Kaniner

Vi har fått önskingar om att skriva ett inlägg om våra kaniner
Emmas Kaniner:


Bella Notte (Bella)
är Emmas kanin. Hon är en svartbrokad dvärgvädur som föddes 30 Mars 2010. Hon bor tillsammans med sin syster Mollie.
Bella är en väldigt speciell och personlig individ som vill ha det på sitt eget vis. Hon är en pussgo´ krabat som uppskattar selpromenader.
Ett exempel på Bellas små egenheter är att hon bara hoppar när hon vill. Här hemma bjuds det ofta på snygga lopp, vilket sker då och då även på tävling. Men oftast så blir det några fel för mycket, vilket har resulterat i att Bella är ''pinnlös''. Vårat mål är att ta en pinne innan andra sidan i tävlingsboken är slut. (Vilket är ganska snart) Ett annat exempel är att försöka vara kvar i hagen så länge som möjligt - genom att låta matte försöka få tag på en. Detta resulterar oftast i att damen rymmer. Vilket leder till ännu mer utetid, hon är då bra smart ;)



Snöflingans Magnum Temptation (Tempe) är också Emmas kanin. Han är viltgrå och var familjens minsting. Men den titeln har han vuxit ifrån, nu har han blivit stor och maffig. Lite smårund kanske, men något lugnt vädurstemperament har han inte. Han är väldigt på hela tiden och klättrar i famnen och springer i selen.
Hoppningen har varit enkel för honom, men det är emellan problemen har varit. Han har haft svårt att fokusera och snuskat. Detta beteénde har tack och lov försvunnit nu, vilket också lett till att Tempe kunnat ta dom sista pinnarna upp till medelsvår. Båda dessa togs på dubbelnollade lopp och vinst.
Jag hoppas att han kommer att gå bättre i medelsvår. Vi vänder blad (vilket vi precis gjort i tävlingsboken) och hoppas på fina resultat.



Mollie Mus (Mollie) är Alvas kanin. Men eftersom Mollie bor hemma hos oss så får hon vara med på ett hörn. Ni har säkert sett henne i bloggen massvis, så det var inte mer än rätt att hon också fick sig en presentation.
Mollie är en trevlig kanin som utvecklats uppåt i hoppningen. Från att gå i samma mönster som Bella började hon att hoppa och springa. Dom tre pinnarna upp till medelsvår plockades fort, och exakt ett år efter hennes debut i miniklassen blev hon medelsvår i rak!
Hon har bara startat medelsvår någon gång, men det går riktigt bra. I krok har hon en pinne i lätt.

Emelies Kaniner:

Eros Odd Molly (Oddan)


Oddan är Emelies kanin. Han är en otter färgad Hermelin blandis som föddes den 16 Mars 2011. Han är en söt krabat som jag köpte som tjej men visade sig vara en liten pojke! Sikken liten rackare! Han skall kastreras i November så att han kan bo tillsammans med hans tjej kompis Frallan. Oddan tävlar både i rak och i krok. Hitills har han en pinne i rak men ingen i krok . När man tävlar med honom är man mycket springig och hoppar stort, bara han vill. I buren kan han vara ganska harig utav sig, han tycker inte om att bli buren men detta är något vi jobbar på.

 

Ljustadalens Precious Daisy (Frallan)


Frallisen är en Brun zobel brokad tjej som är uppfödd hos Ljustadalens kaningård. Hon är 50% rex och renrasi dvv. Hon tycker att det är mysigt att bli klappad på, så en klapp nu och då har hon inget emot! Hon föddes den 21 Mars och väntar just nu på att få en kompis till buren. Hon har ingen pinne i vare sig krok eller rak men hon har bra placeringar. Hon hoppar bäst i krok men rak kan också gå bra, bara hon vill! I hoppningnen springer hon på bra har dock en ovana att riva första hindret ibland. Hon hoppar luftigt och fint dock kan hennes öron vara ivägen ibland.


Saras kanin:

Jag ( Sara) håller inte på med kaninhoppning utan Teddy är en "sällskaps" kanin, men jag kan ändå skriva lite om han. Han är en lejonhuvad kanin och är en liten lurvboll. Han är världens snällaste, men på backen gillar han att busa. Han älskar mat och morötter är det bästa han vet. Han gillar även sand och snö och där brukar han rulla sig.


Kommentarer
Postat av: Yrsa

sv: Tack :)



Gud vilka söta kaniner!

2012-01-07 @ 16:40:20
URL: http://yrsaarbelund.blogg.se/

Här kan du lämna dina åsikter och frågor till oss. Vi godkänner kommentarerna efter att vi har svarat på dom. Du kan också kontakta oss på mejlen : [email protected]. :

Har du ett namn?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

För att kunna besöka din blogg/hemsida:

Nå, vad ville du säga? ♥

Trackback
RSS 2.0