Kaninfärger

Du ser en kanin på en tävling. Kallar den för svart och vit. Men vad heter färgen egentligen? Och vad heter andra kaniners färger och teckingar?


Bella är svartbrokad. En ganska enkel färg, brokat är en teckning och i det här fallet prickar. Brokat är alltså när en vit kanin har mindre färg på fläckarna. Svart, det syns att hon är.


Mollie är siamesbrokad. Siames är färgen på hennes fläckar. I Mollies fall är det svårare att upptäcka brokat-teckningen, eftersom hon är ganska helfärgad.


Viking (Agnes kanin) är blå wienertecknad.
Blå är grundfärgen vilket synd tydligt och bra på han. Wienerteckningen är det vita. (Wiener är som brokat fast tvärtom, färg + vitt istället för vitt + färg.) Viking har ganska mycket wiener.


Mini är gulsvart japantecknad. Japanteckning är en teckning där kaninens färg är godkänd både som viltfärgad (kommer till det längre ner) och vanlig. Mini har mycket svart för att vara japan och jag är inte säker på att hon är utställningsbar i färg. Japan finns i många andra färger också.
Här är en annan japan, som det syns tydligare hur den är färgad. Här ser man att grundfärgen är gul och man ser tydligt japanteckningen också.


Tempe är viltgrå. Viltfärg är när kaninens mage, svans och vissa andra partier är vita, som på han. Grå är en av grundfärgerna. Man kan tro att han är brun, men dom ska ha en ljusare och varmare färgton på pälsen.


Teddy är madagarskarbrokad. Brokat vet ni redan vad det är och som ni märkt ser brokade kaniner väldigt olika ut. Därför är inte heller teckningen utställningsbar eftersom det inte finns en mall för den.
Madagaskar är färgen, en brun färg. Kallas rödbrun ibland.

Conrad (Mathildas kanin) är också madagaskar, fast helfärgad. Här ser ni bättre hur en madagaskar är färgad och tecknad.


Fläck-Fia (Emelie, Saras kompis kanin) är svartmantlad. Mantlat och brokat kan förväxlas, men för att en kanin ska vara mantlad ska en mantel bre ut sig över ryggen, som i Fläckis fall. För att vara en godkänd mantel får dom inte vara färgade på buken, för det är otter. Även mantlat finns i många färger, och är utställningsbar.


-.-



Odd Molly är svart otterfärgad. Det enda som skiljer denna färg från viltgrå är att den saknas bältesindelade täckhår, Istället för att bara ha svarta toppar är täckhåren helt svarta. De ljusa viltzonerna finns dock kvar och kallas då otterteckning. (Källa) Otter är godkänd i blå, brun och egenfärgad förutom svart.


Skulle gissa på svartbrokad alt viltgråbrokad, men jag tror Emelie vet bättre än mig :-)

 

(Nu kommer Emelie här dårå!)

Precious Daisy är blå zobel brokad :)


Kommentarer
Postat av: Elin

SV; Tack så mycket , eran är också jättefin ! Om ni menar program med design så är det en gratis design för tillfället, men snart så ! :D

2011-05-07 @ 12:05:26
URL: http://eeliinl.blogg.se/
Postat av: amanda

Hej, du undrade vrf jag sålde fjordingen :) Han är inte min för det första utan har ridit in och utbildat honom åt en annan :) Så rider han just nu för försöljning :D Om vi hade haft en stallplats själva hade jag köpt honom :)

2011-05-07 @ 13:12:07
URL: http://stallsm.blogg.se/

Här kan du lämna dina åsikter och frågor till oss. Vi godkänner kommentarerna efter att vi har svarat på dom. Du kan också kontakta oss på mejlen : [email protected]. :

Har du ett namn?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

För att kunna besöka din blogg/hemsida:

Nå, vad ville du säga? ♥

Trackback
RSS 2.0