Ridskolehästarnas liv

Nu kör vi igång en ny sorts tävling som går ut på att alla Fotoryttare skriver sina åsikter om ett gemensamt ämne. Åsikterna publiceras i samma inlägg, men vi kommer inte att signera inläggen. Det är nu vi kommer fram till tävlingen, ni ska gissa vem som skrivit vilket inlägg. För vissa kommer det att bli enklare än andra, men för dom som hängt med ett tag borde det inte vara så svårt att veta vem som skrivit vad.

Svara antingen i en kommentar nedan eller på mejlen ([email protected]). 
Förra tävlingen hittar ni här.

Exempel:

''1: Anna

2: Mia

3: Klara''

(Jag har valt att byta ut namnen så att det inte ska bli allt för enkelt.)

Pris:
Den som gissat rätt först kommer att få välja ett nytt ämne till nästa tävling och få en länk. 

Lycka till!

Temat är: Ridskolehästarnas liv. Tema valt av Fanny.

En ridskolehästs liv kan ju inte vara allt för lätt... De går dag ut och dag in, lektion efter lektion efter lektion. Ibland sitter det en nybörjare som skumpar och tar hjälp utav spöet istället för skänklarna, sedan kanske en ryttare som drar och drar i hästens mun? Men detta varierar på ridskola till ridskola. Många utav hästarna på min ridskola är sura och griniga i boxen just för att de inte trivs på våran ridskola, sådana hästar tycker jag borde få säljas till ett annat hem...
/En hemlig fotoryttare


Att vara ridskolehäst är inte alltid så enkelt. Flera hundra människor som går in och ut till en dag in och dag ut. Olika ryttare som rider på olika sätt och kräver olika saker.Dom flesta hästarna måste dessutom stå i spilta vilket jag tycker är fel, dom borde få ha en box.
Sedan varierar det jättemycket beronde på ridskola, vissa har det faktiskt ganska bra och då är dom mycket gladare. När hästarna visar att dom inte trivs så borde man sälja dom och köpa in dom som trivs. Vissa hästar kan trivas i flera år men tillslut visar dom att nu har jag gjort mitt och vill bort.
/En hemlig fotoryttare

Det är svårt att ha en bestämd åsikt kring ridskolehästar. Vissa hästar som står på ridskolor har ett rent ut sagt förjävligt liv med alldeles för mycket jobb. Men sen finns det självklart ridskolorna där hästarna har det toppen. För ridskolor behövs för att kunna lära ut våran sport. Om ridskolorna skulle förbjudas pågrund av djurskyddskäl skulle ridsporten bli en väldigt begränsad sport. Utan ridskolorna blir ridningen totalstämplad som en snobbsport där bara dom rika kan delta.

Ibland kan jag tycka synd om ridskolehästarna eftersom dom får möta så många olika ryttare. Dom små nybörjarna som skumpar runt på ryggen, dom äldre ryttarna med hårda händer som sågar hästen i form och dom ryttare som försöker rida med mjuka hjälper men inte når ända fram. Det är självklart att ridskolehästarna blir ganska okänsliga för hjälper efter att ha mött så olika ridstilar. Men jag tror ändå att ridskolorna måste leva kvar för att våran sport ska kunna leva.
/En hemlig Fotoryttare


Kommentarer

Här kan du lämna dina åsikter och frågor till oss. Vi godkänner kommentarerna efter att vi har svarat på dom. Du kan också kontakta oss på mejlen : [email protected]. :

Har du ett namn?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

För att kunna besöka din blogg/hemsida:

Nå, vad ville du säga? ♥

Trackback
RSS 2.0