utkik efter bilder idag!

Vi kan också passa på att önska Sara lycka till, för hon ska göra en spännande sak idag .. Vad det är låter jag henne själv få tala om sen.

Vad har ni för planer idag?



/Emma

SM i Hässleholm

I helgen går Svenska mästerskapen i kaninhoppning av stapeln. Det hålls i Hässleholm i Skåne i Qpoolen och klasserna som det tävlas i är Krok och Höjd.

Från ÅKH är det bara Agnes som tävlar, men jag önskar henne lycka till!

Förhoppningsvis kommer det livesändning från SM, isåfall länkar jag till det här.





/Emma

Duktig ryttare = Hästen gå i form?

En duktig ryttare anser många vara en ryttare som får hästen att gå i form på rätt sätt. Visserligen kan jag hålla med, men ridningen handlar inte bara om former och sånt shit.

Timon är en häst som är svår att jobba, han har sina dagar, dåiga dagar och bra dagar. Jag kan säga att jag har bara haft honom i form ett X antal gången, och jag är stolt över det. Under våran snart ett åriga tid tillsammans.

Han är svår att jobba, han är svår att få i form. Men även om jag inte kan få honom i forma alltid kan jag inte gå runt och säga att jag är en dålig ryttare. Jag kan få andra hästar att på OK i form, jag kan få stopp på skenande hästar. Jag kan sitta kvar på bockande hästar.

Bara för att jag inte får honom i form betyder det inte att jag är en dålig ryttare.

På min förra blogg fick jag en kommentar som löd " Du kan ju inte få honom i form, är du dålig eller? Hur länge har du ridit?!" Jag valde att inte svara på denna kommentaren, jag sög inte åt mig eftersom att jag vet att Timoin är en häst som är svår att få i form. Han är väldigt stel även om man jobbar med honom 4 eller 5 gånger i veckan.

Till och med hans föredetta ryttare hade svårt att få honom i form i slutet, hon är ändås en ruskigt bra ryttare. För tillfället rider hon in en unghäst som lätt går i form i skritten, men ändås är Timon svår för henne.

Nu hoppas jag att detta inlägget inte blev alltför långt men att ni orkat läsa det och förstå att alla bra ryttare inte får sina hästar i form eller liknande.

















/Eran Emelie

Nytt hinder - Flamman



/Emma

Foto outfit tills imorgon

Tänkte mig dessa kläder imorgon till blåa benlindor/schabrak/fleccetäcke



Den blåa tröjan har rosa "armbågslappar" på armbågarna ;)
/Eran Emelie

Det ena leder till det andra

I onsdags red jag på ridskolan, vilket resulterade i ett pass utan stigbyglar. Klanten jag lyckades glömma skorna hemma ^^

Red iallfall Virre, som kändes fin. Vi jobbade mycket med hörnpasseringar, ställningar, volter och att vara noggranna när vi väljer väg.

Han kändes himla fin faktiskt, det blir mycket enklare att verkligen kunna inverka på hästen när man sitter ner. Men nu har jag väldigt ont i mina sittben och magmusklerna :)



En bild på Virre (inte jag som rider!)


Vilket ledde till torsdagen.

Insåg ganska snabbt att det skulle bli en långsam ridtur när jag suttit upp och känt smärtan i mina sittben. Det fick bli en skrittur i skogen på långa tyglar, det var välbehövligt!

/Emma

Ante

Idag fick vi välja häs på ridskolan. Jag valde Ante. Det gick superbra :D. Vi red mest på volter. Vi växlade mellan att rida på en fyrkantig "volt" där vi skulle göra en framdelsvänding i varje hörn. Vi gjorde det i både skritt och trav. Sedan galopperade vi först bara på en vanlig volt. Sedan så skulle vi byta volt och på dne volten skulle vi först galoppera på en vanlig volt och sedan galoppera på en fyrkantig volt och det gick superbra. Det känndes superhärlig. Han sammlade verkligen upp galoppen i varje hörn. För om hästen blev för lång i galoppen och inte kunde svänga så snävt så skulle man krocka med dom andra på den andra volten. För vi var i lillaridhuset.

Det är så synd att Ante är så liten för han är verkligen jätterolig att rida.

/Sara

Ridning imorgon

Imorgon ska jag rida på ridskolan. Det är hästbyte och nu ska jag testa rida någon annan häst än Nicky. Fast har ont i min arm nu. Fick det efter gympan när vi hade redskap.

På fredag ska jag rida hos Emmy. Fast det är jättekrnligt med alla bussarna just nu. Förut behövde jag bara byta buss en gång men nu måste jag byta 2 gånger dit och 3 gånger hem eftersom dom håller på med vägarbete nära mig. Lite jobbigt...

/Sara

Första och senaste bilden på Frallan

Första bilden jag tog på Frallan

Min lilla bebis ♥

Den senaste bilden jag tog på Frallan

Min stora bebis ♥

Bildbrister

Tyvärr så har jag lite bildbrist eftersom att datorn som jag hade alla bilder på är förstörd, eller det är en spricka i skärmen.

Men snart så kommer den nog tillbaka  = mer bilder, som tur är.

Men det är en väldig tur att några bilder finns i arkivet.

Den första bilden jag laddade upp.

Frallan är en bebis ♥

/Eran Emelie

The show most go on

Har nu spenderat ca:20 min på att sy armlappar på en tröja, som antagligen blir min nya tävlingströja.

Ni kommer att få se den imorgon då jag inte har hunnit att knäppa kort på den idag, den sa bli premiär använd på Lördag, eftersom att Emma antagligen följer med och fottar lite på mig och Timon till den nya headern.

Hoppas att eran dag har varit bra, själv håller jag på att bli förkyld...


