Rollkur

Vad tycker ni om rullkur?

Själv tycker jag att det ser obehagligt och obekvämt ut för hästen. Det är iallafall nånting jag aldrig vill hålla på med. Jag läste för första gången om sporten hos dressyrmupparna och innan hade jag aldrig hört talas om det.


Jag vet inte speciellt mycket om den här sporten så kan inte säga så mycket.


 


Bilderna är från google.

usch jag tycker att det ser hemskt ut, vad tycker ni?

//Sara











Jag (Emma) lägger till lite.
Rollkur är ett träningssätt som används framförallt av dressyr och hoppryttare. Det är framförallt Anky Van Grunsven som utvecklat och rekommenderat ridformen. Det är meningen attt hästen ska gå bakom lod och kunna ''bita sig själv i bringan''.
Vissa anser att inte Anky skulle använda sig av metoden om den vore skadlig, men alla kan göra konstiga saker för att nå toppen.

Jag tror att hästen kommer att bygga upp muskler snabbare från början, men inte bli hållbar och därför pensioneras efter några år.



Vill du läsa mer?
http://stud.epsilon.slu.se/1395/1/abrahamsson_v_100617.pdf

Kommentarer
Postat av: Anna

lite för mycket bakom hand!<3

2011-04-27 @ 22:11:44
URL: http://Blackmolly.devote.se
Postat av: Emelie

Hemskt....

2011-04-27 @ 22:20:33
URL: http://basjkir.blogg.se/
Postat av: vicky ♥

SV; Gästbloggning och länkning resten av året :)

2011-04-27 @ 22:22:12
URL: http://vwestin.blogg.se/
Postat av: emelie N

ja, det är inte bra ör hästen. dom gör detta för att dom vill att hästen ska höja ryggen och arbeta mer med den, men hästen väljer aldrig frivilligt att gå ner i denna form, därför att dom blir spända i hela ryggen och halsen, och kan inte arbeta lugnt och avspänt. Tillslut så kommer hela ryggen att kollapsa, för att den alrdig har fått jobba naturligt och avspänt. tänk dig själv att du skulle jogga i 1 timme med helt stela ben eller armar, det går inte så bra va? ungefär så känns det för en häst, fast det gör ont i munnen också när dom drar in munnen mmot bringan.

2011-04-28 @ 10:17:38
URL: http://ezmiez.se

Här kan du lämna dina åsikter och frågor till oss. Vi godkänner kommentarerna efter att vi har svarat på dom. Du kan också kontakta oss på mejlen : [email protected]. :

Har du ett namn?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

För att kunna besöka din blogg/hemsida:

Nå, vad ville du säga? ♥

Trackback
RSS 2.0