Till alla bloggare #1

Varje dag skrivs det mängder med inlägg som handlar om allt möjligt. Författarna och bloggägarna kan ha allt från 0 till flera hundratusen läsare, men en sak har vi gemensamt – det vi skriver påverkar andra. Vi har ett ansvar, oavsett vi vill det eller inte. Våra läsare påverkas av det dom läser, dom tar efter och ser upp till oss bloggare. När man väljer att starta en blogg så har man också gjort ett val om att dela med sig om sitt liv på internet. För det som skrivs på internet finns kvar för alltid.

Vi påverkas av allt vi läser. Om tio hästbloggar rekommenderar ett par nya stövlar kommer vi också omedvetet att börja sukta efter dessa. Men om tio hästbloggar ’’ total-dissar’’ dom nya, snygga byxorna i garderoben är det ofta inte lika roligt att dra på sig dom längre.  Det är självklart att vi måste försöka se förbi allt sådant och ha egna åsikter. Men år 2012 i den digitala världen utsätts vi hela tiden för nya uttryck och får se nya saker. Det blir svårt att själv kunna avgöra vad som är ens egen stil, speciellt som ung när man ofta inte själv vet vem man är.

Självklart ska bloggare få uttrycka sina åsikter, det gör vi också. Men det vi gör när vi ’’dissar eller hissar’’ är att reklamera varor till våra läsare. Oftast har vi ingen aning om hur produkterna egentligen är, utan har bara sett en bild. Men läsare som ser upp till dom bloggar dom läser kanske lägger ut hundratals kronor på en sak vi bara sett på bild. Något vi tyckte var snyggt, men förmodligen aldrig kommer att köpa.

Vi blir förebilder, oavsett om vi vill det eller inte. Tänk på det nästa gång du publicerar ett inlägg.



/Emma


Kommentarer
Postat av: Emelie

Allt bra? =)

2012-01-11 @ 07:43:18
URL: http://emeliesdaily.blogg.se/

Här kan du lämna dina åsikter och frågor till oss. Vi godkänner kommentarerna efter att vi har svarat på dom. Du kan också kontakta oss på mejlen : [email protected]. :

Har du ett namn?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

För att kunna besöka din blogg/hemsida:

Nå, vad ville du säga? ♥

Trackback
RSS 2.0