The show most go on
/Eran Emelie

Helgen gick fort, hoppas bara veckan går lika fort

Helgen har gått ruskigt fort, har inte varit hemma något därav inget bloggande på ett tag. Men nu kör vi på igen!

En ny header kommer snart upp och snart ska jag debutera i L:D vilket ska bli väldigt roligt, hoppas bara att man får med sig en eller kanske två fotografer. Men bilder+film blir det.

Snart ska vi ta och boka tid till kastrering för Oddan, hopas bara allt går vägen. Hönsmamma som man är.


Den allra bästa höstbilden jag har på Oddan, det lilla energiknippe som han är.

/Eran Emelie

Vill ha

Jag vill ha en racesafe säkerhetsväst. Dom är så sköna men dyra och min säkerhetsväst är inte förliten än utan passar. Så det känns lite dumt att köpa en ny då men ska försöka hitta någon begagnad.



/Sara

Skönt att vara hemma!

En kort men rolig tävlingsdag blev det. Ganska skönt att komma hem såhär pass tidigt och kunna göra annat också, även fast det förstås är kul att tävla också.

Tempe var först ut, medeldebutanten!
Han gick på 4 fel i bana och 3 i korr, ganska mycket.

Sen bidde det Bella, som gick på 4+2, duktig iallafall :)

Och Tempe igen, den här gången hade jag fått lite tips och han var superduktig, 2+1 slutade det på varav ett fel var korr-fel. Nöjd med han, speciellt i finalen sprang han på superbra, kul!

Bella lullade på och rev lite, men duktig iallafall, bara slarvfel egentligen ju.

Nöjd med dagen, och grattis till Emelie med Mimmi som blev medel :D


Emelie med Soie :)

/Emma

Dag 5 - Favoritbilder du tagit



/Emma

Tävling

Idag är det tävlingsdag (anledningen till varför jag är uppe och springer redan vid sex-tiden ^^)

Ska bli superkul, bara en mysig liten klubbtävling med medelsvår och lätt.

Tempe debuterar i medelsvåren (krok), hoppas det går bra. Har inte allt för stora förväntningar, bara han hoppar och tycker det är kul är jag nöjd och glad.

Bella ska hoppa lätten, och idag satsar vi på pinne!

Även Mollie hoppar med Alva.


Trevlig dag!



/Emma

Hoppning

Igår var det hoppning på ridningen. Fast jag hoppade inget eftersom jag helst inte skulle hoppa på ett tag. Lite tråkigt men men.Nicky var seg igår. Vi fick värma upp själv och han var seg. Men han flyttade bra för skänkeln. Galoppfattningarna gjorde han bra fast själva galoppen hade ingen energi. Men han fattade den bra från skritt och trav.


/Sara

Skolarbete= usch och fyy

Nu har jag suttit här i typ en havltimma och försökt komma på hur skolarbetet till Egypten skall se ut, eller iallafall framsidan.

Skolarbete må vara en utav de tråkigaste saker som finns, jag menar varför ska man sitta inne och jobba medans man kan vara ute och rida? Haha!

Men det vart iallafall detta jag kom fram till:

/Emelie

Plugg och hästar

Det känns som om det är det mitt liv kretsar runt just nu, är med kompisar och kaninerna också, men livet är ganska fullt just nu. Ska försöka uppdatera iallafall!

Idag red jag på ridskolan iallafall. Red Andreas, som var pigg.

Inte supernöjd, men men. Han sprang och stressade upp sig, och ökade farten mot hindren. Synd, tyckte jag börjat få ganska bra galopp på han, men det sket sig.

/Emma

Tempe hoppar medel



Har börjat träna medelsvår med Tempe nu. Släpar fram hinder och bygger krokbanor, var länge sen jag gjorde det hemma ^^ Men har kaninen blivit medel i krok, ja då får han allt hoppa krok också! Vilket gör att dom andra härhemma också får hoppa krok :p

Han har fattat superbra iallafall och hoppar på som förr. Får se hur han reagerar på tävlingsbanorna, men hemma har han varit superduktig och fokuserat bra. Kul!

/Emma

Jag uppdaterar!

Red Tobbe igår.

Gick okej, blir så jäkla mörkt ute nu!

Red på en äng som var ''upplyst'' först (belysning från gatlyktor) där han gick sådär. Otroligt spänd och oböjbar i ställningarna, men det blev bättre efter en hel del åttvolter.

Red i padocken en stund sen, där han skändes riktigt fin. Tills han blev livrädd för ett hörn och jag fick lägga ner en massa tid på det, fjanthäst.



Sommar ..

/Emma

:)



Hade tänkt att ladda upp bilder eftersom jag inte kommer på nånting att skriva om. Någon som har nått förslag?:P Men ja såklart så funkade det bara att ladda upp 1 bild.

Imorgon har vi orienteringsprov på skolan. Det kommer gå jättedåligt för jag kan knappt läsa en karta xD.

/Sara

Mer bilder






©

Det fanns inte så mycket löv igår, så ska fota mer höstiga bilder nästa helg:)

/Sara

KM Debut

Vet inte om jag har missat att skriva det, men jag har anmält mig och Axion till Klubbmästerskapen den 16 Oktober.

Det blir en L:C För oss två, nu blir det bara att hoppas att KM debuten går bra, min första L:C.

Min senaste tävling, Alfons och jag.

/ Emelie

Bilder










©

Lägger in fler bilder imorgon :)

/Sara

Höstbilder

Jag tror att jag ska ut och fota höstbilder på Teddy idag. Solen lyser så fint idag så det är perfekt fotoväder. Så det gäller att Teddy är snäll och vill sitta still för annars blir det svårt:P

Om jag går ut och fotar kommer det upp bilder senare idag.

/Sara