Dressyrsadel och supergalopp

Tobbe har fått en dressyrsadel, så det var klart att jag skulle testa den. Konstaterade direkt att det var betydligt mycket enklare att komma djupare ner i sadeln och sitta i traven, har faktist aldrig ridit i en dressyrsadel förut (:o).

Nu till Tobbe:
Vi red dressyr på ängen idag och han var så himla fin i vänstervarvet. Så himla mjuk och lyhörd, och hade full fokus framåt. Hans galopp i det varvet var också super. Ofta förut brukar han inte orka hålla galoppen så länge, men inte idag. Han var pigg men drog inte och galoppen var superfin. Sen finns det förstås en massa att jobba på med den också, men det måste man inte alltid tänka på.

Men i högervarvet (red iofs på volter) så var han tvärtemot allt han var i vänstra. Hade mulen i skyn och slängtravade runt, genade en massa. Ville verkligen inte!

Men efter en hel del jobb så började han slappna av och börja samarbeta, men det blev inte alls som i det vänstra varvet.

/Emma

Kommentarer
Postat av: Linda och Catharina

SV: Okej, tack för tipsen! :)



Kram

2011-07-17 @ 23:09:20
URL: http://ridgalen.webblogg.se/

Här kan du lämna dina åsikter och frågor till oss. Vi godkänner kommentarerna efter att vi har svarat på dom. Du kan också kontakta oss på mejlen : [email protected]. :

Har du ett namn?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

För att kunna besöka din blogg/hemsida:

Nå, vad ville du säga? ♥

Trackback
RSS 2.0