''Plötsligt händer det''



Till alla vi som drömmer om att bli hästägare och att satsa inom ridsporten.

Minns ni dagen då ni träffade en häst för första gången? När den bufflade på dig med sin varma mule och blåste ångande luft i ditt ansikte. Hur du aldrig ville gå därifrån.
Redan där tändes begäret i din kropp efter vad du ville ha - en häst.

Ditt hästintresse avsvalnade inte utan fortsatte att växa sig större. Det gjorde också din dröm. Du började tillbringa allt mer tid i stallet, hästarna var verkligen din passion.
Du ville satsa, du ville bli bäst. Men det fattades en liten detalj..

I dom bästa av världar så skulle historien slutat med att du fick en häst. En bästa vän att anförtro alla sina hemligheter till. Någon som var där när ingen annan ville lyssna. Som du kunde utvecklas tillsammans med.

Men, det här är verkligheten och ingen påhittad fantasi.

Hästdrömmarna slogs sönder redan första gången dom nämndes. Och trots att åren gick förändrades inte det beslutet. Du skulle inte bli någon hästägare.
Du fick istället se på när dina vänner lyckligt ledde ut sin bästa vän ur en transport och stolt kunde titulera sig som hästägare. Se dom åka och tävla tillsammans, medans du stod på sidan.

Precis såhär ser tyvärr ridsporten ut.
Ridsporten kostar pengar. Mycket pengar.
Det finns oerhört många begåvade ryttare runt om i landet som aldrig kommer att få chansen att tävla. Eftersom våran sport egentligen handlar om vem som har mest pengar och har råd att köpa den dyraste hästen. Den som har råd att rida för den bästa tränaren och den som har råd att tävla mest. Med stor sannorlikhet är det också den som vi kommer att se höst upp på SM-pallen. 

Du kan komma långt med din egenutbildade, billigare häst också. Men redan här har det kostat en otrolig massa pengar.
Det kommer vi aldrig komma ifrån, ridsporten är en snobbsport.

Men trots att en del aldrig kommer få chansen att satsa så fortsätter vi ändå.
För vi minns glädjen när vi för första gången mötte en häst.

Och någonstans långt därinne kommer vi aldrig att ge upp våra drömmar.



/Emma

Kommentarer

Här kan du lämna dina åsikter och frågor till oss. Vi godkänner kommentarerna efter att vi har svarat på dom. Du kan också kontakta oss på mejlen : [email protected]. :

Har du ett namn?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

För att kunna besöka din blogg/hemsida:

Nå, vad ville du säga? ♥

Trackback
RSS 2.0