Dom såkallade ''ponnyföräldrarna''

Visst är det meningen att det ska vara kul att tävla? Att anledningen är att utmana sig själv tillsammans med sin häst och för att träffa vänner.

Tyvärr så är det inte allas verklighet. Inom ridsporten (och många andra sporter) utsätts ungdomar för stor press. Oftast för att föräldrarna vill att barnen ska få göra det dem inte fick göra.  Självklart ska man stötta sina barn, men det ska inte gå över styr. Hur mycket man än vill att sitt barn ska lyckas och göra karriär så måste det vara på dennes villkor. Det viktigaste är trots allt att det är roligt, annars kommer karriärdrömmen krascha ändå. Har barnet aldrig fått uppleva gemenskapen och hur kul det är att tävla kommer dom att lämna ridsporten så fort dom får chansen.

Det kan inte vara nyttigt att sitta på en häst värd flera hundra tusen kronor. Vem som helst skulle känna press på sig då. Att ens föräldrar lagt ner så mycket pengar på en, men i själva verket vet denne inte hur den ska lyckas. För att göra karriär inom ridsporten är inte dennes dröm, det är föräldrarnas.

Visst idrottar vi för att ha roligt och lära känna nya vänner? Om man vill tävla så ska det vara ens eget val och ingen annans. Dessutom räcker det gott och väl med clear round, man ska inte tävla högre än man själv vill.

Men känner både föräldrar och barn samma sak – vi ska tillsammans kämpa för att nå toppen inom ridsporten, ja då önskar jag er lycka till!

/Emma


Kommentarer

Här kan du lämna dina åsikter och frågor till oss. Vi godkänner kommentarerna efter att vi har svarat på dom. Du kan också kontakta oss på mejlen : [email protected]. :

Har du ett namn?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

För att kunna besöka din blogg/hemsida:

Nå, vad ville du säga? ♥

Trackback
RSS 2.0