Gott ♥
Chokladkola
En seg och god chokladkola sitter aldrig fel. Den här går både snabbt och lätt att koka.
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Antal portioner:
Färdigt på: 25 min
Ingredienser
3 mskkakao
2 dlsocker
2 dlljus sirap
3 dlgrädde
Tips
Tillsätt gärna hackad mandel innan kolan hälls upp på bakplåtspappret.
-
Annons:
-
Annons:
-
Annons:
Gör så här
1. Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Sänk värmen.
2. Koka på svag värme i cirka 20 minuter under omrörning. Kontrollera konsistensen genom att släppa ner en droppe av kolasmeten i ett glas kallt vatten. Kolan ska stelna men ändå vara mjuk.
3. När kolan är färdig, häll upp den på ett bakplåtspapper och låt svalna. Skär den i bitar.
Kommentarer
Trackback