Vad är det här för nått ?


Vad är det här för nått? Jag tycker att det ser sjukt ut :S

Nån som vet?

Hittade en text...

 Hästarna går i flatwalk, som är en helt naturligt form av tölt. Fast för att höja frambenen och flytta bak vikten sätter de på platåskor som är 10-15cm tjocka eller nåt, plus  vikter.  Och att hovarna inte blir riktigt  nerverkade utan är väldigt  långa. Vissa lägger frätande medel på kotorna och/eller lägger tunga kedjor över för att de ska bli ömma. Det är olagligt, men på tävling får man a en lätt kedja över kotan, och den gör så klart ont på det skadade området så då lyfter hästen hoven mer.  Hästarna blir tränade att stå stilla vid inspektion (=tryck på fötterna). Voila så har du en perfect walking horse.. fast vid det aget är flatwalken snarare ren pass, det enda som gör den 4-taktig är de överdrivna frambensrörelserna. (pausar man ser man att ena sidans ben är parallela med  varandra,  och den sidan med lyft framhov är också paralell med samma sidas bakben, om man bortser från att den inte är i marken.) Platåskorna har de på hela tävlingssäsongen, de går inte att ta av mellan tävlingarna.

Det finns dock många ägare till rasen som är motståndare till tävlingarna och tävlar och tränar med vanliga skor. Finns även klasser där de inte har platåskor, men däremot special järnskor som kan väga uppemot ett par kilo styck.

Väldigt synd, för flatwalk och runningwalk är mycket bekväm och fin när den r naturlig.


/Sara


Kommentarer

Här kan du lämna dina åsikter och frågor till oss. Vi godkänner kommentarerna efter att vi har svarat på dom. Du kan också kontakta oss på mejlen : [email protected]. :

Har du ett namn?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

För att kunna besöka din blogg/hemsida:

Nå, vad ville du säga? ♥

Trackback
RSS 2.0