Ridskolornas framtidsplaner

''Framtidens ridskola

Den svenska ridskolan är bra
Den svenska ridskolan ska bli bättre
Framtidens ridskola (pdf) ska bli bäst!''

''Svenska Ridsportförbundet har ansvar för den samlade ridsportens framtida utveckling.

Förbundets Ridskolepolicy (pdf) har reviderats och förtydligats för att vara en grund för Svenska Ridsportförbundets Vision för framtidens Ridskola;
Den svenska ridskolan skall vara världsledande vad gäller att förmedla kunskap, social gemenskap och ett livslångt intresse för hästar och ridning.

För att behålla och förbättra samt stärka ridskolans roll i samhället har förbundet antagit tre punkter som i ett första skede ska leda mot den Framtida ridskolan.

  • En översyn av anslutningskraven för de föreningar som driver ridskola med tonvikt på säkerhetsaspekten. Svenska Ridsportförbundet ska ha en möjlighet att påverka så anläggningarna utformas till moderna, effektiva, trevliga och säkra ridskolor.
  • En samlad Hästhållningspolicy (pdf). I flera dokument inom Svenska Ridsportförbundet beskrivs hur God hästhållning (pdf) ska vara. Grunden finns i Svenska Ridsportförbundets policy; Hästen skall värnas med kunnande, kärlek och omsorg.
    En samlad hästhållningspolicy ska vara densamma oavsett inom vilken disciplin hästen brukas och betona vikten av omsorg och omvårdnad i all hästverksamhet oavsett användningsområde. Utbildningsgång för unghästar (pdf) - lektionshästar samt ridlägerhästar.
  • Systemet med kvalitetsmärkning ska ses över.

Det här är bara början och tillsammans ska vi utveckla den svenska ridskolan till att bli den framtida samlingspunkten för ridsport och hästkunskap. Alla, från nybörjaren till elitryttaren, ska kunna vända sig till ridskolan och ridklubben för att hämta kunskap. Ridskolan ska vara en ambassadör för ridsporten i samhälle och kommun.''

Källa.


Kommentarer

Här kan du lämna dina åsikter och frågor till oss. Vi godkänner kommentarerna efter att vi har svarat på dom. Du kan också kontakta oss på mejlen : [email protected]. :

Har du ett namn?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

För att kunna besöka din blogg/hemsida:

Nå, vad ville du säga? ♥

Trackback
RSS 2.0