Barfota eller skor! (Tävling)

AVSLUTAD! Grattis till Fanny som var först med att lista ut dom korrekta svaren.

Nu kör vi igång en ny sorts tävling som går ut på att alla Fotoryttare skriver sina åsikter om ett gemensamt ämne. Åsikterna publiceras i samma inlägg, men vi kommer inte att signera inläggen. Det är nu vi kommer fram till tävlingen, ni ska gissa vem som skrivit vilket inlägg. För vissa kommer det att bli enklare än andra, men för dom som hängt med ett tag borde det inte vara så svårt att veta vem som skrivit vad.

Svara antingen i en kommentar nedan eller på mejlen ([email protected]).
Förra tävlingen hittar ni här.

Exempel:

''1: Anna

2: Mia

3: Klara''

(Jag har valt att byta ut namnen så att det inte ska bli allt för enkelt.)

Pris:
Den som gissat rätt först kommer att få välja ett nytt ämne till nästa tävling och få en länk.

Lycka till!

Temat är: Barfota eller skor. Tema valt av Ellen.

Barfota eller inet, jaaa.... Jag själv tycker att hästen ska gå barfota, men det är ju beroende på hur hästen rids såklart! En ridskolehäst eller tävlingshäst borde enligt mig ha skor då sanden kan nöta på hästens sulor. Hästar som anses som skogsmullehästar tycker jag ska få ha rätt att inte ha skor, vissa hästar har ju faktiskt lättare att få fäste utan dens skor!
/Hemlig fotoryttare!


Jag tycker inte att någonting är rätt eller fel när det gäller att man ska sko hästen eller inte. Klarar hästen av att gå barfota är det bra. Men vissa hästar blir lätt ömfotade och då måste man sko dom. Vissa väljer att bara sko hästarna fram också. Nästan alla våra hästar på ridskolan har bara skor fram.
Man måste helt enkelt anpassa sig till hästen
/En hemlig fotoryttare



Barfota VS skor är ett väldigt omdiskuterat ämne inom häst-och bloggvärlden. Lika många som förespråkar skor gillar barfota, så det finns ingen balans i det hela. Det bästa är nog att se till sina egna och hästens behov och välja efter det.

En ''anonym'' häst får vara mitt första exempel. Han klarade knappt av att gå till och från hagen och stod bara stilla under utevistelsen.

Däremot när det var isfritt på marken funkade han super barfota, så för han skulle det funka bra med barfota under sommarhalvåret och skor + broddar på vintern.

Vi kör ett annat exempel, en promenadhäst som går på lösdrift i en hage med bra underlag. I det här fallet skulle jag låta hästen gå barfota om den trivdes med det. Sen finns det alltid hästar som passar bättre med det ena eller andra alternativet, så var uppmärksam på hästens signaler.

En tävlingshäst som rids aktivt skulle jag köra skor på året runt. Dels för att hovarna mår bättre och för att undvika halkolyckor. Både sommar och vinter kan det bli halt, vilket gör att många tävlingsryttare broddar hästarna med s.k ’’gräsbroddar’’ vid tävling på gräs.

Om du tänker efter kommer du att kunna fatta ett bra beslut för dig och din häst.
/En hemlig Fotoryttare.


Kommentarer
Postat av: Fanny ♥

1. Sara

2. Emma

3. Emelie :)

2012-01-20 @ 18:59:18
URL: http://mffryttarna.blogg.se/
Postat av: Fanny ♥

1. Sara

2. Emelie

3. Emma :)

2012-01-21 @ 10:47:58
URL: http://mffryttarna.blogg.se/
Postat av: Fanny ♥

1. Emma

2. Sara

3. Emelie :)

2012-01-21 @ 11:10:11
URL: http://mffryttarna.blogg.se/
Postat av: Fanny ♥

Nudå!

1. Emelie

2. Sara

3. Emma ;)

2012-01-21 @ 11:16:39
URL: http://mffryttarna.blogg.se/

Här kan du lämna dina åsikter och frågor till oss. Vi godkänner kommentarerna efter att vi har svarat på dom. Du kan också kontakta oss på mejlen : [email protected]. :

Har du ett namn?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

För att kunna besöka din blogg/hemsida:

Nå, vad ville du säga? ♥

Trackback
RSS 2.0